פנאי

נטע ארצי, הבעלים של מסעדת "24 רופי" / צילום: תמונה פרטית
עסק ביום

"למה להרוס ענף שלם? מסעדת '24 רופי' היא מפעל חיים"

נטע ארצי, הבעלים של מסעדת "24 רופי", סוגרת את המקום שהקימה לפני יותר מ-17 שנה • בעקבות הקורונה העסק הפסיד מאות אלפי שקלים • "אני כל הזמן בוכה עם הלקוחות שבאים להיפרד" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
מחסום משטרתי שהוקם במסגרת הסגר / צילום: דוברות משטרת ישראל

בעלים של חנות פלאפל בשוהם נעצר בטענה להפרת תקנות הסגר

ביומו הראשון של הסגר המלא, עסקי אוכל מתארים החמרה באכיפה כלפיהם, ובפרט כלפי התקהלויות בכניסה לבתי עסק המספקים משלוחים למרחק קצר • הבוקר נעצרו אב ובנו המפעילים סניף של רשת "פלאפל בריבוע" בשוהם, כאשר במהלך חילופי הדברים בין הצדדים נוצר עימות בינם לבין השוטרים, ונעשה שימוש בטייזר
גרמן פסח, בן 35, בעלים משותף של שני בארים בחדרה / צילום: שירי דובר
עצמאים במשבר

"אנחנו לוחמים כדי לשרוד. אני מספר לך את זה, ויש לי דמעות"

גרמן פסח הוא הבעלים של סאגה בר ו-Vibe פיצה ובירה, במתחם מול החוף בחדרה • "כיוון שלעסק היו מחזורים רק משנת 2019, לא היינו זכאים, אז נפלנו בין הכיסאות. כבר חודשיים שאני עובד במקביל בשיפוצים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
שליח של וולט / צילום: כדיה לוי, גלובס

המסעדנים נגד וולט: מתארגנים להקמת אפליקציית משלוחים מתחרה

קבוצת מסעדנים, בהובלת השף יהונתן בורוביץ', תנסה לפתח אפליקציית משלוחי אוכל שתחתוך בחצי את גובה העמלות שגובות כיום וולט ותן ביס • מדובר בהשקעה של 100 אלף שקל לבעל מסעדה • עם זאת, סקר חדש מצא כי שוק המשלוחים דווקא צפוי להתכווץ בעידן הפוסט קורונה
ארגזי בירה משמשים ככיסאות לישיבה ליד בתי קפה ברחוב לוינסקי בתל אביב / צילום: כדיה לוי

הארגזים חוזרים לאופנה: הפתרון המקורי של עיריית ת"א למצוקת מקומות הישיבה

בעיריית ת"א מצאו פתרון יצירתי למחסור במקומות ישיבה במרחב הציבורי • לגלובס נודע כי העירייה רכשה לאחרונה כאלף ארגזים קטנים מפלסטיק, שיפוזרו בגינות ציבוריות ובמרחבים פתוחים בעיר • בכך היא מקווה למנוע התקהלויות בבתים ולעודד אנשים לקנות בבתי הקפה ובמסעדות
נופשים באילת/ צילום: שלומי יוסף
צ'ק אין

להימלט אל הלגונות השקטות: אילת לאט לאט מנערת את האבק

עם פתיחת בתי המלון והמסעדות באילת תחת מתווה "האיים הירוקים", נראה כי העיר מתחילה לנער את האבק, גם אם לאט. מאוד לאט • "אני לוקח בחשבון חודש של למידה מצד העיר והתושבים והתיירים", אומר בעל מסעדה בעיר • העיר בתמונות
שליחים של וולט ותן ביס/ צילום: שלומי יוסף

המבורגר בצהריים, פיצה בערב: הרגלי הזמנות האוכל שלנו בזמן הסגר השני נחשפים

הקורונה והסגרים הגבירו את ההסתמכות על שירותי משלוחי המזון, הן מצד המסעדות והן מצד הלקוחות • שלא במפתיע פיצה והמבורגר הן הקטגוריות המובילות, כך לפי בדיקה של חברת שופ אנליטקס עבור גלובס • מה מעדיפות הנשים, מה אוכלים הרווקים, ומה קורה לגלידה
השף תומר טל / צילום: איליה מלניקוב

"גייסנו כספים בפרויקט מימון המונים שחימם לי את הלב, ואז כידוע הכול נסגר שוב” 

השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" נהנה משנה טובה במיוחד והתחיל את הנסיקה שלו בקולינריה המקומית, עד שהקורונה קטעה את הכול • עכשיו המסעדה סגורה והוא יושב בבית, חולם על פיין דיינינג ומנסה לשמור על האש הפנימית
אולם ריק בקאמרי. "ביום אחד הכול נמחק טוטאלית" / צילום: כדיה לוי

הקורונה התרבותית: כשהבמה ריקה, גם לתאורן ולאיש הקייטרינג אין ממה לחיות

הדממה המוחלטת שאליה נכנס ענף התרבות מאז פרוץ משבר הקורונה הכניסה להקפאה גם את כל העובדים בענפים שסובבים אותו • "זו הטרגדיה הגדולה", הם אומרים ומזהירים: "אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מתעוררים לעולם בלי תרבות"
אמרי גלאי / צילום: אסף קרלה
חצי שעה של השראה

מנכ"ל וולט בראיון אחרון בתפקיד: "אם השליחים או המסעדות לא ירוויחו, הם לא יעבדו איתנו"

אמרי גלאי יודע משהו על צמיחה בזמן משבר: את וולט הוא הקים אחרי שפוטר יחד עם הצוות שלו מסטארט-אפ אחר שפשט את הרגל • ואז הגיע משבר הקורונה שהפך את "השליחים בכחול" לצינור החמצן של אלפי מסעדות בארץ • מתוך הפודקאסט "חצי שעה של השראה עם ערן גפן"
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988