פנאי

טורטליני של פסטטריה / צילום: חיים יוסף

הפסטות שיחממו לכם את הלב

מה יותר מנחם מפסטה ממולאת ממשפחת הרביולי הענפה? בייחוד כשהיא בעבודת יד ועם מילוי יצירתי • פסטה מוכנה לבית, כמו במסעדה - כובעים קטנים של נחת
בתי קפה ומסעדות לאחר הסגר בתל אביב / צילום: מיכל רז חיימוביץ

עד כמה קשה לגייס עובדים? "הצענו לפנסיונרים לחזור לרשת המלונות"

לפי נתוני הלמ"ס לחודש יוני, מספר המשרות הפנויות בענפי אירוח ואוכל הוא הגבוה ביותר מבין ענפי הכלכלה ועומד על כ-28 אלף משרות פנויות • לאחר הפתיחה מחדש היו מסעדות שלא יכלו להיפתח באופן מלא בגלל המחסור בכוח-אדם • "החל"ת היה אשליה שלא טשטשה את מצוקת כוח-האדם שהייתה קיימת בענף עוד לפני המשבר"
אסף גרניט / צילום: תמי בר ישי

המתכנת צועד על קיבתו: קבוצת מחניודה של אסף גרניט תפעיל מסעדות לעובדי לייטריקס

הקבוצה תפתח שתי מסעדות חדשות בקמפוס של חברת ההייטק הירושלמית לייטריקס • כ–500 עובדי החברה ייהנו מתפריט של שלוש ארוחות ביום, מתחם אוכל רחוב, שתי קפיטריות חלביות ו–14 מטבחונים שפזורים ברחבי המשרדים • עלות המהלך נאמדת בעשרות מיליוני שקלים
סעיד שאמי, הבעלים של מסעדת פלוקה בעכו / צילום: מני מתוק
עסק ביום

"את הכוחות שלי אני שואב מהמון אנשים, חלקם לא מכירים אותי, שמתקשרים ושואלים איך אפשר לעזור"

סעיד שאמי (47), נשוי ואב לשתי בנות ולבן • הבעלים של מסעדת פלוקה בעכו • "כשאי-אפשר היה לפתוח את המסעדה, בישלתי בצימרים ועבדתי סופרמרקט" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
איברהים אבו סיר, בעלים ושף "לה פטיסרי אבו סיר" / צילום: שרה אבו סיר
עסק ביום

"בסגר השני כמעט התמוטטתי, אבל אמרתי לאשתי: אם יהיו לי הכנסות בקופה, אפילו רק 10 שקלים, לא אסגור"

איברהים אבו סיר, בעלים ושף של "לה פטיסרי אבו סיר" ברובע הנוצרי בעיר העתיקה של ירושלים • "אני עובד עם הילדים שלי, אבל אם הייתי מתייחס אליהם כשף, הייתי מפסיד אותם, כי לשף יש את השיגעונות שלו" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
מסעדה / צילום: תמר מצפי

בעלי מסעדות: אם לא תדאגו לבריאות הסועדים, המחוקק יכריח אתכם

בעלי המסעדות וחברות הביטוח צריכים להיות מודעים לכך שהם עשויים להכניס את היד עמוק לכיס כאשר הלקוח מתפנה לבית חולים, ובטח ובטח כשהמקרה מסתיים בצורה מצערת • החזקת אפינפרין גם עשויה להציל את חייו של הלקוח הבא, ובמקרה שתוגש תביעה נגד בעל המסעדה, זה יקטין את מרכיב הרשלנות ואת הנזק הפיצויי אליו הוא חשוף
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988