פנאי

דולמה עלי גפן וכרוב ממולאים, רכז רימונים ויוגורט כבשים, במסעדת  יאסו, שף אבי ביטון / צילום: אפיק גבאי

גלגול נעים: על עלי גפן וממולאים אחרים

עכשיו העונה של עלי גפן מגולגלים וממולאים - עלי כרוב, מנגולד ואחרים יש כל השנה • רועי ירושלמי בעקבות הקסם של הממולאים, שנמצאים בכל מקום בעולם, אפשר להכין די בקלות בבית - ולאחרונה הגיעו אפילו למסעדות שף בארץ • ויש גם מתכון
קרם קרמל / צילום: Shutterstock

קרם קרמל, מוס שוקולד ופנקוטה: שובם של קינוחי הרטרו. ויש גם מתכונים

הקינוחים שהכי הולכים עכשיו, מתברר, הם מנות עבר מוכרות ואהובות: קרם קרמל, מוס שוקולד, פנקוטה, אבל עם טוויסט • את מקומם של המתוקים המסובכים מחליפות מנות מינימליסטיות, שמבטאות אולי געגוע אל הנורמלי הישן • והבונוס: רובם אפילו כשרים לפסח
המנות הקלאסיות של סבתא. בכיוון השעון: צלי עוף, שטרודל תפוחי אדמה ובשר, קציצות הודו וסלט כרוב / צילום: ניצן רובין

המתכונים של סבתא מתעוררים לחיים

בתום השבעה על סבתא נעמי נכנס רועי ירושלמי למטבח שלה ובישל בכלים הישנים את המנות הקבועות מארוחות השבת בביתה • טעמים של זיכרונות ילדות וקצת של ארץ ישראל של פעם
דג לברק מטוגן עטוף בעלה בננה / צילום: יונתן בן חיים

פאד תאי על טוסטוס. ביקורת משלוח ממסעדת "בית תאילנדי"

אומנם כדי לקבל משלוח מ"בית תאילנדי" בשישי בערב צריך להתקשר באחת בצהריים, אבל כשהמשלוח סוף סוף מגיע, הוא עושה את העבודה: מנפיק לך ארוחת ערב חגיגית, כמעט יציאה אמיתית, וטעימה פחד, ממש כמו במסעדה • ויש גם מתכון
הקרמבו הקלאסי / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

קרמבו: מבשר החורף הרשמי, עכשיו גם בגרסת הגורמה

כאילו שלא חסרות לנו צרות בחיים, (גם) השנה התריעו שיהיה מחסור בקרמבו • אבל אפילו מי שמצא בסופר קופסה, יוכל להשתדרג עם גרסאות יוקרה של קונדיטורים, בסדנאות אונליין או אפילו בהכנה ביתית לא מאוד מסובכת • ויש גם מתכון
השף תומר טל / צילום: איליה מלניקוב

"גייסנו כספים בפרויקט מימון המונים שחימם לי את הלב, ואז כידוע הכול נסגר שוב” 

השף תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" נהנה משנה טובה במיוחד והתחיל את הנסיקה שלו בקולינריה המקומית, עד שהקורונה קטעה את הכול • עכשיו המסעדה סגורה והוא יושב בבית, חולם על פיין דיינינג ומנסה לשמור על האש הפנימית
חוות רונית הקרקס / צילום: מוריס גיני

"מהר מאוד הבנו שמהמדינה לא נקבל כלום. לא היה זמן, היינו חייבים לשרוד"

ליונה ששון ומוריס גיני היו שתי מסעדות נהדרות: "טופולינו" הירושלמית ואחותה התל אביבית "לוקה ולינו" • מאז ששתיהן נסגרו נאלצו בני הזוג לעבוד בנקיון בתים כדי לכסות את החובות • לאחרונה חזרה יונה לבשל בביתם בתל אביב ומוריס עושה משלוחים • האוכל מעולה כתמיד
הצג כתבות נוספות
צרו איתנו קשר *5988