מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
בית קפה בתל אביב / צילום: Shutterstock

לראשונה מתחילת השנה: ירידה במספר המשרות הפנויות בענף המסעדנות

מספר המשרות הפנויות בחודש אוגוסט עלה ל-134 אלף • מגמת העלייה במספר המשרות הפנויות התמתנה • מספר המשרות הפנויות בענף שירותי האירוח והאוכל ירד ב-18%

שירות גלובס 19.09.2021
מסעדה מסעדת קופי בר , מנות , מאכלים , מזון , אוכל / צילום: תמר מצפי
מסעדות | ניתוח

התיירים הפסיקו לבוא, ושוק המסעדות מאבד הכנסות של 3 מיליארד שקל בשנה

השינויים בהעדפות המזון של הישראלים בתקופת הקורונה השפיעו לרעה על היקף הפעילות של שוק המסעדות, שמסתכם ב־27 מיליארד שקל בשנה "רגילה" • עם זאת, חשוב לציין: גם לפני המגפה רק 35% מהמסעדות שרדו יותר מחמש שנים - השיעור הנמוך ביותר מכלל סוגי העסקים

תמיר בן שחר 13.09.2021
מאיר בורה בעלים של 'אריקס' / צילום: תמונה פרטית

"היו רגעים שחשבתי לסגור לצמיתות, היו כמה חודשים שלא הייתי פעיל בכלל"

מאיר בורה, בעלים של "אריקס" • בן 37, גר בבני ברק • "לא ראיתי את הסוף העגום באופק, היה מייאש ומתסכל, בגלל שלא עמדתי בקריטריונים לא קיבלתי מענקים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

יענקי פרבר 12.09.2021
אורי מלמד, מסעדן והבעלים של 'ממפיס' מסעדת המבורגר פרמיום כשר / צילום: אסף קרלה

"הסיבה המרכזית לכך שנסגרים כל-כך הרבה עסקים בתחום המזון היא הרגולציה העודפת והמכבידה"

אורי מלמד, נשוי +7 • מסעדן והבעלים של "ממפיס", מסעדת המבורגר פרמיום כשר • "פקידי הממשלה לא ממש מבינים איך עסק עובד, ולכן הקריטריונים שלהם היו כל-כך לא קשורים למציאות בשטח" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 05.09.2021
מימין: נירית שקדי, תומר פרג' ומור פרנס. במטבחון R2M / צילום: איל יצהר

"גם רותי ברודו מפנה כלים": רגע לפני החג, קפצנו לביקור בקבוצת המסעדות המדוברת בישראל

הם מגדירים את עצמם "ארץ יצורי הפרא", מרגישים שהם כל הזמן תחת זכוכית מגדלת ("אנשים בקטע של 'בואו נבקר את המבקרת'") ומביאים את העבודה הביתה - אבל בקטע טוב • ביקור בקבוצת המסעדנות R2M • הברזייה

גלי וולוצקי 03.09.2021
מיטל טרבלסי, מקימת ובעלת ''מיטל מטבח בריא'' / צילום: תמונה פרטית

המסעדה שפועלת רק שלוש וחצי שעות ביום - ובכל זאת מרוויחה

מיטל טרבלסי • בת 40, נשואה +6 • מקימת ובעלת "מיטל מטבח בריא" בשדרות • "המענקים הגיעו מעט מדי ומאוחר מדי. אם זה היה מגיע מוקדם יותר, זה היה עוצר את כדור השלג, אבל אומרים תודה על מה שיש" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

שירית אביטן כהן 31.08.2021
ד''ר מוזנא בשארה ודפי קרמר, בעלות ''סיר לסלאם'', עסק לסעודות משותפות לקידום דו קיום / צילום: תמונה פרטית

"החלטנו להביא שינוי מהבטן, מהשולחן המשותף של שני העמים ומתוך ההיסטוריות שלנו, ששזורות"

ד"ר מוזנא בשארה (42) ודפי קרמר (40), מטירה ומתל אביב, בעלות "סיר לסלאם", עסק לסעודות משותפות לקידום דו-קיום • "כל אחת מביאה את המטבח שלה ויוצרות ביחד משהו לחלוטין חדש. ממש גשר קולינרי" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אלכס נימלמן 22.08.2021
בית קפה בתל אביב בתל אביב / צילום: Shutterstock

מחסור של כמעט 19 אלף במסעדות ובענף האירוח: הביקוש לעובדים (שוב) שובר שיאים

הביקוש לעובדים במשק ביולי הגיע לשיא כל הזמנים ועמד על 134 אלף משרות פנויות • בענף המסעדנות חסרים 14 אלף ברמנים ומלצרים ויותר מ-4,000 טבחים

בר לביא 19.08.2021
אהרון פישר שותף ובעלים מסעדת אהרונס / צילום: תמונה פרטית

בתחילת המגפה הוא זרק 600 מנות טשולנט, עכשיו הוא כבר מחלק אותן במשלוחים

אהרון פישר - שותף ובעלים במסעדת אהרונ'ס • בן 35, גר בגבעת זאב • "אנחנו עדיין חוששים שנשוב לזמנים הקשים. אנחנו עם היד על הדופק" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

יענקי פרבר 18.08.2021
אחמד חטאב, בעלי אל קלחה / צילום: תמונה פרטית

"כשהתחיל עוד סגר, הבנתי שאין לנו אפשרות לשמור על האווירה בטייק אוויי, והחלטתי להתחיל לעשות ניסויים"

חטאב אחמד, בעלי אל קלחה, בן 34, שחקן הפועל תל אביב בכדורגל בעברו • "כל מה שלא עשיתי בכדורגל, מגיע עכשיו עם המסעדה, ואני אומר תודה רבה, מי היה מאמין" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אלכס נימלמן 16.08.2021
חברות גז וקבוצות לוביסטים שפכו כספים לקמפיינים של יחסי ציבור שהגנו על בישול בכירות גז / צילום: Shutterstock, dotshock

ערים מנסות להפחית שימוש בכירות גז – אבל הטבחים מפעילים לחץ נגדי

לשכנע אנשים לעבור לבישול בחשמל אינו עניין פשוט; כירות גז זוכות להחרגה מאיסורים על חיבור בניינים חדשים לרשת הגז

וול סטריט ג'ורנל 24.07.2021
יקיר ליסיצקי, בעלי מסעדת רעמסס וה"בוקסה" ברוטשילד / צילום: לירן מור

"תפיסת העולם של הכבוד ההדדי ביפו לא תתמוסס בגלל קומץ של התפרעויות. לא נעזוב את העיר"

יקיר ליסיצקי (36) מתל אביב • בעלים של מסעדת רעמסס וה"בוקסה" ברוטשילד והבעלים של מסעדת 85/15 בכיכר רבין • "עוד לא פתחנו בגלל מחסור בעובדים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

מיכל רז-חיימוביץ' 27.05.2021
זולי גיונגיושי, בעלי מסעדת סינס, בקיבוץ גבים

"אחרי 8 חודשים שאתה סגור, אתה מעדיף לחשוב על לא לסגור שוב את העסק, גם אם אתה חי בהכחשה"

זולי גיונגיושי (49) נשוי + 3, גר בכפר עזה • הבעלים של מסעדת סינס בקיבוץ גבים, עוטף עזה • "הפיצויים על הקורונה אפילו לא כיסו לי את השכירות" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

שני אשכנזי 26.05.2021
יעקב וסלביה עמר

"לפעמים נופל בשדרות טיל קסאם אחד שפוגע בעסק במשך ימים. המדינה לא מפצה על הימים האלה"

יעקב וסלביה עמר משדרות • הבעלים של מסעדת המאכלים הביתיים "המטעמים של סלביה" • "המבצע תפס אותנו כשאנחנו עוד מדשדשים מהקורונה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

שירי דובר 24.05.2021
נעם שחר ועמרי שחר, מסעדת מרקטו / צילום: תמונה פרטית

"עד שכבר הרמנו את הראש, וראינו את עצמנו והמסעדה מתאוששים מהקורנה – 'בום' כיסחו אותנו"

שחר ועמרי נעם • הבעלים של מסעדת השף מרקטו בעכו • "מי שהציל אותי, ואת הצוות והסועדים אלה מקומיים ערביים ולא המשטרה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אלה לוי-וינריב 14.05.2021
עוז בן חור, פלאפל בן חור / צילום: איל יצהר

הקרב החדש של המסעדות: "הורדתי את התעודה של הרבנות מהקיר, נתתי למשגיח ואמרתי תודה"

כללי כשרות חדשים לפטל שעלולים להעלים אותו מהמדפים בסופר ודרישה להדביק מדבקות על מאפים חלביים שגרמו למאפייה ותיקה לוותר על תעודה של הרבנות • אלה רק שני אירועים מהתקופה האחרונה שעוררו מחדש את הדיון על מונופול הכשרות של הרבנות הראשית • מסעדנים וארגון צהר מדווחים על התעניינות גוברת בפיקוח דתי אחר על המזון

מיכל רז-חיימוביץ' ושני אשכנזי 05.05.2021

   12345678   

   נמצאו 114 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 8

צרו איתנו קשר *5988