בשר

כתבות אחרונות

 
קרפצ’יו בקר עם פרמזן / צילום: ספיר קוסא

מה חדש במסעדת סטייקים בת 25 שנה? כלום, וטוב שכך

מה כבר אפשר לחדש בתפריט שכמעט לא השתנה כבר רבע מאה, ומרכיב בעיקר סטייקים, המבורגרים וצ’יפס? כלום, האמת. וטוב שכך

חיליק גורפינקל 08.05.2021
עצים שרופים באמזונס / צילום: גרינפיס

בעולם אוכלים יותר בשר, והאמזונס משלם את המחיר

ארגון גרינפיס פרסם דוח חדש הממחיש את הקשר בין הצלחת הישראלית לבין נזקים אקולוגיים חסרי תקדים ביערות הגשם בברזיל • אחת הסיבות לשריפות, היא פעילות עבריינית של חקלאים, המבראים שטחים לשם גידול בקר, זאת תוך עצימת עין של השלטונות הברזילאים שמאפשרים לפעילות העסקית להתרחב על חשבון היערות

שני אשכנזי 29.04.2021
הרבנות הראשית תל אביב  יפו / צילום: תמר מצפי
כשרות | דעה

ככל שמעמדה של הרבנות הראשית יורד, כך עולה השפעתה הכלכלית

הסיפור הכלכלי הגדול שכמעט ולא מדברים עליו הוא הכשרות על מוצרי יבוא • מנגנון הכשרות על יבוא פוגע בתחרות ומצמצם בעשרות אחוזים את היצע המוצרים שניתן להביא לארץ, ולאופן בו מנהלת הרבנות את מערך השחיטה בחו"ל, יש השפעה עצומה על עלויות היבוא של הבשר

עו"ד עמיחי פילבר 14.03.2021
הפרסומת והטלה "הטרי". שברה שיאים של צפייה אורגנית / צילום: יוטיוב

השינוי כבר כאן, צריך לתת לו עוד דחיפה קלה

הקורונה הובילה בכל רחבי העולם לשינויים הקשורים להתייחסות לטבע, לבעלי החיים, לאקולוגיה • כ-60 מיליארד בעלי חיים בשנה בכל העולם משמשים את תעשיית המזון מהחי; מספרים אלה צפויים לטפס במהירות מסחררת עד ל-120 מיליארד בעלי חיים ב-2050, והתוצאה תהיה הרסנית וקטסטרופלית לאוויר, למים ולאדמה • חייבים שינוי

עדית רומנו 03.03.2021
סטייק של אלף פארמס / צילום: אלף פארמס

לראשונה בעולם: חברה ישראלית הדפיסה סטייק בגודל מלא במעבדה

חברת אלף פארמס ופרופ' שולמית לבנברג מהטכניון הצליחו לראשונה בעולם לייצר סטייק אנטריקוט במעבדה, ללא שחיטה • הסטייק מכיל רקמות שריר ושומן ומערכת המדמה כלי דם ברקמה המאפשרת ייצור של כל סוג סטייק, בכל גודל אפשרי • מדובר בפריצת דרך עולמית בתעשיית הבשר המתורבת

שני אשכנזי 09.02.2021
תחליפי הבשר של וונדרס / צילום: יח"צ

זוגלובק והסטארט-אפ וונדרס ינסו לכבוש נתח משוק תחליפי הבשר

מדובר בסדרה של תחליפי בשר שפותחו תחת השם וונדרס במטרה לחדור לקטגוריה שפעילים בה היום מותגים כמו ביונד מיט וההמבורגר הטבעוני של אסם-נסטלה

שני מוזס 04.02.2021
סניף של יוחננוף. "התלונות לא נבדקו" / צילום: איל יצהר, גלובס

כך פעל מנגנון מכירת בשר פג-תוקף בסניף יוחננוף

מפסק דין שהגיע לידי גלובס עולה כי הדבר קרה בקצביות של "מעדני גורמה"

שני מוזס 02.02.2021
כבש לפני שחיטה / צילום: קירות שקופים

75% מבשר הצאן בישראל עובר שחיטה "שחורה" ומסכן את הציבור

הישראלים נותנים את אמונם ברשויות על-מנת שישמרו על בטיחות המזון, אך ממצאים חדשים של עמותת "תנו לחיות לחיות" מראים כי רק רבע משחיטות הצאן למאכל נעשות תחת פיקוח וטרינרי • התוצאה: חשש ממשי לבריאות הציבור ומפגעים סביבתיים מדאיגים

שני אשכנזי 02.02.2021
שורה תחתונה (מימין): עמרי שיינין מייסד שותף ומשנה למנכ"ל מיט-טק, דירק פון היינרישהורסט מייסד משותף בחברת Peace Of Meat; שורה עליונה (מימין) - דייויד ברנדס מייסד משותף בחברת Peace Of Meat, גיא חפר סמנכ"ל הכספים של מיט-טק / צילום: יח"צ

מיט-טק מדווחת על הצלחה בגידול תאי עוף בביוריאקטור

חברת הבשר המתורבת דיווחה כי החברה הבת שלה הצליחה בגידול תאי עוף בביוריאקטור • מניית מיט-טק עלתה בכ-5% במחסר בת"א

שני אשכנזי 21.01.2021
סטייק, בשר, בקר / אילוסטרציה: שאטרסטוק
בשר | בלעדי

יבואני בשר מאיימים: המכרז התעכב, ומחירי הבשר יעלו ב-12%

לידי גלובס הגיעו טענות של יבואני בשר וגורמים ברשתות המזון על עיכוב של כחודשיים במכרז חלוקת המכסות הפטורות ממכס של בשר טחון טרי משרד הכלכלה

שני מוזס 07.01.2021
קציצה של סופרמיט צילום: סופרמיט

המירוץ לקציצה: המהלך הדרמטי שישנה את עולם המזון

בשבוע שעבר סינגפור הפכה למדינה הראשונה בעולם המאשרת מכירת בשר מתורבת שנוצר במעבדה • כיצד המהלך ישנה את תעשיות הבשר והפוד-טק, מה השפעתו על משבר האקלים, ולמה ישראל פספסה הזדמנות להפוך למודל עולמי • הצוללת של גלובס עושה סדר • האזינו

שני אשכנזי ואורי פסובסקי 10.12.2020
שורה תחתונה (מימין): עמרי שיינין מייסד שותף ומשנה למנכ"ל מיט-טק, דירק פון היינרישהורסט מייסד משותף בחברת Peace Of Meat; שורה עליונה (מימין) - דייויד ברנדס מייסד משותף בחברת Peace Of Meat, גיא חפר סמנכ"ל הכספים של מיט-טק / צילום: יח"צ

מיט-טק רוכשת חברה בלגית המתמחה בייצור שומן מתורבת ב-15 מיליון אירו

ברת פיס אוף מיט הבלגית פיתחה טכנולוגיה ייחודית לייצור שומנים מן החי מעוף וברווז, באמצעות ריבוי בביו-ריאקטורים וללא פגיעה בבעלי חיים • הרכישה מאפשרת למיט-טק להאיץ השקת מוצר ראשון לשוק

שני אשכנזי 08.12.2020
קציצה של סופרמיט צילום: סופרמיט

המרוץ לבשר המתורבת: כך פספסה ישראל את ההזדמנות להפוך למרכז עולמי

סינגפור הפתיעה את עולם המזון כשהפכה להיות המדינה הראשונה המאשרת שיווק לצרכנים של בשר המגודל במעבדה, נטול השפעות סביבתיות הרסניות • ישראל, מהמובילות בעולם בתחום, עלולה כעת לאבד את הבכורה לסינגפור ולאלץ חברות ותיקות להעתיק לשם תשתיות

שני אשכנזי 07.12.2020
מעבדה שמייצרת בשר מתורבת בסינגפור / צילום: Reuters, Travis Teo

היסטוריה: בשר המיוצר במעבדה יימכר לראשונה בעולם

בשר מתורבת, הגדל במעבדות ללא הרג בעלי חיים, אושר היום למכירה בסינגפור • החברה הראשונה שתשווק את המוצר היא חברת Eat Just האמריקאית

שני אשכנזי 02.12.2020
מייסד פיוצ'ר מיט, פרופ' יעקב נחמיאס / צילום: איל יצהר, גלובס
פודטק | ראיון

פרופ' יעקב נחמיאס חשב שבשר מתורבת זה "דבילי". היום החברה שלו כבר גייסה 17 מיליון דולר

כששמע על כך לראשונה, חשב פרופ' יעקב נחמיאס שבשר מתורבת זה "רעיון דבילי" • היום הוא עומד בראש חברה שגייסה 17 מיליון דולר, ולדבריו קרובה מאוד לשווק את הקציצה המתורבתת הראשונה (או השנייה) בעולם: "עושים מבחני טעימה ואנשים עפים על זה" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שני אשכנזי 04.10.2020
בשר בקר באטליז, יש לוודא שלא הופשר קודם לכן / צילום: שמואל ישראלוב

רמי לוי: "אנו מוכרים בשר בקר טרי בלבד; הצרכנים צריכים להבין את הסכנה בהקפאה חוזרת"

לדברי בעלי רשת "רמי לוי שיווק השקמה", יש מי שמוכרים בשר בקר קפוא שהופשר מבלי לציין זאת ויש בכך סכנה בריאותית כי הצרכן עשוי להקפיא אותו שוב • "צריך להעלות את המודעות הצרכנית לנושא"

יובל ניסני 30.09.2020

   123456789101112131415   

   נמצאו 247 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 16

צרו איתנו קשר *5988