צמחונות

צמחונות

השקפה בריאותית, הגורסת הימנעות מאכילת מזון מן החי, ובעיקר בשר ודגים.

כתבות אחרונות

 
תחליפי הבשר "אימפוסיבל" ו"ביונד מיט" / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

החמצה: למה ישראל לא מובילה בשוק תחליפי הבשר מצמחים

זו לא טעות שדווקא בתחום ייצור תחליפי הבשר על בסיס צמחי בטכנולוגיות המוכרות, שבו פועלות רוב החברות בעולם שמוצריהן כבר נמכרים לצרכן, הנוכחות הישראלית בעולם נמוכה באופן משמעותי

פרופ' שלומית זוטא 27.05.2021
פרופ' אנדוולט, פרופ' רז, שוורץ־משולם / צילום: תמונות פרטיות

איך נגמלים מסוכר ומה זה "חצי-צמחוני"? השיקולים הבריאותיים באוכל שלנו

אם בעבר צרכני מזון התעניינו בעיקר בטעם ומחיר, בשנים האחרונות הם מסתכלים יותר על בריאות ונראות • פאנל מומחים, שהתכנס במסגרת סדרת מפגשי האונליין "תוכנית עבודה" של גלובס בשיתוף תנובה, ניסה לצפות את הכיוון שאליו הולך תחום המזון

שני אשכנזי 07.04.2021
הפרסומת והטלה "הטרי". שברה שיאים של צפייה אורגנית / צילום: יוטיוב

השינוי כבר כאן, צריך לתת לו עוד דחיפה קלה

הקורונה הובילה בכל רחבי העולם לשינויים הקשורים להתייחסות לטבע, לבעלי החיים, לאקולוגיה • כ-60 מיליארד בעלי חיים בשנה בכל העולם משמשים את תעשיית המזון מהחי; מספרים אלה צפויים לטפס במהירות מסחררת עד ל-120 מיליארד בעלי חיים ב-2050, והתוצאה תהיה הרסנית וקטסטרופלית לאוויר, למים ולאדמה • חייבים שינוי

עדית רומנו 03.03.2021
שניצל פיוצ'ר מיט / צילום: איל יצהר

לקחנו ביס מהעתיד: טבעונית וקרניבור יצאו לטעום לראשונה קציצה שגדלה במעבדה, מה הם חשבו?

בעוד כמה עשורים לא נוכל לצרוך בשר מן החי • הפתרון המבטיח ביותר: בשר מתורבת, שגדל במעבדה • שלחנו את שני אשכנזי, טבעונית מזה שנים רבות, ואת רועי ירושלמי, כתב האוכל הקרניבור שלנו, כדי לטעום לראשונה קציצה שהונדסה בחברת פיוצ'ר מיט בישראל • מה הם חשבו על מזון העתיד?

שני אשכנזי ורועי ירושלמי 13.02.2021
תחליפי הבשר של וונדרס / צילום: יח"צ

זוגלובק והסטארט-אפ וונדרס ינסו לכבוש נתח משוק תחליפי הבשר

מדובר בסדרה של תחליפי בשר שפותחו תחת השם וונדרס במטרה לחדור לקטגוריה שפעילים בה היום מותגים כמו ביונד מיט וההמבורגר הטבעוני של אסם-נסטלה

שני מוזס 04.02.2021
אמירים. רוב החקלאים נטשו את השדות / צילום: איל יצהר

ביהמ"ש: בעל נחלה במושב אמירים חייב להיות חבר באגודה

ביהמ"ש הכיר באופיו המיוחד של המושב, המושתת על עקרונות הצמחונות והטבעונות, גם בקשר לזכויות בקרקע

עו"ד חגי שבתאי 09.12.2020
מייסד פיוצ'ר מיט, פרופ' יעקב נחמיאס / צילום: איל יצהר, גלובס
פודטק | ראיון

פרופ' יעקב נחמיאס חשב שבשר מתורבת זה "דבילי". היום החברה שלו כבר גייסה 17 מיליון דולר

כששמע על כך לראשונה, חשב פרופ' יעקב נחמיאס שבשר מתורבת זה "רעיון דבילי" • היום הוא עומד בראש חברה שגייסה 17 מיליון דולר, ולדבריו קרובה מאוד לשווק את הקציצה המתורבתת הראשונה (או השנייה) בעולם: "עושים מבחני טעימה ואנשים עפים על זה" • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד 

שני אשכנזי 04.10.2020
תנועת הצופים / צילום: תמר מצפי, גלובס

תנועת הצופים מוציאה את הבשר מהתפריט ומבקשת מהמדינה להכריז על מצב חירום אקלימי 

תנועת הצופים מודיעה על תמיכתה במאבק במשבר האקלים • בין הצעדים שמיישמת התנועה: הוצאת בשר הבקר מהתפריט וצמצום של 50% מכלי הפלסטיק החד-פעמיים

שני אשכנזי 11.02.2020
קים קרדשיאן ווסט / צילום: רויטרס

קים קרדשיאן מציגה מקרר מלא בביונד מיט; המניה חוצה את ה-100 דולר

מנייתה של ביונד מיט חוזרת מהמתים והשלימה מהלך עליות של יותר מ-40% בחמשת ימי המסחר האחרונים • מי שסיפקה דלק לחידוש ההייפ היא קים קרדשיאן, שחשפה לגולשים את תכולת המקפיא שבביתה

שירות גלובס 13.01.2020
סניף של ברגר קינג/ צילום:  יקי טל
צמחונות | בלעדי

הקרב על הקציצה עולה מדרגה: ברגר קינג בדרך להביא לישראל המבורגר צמחוני משלה

ענקית המזון המהיר החלה לשווק בארה"ב המבורגר מבוסס חלבון צמחי, ומספר הלקוחות החדשים זינק • בינתיים הקציצה הפופולרית לא יכולה לנחות באירופה בשל דרישות תקינה, וברשת מצאו פתרון יצירתי: יוניליוור תייצר עבורם גרסה לשוק האירופי • איזו גרסה תגיע לישראל?

שני מוזס 14.11.2019
הנפקת ביונד מיט בנאסד"ק / צילום: Mike Segar, רויטרס
ביונד מיט | ניתוח

מה עובר על ה"קציצה" שמשגעת את השוק, וממה מפחדים המשקיעים?

ההנפקה הסוערת של ביונד מיט במאי הביאה למוקד תשומת-הלב את תחום תחליפי הבשר והקפיצה את שוויה ל-12 מיליארד דולר • אז למה למרות הבאזז הציבורי והדוח הרבעוני שחשף השבוע שהחברה עברה לרווחיות, המניה יורדת?

גיא בן סימון וגלי וינרב 03.11.2019
גרטה טונברג/ צילום: רויטרס

המלצה חמה: להשקיע בהתמודדות עם משבר האקלים

הפחתת פליטת גזי חממה, טיפול באשפה, צמצום השמדת יערות וטיפול במחסור במים הם האתגרים המרכזיים אותם יש לפצח כדי לטפל בהתחממות העולמית ובאקלים הקיצוני • נראה כי העולם מוכן לשינוי אמיתי, והמאבק במשבר האקלים יגרום למשקיעים להתמקד בתעשיות ובחברות שיובילו את המערכה

יניב חברון 23.10.2019
המבורגר ביג ויגן / צילום: נמרוד גנישר

"כל השחקנים הגדולים מבינים שקהילת הטבעונים היא מנוע צמיחה שאי-אפשר להתעלם ממנו יותר"

השבוע הייתה זו KFC ולפניה מקדונלד'ס שהצטרפו למגמת הטבעונות, אך הן ממש לא לבד • בזו אחר זו מסמנות רשתות המזון הענקיות את קהל היעד שנחשב לצומח ביותר • אבל מי באמת מניע את המכירות? מסתבר שאלה בכלל אוכלי הבשר "המפחיתנים"

מיכל רז-חיימוביץ' 29.08.2019
מקדונלד'ס. יוצרת תקדימים / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מקדונלד'ס מרחיבה את פיילוט ההמבורגר הטבעוני ל-40 סניפים

ההמבורגר הטבעוני, שנקרא "ביג ויגאן" ומיוצר ע"י טבעול, יימכר ב-40 סניפים החל מיום רביעי הבא • במקביל, מקדונלד'ס ישראל תפתח עשרה סניפים חדשים עד סוף השנה

שני מוזס 27.08.2019
סניף KFC במוסקבה / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

עוף זה ציפור? שיתוף-פעולה ראשון בין ביונד מיט לבין רשת המזון המהיר KFC

לאחר שמקדונלד'ס וברגר קינג הכניסו המבורגר טבעוני לתפריט, גם רשת המזון המהיר האמריקאית KFC הכריזה על מהלך דומה • KFC תשלב את תחליף הבשר של ביונד מיט במנה של נאגטס "עוף" צמחוניים

מיכל רז-חיימוביץ' 27.08.2019
הפגנה של פעילים למען זכויות בעלי חיים / צילום: שאטרסטוק

"טבעונות? זו לא כת, זו לא דת - זו התפכחות"

הטבעונות הייתה כאן תמיד, אבל בשנים האחרונות היא תפסה תאוצה בכל העולם, ואצלנו בפרט • מה הופך את ישראל לאימפריית טבעונות, והאם היא מהווה איום על חברות כמו תנובה, זוגלובק או שטראוס – או שהיא למעשה הזדמנות?

ענת ביין-לובוביץ' 29.07.2019

   123   

   נמצאו 46 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 3

צרו איתנו קשר *5988