פנאי

מסעדת בוקה / צילום: תומר מור

הרשת שהציעה 5,000 שקל ולא הצליחה לגייס עובדים. רק נדמה לכם שהמסעדות חזרו לשגרה

מצד אחד הציבור ממלא את המסעדות ואת רשימות ההמתנה; מצד שני העובדים בענף מעדיפים למצות את החל"ת, והעובדים הזרים פנו לתעסוקה בבתי אבות • התוצאה: המסעדנים מגבילים שעות פעילות ומציעים שכר גבוה כדי למשוך עובדים, ורומזים כי בלית ברירה יגלגלו את העלות למחירי המנות
שליח של תן ביס / צילום: שלומי יוסף

משלוח חינם, עם כוכבית: דוחות החברה האם חושפים טפח משיטות העבודה של תן ביס

הדוחות השנתיים של ג'אסט איט טייק אוואי, שמחזיקה בתן ביס, מגלים איך נראית צמיחה של עשרות אחוזים בשנה • על הדרך למדנו כמה משלמות מסעדות כדי ליהנות משירותי המשלוחים וכמה משלמים הצרכנים • החברה רשמה לראשונה הכנסות מדמי משלוח במספר מדינות. מתי זה יקרה בישראל?
מתחם "היבדק וסע" בפלורידה. לשמור על ריחוק חברתי / צילום: Shutterstock

מסלולי "שלם וסע" הפכו לנכס לוהט במגפה

יזמי נדל"ן מתחילים לשים לב לכך שרשתות מזון מהיר כמו מקדונלד'ס ואחרות השתמשו במסלולים להגשת המזון על מנת להמשיך לעבוד כרגיל תוך שמירה על ריחוק חברתי בתקופת המגפה • המדריך למשקיעי נדל"ן, פרויקט מיוחד
"אירית וסנדרו פלגריני, בעלי היקב "לה טרה פרומסה
עסק ביום

"אנשים אומרים שהם אופטימיים ויודעים שנפתח מחדש. אנחנו עדיין לא יודעים"

אירית (53) וסנדרו (57) פלגריני • הבעלים של יקב לה טרה פרומסה ומסעדה קוצ'ינית-איטלקית שנסגרו בעקבות הקורונה • "ההחלטה לסגור התבשלה על אש קטנה, עד שהבנו שאין ברירה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז
שליח מזון של יאנגו במוסקבה / צילום: Shutterstock

המתחרה החדשה של וולט ותן ביס? יאנגו נכנסת לשוק המשלוחים ממסעדות

עד עכשיו פעלה החברה בתחום השליחויות של מוצרי מזון, וכעת היא מציעה להקים למסעדנים אתרי אינטרנט ייעודיים ולהפעיל את המשלוחים • המודל: מחיר קבוע למשלוח ולא כאחוז ממחיר ההזמנה • יאנגו מכוונת גם לשוק האי קומרס ותתחרה בגט דליברי
רחוב בתל אביב בסגר השלישי / צילום: איל יצהר

גני האירועים והמסעדות חוזרים, מדידת החום תיעלם: הפתיחה הגדולה יוצאת לדרך

תלמידי כיתות ז' עד י' יחזרו לבתי הספר בערים ירוקות, צהובות וכתומות גבוליות, וגם מוסדות ההשכלה הגבוהה ייפתחו • עולם התרבות יחזור לפעול במתכונת מורחבת יחסית • במסעדות: תותר ישיבה בפנים לבעלי דרכון ירוק, בתפוסה של עד 75% ולא יותר מ-100 איש במקום • גלובס עושה סדר
ניר הראל,בעלי בר–מסעדה "עיוני" במטולה / צילום: נעמה הראל
עסק ביום

"אין לי כוח אדם. אין להם מוטיבציה לחזור. אני מבין שעד יוני 2021, כשייגמרו תשלומי החל"ת, לא יהיו לי עובדים"

ניר הראל - נשוי, בן 39, אב לשלושה (שתי בנות ובן), גר בקיבוץ גינוסר • יועץ עסקי ובעלים של בר-מסעדה "עיוני" במטולה • " לפני המשבר העסקתי 15 עובדים במסעדה, והיום יש לי בין שניים לשלושה עובדים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 
חי גאליס, מנכ"ל ביג  / צילום: ארז בנקר, יח"צ

מנכ"ל ביג: נפתח את מרכזי הקניות של הקבוצה כבר ביום ראשון

סיומו של סגר הקורונה השלישי בישראל נראה באופק, והמסעדות, החנויות, מרכזי הקניות וחדרי הכושר שוב מחממים מנועים לקראת המאבק לפתיחתם, תוך הפעלת לחצים על הממשלה להיות הראשונים שישובו לפעילות • נציגי המסעדנים: במהלך הסגרים התעשייה איבדה מעל 4,000 עסקים
שרון כהן (מימין) עם אחד מטבחיו במסעדת שילה / צילום: יונתן בן חיים

ניצחון הטרטר על הטוסטוס. משלוח ממסעדת שילה

שילה נחשבת לאחת ממסעדות היוקרה המוקפדות בארץ • מי רוצה לארוז מנות כאלה בקופסאות פלסטיק ולשגר אותן בלילה קר על אופנוע? • אבל גם בסלון שלנו וגם במחיר יקר רצח, הקסם הצליח להשתחזר
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988