המתכונים של סבתא מתעוררים לחיים בתום השבעה על סבתא נעמי נכנס רועי ירושלמי למטבח שלה ובישל בכלים הישנים את המנות הקבועות מארוחות השבת בביתה • טעמים של זיכרונות ילדות וקצת של ארץ ישראל של פעם
קוקטיילים עד הבית: בקבוק חם, בלי קרח כתוש ובלי שקשוקים קוקטיילים מבוקבקים במשלוח צמחו בחסות הקורונה לנישה מובילה בצריכת אלכוהול בארץ, מברים תל אביביים ועד למושבים וקיבוצים • בסגר השלישי הצטרפו למגמה גם ברמנים פרטיים, ומיזמים חדשים ומשקשקים נולדו
פאד תאי על טוסטוס. ביקורת משלוח ממסעדת "בית תאילנדי" אומנם כדי לקבל משלוח מ"בית תאילנדי" בשישי בערב צריך להתקשר באחת בצהריים, אבל כשהמשלוח סוף סוף מגיע, הוא עושה את העבודה: מנפיק לך ארוחת ערב חגיגית, כמעט יציאה אמיתית, וטעימה פחד, ממש כמו במסעדה • ויש גם מתכון
שמפניה בכוס, שמפניה בצלחת. לבשל עם היין הכי חגיגי עם הירידה שחלה לאחרונה במחירי השמפניה מסתמנת עלייה בצריכה הביתית, שתגבר מן הסתם לקראת הסילבסטר • עם מה שנשאר בבקבוק אפשר לבשל, וכך נהנות גם המנות מאבק הכוכבים שלה • ויש גם מתכון
"אין מקום לשף ערבי שמביא פרשנות אישית. פרשנות למטבח שלנו רק ליהודים מותר לעשות" אוסמה דלאל, שף מחונן שעבד אצל רפי כהן ויונתן רושפלד, פתח וסגר שתי מסעדות • אחת שהצליחה יותר מדי ואחת שהצליחה פחות מדי • עכשיו הוא פתח בתל אביב חנות דגים ייחודית שתורים משתרכים בפתחה
בויאבז, מלך המרקים, מצטרף למשלוחים ויש גם קיט להכנה ביתית עונת המרקים נפתחה בקול תרועה, ואל שלל המרקים הביתיים מצטרף גם בויאבז ממיטב המסעדות, שהרי רק מעטים יאתגרו את עצמם בהכנה של מרק הדגים הצרפתי המהולל • אבל השנה יש גם חידוש: ערכת בויאבז להכנה ביתית, כמעט כמו במסעדה
"האוכל שלנו משקף את האדמה, ההרים, הצמחים, העצים והמערות. את כל זה להכניס למשלוח?!" מיכל ויעקב ממסעדת מג’דה היפהפייה שבכפר עין ראפא, משלבים מטבח ערבי מסורתי כפרי, מטבח איטלקי ובישול אישי • "איך אני אמורה להכניס את כל הסיפור הזה לתוך משלוח?" • שיחה עם יהודייה שגרה בכפר ערבי
קרמבו: מבשר החורף הרשמי, עכשיו גם בגרסת הגורמה כאילו שלא חסרות לנו צרות בחיים, (גם) השנה התריעו שיהיה מחסור בקרמבו • אבל אפילו מי שמצא בסופר קופסה, יוכל להשתדרג עם גרסאות יוקרה של קונדיטורים, בסדנאות אונליין או אפילו בהכנה ביתית לא מאוד מסובכת • ויש גם מתכון
"גייסנו כספים בפרויקט מימון המונים שחימם לי את הלב, ואז כידוע הכול נסגר שוב” השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" נהנה משנה טובה במיוחד והתחיל את הנסיקה שלו בקולינריה המקומית, עד שהקורונה קטעה את הכול • עכשיו המסעדה סגורה והוא יושב בבית, חולם על פיין דיינינג ומנסה לשמור על האש הפנימית
לא צריך לנסוע לתאילנד: אפשר פשוט לקבל הביתה קארי משובח ממסעדת שף שלל המשלוחים שמנחמים את המבודדים ויושבי הבית גדול כיום מתמיד • להם נוסף בתקופה האחרונה גם גל של מארזים וחומרי גלם, שעד לאחרונה היה אפשר למצוא רק במסעדות שף. אחד הכוכבים בגזרה הזו הוא הקארי התאילנדי
יאיר יוספי ממסעדת "ברוט" מוצא השראה באוכל גם כשהמטבח סגור יוספי, טבח מקורי וקצת גם פילוסוף, משלב אוכל מקומי ואירופאי במסעדת "ברוט" • התפריט שלו משקף את אמונתו באוכל כדרך להתחבר למקום שבו אנחנו חיים, גם אם כרגע המטבח שלו סגור זמנית בגלל המצב
שובו של הגרגיר: בזכות הסגר האורז חזר לחיינו אחרי שנים של שלטון פסטה בלתי מעורער במטבח הישראלי, מתוך איזו תפיסה מוטעית ש"אורז קשה להכין", בתקופת הסגר האחרונה הוא חוזר לככב, ובצדק
"מהר מאוד הבנו שמהמדינה לא נקבל כלום. לא היה זמן, היינו חייבים לשרוד" ליונה ששון ומוריס גיני היו שתי מסעדות נהדרות: "טופולינו" הירושלמית ואחותה התל אביבית "לוקה ולינו" • מאז ששתיהן נסגרו נאלצו בני הזוג לעבוד בנקיון בתים כדי לכסות את החובות • לאחרונה חזרה יונה לבשל בביתם בתל אביב ומוריס עושה משלוחים • האוכל מעולה כתמיד
תכירו: מעקודה, מעדן טוניסאי של תקופת החגים. ויש גם מתכונים המעקודה הטוניסאית, סוג של פשטידה עם ביצים טרופות, אחות לעיג'ה העיראקית ובת דודה של הטורטייה הספרדית, היא קלאסיקה צפון-אפריקאית שאוכלים בתקופת החגים • בגרסאות המתוחכמות שלה היא מוגשת גם במסעדות יוקרה
האזור הכחול במטבח שלך: מה אוכלים תושבי האי "ששוכחים למות" חיליק גורפינקל, חצי יווני וחצי פולני, לא בטוח שדווקא התזונה היא מה ששומר על תושבי איקריה כל כך בריאים לאורך שנים, אלא שלוות הנפש שלהם • אבל ליתר ביטחון הוא מספק כמה מתכונים אותנטיים
"לא אעשה משלוחים במסעדות שלי. מעניין אותי ליצור חוויה, לא אוכל בקופסה" בעברו שיחק השף מושיקו גמליאלי טניס מקצועני ובת זוגו הייתה בין מאה הטניסאיות הטובות בעולם, אבל כיום הוא בהרכב הפותח של נבחרת השפים בני גילו בארץ • על אוכל, כסף וגם מתכונים לחג
השף תומר אגאי: "כבר לא מספיק לבשל טוב בשביל להוציא אנשים מהבית" למה הוא כל כך מעריץ את חיים כהן, לאיזו מנה מהילדות הוא הכי מתגעגע, הטורטליני הזעירים שלעולם לא ישכח, מסעדת הדגים שהוא הכי אוהב וכמובן: הקורונה • חיליק גורפינקל בשיחה עם תומר אגאי, השף של מסעדת "סנטה קתרינה" ואחד הקולות הבולטים של מחאת השפים
בים בם בום: איך הפך התירס לאבוקדו החדש אחרי הקורונה יהיה גל של מסעדות יוקרה, מתנבא השף שחף שבתאי, ורואה במסעדה החדשה שלו, סנונית ראשונה • אחד הכוכבים בתפריט הוא התירס, שעכשיו בשיאו • גם בגרסת פנקוטה תירס עם פופקורן מקורמל
הגרנולה הטובה בעולם. ויש גם מתכון איך להכין אותה בבית חיליק גורפינקל אוהב להתחיל את הבוקר עם בירה ודג מלוח, אבל כשזה לא מתאפשר, הוא מסתפק ביוגורט עם גרנולה • אבל אז, שתהיה גרנולה טובה באמת, ורצוי תוצרת בית. כמו הגרנולה הזו, למשל
טעים, בריא, ואפילו לא צריכים מתכון מסודר: למי קראת סרדין? סרדינים ואנשובי לא גדלים בקופסת שימורים. הם משוטטים בהמוניהם בחופי ארצנו, הם טעימים נורא ועכשיו העונה. לדגיגים האלה לא צריך מתכון מסודר, קבלו הנחיות כלליות והמלצות ליין שליד