מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
אלון חזון אלופי, בעלי קפהדרציה בכפר תבור / צילום: קרן גלמן

"כשרציתי לפתוח את בית הקפה אחרי הסגר האחרון, מצאתי עצמי מופתע, עצוב וכועס. עובדים לא רצו לחזור"

אלון חזון אלופי , בעלי קפהדרציה בכפר תבור • "עד היום לא קיבלתי את המענקים. אנחנו כמעט אחרי הקורונה, ואני עדיין מחכה" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

גלית חתן 13.04.2021
משאית אוכל בשבדיה. נפוצות ברחבי העולם / צילום: Reuters

מכירים את משאיות האוכל בחו"ל? זו הסיבה שהן לא מגיעות לישראל

בניגוד לעולם, לנו אין משאיות אוכל למרות שיש להן ביקוש והן מציעות יתרונות רבים • בישראל עסקי מזון צריכים לנווט בין דרישות רגולטריות של משרדים ורשויות, שלא רק שלא ניסו ליצור מתווה אחיד, אלא לעיתים סותרים אחד את השני במפורש

עידן ארץ 09.04.2021
קפה ציונה בנס ציונה / צילום: גיל ורון
מסעדות | פרשנות

ענף המסעדות חזר לשגרה? זו רק אשליה אופטית

המצב במסעדות רחוק משגרה. לצד מסעדות שקשה להשיג בהן מקום, ישנן רבות שלא הצליחו לפתוח את שעריהן עם החזרה מהסגר • כך נראים החיים אחרי הסגר

שני מוזס 09.04.2021
מסעדת בוקה / צילום: תומר מור

הרשת שהציעה 5,000 שקל ולא הצליחה לגייס עובדים. רק נדמה לכם שהמסעדות חזרו לשגרה

מצד אחד הציבור ממלא את המסעדות ואת רשימות ההמתנה; מצד שני העובדים בענף מעדיפים למצות את החל"ת, והעובדים הזרים פנו לתעסוקה בבתי אבות • התוצאה: המסעדנים מגבילים שעות פעילות ומציעים שכר גבוה כדי למשוך עובדים, ורומזים כי בלית ברירה יגלגלו את העלות למחירי המנות

מיכל רז-חיימוביץ' 09.04.2021
מסעדה סגורה בחיפה בזמן סגר / צילום: שלומי יוסף

הקורונה הכלכלית: ואולי עדיף לכם להישאר סגורים?

ברור כי גם אחרי הקורונה מסעדות ימשיכו להיפתח ומסעדנים ימשיכו לחלום לבשל אוכל טוב, אבל האתגר החדש-ישן עדיין כאן - להרוויח גם כאשר דלתות המסעדה פתוחות לרווחה

ניר יצחק 27.03.2021
טארט תותים צרפתי קלאסי במזון קייזר / צילום: אפיק גבאי

החיים שלנו תותים. וקצפת: כל מה שצריך לדעת על השילוב המנצח

התור מול הקונדיטוריה התל-אביבית מזון קייזר מסמל: אנחנו בשיא תקופת התותים כבר בעת העתיקה נחשבו התותים כתרופה לדכדוך ועד היום הם משמחים לבב אנוש • אלה ההמלצות שלנו

רועי ירושלמי 20.02.2021
אילוסטרציה של מסעדה סגורה / צילום: Shutterstock, Max Lindenthaler

צו פירוק לחברה של השפים יוסי שטרית ודודי אלמקייס שפעילותה הופסקה ב-2018

ביהמ"ש הורה על פירוק חברה שהפעילה את "דוד ויוסף סטריט פוד" שנסגרה ב-2018 לאחר שטבח שפוטר מהמסעדה תבע את החברה בשל חוב בגין הפרת זכויותיו • מסעדת "דוד ויוסף" במונטפיורי ממשיכה לעבוד

ניצן שפיר 16.02.2021
יוסי לינדר, הבעלים של "יוסי של חומוס" / צילום: תמונה פרטית

"אני מוצא את עצמי מסביר לילדים כל פעם מחדש שאי אפשר, כי אין"

יוסי לינדר הוא הבעלים של "יוסי של חומוס" • "המסעדה, שהייתה 75% מההכנסה, לא מכניסה בכלל" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

 

 

אלה לוי-וינריב 09.02.2021
אברהם עידן, בעלי "הקינוחים של אברום" / צילום: שלומי מזרחי

"הפכתי מאבא שקונה לילדים בשר, דגים וכל הדברים שאפשר לקנות בעולם - לאבא שאין לו מה לתת"

אברהם עידן, בן 32, גרוש ואב לשניים, מתגורר במזכרת בתיה • הבעלים של "הקינוחים של אברום", שהוקם לפני כשנתיים • העסק, שהיה בתקופת פריחה לפני הקורונה, נמצא עכשיו בקריסה • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

שני אשכנזי 04.02.2021
מסעדת שלדון ברמת גן / צילום: תמונה פרטית

"אני מרגישה שבמדינה מחכים שנפשוט את הרגל. לא מאפשרים לנו לפתוח את העסק ולהתפרנס"

יעל בר, בת 38, אם לשניים, בעלת בר-מסעדה "שלדון" ברמת גן • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אלה לוי-וינריב 28.01.2021
יניב הרוש, בעלי תל יצחק קיטשן אנד גארדן / צילום: מיקאל כהן

"הלקוחות אספו כסף כדי לשלם לי את הקנס, אבל אני יזם, ואת הסיכונים אני לוקח בעצמי. תרמתי את זה"

יניב הרוש, בן 40, נשוי ואב לשלושה, בעלי תל יצחק קיטשן אנד גארדן • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

גלית חתן 26.01.2021
שליחים של חברת המשלוחים "וולט" משקיפים לעבר רחוב ריק בצל הקורונה. חברות המשלוחים הפכו להיות מרכזיים בתקופה שבה אי אפשר לצאת כמעט מהבית / צילום: כדיה לוי, גלובס

"למען המסעדנים": וולט תפחית את העמלה על המשלוחים עד סוף ינואר

העמלה המופחתת תעמוד על 22% במקום 27% הרגילים שגובה חברת המשלוחים וולט • את הסיוע למסעדנים העריכו בוולט במיליוני שקלים: "בלי המסעדות לא תוכל החברה להתקיים"

מיכל רז-חיימוביץ' 27.12.2020
מיכל שדה גולדווסר, הבעלים של דוכן "פסטה בנמל" / צילום: נעה זני

"הסגר הזה הכי מלחיץ אותי. זו פעם שלישית. אין לנו שום צפי קדימה"

מיכל שדה גולדווסר מנהלת את דוכן "פסטה בנמל" בשוק האיכרים בנמל ת"א • "אנחנו צריכים לייצר הכנסות, הרזרבות שלנו נגמרות מסגר לסגר" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז  

שני אשכנזי 27.12.2020
שליח של וולט / צילום: כדיה לוי, גלובס

המסעדנים נגד וולט: מתארגנים להקמת אפליקציית משלוחים מתחרה

קבוצת מסעדנים, בהובלת השף יהונתן בורוביץ', תנסה לפתח אפליקציית משלוחי אוכל שתחתוך בחצי את גובה העמלות שגובות כיום וולט ותן ביס • מדובר בהשקעה של 100 אלף שקל לבעל מסעדה • עם זאת, סקר חדש מצא כי שוק המשלוחים דווקא צפוי להתכווץ בעידן הפוסט קורונה

שני מוזס 22.12.2020
השף תומר טל / צילום: איליה מלניקוב

"גייסנו כספים בפרויקט מימון המונים שחימם לי את הלב, ואז כידוע הכול נסגר שוב” 

השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" נהנה משנה טובה במיוחד והתחיל את הנסיקה שלו בקולינריה המקומית, עד שהקורונה קטעה את הכול • עכשיו המסעדה סגורה והוא יושב בבית, חולם על פיין דיינינג ומנסה לשמור על האש הפנימית

חיליק גורפינקל 14.11.2020
השף יאיר יוספי / צילום: איל יצהר, גלובס

יאיר יוספי ממסעדת "ברוט" מוצא השראה באוכל גם כשהמטבח סגור

יוספי, טבח מקורי וקצת גם פילוסוף, משלב אוכל מקומי ואירופאי במסעדת "ברוט" • התפריט שלו משקף את אמונתו באוכל כדרך להתחבר למקום שבו אנחנו חיים, גם אם כרגע המטבח שלו סגור זמנית בגלל המצב

חיליק גורפינקל 31.10.2020

   123456   

   נמצאו 96 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 6

צרו איתנו קשר *5988