תזונה

כתבות אחרונות

 
תזונה /  צילום: Gettyimages ישראל
תזונה | ראיון

אלצהיימר, סוכרת, מחלות דם ולב: כמה אייג’ס אכלתם היום

חשבתם ששומן, סוכר וטיגון בעייתיים לתזונה שלנו? מתברר שגם לבישול ארוך, צלייה והשחמה יש השפעה, והם עלולים להאיץ תהליכים דלקתיים שיובילו למחלות כרוניות, כולל הזדקנות מוקדמת • החוקרים מסבירים ל'ליידי גלובס' איך פועל מנגנון האייג'ס, למה זה מזיק לאכול מנת בשר מיד אחרי דג, ולמה חשוב לשתות קפה טורקי לפני הארוחה

נורית רובין-ווילסון 15.11.2019
תינוק ניזון מחלב אם / צילום: שאטרסטוק

המדע לא עומד בקצב המרוץ לתחליף החלב המושלם

מדענים חוששים שבניסיון להגיע לחיקוי של חלב אם, יצרניות הפורמולות לתינוקות ממהרות לפעמים להכניס רכיבים שעדיין לא נבדקו מספיק

וול סטריט ג'ורנל 11.11.2019
ארוחה משפחתית. מקררי digital inverter של Samsung עם 4 דלתות שומרים על טריות המוצרים / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

המקרר שלכם יכול להיות המפתח לחיים בריאים יותר

רוצים ליהנות מאוכל איכותי, לשמור על הבריאות ולחוש שפע? שימוש וניצול נכונים של המקרר יסייעו לכם בכך

מירית משיח 06.11.2019
גופי קלאייל / צילום: יח"צ

איך מנהל השיווק של גוגל העולמית מתגבר על חיים לחוצים

גופי קלאייל, מנהל השיווק של גוגל העולמית, מספר בראיון ל'ליידי גלובס' איך סיגל לעצמו אורח חיים אחר והסתכלות שונה על הדברים, כדי שיוכל להמשיך לעבוד בעבודה מלחיצה - ועדיין ליהנות

שני פרידן גפן 23.10.2019
תזונה / צילומים: Shutterstock.com/ א.ס.א.פ קראייטיב

פסיפלורה נגד פרקינסון: איך האוכל שאנחנו אוכלים משפיע על המוח שלנו

מהם הוויטמינים שיכולים לשפר את הכישורים הקוגניטיביים שלנו, מה הקשר בין אכילת דגים לדמנציה ואיך צריכת יוד ע"י נשים הרות משפיעה על מנת המשכל של העוברים • בראיון ל"ליידי גלובס" מתריע חוקר התזונה והמוח, פרופ' אהרון טרואן: "בארץ אין די מודעות לכך שתזונה משפיעה דרמטית על תהליכים ביוכימיים במוח"

נורית רובין-ווילסון 13.07.2019
ליהיא סגל / צילום: סמדר כפרי, יח"צ

הסטארט-אפ דיי טו מגייס 30 מיליון דולר נוספים

בין המשקיעים: קרן aMoon של מריוס נכט, עמרי כספי שחקן ה-NBA, תאגיד ג'ונסון אנד ג'ונסון וקרן אופק

גלי וינרב 26.06.2019
אפליקציית daytwo / צילום: יח"צ

כללית הקפיאו זמנית את השיווק של ערכות "דיי טו" עקב עודף ביקוש

כללית שיווקה חבילה הכוללת את הערכה וייעוץ תזונאי, אך לא עמדה בדרישות כוח-האדם לפרויקט • השיווק יחודש בהדרגה • האפליקציה מיועדת בעיקר לחולי סוכרת וקדם-סוכרת, אך משווקת גם לאוכלוסייה הכללית המעוניינת להגן על עצמה מסוכרת

גלי וינרב 11.06.2019
חממת פודטק / צילום: שאטרסטוק

תאגיד המזון מארס חתם על הסכם עם JVP לאיתור והשקעה בחברות פודטק ישראליות

התאגיד אחראי לייצור של עשרות מותגי מזון מוכרים ורושם הכנסות של 35 מיליארד דולר • יו"ר קרן JVP, אראל מרגלית: "לישראל יש הזדמנות להפוך למובילה עולמית בתחום הפודטק"

גלי וינרב 15.05.2019
ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק
מזון בריא | לפני כולם

משרד הבריאות מחזיר לשולחן את רפורמת הסימון הירוק

9 חודשים לפני כניסת הרפורמה לתוקף, ל"גלובס" נודע כי הקריטריונים לסימון שיעודד צרכנים לצרוך מזון בריא יותר יפורסמו בעוד כ-3 שבועות • עוד הוחלט לאפשר לרשתות לסמן מחלקות שלמות בירוק, גם כשמדובר במזון בתפזורת • בניגוד לסימון האדום שייקבע על גבי מוצרים מזיקים, הסימון הירוק יהיה וולונטרי

שני מוזס 14.04.2019
פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"

גלי וינרב 29.03.2019
שמן זית / צילום: תמר מצפי

השומן חוזר לאופנה: זו הסיבה שאתם משלמים יותר על אבוקדו, זיתים וחמאה

מגדלי אבוקדו, בעלי חוות דגים ויצרני חמאה נאבקים במגבלות סביבתיות ובאתגרים נוספים כדי להגדיל את התפוקה ולעמוד בביקוש העולמי הגואה למזונות שמכילים שומן בריא יותר • הסיבה לביקוש: טרנד התזונה שהביא צרכנים רבים להעדיף מזונות עשירים בשומנים טבעיים על פני מזונות עתירי פחמימות או דלי-שומן

וול סטריט ג'ורנל 26.02.2019
המנכ”לית ליהיא סגל / צילום: סמדר כפרי

חברת DayTwo הישראלית הקימה מעבדה ב-5 מיליון דולר

החברה המספקת המלצות תזונה מותאמות אישית על בסיס תמהיל חיידקי המעי נוסדה בשנת 2015 על ידי מריוס נכט יחד עם ליהיא סגל ויובל אופק • המעבדה מוקמת על רק גידול במספר הלקוחות ולקראת חדירה לשוק האמריקאי • בין המשקיעים בחברה: שחקן ה-NBA הישראלי עומרי כספי

גלי וינרב 02.12.2018
מייסדי נוטרינו: יונתן ליפניק, יעל גלסמן וד"ר ירון חדד / צילום: נוטרינו

מדטרוניק רוכשת את חברת התזונה המותאמת אישית נוטרינו

שתי החברות, שמשתפות פעולה בשנתיים האחרונות, לא חשפו את סכום העסקה • נוטרינו פיתחה מערכת ביג דאטה אשר פועלת לגלות את ההשפעה של סוגי מזון שונים על גוף האדם

עמרי זרחוביץ' 21.11.2018
ליהיא סגל / צילום: יח"צ

מתקשים לרדת במשקל? הסטארט-אפים מתגייסים למשימה

היזמת ליהיא סגל גייסה 17 מיליון דולר ל-DayTwo, הסטארט-אפ שייסדה, וכיום היא מכהנת כמנכ"לית שלו • החברה מספקת המלצות תזונה מותאמות אישית על בסיס מחקר של חיידקי המעי, שנערך ע"י פרופ' ערן אלינב ופרופ' ערן סגל ממכון ויצמן • כיצד תיראה מהפכת התזונה המותאמת אישית בעתיד? ואיך מוכרים בדיקת צואה מבוססת טכנולוגיה ללקוחות קצה? ריאיינו את סגל לפרק ה-6 של עוד פודקאסט לסטארט-אפים (עונה 4) כדי לברר

עוד פודקאסט לסטארט-אפים 14.11.2018
השמנה / צילום: shutterstock

סקר הלמ"ס: 48% מהישראלים בני 20 ומעלה בעלי משקל עודף

עוד עולה מהסקר כי 17% מהנשים בישראל רוצות לרדת במשקל למרות שאין להן משקל עודף • 21% מהישראלים עושים דיאטה בפועל – 24% מהנשים לעומת 18% מהגברים

גלי וינרב 03.09.2018
אוכל בריא בבתי הספר / שאטרסטוק

ועדת החינוך אישרה תקנות חוק הפיקוח על מזון במוסדות חינוך

החוק, שצפוי להיות מאושר בוועדה, אוסר על מכירה או הגשה בבתי הספר ובגנים של מאכלים מטוגנים, מאפים עשירים בשומן ומזונות עתירי סוכר • החוק אינו כולל פיקוח על הקייטרינג במוסדות החינוך בארץ בעקבות אישור ההחרגה שדרשו הישיבות הקטנות

שני מוזס 14.08.2018

   12345678910111213   

   נמצאו 198 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 13

צרו איתנו קשר *5988