ביקורת משלוחים: המסעדה הטבריינית הכי טובה בחיפה שולה אולי רק בת שנה וחצי, אבל היא מרגישה כמו מסעדת פועלים בת 150 - כמה פשוט, ככה טעים • ועד שאפשר יהיה להגיע אליה פיזית, תתפללו שאתם באזור המשלוחים
עסק ביום "למה להרוס ענף שלם? מסעדת '24 רופי' היא מפעל חיים" נטע ארצי, הבעלים של מסעדת "24 רופי", סוגרת את המקום שהקימה לפני יותר מ-17 שנה • בעקבות הקורונה העסק הפסיד מאות אלפי שקלים • "אני כל הזמן בוכה עם הלקוחות שבאים להיפרד" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
בעלים של חנות פלאפל בשוהם נעצר בטענה להפרת תקנות הסגר ביומו הראשון של הסגר המלא, עסקי אוכל מתארים החמרה באכיפה כלפיהם, ובפרט כלפי התקהלויות בכניסה לבתי עסק המספקים משלוחים למרחק קצר • הבוקר נעצרו אב ובנו המפעילים סניף של רשת "פלאפל בריבוע" בשוהם, כאשר במהלך חילופי הדברים בין הצדדים נוצר עימות בינם לבין השוטרים, ונעשה שימוש בטייזר
מנכ"ל פיצה האט משנה את המודל העסקי ומתחיל לגבות כסף על המשלוחים מנכ”ל הרשת שמוליק ברוך מספר בראיון לגלובס על השינויים במודל העסקי בימי הקורונה ומדוע הם מתחילים לגבות תשלום על המשלוחים • הוא מתנגד למודל ההעסקה של שליחים בוולט, אבל שמח שהיא חינכה את הציבור לשלם על שליחות
עצמאים במשבר "אני לוקח הלוואות ומעביר משריפה לשריפה. מנסה להילחם ולשמור את העסק בשיניים" מיקי מיראל, בעלים של "טש וטשה" - מסעדה גרוזינית במתחם התחנה בת"א • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
עצמאים במשבר "אנחנו לוחמים כדי לשרוד. אני מספר לך את זה, ויש לי דמעות" גרמן פסח הוא הבעלים של סאגה בר ו-Vibe פיצה ובירה, במתחם מול החוף בחדרה • "כיוון שלעסק היו מחזורים רק משנת 2019, לא היינו זכאים, אז נפלנו בין הכיסאות. כבר חודשיים שאני עובד במקביל בשיפוצים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
"למען המסעדנים": וולט תפחית את העמלה על המשלוחים עד סוף ינואר העמלה המופחתת תעמוד על 22% במקום 27% הרגילים שגובה חברת המשלוחים וולט • את הסיוע למסעדנים העריכו בוולט במיליוני שקלים: "בלי המסעדות לא תוכל החברה להתקיים"
המסעדנים נגד וולט: מתארגנים להקמת אפליקציית משלוחים מתחרה קבוצת מסעדנים, בהובלת השף יהונתן בורוביץ', תנסה לפתח אפליקציית משלוחי אוכל שתחתוך בחצי את גובה העמלות שגובות כיום וולט ותן ביס • מדובר בהשקעה של 100 אלף שקל לבעל מסעדה • עם זאת, סקר חדש מצא כי שוק המשלוחים דווקא צפוי להתכווץ בעידן הפוסט קורונה
עצמאים במשבר "כולם רוצים כסף מזומן עכשיו, מה שלא תמיד יש" השף הפרטי צחי מויאל, בן 49, עובד כעצמאי כארבע שנים • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
הארגזים חוזרים לאופנה: הפתרון המקורי של עיריית ת"א למצוקת מקומות הישיבה בעיריית ת"א מצאו פתרון יצירתי למחסור במקומות ישיבה במרחב הציבורי • לגלובס נודע כי העירייה רכשה לאחרונה כאלף ארגזים קטנים מפלסטיק, שיפוזרו בגינות ציבוריות ובמרחבים פתוחים בעיר • בכך היא מקווה למנוע התקהלויות בבתים ולעודד אנשים לקנות בבתי הקפה ובמסעדות
עצמאים במשבר "פעם בחודש אני מגיע לשטוף את המסעדה, וזה יום שחור בשבילי" גילי לברן, בן 42, מבעלי מסעדת זואי בכפר סבא • "אני חי את המסעדה 24/7. זה כמו שיגידו לך לוותר על הילד" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
"אין מקום לשף ערבי שמביא פרשנות אישית. פרשנות למטבח שלנו רק ליהודים מותר לעשות" אוסמה דלאל, שף מחונן שעבד אצל רפי כהן ויונתן רושפלד, פתח וסגר שתי מסעדות • אחת שהצליחה יותר מדי ואחת שהצליחה פחות מדי • עכשיו הוא פתח בתל אביב חנות דגים ייחודית שתורים משתרכים בפתחה
"האוכל שלנו משקף את האדמה, ההרים, הצמחים, העצים והמערות. את כל זה להכניס למשלוח?!" מיכל ויעקב ממסעדת מג’דה היפהפייה שבכפר עין ראפא, משלבים מטבח ערבי מסורתי כפרי, מטבח איטלקי ובישול אישי • "איך אני אמורה להכניס את כל הסיפור הזה לתוך משלוח?" • שיחה עם יהודייה שגרה בכפר ערבי
עצמאים במשבר "המדינה דאגה לגדולים ולוותיקים ושכחה את העסקים החדשים מאחור" אביאל צוריה, בן 26, בעלים משותף של מסעדת "חומוס אברהם" בבאר שבע • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
צ'ק אין להימלט אל הלגונות השקטות: אילת לאט לאט מנערת את האבק עם פתיחת בתי המלון והמסעדות באילת תחת מתווה "האיים הירוקים", נראה כי העיר מתחילה לנער את האבק, גם אם לאט. מאוד לאט • "אני לוקח בחשבון חודש של למידה מצד העיר והתושבים והתיירים", אומר בעל מסעדה בעיר • העיר בתמונות
המבורגר בצהריים, פיצה בערב: הרגלי הזמנות האוכל שלנו בזמן הסגר השני נחשפים הקורונה והסגרים הגבירו את ההסתמכות על שירותי משלוחי המזון, הן מצד המסעדות והן מצד הלקוחות • שלא במפתיע פיצה והמבורגר הן הקטגוריות המובילות, כך לפי בדיקה של חברת שופ אנליטקס עבור גלובס • מה מעדיפות הנשים, מה אוכלים הרווקים, ומה קורה לגלידה
"גייסנו כספים בפרויקט מימון המונים שחימם לי את הלב, ואז כידוע הכול נסגר שוב” השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" נהנה משנה טובה במיוחד והתחיל את הנסיקה שלו בקולינריה המקומית, עד שהקורונה קטעה את הכול • עכשיו המסעדה סגורה והוא יושב בבית, חולם על פיין דיינינג ומנסה לשמור על האש הפנימית
הקורונה התרבותית: כשהבמה ריקה, גם לתאורן ולאיש הקייטרינג אין ממה לחיות הדממה המוחלטת שאליה נכנס ענף התרבות מאז פרוץ משבר הקורונה הכניסה להקפאה גם את כל העובדים בענפים שסובבים אותו • "זו הטרגדיה הגדולה", הם אומרים ומזהירים: "אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מתעוררים לעולם בלי תרבות"
חצי שעה של השראה מנכ"ל וולט בראיון אחרון בתפקיד: "אם השליחים או המסעדות לא ירוויחו, הם לא יעבדו איתנו" אמרי גלאי יודע משהו על צמיחה בזמן משבר: את וולט הוא הקים אחרי שפוטר יחד עם הצוות שלו מסטארט-אפ אחר שפשט את הרגל • ואז הגיע משבר הקורונה שהפך את "השליחים בכחול" לצינור החמצן של אלפי מסעדות בארץ • מתוך הפודקאסט "חצי שעה של השראה עם ערן גפן"
ברשתות המסעדות בארה"ב מחפשים פתרונות להתפשטות המגפה מקדונלד'ס וסטארבקס טוענות כי פרוטוקול חדש שומר על בטיחות הלקוחות במסעדות • מומחי בריאות אומרים שבטוח יותר לא לאכול בפנים