מניית אינטרקיור ממשיכה לדהור, והאופציות של היו"ר אהוד ברק נסקו בתוך ארבעה חודשים

החברה דיווחה היום בדאבוס על מיזם משותף לייצור מוצרי קנאביס רפואי בקנדה ושותפות עם תאגיד אירופאי שהוא כבר בעל רישיון לגידול קנאביס באירופה • מניית אינטרקיור עולה היום 16% ומשלימה עלייה של 57% מתחילת השבוע, שווי החברה כעת עומד על 686 מיליון שקל לאחר עלייה של 1,700% במניה בשנה האחרונה

אהוד ברק \ צילום: איל יצהר
אהוד ברק \ צילום: איל יצהר

חברת גידול הקנאביס אינטרקיור  (קנדוק), שהובילה היום (ה') מושב בתחום הקנאביס בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, חשפה בכנס מספר פעילויות ועסקאות חדשות: מיזם משותף לייצור מוצרי קנאביס רפואי בקנדה, שותפות עם תאגיד אירופאי שהוא כבר בעל רישיון לגידול קנאביס באירופה וכן שותפות עם גוף ישראלי להקמת מתקן לגידול קנאביס שיהיה גדול יותר משמעותית מן המתקן הקיים של החברה בצפון הארץ.

בעקבות ההודעות הללו ועל רקע ההיערכות לאפשרות של אישור יצוא הקנאביס על ידי הממשלה ביום ראשון הקרוב, עולה היום מניית אינטרקיור 16% ומשלימה עלייה של 57% מתחילת השבוע. שווי החברה כעת עומד על 686 מיליון שקל לאחר עלייה של 1,700% במניה בשנה האחרונה) וזאת כשהיקף ההכנסות השנתי שלה עומד על מיליוני שקלים ספורים.

מניית אינטרקיור עלתה 1,700% בשנה
 מניית אינטרקיור עלתה 1,700% בשנה

יו"ר אינטרקיור הוא ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, אהוד ברק, אשר מאז מינוי לתפקיד כבר הביא לחברה משקיע משמעותי, גארי פגל, שהוביל השקעה בהיקף של 12 מיליון דולר בחברה, והוא גם הפנים שלה בכנסים בינלאומיים דוגמת דאבוס.

ברק מונה לתפקיד יו"ר אינטרקיור באוקטובר 2018, במשרה חלקית של 40 שעות חודשיות תמורת 10,000 דולר בחודש וכן אופציות ל-5% ממניות החברה במחיר מימוש של 3.2 שקל למניה. מניית אינטרקיור נסחרת היום במחיר גבוה ב-160% ממחיר המימוש וברק מורווח "על הנייר" כ-21 מיליון שקל.

היעד: 100 טון קנאביס

שלוש הפעילויות עליהן דווח היום הן חלק מן האסטרטגיה של החברה להקים מיזמים קנאביס בישראל ובחו"ל ולהגיע לכושר ייצור בהיקף של 100 טון קנאביס. המיזמים של החברה בחו"ל מבוססים על מתן ידע של קנדוק, אשר כבר פעילה בשוק הקנאביס הישראלי מעל שמונה שנים (גם אם בסדרי גודל קטנים), ושילוב הידע הזה בפעילויות שבמקרים רבים כבר החלו וכבר הושקעו בהם כספים במדינות הזרות.

מתקן גידול הקנאביס של אינטקיור בצפון הארץ הוא כבר בעל תקן GMP, המאפשר לחברה להגיש בקשה לרישיון יצוא ברגע שתעבור ההחלטה. האפשרות לייצא מישראל לא אמורה לשנות את תוכניותיה של החברה להמשיך לפתח את עסקיה בחו"ל. עם זאת, ייתכן והחברה תייצא קנאביס לאותן המדינות בהן היא גם פועלת באופן מקומי, משום שגידול קנאביס בישראל אמור להיות זול יותר, וגם סוג המוצרים שמגיעים מכל מדינה עשוי להיות שונה.