בישול

כתבות אחרונות

 
פלוב אוזבקי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

שובו של הגרגיר: בזכות הסגר האורז חזר לחיינו

אחרי שנים של שלטון פסטה בלתי מעורער במטבח הישראלי, מתוך איזו תפיסה מוטעית ש"אורז קשה להכין", בתקופת הסגר האחרונה הוא חוזר לככב, ובצדק

רועי ירושלמי 23.10.2020
דן פרמן / צילום: ערן ירדני - digital-motion

"ייצרתי הכנסות למדינה, ממע"מ ומס הכנסה, של קרוב ל-5 מיליון שקל"

דן פרמן הוא בעלים של "תזונה לחיים בריאים", יבואנית כלי הבישול הבריאותיים של Salad master • "אם זה היה בידיי ביטוח לאומי הכול היה עובד נפלא, אבל אנחנו נפלנו על רשות המסים, שיש להם מערכת שיודעת רק לקחת" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

אלה לוי-וינריב 21.10.2020
מעקודה / צילום: מתן שופן

תכירו: מעקודה, מעדן טוניסאי של תקופת החגים. ויש גם מתכונים

המעקודה הטוניסאית, סוג של פשטידה עם ביצים טרופות, אחות לעיג'ה העיראקית ובת דודה של הטורטייה הספרדית, היא קלאסיקה צפון-אפריקאית שאוכלים בתקופת החגים • בגרסאות המתוחכמות שלה היא מוגשת גם במסעדות יוקרה

רועי ירושלמי 09.10.2020
גבינת טבורוג רוסית או לאבנה טורקית  / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

קחו חיתול והיכנסו למטבח. קל ופשוט להכין גבינות בבית

לאבנה טורקית או גבינת טבורוג רוסית, קל ופשוט להכין גבינות כאלה בבית, גם בלי כל הרצינות התהומית של ריאליטי האוכל • החלק הקשה הוא רק למצוא חיתול בד

רועי ירושלמי 18.07.2020
קציצות דגים ביתיות / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

קציצות דגים: אין אף סיבה לפחד מלהכין אותן

קציצות בקר או עוף עולות על השולחן כמעט בכל בית, אבל קציצות דגים הן סוג של חור שחור שמעטים מתקרבים אליו במטבחם הביתי, ולא בצדק

חיליק גורפינקל 13.06.2020
קישואים ממולאים ושזיפי בוסר של עידו שגב / צילום: עדן דותן

"קרון תענוגות של דליקטסים": פירות בוסר ימתקו

המטבחים המסורתיים אימצו מזמן, ועכשיו גם המטבח המודרני: שימוש בפירות בוסר - משמשים, דובדבנים ובעיקר שזיפים ירוקים - על חמיצותם המודגשת, לתיבול ולרטבים •  
זו העונה, לקנות ולהקפיא

רועי ירושלמי 06.06.2020
צילום: אורי קרול

דוקטור למדעי המכולת: שילוב יצרתי של מסעדה ומכולת, ויש גם מתכון

במסגרת הניסיונות של שפים ומסעדנים לשרוד את התקופה הקשה, יש רבים שנאלצים להמציא את עצמם מחדש • כאלה למשל הם האחים אסף ויותם דוקטור, שגיבשו מודל יצירתי שמשלב מסעדה ומכולת

חיליק גורפינקל 16.05.2020
מחמצת - הנוזל העכור שמחולל את הפלא / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

מחמצת נחמדת: מי ידע שהכנת לחם בבית תגרום כזה אושר

ימי ההסגר נתנו זריקת מרץ לבישול הביתי, ובמיוחד לאפייה • המוני ישראלים
גילו את העונג שבהכנה של לחם מחמצת ביתי, גידולו, האכלתו וטיפוחו • אל תחמיצו את הטרנד

רועי ירושלמי 10.05.2020
פסטה עם כדורי בשר / צילום: חיליק גורפינקל

בטוב וברע: אז מה נעשה עם כל הפסטה שאגרנו

בימים אלה של יציאה הדרגתית מהסגר, צריך לעשות משהו עם כל הפסטה שאגרנו לעת צרה • זה לא קשה: גם בימי שגרה היא משביעה, זמינה, מנחמת וקלה להכנה

חיליק גורפינקל 02.05.2020
עראיס / צילום: בן יוסטר

במקום לנפנף או למנגל בחוץ: עראיס במטבח

יום העצמאות ה–72 יהיה כנראה הראשון שאותו נחגוג בלי מנגל ואינספור סוגי בשרים. ובכל זאת, יש מנה שאפשר להכין במטבח הביתי בלי לנפנף אבל להרגיש עם: עראיס

רועי ירושלמי 25.04.2020
מבשלים בבית במחוז אנחווי שבסין / צילום: Yao Dawei, Associated Press

מגיפת הקורונה גרמה לסינים לגלות את הדרך למטבח הביתי

החיפוש של מוצרי אפייה גדל פי 100, המכירות של שמרים זינקו פי 40, וברשתות החברתיות סינים צעירים החלו לשתף תבשילים שהכינו בעצמם במקום מנות במסעדות • החשש להידבק והזמן הפנוי הפכו פתאום את הבישול לתחביב מספר 1 בסין, ואפליקציות המתכונים רק מרוויחות

אופיר דור 07.03.2020
אירוח מירי בלבול  / צילום: רמי זרנגר, יח"צ
עיצוב | ראיון

"קיבלתי מתנה. נתינה זה דבר שלא דורש ממני כלום. זה ממלא אותי, מחזק אותי"

מירי בלבול מארחת את חבריה לארוחת ערב בביתה, ומשחזרת איך הקימה בית ספר להלבשת בתים • על הדרך היא גם מעצבת דירות לנערים שנפלטו מהבית, ולנשים שיצאו ממעגל הזנות

16.11.2019
מפרום / צילום:איל יצהר

מפרום. קווים לדמותו (ומתכון) של כוכב המטבח הטריפוליטאי

המפרום, אותו תפוח אדמה פרוס דק ממולא בשר, אחד הכוכבים של המטבח הטריפוליטאי ושל מסעדות הפועלים בכלל, הולך ונעלם מהנוף, כמו המסעדות עצמן • אבל במקום לקונן, אפשר להיכנס למטבח ולהכין לבד

רועי ירושלמי 26.10.2019
ניצול מרבי של חומרי גלם / צילום: סן פלגרינו - יח"צ חו"ל

עד הפירור האחרון: קולינריה ירוקה שבה אוכלים הכול, כולל הכול

אחד הביטויים הקולינריים של המגמה הסביבתית "אפס פסולת" הוא "אפס פחת", שימוש בכל החלקים של חומר הגלם, שלרוב היו נזרקים מיד לאשפה • כך מוצאים חלקים לא פוטוגניים כמו אשכי עגל, עיני דגים או קליפות וגבעולים את דרכם אל הצלחות במיטב מסעדות תבל

רועי ירושלמי 14.10.2019
דיוויד פרנקל במטבח של פרונטו/ צילום: תמוז רחמן

הילד הרע של עולם הקולינריה התל-אביבי: "בסוף הבנתי שהייעוד שלי הוא לא לשים אותי במרכז"

דיוויד פרנקל סומן מגיל מוקדם כאחת ההבטחות הקולינריות הגדולות של ישראל • הוא הגיע לתקופה קצרה ל"פרונטו", והזמני הפך לקבוע • "האם זה מה שאיחלתי לעצמי כשהייתי שף צעיר ושאפתן? אני לא יודע"

רועי ירושלמי 05.10.2019
מסבחה דג חלה עם טונה וחצילים צילום: גל זהבי

ראש דג לראש השנה: יחי זיני ממסעדת הדגים פסקדו, מסכם עשור ונותן מתכונים לחג

פסקדו, מסעדת הדגים האשדודית הכשרה, חוגגת עשור, וזו הזדמנות לשיחה עם יחי זינו, הגולש שהפך לטבח, על אוכל אישי, צילחות מינימלי ולמה מסעדה כמו שלו לא יכולה להתפתח בתל אביב • ויש גם מתכונים לשולחן החג

רועי ירושלמי 29.09.2019

   123456789101112131415   

   נמצאו 328 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 21

צרו איתנו קשר *5988