גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התקיפה הישראלית מכריחה את איראן לחשוב מחדש על מערכות ההגנה שלה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איראן צריכה לשנות את מערכות ההגנה שלה כדי להתמודד עם ישראל ואיך היא יכולה להתחמק מהסקנציות שהוטלו עליה, ולמה סטודנטים אמריקאים מצטרפים למחאות נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

מהומות, התנכלות לישראלים וגדודי חיילים: כך נראות המחאות באוניברסיטאות בארה"ב
המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק 

1איך התגובה הישראלית תשנה את מערכות ההגנה האיראניות

"ב-19 באפריל השתמשה ישראל בטיל בליסטי ששוגר מהאוויר כדי להשמיד חלק חשוב ממערך ההגנה האווירית של איראן: מכ"ם המחובר לאחד מטילי ה-S-300 הרוסיים המתקדמים שלה", נכתב הבוקר בביזנס אינסיידר. "התקרית בעיר אספהאן עשויה לאלץ את טהרן לשדרג את ההגנה האווירית שלה, אולי למערכות רוסיות מתקדמות יותר, כדי להתגונן מפני אפשרות של התקפות טילים ישראליות גדולות יותר", נכתב. "אני חושב שזה די ברור שאיראן לא מוכנה להתקפות גדולות אלא אם כן היא תקבל עזרה משמעותית מרוסיה, מה שהיא לא הצליחה לקבל עד כה", אמר ארש עזיזי, מרצה בכיר להיסטוריה ולמדעי המדינה באוניברסיטת קלמנסון לביזנס אינסיידר. "ההתקפות סיפקו מידע שימושי לאיראנים, ועזרו להן להבין טוב יותר את המגבלות שלהם", אמר עזיזי.

"בעוד שההגנה האווירית האיראנית לא הצליחה לעצור את התקיפה של ישראל, הן השתפרו מאוד בשנים האחרונות", נכתב. "בתחילת שנות ה-2000, מכ"מים איראנים לא יכלו לזהות מל"טים אמריקאים וישראלים הפועלים במרחב האווירי האיראני". אך "כל זה השתנה. איראן הפילה מל"ט מעקב אמריקאי מתוחכם שטס בגובה רב ב-2019".

"בשנים האחרונות, איראן השקיעה רבות ביכולות ההגנה האווירית שלה, אך במקביל היא יודעת שזה לא יספיק נגד הנשק הישראלי או האמריקאי המתקדם מבחינה טכנולוגית בסכסוך פוטנציאלי', אמר פרדי חוירי, אנליסט אבטחה עולמי למזרח התיכון וצפון אפריקה בחברת ניתוח הסיכונים RANE. עוד הוסיף כי הוא "מאמין שהתקיפה הישראלית תגרום לאיראנים לחשוב יותר על התמודדות עם מערכות התחמקות המכ"ם של ישראל על ידי שיפור יכולות המכ"ם שלהם תוך המשך שיפור ההגנה האווירית שלהם'.

צוין כי "ה-S-300PMU-2 היא מערכת ההגנה האווירית המתקדמת ביותר שאיראן רכשה מרוסיה. בעקבות המתקפה באספהאן, סביר להניח שטהרן תגיע למסקנה שהיא זקוקה למערכות רוסיות מתקדמות יותר, כמו ה-S-400 שהם ביקשו, לטענת כמה גורמים". עזיזי מאמין ש"רכישת S-400 היא 'קריטית' עבור איראן, ואחד מה'הימורים הטובים ביותר שלה'. לכן, הוא צופה שטהרן תמשיך לדחוף לשם".

מתוך הביזנס אינסיידר, מאת פול אידון. לקריאת הכתבה המלאה.

2נקודות החולשה בסנקציות שהוטלו על איראן

על רקע הסנקציות החדשות של האיחוד האירופי מה-17 באפריל 2024 נגד ייצור הרחפנים הצבאי-תעשייתי של המשטר האיראני, שמייד אחריהן גם קנדה, בריטניה וארה"ב הודיעו על סדרה זהה של סנקציות, שואלת כתבה שפורסמה אמש באיראן אינטרנשיונאל, האם קיימים אמצעים שיכולים לאכוף אותן באופן מוחשי. 

צוין כי "יש להדגיש שלמרות שממשל ביידן שמר על הסנקציות של תקופת טראמפ על יצוא הנפט של איראן, האכיפה הפכה לסוגייה משנית מאז ינואר 2021. זה אפשר לאיראן להכפיל את יצוא הנפט שלה לסין עד 2023 ולהחליש את משטר הסנקציות". כעת, "השאלה אם ארה"ב והאיחוד האירופי יפעילו או לא יפעילו את הרצון לאכוף את הסנקציות האחרונות נותרה השאלה פתוחה".

בחבילת הסנקציות האחרונה "אכן קיימת שורה של צעדים לעצירת יצוא הנפט האיראני, המהווה מקור הכנסה עיקרי לטהרן ולצבאה. עם זאת, מומחים רבים הטילו ספק אם ממשל ביידן יהיה מוכן לאכוף אותם בשנת הבחירות הזו". בנוסף, צוין כי "במהלך השנים האחרונות, הן איראן והן רוסיה הראו מיומנות רבה בעקיפה של סנקציות, מ'דארק ווב' (רשת אפלה) ביטקוין ועד לרשתות תחבורה מסחריות סודיות ונתיבים יבשתיים", וכי "היעדר אמצעי אכיפה מתאימים של סנקציות אפשרו לאיראן להבריח נשק לחיזבאללה של לבנון באמצעות נמלי האיחוד האירופי".

"לאכוף כל כך הרבה סנקציות על כל כך הרבה מדינות זה לא דבר של מה בכך. זה דורש השקעה רבה בתשתיות דיגיטליות ופיזיות וכן במשאבי אנוש. נראה שלא ארה"ב ולא האיחוד האירופי מצוידים במלואם בכלים ובמשאבי האנוש הנדרשים כדי לאכוף את משטרי הסנקציות ההולכים ומתרחבים שלהם; במיוחד מול איראן". לראיה, צוין כי "מאז פברואר 2024, ממשל ביידן עדיין לא מינה גורם רשמי קבוע שיפקח על אכיפת הסנקציות המתנפחות נגד איראן במשרד האוצר האמריקאי. באשר לאיחוד האירופי, בעיית אכיפת הסנקציות מסובכת עוד יותר".

מתוך איראן אינטרנשיונאל, מאת שהראם קולדי. לקריאת הכתבה המלאה. 

3המזח הימי שבונה ארה"ב ליד עזה יעלה מאות מיליוני דולרים

"ספינת חיל הים האמריקאי וכמה כלי שיט של הצבא, המעורבים במאמץ בהובלת ארה"ב להכניס סיוע נוסף לרצועת עזה, נמצאים מול החוף של הרצועה ובונים פלטפורמה צפה לצורך פרויקט שלפי הפנטגון יעלה לפחות 320 מיליון דולר", נכתב הבוקר באתר החדשות AP. "סברינה סינג, דוברת הפנטגון, אמרה לכתבים שעלות הפרויקט היא הערכה גסה וכוללת את הובלת הציוד וחלקי מזחים מארה"ב לחופי עזה, כמו גם את פעולות הבנייה והעברת הסיוע".

נכתב כי "הפיקוד המרכזי של צבא ארה"ב פרסם היום (ג') תמונות של בניית המזח הצף באינטרנט, לאחר פרסום תמונות הלוויין של AP. 'המזח יתמוך ב-USAID (הסוכנות האמריקנית לפיתוח בין-לאומי) ובשותפים הומניטריים כדי לקבל ולמסור סיוע הומניטרי לתושבי עזה', נאמר בהצהרה בפלטפורמה החברתית X". צוין כי "לפי התוכנית של צבא ארה"ב, סיוע יועמס על ספינות מסחריות בקפריסין שיפליגו לרציף הצף שנמצא כעת בבנייה מול עזה. חבילות הסיוע יועמסו לאחר מכן על משאיות, שיועלו על ספינות קטנות יותר שייסעו למסלול מתכת צף דו-נתיבי. שביל באורך 550 מטר יחובר לחוף על ידי צה"ל". עוד צוין כי "גורם צבא ארה"ב אמר כי יחידת הנדסה של הצבא האמריקאי שיתפה פעולה עם יחידת הנדסה צבאית ישראלית בשבועות האחרונים כדי לתרגל את התקנת הכביש כשהן מתאמנות על חוף ישראלי ממש במעלה החוף".

מתוך אתר החדשות AP, מאת ג'ון גמברל. לקריאת הכתבה המלאה. 

4האם ההפגנות האנטי ישראליות בארה"ב הן אנטישמיות?

"אוניברסיטאות עומדות בפני שאלה דחופה: מה הופך מחאה לאנטישמית?", נכתב אמש בכותרתה של כתבה שפורסמה בניו יורק טיימס. "פעילי סטודנטים פרו-פלסטינים אומרים שהתנועה שלהם היא אנטי-ציונית אך לא אנטישמית. זו לא הבחנה שכולם קונים". נכתב כי "בתוך מאהלי המחאות, עצם הרעיון של אנטישמיות כמעט ולא נדון, בין השאר משום שהמפגינים לא מאמינים שהתווית רלוונטית לאקטיביזם שלהם".

מנהיגי המחאה מצביעים על מעורבותם של פעילי סטודנטים יהודים, במאהלים התקיימו ארוחות שבת וסדרי פסח ובקולומביה, סטודנט אחד אמר כי התורמים סיפקו ארוחות כשרות. "סטודנטים פעילים שאינם בעצמם פלסטינים אומרים כי הצטרפו לתנועה ממגוון רחב של סיבות: ייסורים על משבר הומניטרי בעזה; התרסה מול תגובת האוניברסיטה והמשטרה להפגנות; מחויבות לצדק כולל כאשר מאבק של כל קבוצה צריך להיות מאבק של כולם; הרצון האידיאליסטי להיות חלק ממאמץ קהילתי; ותחושה שהמאבק למען הפלסטינים הוא המשך של העבודה שהחלה למען מדוכאים במהלך תנועת Black Lives Matter".

נכתב כי שלטים במאהל קולומביה ובסביבתו כוללים ציטוטים מעוררי השראה, כולל 'העולם שייך לאנשים, והעתיד שייך לנו', המיוחסים לג'יאנג צ'ינג, מהפכן קומוניסטי סיני. בנתיים, צוין כי "בסרטון ששותף באינטרנט, מנהיג תנועת הסטודנטים הפרו-פלסטינית באוניברסיטת קולומביה נראה עומד ליד מרכז מדשאה בקמפוס וקורא: 'יש לנו ציונים שנכנסו למחנה'. עשרות מפגינים של 'מאהל הסולידריות בעזה', נשמעים חוזרים על דבריו: 'יש לנו ציונים שנכנסו למחנה'. 'לכו ועשו צעד קדימה', אומר המנהיג, כשהתלמידים ממשיכים לחזור על כל אמירה שלו, 'כדי שנוכל להתחיל לדחוף אותם מהמחנה'. המפגינים משלבים זרועות וצועדים בגוש אחד לעבר שלושה סטודנטים יהודים שהגיעו לתוך המאהל, שלא בטוחים איך בדיוק קבע מנהיג המחאה שהם תומכים בישראל".

מתוך הניו יורק טיימס, מאת קת'רין רוסמן. לקריאת הכתבה המלאה. 

5 שאלת פתרון שתי המדינות

"תמיכה רשמית בפתרון שתי המדינות היא אבן היסוד של המעורבות הדיפלומטית של ארה"ב במזרח התיכון מאז שנות ה-90 ותחילת תהליך השלום כביכול. עם זאת, מאז 7 באוקטובר 2023, ההשפעה הפוליטית האמריקאית על ישראל מוגבלת", נכתב אמש בטור דעה בערב ניוז הסעודי על ידי  ד"ר מוחמד אל סולאמי, מייסד מכון המחקר הסעודי "International Institute for Iranian Studies". "ישנה סתירה לכאורה בין תמיכת ארה"ב במבצע הצבאי של ממשלת ישראל בעזה, מחד גיסא, לבין המדיניות הרשמית של תמיכה בפתרון שתי המדינות מאידך גיסא. במילים אחרות, איך אפשר להצדיק את התמיכה הפוליטית של ארה"ב בממשלה ישראלית שמתנגדת לפתרון שתי המדינות?", נכתב. צוין כי "סתירה פוליטית זו ניכרת גם במדיניות של מדינות אחרות, כמו בריטניה, צרפת, אוסטרליה, קנדה ומצרים".

נכתב כי "כיום, העדיפות של ארה"ב אינה עוד פתרון מדיני כולל לסוגיה הפלסטינית, אלא ניהול קצר הטווח של ההשלכות ההומניטריות של ההתערבות הצבאית הישראלית. ארה"ב תמיד הדגישה שמדינה פלסטינית יכולה להתממש רק באמצעות משא ומתן ישיר בין ישראל לרשות הפלסטינית". אך "גישה דיפלומטית זו של קידום משא ומתן ישיר בין ישראל לרשות נכשלה בתחילת שנות ה-2000 עם סיום תהליך השלום. כיום ממשל ביידן עדיין מתמודד עם מורשת הכישלון של פתרון שתי המדינות". למרות התמרון הדיפלומטי של ארה"ב, פתרון שתי המדינות נמצא כעת רחוק יותר ממה שהיה אי פעם, וחלקם אף הכריזו שהוא 'מת', נכתב. "רק הערכה מחדש של מדיניות ארה"ב את האינטרסים הערביים והישראלים תוכל לסלול את הדרך לסיום המלחמה בעזה".

מתוך ערב ניוז, מאת ד"ר מוחמד אל סולאמי. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

ד''ר קלאוס בוגסו / צילום: מהאלבום הפרטי

המדען שהמציא את הציפרלקס מודה: "היה רגע שבו התרופה נגד דיכאון כמעט נגנזה"

ד"ר קלאוס בוגסו, כימאי רפואי שנחשב "בעל ידי הזהב" בפיתוח תרופות נוגדות דיכאון, הוא בין האחראים הבולטים למהפכה בטיפול במחלה שלוותה בבושה ובסטיגמות ● רק במלחמה הנוכחית זינק מספר המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון ב־10%־20% ● בראיון לגלובס, הוא מספר למה לקח כל כך הרבה זמן להוציא את התרופה לשוק ומדוע קשה לפתח מוצר שיעזור לכולם

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

השגריר גלעד ארדן. גורס את אמנת האו''ם בעצרת הכללית / צילום: צילום מסך מתוך UNTV

ישראל והאו"ם: מה כדאי לזכור לפני שגורסים

ב–29 בנובמבר 1947 הכריז נציג סוריה באו"ם בעקבות החלטת החלוקה: "היום האו"ם נרצח" ● בזכות היום ההוא הגענו אל השבוע הזה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' מקשיח עמדות מול ארדואן בשעה שבמכס הישראלי מעודדים יבוא מטורקיה דרך מסלולים עוקפים

שר האוצר סמוטריץ' הודיע על הטלת מכס של 100% על ייבוא מוצרים וסחורות מטורקיה, זאת לאחר שנשיא טורקיה הורה על עצירת הייצוא הטורקי לישראל ● בינתיים, לגלובס נודע כי במקביל במכס הישראלי פועלים להקלה על יבוא מטורקיה דרך מדינות צד שלישי

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: חולצו גופותיהם של שני לוק, יצחק גלרנטר ועמית בוסקילה

הגופות חולצו במבצע מיוחד של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה ● סמל בן אבישי, מנהריה, מפלוגת התקשוב של חטיבת הצנחנים, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ● צה"ל מאשר - חוסל בכיר בארגון טרור בלבנון שעבד עם חמאס ● לוחם צה"ל נפצע קשה בהיתקלות עם מחבלים בצפון הרצועה ● בית הנבחרים של ארה"ב אישר חוק שימנע עצירת משלוחי נשק לישראל ● עדכונים בולטים

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק ו-S&P 500 סגרו שבוע רביעי רצוף בעליות

נאסד"ק ירד ב-0.1% ● הדאו ב-40,000 ובוול סטריט ג'ורנל מסבירים למה המדד הזה הוא "דינוזאור", או לפחות "פגום" ● יו"ר הפד, ג'רום פאוול חולה בקורונה ●  מניות השבבים עלו השבוע ב-5% ● מיקרוסופט תציע את מעבדי AMD ללקוחות הענן שלה, במקום אלה של אנבידיה ● בבנק אוף אמריקה ממליצים על רובין הוד ● גיימסטופ פרסמה אזהרת רווח והודיעה על גיוס הון, צללה ב-20% ● רדיט ו-OpenAI הכריזו על שיתוף פעולה, רדיט זינקה ב-10% 

דיון בבג''ץ על גיוס תלמידי ישיבות, פברואר 2024 / צילום: דוברות הרשות השופטת

הממשלה לבג"ץ: נשלים את חקיקת חוק הגיוס עד סוף יולי

הממשלה הודיעה לבג"ץ כי חקיקת חוק הגיוס תושלם עד לסוף מושב הקיץ של הכנסת, כלומר עד לסוף יולי ● לפי תגובת הממשלה לבג"ץ, אחרי ה-7 באוקטובר נוצרה שעת כושר ייחודית לקידום הסדרים שקודם לא היה להם סיכוי 

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך / אילוסטרציה: Shutterstock

בעסקה מורכבת נדרש המתווך להראות הישגים כדי להיות ראוי לעמלת תיווך

האם יש לשלם דמי תיווך אף שפעולות התיווך הופסקו ביוזמת המוכרים ולאחר זמן התנהל מו"מ ישיר בין המוכרים לקונים?

יו''ר המחנה הממלכתי, בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ באולטימטום לנתניהו: "תוכנית פעולה חדשה עד ה-8.6 או שנפרוש מהממשלה"

יו"ר המחנה הממלכתי תקף את רה"מ בהצהרה ואמר: "בתקופה האחרונה דבר מה השתבש. החלטות חיוניות לא התקבלו. מעשים מנהיגותיים הנדרשים כדי להבטיח ניצחון לא נעשו" • ראש האופוזיציה לפיד: "גנץ צריך להודיע הערב שהוא פורש מהממשלה האיומה בתולדות המדינה, שהוא לא יסייע עוד לנתניהו להישאר בשלטון, ושהוא קורא לבחירות"

מנת כתף טלה של נסרין מנאסרה / צילום: נסרין מנאסרה

בחצר בית בכפר ערבי בגליל מצאנו את ארוחת הצהריים המושלמת

כנסייה צבעונית במיוחד, מסעדה שמגישה עוף לוהט מהטאבון וקובה נייה שהיא מעדן, סדנה לקליעת שרפרפים ומיזם נשי שלא יאפשר לכם לעזוב בידיים ריקות ● ביקור בכפר ריינה

שר המשפטים יריב לוין / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

הוועדה לבחירת שופטים בחרה 28 שופטים ורשמים חדשים

16 שופטים נבחרו לבתי המשפט לענייני משפחה, תעבורה ולבתי משפט השלום, ו־12 רשמים בכירים מונו במרכז, בדרום ובצפון ● בבימ"ש השלום ובביהמ"ש המחוזי בירושלים טרם מונו שופטים בשל מחלוקת על זהותם ובשל דרישתו של לוין שכל המינויים יהיו בהסכמת כל חברי הוועדה, על אף שהחוק לא מחייב זאת

יחידת המודיעין של צה''ל וסימני השאלה / צילום: איל יצהר

התחקיר עוד לא הושלם אבל המינויים כבר מעוררים סערה: מה עובר על היחידה היוקרתית של חיל המודיעין

יחידת המודיעין מתמודדת עם לא מעט סימני שאלה שטרם זכו למענה מאז 7 באוקטובר ● בכירים לשעבר בצבא מתארים אותה כחבולה ומפולגת ברקע הכישלון המודיעיני הקשה והפרסומים על אודותיה בתקשורת הזרה ● בשלב זה, תחקיר רשמי ומלא טרם נערך ובכירי 8200 לא הודיעו על פרישתם בעקבות המחדל, אולם כבר כעת זהות יורשיהם מעוררת סערה חדשה בצמרת הצבא

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

צים מייקרת את הובלת המכולות מהמזרח לישראל

חברת הספנות הודיעה על התייקרות עלויות הובלת המכולות שלה מהמזרח הרחוק לישראל החל מה-25 במאי ● עם היטלים ומסים מחיר מכולות מגיע לכ־4,260 דולר עבור מכולת 20 רגל

דב קוטלר בכנס הפוטנציאל והתשואה של החברה הערבית בישראל / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר מדבר לראשונה על הפרישה, בריחת גופים מממנים זרים והפוטנציאל של החברה הערבית

מנכ"ל בנק הפועלים הפורש השתתף בכנס הפוטנציאל של החברה הערבית של גלובס והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ● "יחסית למלחמה אנחנו בהחלט במצב סביר, אבל השאלה היא התשקיף קדימה ואותי הוא מטריד", אמר דב קוטלר ● "יש לבנק 20 סניפים בחברה הערבית. אין ספק שבהרגלי הצריכה של עולם האשראי, יש הבדלים משמעותיים אבל יש גם התקדמות וצריך להשקיע גם בחינוך"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel / צילום: אלן ציפלסקי

שוקלים לרכוש מכונית חשמלית? את האזהרה הזו אתם חייבים לשמוע

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel ● על הסדר העולמי החדש, הבחירה בין המחנה האמריקאי לזה הסיני, מה מסוכן במכוניות החשמליות שמגיעות מסין ועתיד יחסי ישראל-ארה"ב ● האזינו

נמל קרטחנה, ספרד / צילום: Shutterstock, Aleksei Kazachok

ספרד מנעה מאונייה שהובילה חומר נפץ לישראל לעגון אצלה

ספינת המטען הכללי מריאן דניקה, ששטה עם דגל דנמרק, יצאה מהודו ב־8 באפריל, תוך שלפי עיתון "אל פאיס" הספרדי - היא נשאה 27 טונות חומר נפץ ● לפי שר התחבורה הספרדי, האוניה פנתה בבקשה לעגינה בקרטאחנה ב־21 במאי וסורבה

מטוס קרב F-15. ''עשרות אם לא יותר כלי חיל האוויר'' / צילום: דובר צה''ל

"התאמנו ליותר מזה": המתקפה האיראנית מעיניים של נווט קרב

כחלק מההכנות לאחד מרגעי השיא של חיל האוויר במלחמה, טייסי הקרב דימו תרחישים של מתקפה מאיראן באמצעות סימולטורים - כך מספר נווט הקרב רס"ן (מיל') א' שנטל חלק ביירוט ● "המאמן מאפשר לתרגל כמה גזרות, יום או לילה"

יעל דיין / צילום: איל יצהר

חה"כ לשעבר יעל דיין הלכה לעולמה

לאחר שנים רבות של פעילות ציבורית וחברתית, יעל דיין נפטרה בגיל 85 • דיין, בת למשפחת ה"אצולה" הישראלית המפורסמת, התפרסמה גם כסופרת וכפעילה למען השלום במגוון מסגרות, וכיהנה עד לשנת 2013 במועצת עיריית תל אביב - שם שימשה גם כסגנית ראש העירייה

טנקי Leopard 2 במפעל נשק גרמני. ''מוכנות מיידית'' / צילום: Associated Press, FABIAN BIMMER

ספינות קרב, טילים ונשק לייזר: מי המדינה שמובילה במרוץ החימוש העולמי?

המציאות הגלובלית החדשה שמה קץ לעשורים של שלום - ושלחה מדינות רבות למסע התחמשות ● באירופה מתארגנים לעימות כולל עם רוסיה, איראן מתקדמת לגרעין, ואפילו אוסטרליה הכריזה על חיזוק המערך הצבאי ● בשנה החולפת ההוצאה העולמית על ביטחון רשמה את הזינוק החד ביותר זה 15 שנה ● גלובס מציג את המהלכים הגדולים בדרך למלחמה הבאה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

כמה פעמים הפועל ת"א כבר ירדה לליגה הלאומית?

מי יזם את הענקת פרס ישראל,  מה משמעות המילה סייבורג ובאיזה פסטיבל מעניקים את פרס "כד החלב"? ● הטריוויה השבועית