פודטק

כתבות אחרונות

 
שמחה שור - אגרוסקאוט / צילום: סבטלנה שולגה

תוכנת רחפן המחליפה אגרונום: ממודיעין צבאי לריגול אחרי צמחים

בזכות המוצר המתקדם אך הנגיש של אגרוסקאוט, החקלאי - גם במקום הכי נידח בעולם - יודע בדיוק כמה להשקות וכמה לרסס • "משקיעים שהתרשמו מהרקע שלי במודיעין שאלו אם אני עושה משהו שקשור לסייבר. כשאמרתי לא, הם אמרו לי, 'לא מעניין'" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
מימין: היזמים הראל, ד"ר שליסל וגרבר; ועובד החברה איתי כץ (השני מימין). "הזדמנות להביא ערך גם ליקבים" / צילום: איל יצהר

השניצל שנולד מעבודת קיץ סטודנטיאלית

הצורך לעשות שימוש בבוצה שנותרת מייצור יין והגילוי שהיא עשירה בערכים תזונתיים הביא את חברת נוטריליס ליצור חומר גלם, שעתיד להיות הבסיס למזונות רבים • "הזדמנות לטפל בשפע שמבוזבז מול המחסור במזון וגם להביא ערך ליקבים" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
שרון דביר (מימין), דותן בורנשטיין (במרכז) ועומר מסארווה (משמאל). "פעם יזם ערבי לא היה עובר את שלב המזכירה בקרן הון סיכון" / צילום: איל יצהר

החברה שמפתחת פתרון לאובדן הכנסה של 12 מיליארד דולר

מדענית הודית שלא הצליחה לגדל צמחים בגלל מליחות בקרקע, גייסה שותפים ישראלים, והתוצאה היא סאליקרופ, שמבקשת לספק פתרונות לעולם רעב, וגם משלבת אינטגרציה בין ערבים ויהודים • שרון דביר: "פעם יזם ערבי לא היה עובר את שלב המזכירה בקרן הון סיכון" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
ד"ר סמיש. "מאז שאני זוכר את עצמי אחותי התאומה בדיאטה, ולכן גם לי אסור היה בילדותי מתוק" / צילום: איל יצהר

החברה שיצרה חלבון מתוק פי 10,000 מסוכר

באמצעות חיקוי חיי החלבונים במעיינות מבעבעים ובאנטרקטיקה ושיטת ייצור דומה לזו של בירה, הצליחו באמאי ליצור את החלבון הטבעי שעתיד להחליף סוכר: "זו הפעם הראשונה שאפשר לחבר את המילה מתוק למילה בריא" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד  

שלומית לן 04.10.2020
פריזם. יואב פוליתי (מימין), יובל גלעד (באמצע) ועידן אליגור (משמאל)  / צילום: מיה רזניק

הזבוב השחור שיציל את תעשיית המזון לבעלי חיים

שני חברי ילדות וחבר נוסף הקימו את פריזם, שמגדלת ומקפיאה רימות של זבוב שחור. למה זה טוב? להאכיל את בע"ח, שמאכילים אותנו • ד"ר יובל גלעד: "החרק נראה מגעיל במבט ראשון. כשלומדים להכיר אותו, אין מי שלא אוהב אותו בגלל הפוטנציאל שלו" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שלומית לן 04.10.2020
מייסד פיוצ'ר מיט, פרופ' יעקב נחמיאס / צילום: איל יצהר, גלובס
פודטק | ראיון

פרופ' יעקב נחמיאס חשב שבשר מתורבת זה "דבילי". היום החברה שלו כבר גייסה 17 מיליון דולר

כששמע על כך לראשונה, חשב פרופ' יעקב נחמיאס שבשר מתורבת זה "רעיון דבילי" • היום הוא עומד בראש חברה שגייסה 17 מיליון דולר, ולדבריו קרובה מאוד לשווק את הקציצה המתורבתת הראשונה (או השנייה) בעולם: "עושים מבחני טעימה ואנשים עפים על זה" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שני אשכנזי 04.10.2020
 ד"ר טל זלצר (מימין), ד"ר חלים ג'ובראן / צילום: איל יצהר

היזמים שרוצים להפוך את צבעי המאכל למוצר בריא

הצבעים של חברת פיטולון לא מסרטנים ולא גורמים להיפראקטיביות כמו הסינתטיים, לא מזיקים לסביבה כמו צבעים על בסיס צמחי, ובשאיפה להיות אפילו זולים יותר מאלה הסינתטיים • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד

שלומית לן 03.10.2020
שדה החלומות / איור: דניאל גולדפרב

שדה החלומות: כך הפכה ישראל למעצמה של חדשנות בחקלאות ובמזון

בזמן שהחקלאות המסורתית בישראל הולכת וגוועת, החדשנות המקומית ממציאה אותה מחדש באמצעות סטארטאפיסטים והייטקיסטים שלוקחים אותה אל המאה ה-21 • הכירו 11 חברות מסקרנות מהתחום, שמשנות לחלוטין את המזון שתאכלו, ואת הדרך שבה מגדלים אותו

שלומית לן ושני אשכנזי 03.10.2020
אראל מרגלית / צילום: איגור פרברוב
פורטפוליו | ראיון

"סטף ורטהיימר לא קיבל אותי לעבודה בגלל 'אגו גדול', אז הצעתי לטדי קולק להקים את תפן בירושלים"

"המשבר פוגע בכולם", אומר אראל מרגלית, "אבל דווקא עכשיו העולם זקוק לפודטק ואגטק, רפואה דיגיטלית, וסייבר - שיהיו המגן של הדמוקרטיה"

ליאת רון 03.10.2020
אייל אפרגן (מימין) ופרופ' תמיר טולר. הרעיון הוא "לאלף" את השמרים / צילום: איל יצהר

הכירו את החברה שרוצה לייצר חלב ולוותר על הפרה

10,000 שנה אחרי שבויתה הפרה הראשונה, באימג'נדיירי מאמינים שהם קרובים לפתרון שיאפשר לייצר חלב זהה לשלה: "אם נצליח לייתר את הפרה, ניטיב עם העולם" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד

שלומית לן 03.10.2020
תאופיק ראחים / צילום: אתר החברה

"המחשבה שיש כאן הון רב להשקעה, שמחכה שרק יאספו אותו, היא מוטעית"

איש העסקים והפילנטרופ מדובאי, תאופיק ראחים, מגלה בראיון מיוחד ל"גלובס" מאיזה שיתופי פעולה יוכלו הישראלים להרוויח הכי הרבה • המדריך למשקיע באמירויות, פרויקט מיוחד

דני זקן 03.10.2020
אורן זילברמן (מימין), שלומי קדוש ורז קריזבסקי. פי שלושה יותר בטעם ובריח / צילום: איל יצהר

צמח וניל משודרג: שני דורות במסע אחר הווניל המושלם

בעולם שבו כמעט כל תעשיית המזון משתמשת בווניל סינטטי, שלומי קדוש בן ה-65 ושני שותפיו הצעירים בחברת ונילה וידה רוצים לעזור לתעשייה לחזור אל הווניל הטבעי • "מרוכז פי שלושה בטעם ובריח" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד

שלומית לן 02.10.2020
יעל אלטר. מקווה שבתוך 18 חודשים יהפוך הפתרון למסחרי / צילום: איל יצהר

להציל מיליארדי אפרוחים, ולחסוך מיליוני דולרים

יותר מ־200 מיזמים ברחבי העולם עובדים על טכנולוגיות לזיהוי מוקדם של מין האפרוחים • סווס טכנולוגיות הישראלית יצרה פריצת דרך מכיוון אחר: שינוי מין האפרוח באמצעות גלי קול • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד

שני אשכנזי 02.10.2020
"תנו לי לשחק עם החומרים, ונראה". גרניט מבשל מחומרי הגלם של סטארט־אפ בשם Redefine Meat / צילום: שלומי יוסף
אגרוטק | ראיון

כשמבינים שמים משימורי חומוס יכולים להחליף ביצה: אסף גרניט בראיון על הכניסה לעולם הפודטק

"בשנים האחרונות פתחנו את העיניים לכל מיני כיוונים, כולל נדל"ן וחדשנות טכנולוגית", מסביר גרניט, שמלווה היום סטארט־אפים בתחילת דרכם • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד

ליאת רון 02.10.2020
גיא רוזן / צילום: שלומי הראל
פודטק | ניתוח

מיט טק ומילניום: שתי סנוניות שמבשרות על תחילתו של גל מניות פודטק בבורסת ת"א?

בשבוע שעבר הצטרפה אל חברת מיט טק בבורסה שותפות מילניום פודטק, לאחר שגייסה 26 מיליון שקל בהנפקה • מילניום מתכננת השקעה במגוון רחב של מוצרי פודטק, כמו רכיבי מזון חדשניים, בינה מלאכותית למזון וטיפול בשרשרת האספקה והפסולת

גלי וינרב 29.07.2020
הבורסה בת"א / צילום: שלומי יוסף, גלובס

שותפות חדשה להשקעה בפודטק מגיעה לבורסה

שותפות Nextfood, בהובלת גיא רוזן מתנובה וחנן שניידר, מעוניינת לגייס 25 מיליון שקל, לפי שווי של כ-25 מיליון שקל אחרי הכסף • ההנפקה צפויה להיערך בשבועיים הקרובים

גלי וינרב 06.07.2020

   123456   

   נמצאו 87 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 6

צרו איתנו קשר *5988