מסעדנים (ענף המסעדנות)

כתבות אחרונות

 
שף גל בן משה, מסעדת Prism ושף תומר אגאי, מסעדת  "סנטה קטרינה"  / צילום: בן פוקס, כדיה לוי

בין ברלין לתל אביב: הפיצוי לעסקים בישראל דווקא די נדיב, על הנייר

שני בעלי מסעדת שף, תומר אגאי של סנטה קטרינה התל-אביבית וגל בן משה של Prism שבברלין, פונים למדינה בבקשה לסיוע כלכלי - בעוד שבישראל ההבטחות קיימות והביורוקרטיה להשגת הכסף היא ארוכה, בגרמניה הדברים קורים מהר • האם הדשא של השכן באמת ירוק יותר? פרויקט חדש

אלה לוי-וינריב ואסף אוני 01.05.2020
אורנה רסקין, מנהלת מסעדת קיטון בתל אביב / צילום: אופיר פרץ , גלובס

"גם אם יאשרו לי לפתוח, זה לא אפשרי": סיפורה של המסעדה שלא נסגרה מאז קום המדינה - עד הקורונה

מסעדת קיטון בת"א לא סגרה את שעריה מאז 1945, עד שהגיעה הקורונה • העסק הוותיק ידע להתמודד עם כל משבר שנקלע אליו עד כה, אבל שום דבר לא הכין אותו להתמודד עם מגפה עולמית שמאיימת לחסל את ענף המסעדנות • האזינו

רון טוביה וקרן קירש 29.04.2020
דן אוריאלי, מבעלי בתי הקפה נחת ו–ADA בתל אביב / צילום: תמונה פרטית

"אם לא אקבל סיוע, בתוך חודש וחצי אחד מבתי הקפה ייסגר"

דן אוריאלי, מהבעלים של בתי הקפה נחת ו-ADA בת"א, חושב שהמדינה צריכה להשתתף בשכר הדירה של עסקים • "מילאתי את החובות שלי, אז איפה החוב של המדינה כלפיי עכשיו?" • "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

מיכל רז-חיימוביץ' 27.04.2020
בתי קפה בישראל נפתחו רק לשירותי טייק אווי / צילום: שני אשכנזי, גלובס

זעם בענף המסעדות והברים: המדינה לא נותנת לנו פתרונות אמיתיים

בענף המסעדות טוענים כי אין בה פתרונות שיאפשרו את הישרדות הענף לאורך זמן • למשרד הבריאות אין נימוק באשר להיגיון מאחורי איסור אפשרות הטייק אוויי לעומת היתרים שניתנו לענפים אחרים • הבוקר החליטו עסקים בתחום לבצע טייק אוויי ללא אישור

שני אשכנזי 24.04.2020
שליחים של חברת המשלוחים "וולט" משקיפים לעבר רחוב ריק בצל הקורונה. חברות המשלוחים הפכו להיות מרכזיים בתקופה שבה אי אפשר לצאת כמעט מהבית / צילום: כדיה לוי, גלובס
משלוחים | בלעדי

חברת משלוחי האוכל וולט מסירה את הכפפות: שוכרת את שירותי חברת הלובינג פוליסי

וולט נמצאת בעיצומו של מאבק מול המסעדנים, שמבקשים ממנה להוריד את העמלה שהיא גובה על משלוחים • חברת המשלוחים: שכרנו את חברת הלובינג במטרה "לקדם אינטרס משותף עם תעשיית המסעדנות"

שני מוזס 01.04.2020
מושיקו גמליאלי / צילום: תמונה פרטית

קבוצת המסעדות מונא: "נתקענו עם סחורה וחובות תזרימיים, היינו צריכים לוותר על האגו"

מושיקו גמליאלי מקבוצת המסעדות מונא: "אנחנו מנסים לפעול עפ"י עיקרון של ערבות הדדית"

אורי חודי 31.03.2020
שליחי Wolt, תל אביב / צילום: יח"צ

מסעדנים קוראים ל-Wolt להפחית את העמלות: "בלי המסעדות גם אתם לא תשרדו"

Wolt בתגובה: "לצערנו, היות שוולט איננה חברה רווחית, אין ביכולתנו להוריד את עמלות המשלוחים מבלי לפגוע בהכנסות השליחים ובהפעלת השירות. מעבר לכך, העמלה הנגבית זהה לעמלה של כל המתחרים שלנו בשוק"

שני מוזס 30.03.2020
אמרי גלאי, מנכ"ל WOLT / צילום: יח"צ
משלוחים | בלעדי

וולט מבטלת את העמלות למסעדות על הזמנות באיסוף עצמי

במכתב ששלח היום מנכ"ל וולט ישראל, אמרי גלאי, הוא מציין מספר הטבות למסעדנים על רקע משבר הקורונה והפעילות המוגברת של החברה

שני מוזס 23.03.2020
מסעדה סגורה בצהרי היום במרכז קניות בישראל בהתאם להוראות משרד הבריאות / צילום: Oded Balilty, Associated Press

איגוד המסעדנים לשר האוצר: שחרר את כספי הפיצויים לעובדים הזרים בענף

לדברי מנכ"ל איגוד המסעדנים, "מבקשי המקלט אינם זכאים לדמי אבטלה", ולכן לטענתו הם "ייוותרו חסרי כל בתקופת המשבר, וזאת למרות שלעובדים אלה צבורים כספי פיצויים מלאים ואף מעבר לכך בפיקדון מסתננים - אלא שהם לא יכולים למשוך כספים אלה עד עזיבתם את הארץ"

שני מוזס 18.03.2020
שליחים של וולט ותן ביס/ צילום: שלומי יוסף

ראש הממשלה הודיע על סגירת המסעדות, ומה לגבי המשלוחים?

נציגי ענף ההסעדה פנו הערב וביקשו כי הממשלה תחריג את המשלוחים מההנחיות החדשות • כעת נודע כי למסעדנים ניתן אישור להמשיך ולספק משלוחי אוכל, כמו גם טייק אוויי ואיסוף מהמקום

שני מוזס 14.03.2020
גל בן משה / צילום: בן פוקס
מסעדות | ראיון

"מתחיל לכוון לשני כוכבים": כך הגשים השף הישראלי גל בן משה את חלום המישלן

בגיל 34, שמונה שנים אחרי שעבר לברלין, הפך השבוע גל בן משה לשף הישראלי השני בלבד בעולם שמסעדה בבעלותו קיבלה כוכב מישלן • מצ"ב טעימה מסיפורו

אסף אוני, ברלין 07.03.2020
השף גל בן משה  / צילום: בן פוקס

היסטוריה קולינרית: כוכב מישלן לשף הישראלי גל בן משה בברלין

גל בן משה, הבעלים המשותף של מסעדת "PRISM" בברלין, קיבל היום הודעה לה הוא מחכה שנים: המסעדה, שמציעה לקהל הסועדים האנין של בירת גרמניה מטבח עילי מודרני לבנטיני, הוכתרה בכוכב מישלן אחד • בן משה ל"גלובס": "צרחתי משמחה"

אסף אוני, ברלין 03.03.2020
צביקי עשת/ צילום: איל יצהר

"מסעדנות זה העסק הכי בלתי נסבל שיש. צריך להיות מטורף כדי לעסוק בתחום הזה"

צביקי עשת, העומד בראש קבוצה המונה שש מסעדות ועוד שתיים בקנה: "מסעדנות עבורי זו דרך חיים. המטרה שלי היא לא נטו פרנסה או הצלחה כלכלית, אלא העשייה" • "הצרכן הישראלי הוא המבקר הקשה מכולם. באותה נשימה, אין על הישראלים" • אנשים שנהנים בעבודה, מדור מיוחד

מיכל רז-חיימוביץ' 20.02.2020
תומר מור / צילום: גיל קרמר

המס על הטיפים: פגישה שלישית בין המסעדנים לרשות המסים הסתיימה ללא הסכמות

הבוקר התקיימה פגישה נוספת בין נציגי המסעדנים לנציגי רשות המסים במטרה להגיע להסכמות בנוגע להיקף המס שתגבה המדינה בעקבות מהפכת "חוק הטיפים" • הפגישה - שהתקיימה בהמשך לשתי פגישות קודמות שנחשפו ב"גלובס" – הסתיימה שוב ללא תוצאות

אלה לוי-וינריב 06.02.2020
צילום: כפיר זיו סטיילינג: חופית בוהדנה סטודיו המטבחון, קרן טיבי כלי קרמיקה

כוכבים יש רק בשמיים: אם ישראל כזו מעצמה קולינרית, למה אין לנו אפילו כוכב מישלן אחד?

מדריך מישלן חוגג השנה מאה, ובעידן שמקדש את הקולינריה, עם שפים מכאן שמצליחים בעולם - למה המטבח הישראלי טרם נכנס לתנ"ך של הבישול, והאם בכל זאת יש סיכוי שמסעדה ישראלית תקבל בקרוב כוכב או יותר?

רועי ירושלמי 01.02.2020
סוגיית תשלום המעמ בגין הטיפים טרם הושלמה / צילום: שלומי יוסף

"חוק הטיפים": נמשכת המחלוקת בנוגע למס שהמדינה תגבה מהמסעדות

אמש התקיימה פגישה נוספת בין נציגי המסעדנים לנציגי רשות המסים במטרה להגיע להסכמות בנוגע להיקף המס שתגבה המדינה עקב מהפכת "חוק הטיפים" • הפגישה - שהתקיימה בהמשך לפגישה ראשונה שנערכה לפני כ-10 ימים ונחשפה ב"גלובס" - הסתיימה ללא תוצאות

אלה לוי-וינריב 31.12.2019

   1234567   

   נמצאו 105 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 7

צרו איתנו קשר *5988