תזונה

כתבות אחרונות

 
מיכאל עזר, חמוטל יצחק ואוריאל קסלר / צילומים: יחצ

גאווה ישראלית: תרכובת מזון לתינוקות זכתה בפרס חדשנות במזון

הפורמולה INDI מחקה את הרכבו התזונתי של חלב אם ללא שימוש בחלב פרה או בסויה, ולפיכך מתאימה לתינוקות הסובלים מאלרגיות ■ המייסדים מבטיחים כי לכשיושלם פיתוח המוצר, הוא יימכר במחירים שיתחרו בתרכובות הפרימיום

מיכל רז-חיימוביץ' 14.05.2017
מוצרי מזון נטולי גלוטן/ צילום: יחצ

טרנד המזון ללא גלוטן בתאוצה; למה המחירים עדיין גבוהים?

10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק

שני מוזס 19.04.2017
ג'יל גמון. "נקנה מפעל ונייצר" / צילום: איל יצהר

נלחמים בקלוריות: סוגת מפתחת ממתיק טבעי וליין מוצרים תואם

באמצעות התאגיד הבריטי שמחזיק בה ובסטארט-אפ שפיתח את הממתיק, מקווה סוגת לפנות הן לצרכן והן לתעשייה ■ "עם חוק המזון וטרנד הפחתת הסוכר, 10%-15% מהשוק יפנה לממתיק מלאכותי"

שני מוזס 12.04.2017
פירות טריים, אגוזים, קוואקר,  עלים ירוקים, ממרח שקדים / צילומים: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

הגיינה? טעות - זה טוב להיות חשוף לחיידקים

תשכחו כל מה שידעתם על תזונה ומחלות: הנוירולוג האמריקאי ד"ר דיוויד פרלמוטר מציג גישה חדשנית, שלפיה לחיידקי המעיים יש השפעה עצומה במניעת מחלות מוח, לב וסרטן - וזה רק קצה הקרחון

12.04.2017
מחוץ לקופסא, כורכום / צילום: דפי הירשפלד שלם

אחת ולתמיד: כורכום - תרופת פלא או אגדה אורבנית?

בעולם המערבי מייחסים לו סגולות רפואיות ומשתמשים בו כ"תרופת פלא" למגוון מחלות - החל מדלקות וכלה בסרטן ■ אולם, למרות המחקר הרב שנעשה עליו, מסתבר כי הממצאים המדעיים אודותיו מעוררים תהיות רבות

אלכס אברוטין, מכון דוידסון 09.04.2017
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמור

יבואנים, הפסיקו לאיים

במקום תופי מלחמה, מומלץ לשחקנים בשוק המזון לשתף פעולה עם משרד הבריאות

פרופ' יהודה אדלר 06.04.2017
נקניקים / צילום: שאטרסטוק

טיוטה רשמית: בקרוב - סימון מזון עם הרבה סוכר, מלח או שומן

באיגוד לשכות המסחר טוענים כי המהלך יעלה את מחיר המוצרים המסומנים ב-40%-50%: "ישראל היא שוק קטן, ואף אחד לא יעשה עבורה את ההתאמות האלה. זה מודל שנכנס לצ'ילה רק ביולי, ואנחנו מזדרזים לאמץ אותו לפני שתוצאותיו נבחנו"

שני מוזס 03.04.2017
N.GLUTEN / צילום: יח"צ

לקראת פסח: שטראוס משיקה בוט שייתן מענה על גלוטן במוצרים

הדמות של מערכת הבינה מלאכותית היא בוטית-קונדיטורית שגילתה שהיא רגישה לגלוטן ולכן צריכה לבצע התאמה בתזונה שלה ■ מדובר בחלק ממהלך גדול של החברה, שיכלול סימון של 200 מוצרים והשקת 40 מוצרים חדשים

שני מוזס 02.04.2017
פירות יבשים / צילום: תמר מצפי

משרד החקלאות יוצא בקריאה נגד צריכת פירות יבשים

לקראת ט"ו בשבט, המשרד קורא להעדיף פירות טריים וטוען: "הפירות המיובשים יותר מצומקים, מכילים פחות ויטמינים ויותר צבעי מאכל מלאכותיים, סוכר וקלוריות מיותרות - אז למה להתעקש לצרוך אותם?"

מיכל רז-חיימוביץ' 08.02.2017
EFSA/סרטן/צ'יפס  צילום: shuterstock

צפו: מאכלים מוכרים שעלולים לגרום לסרטן ובפרט אצל ילדים

איך אתם אוהבים את הטוסט שלכם? בריטניה אימצה השבוע המלצות חדשות שהוציאה הרשות האירופית לבטיחות המזון (EFSA), שמזהירות מפני קליית יתר של לחמים ואפיית יתר של מזונות כמו תפוח אדמה ■ המסר: שרוף זה רעיל

וואלה! NEWS 24.01.2017
יעקב ליצמן / צילום: איל יצהר
ועדת החינוך | לפני כולם

המפלגה של ליצמן מעכבת פיקוח על מזון במוסדות חינוך

על ועדת החינוך של הכנסת מופעל לחץ להחריג את הישיבות הקטנות ■ הערכות: הלחץ מגיע גם מחברות קייטרינג שפועלת במגזר החרדי

שי ניב 15.01.2017
ביומד / צילום: רויטרס

פיתוח ישראלי: ייצור חלבון מן החי - איכותי וידידותי לסביבה

בעולם שצועד במהירות אל רף ה-10 מיליארד בני אדם, הפך תחום גידול המזון לקריטי מאי-פעם להמשך קיומה של האנושות ■ הכירו חברה ישראלית אלמונית יחסית שהציגה לאחרונה פריצת דרך

אוריאל הרמן ואיתן בייגל 13.12.2016
קניות בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

סופית: סימון שלילי על מוצרי מזון עתירי סוכר, מלח ושומן

הסימון השלילי יתבצע בצבע אדום על מנת להדגיש את המסר של אזהרה ■ עוד בהמלצות: איסור על פרסום למוצרים בעלי סימון שלילי הפונים לילדים

אילנית חיות 21.11.2016
ילד / צילום: שאטרסטוק

בין ההמלצות למשרד הבריאות: איסור פרסום מזון מזיק לילדים

לפי המלצות הוועדה לרגולציה מקדמת תזונה בריאה, לפחות 39% ממוצרי המזון הארוזים יקבלו סימון של מזון מזיק ■ חברות כמו שטראוס, יוניליוור, קוקה-קולה ואסם-נסטלה עלולות להידרש לסמן בסימון שלילי את רוב המוצרים שלהן

אילנית חיות 14.11.2016
המבורגר המעבדה ה”מדמם” של חברת Impossible foods / צילום: רויטרס

מהפכת הפוד-טק - הדור הבא: רוטב בולונז מצרצרים

התפתחות תחום הפוד-טק בשנים האחרונות מאפשרת לרעיונות מדיסציפלינות מדעיות שונות לצאת במהירות מהמעבדה אל העולם ■ ומה יקרה אז? מהפכה כלכלית

גלי וינרב 11.11.2016
המנכ”לית ליהיא סגל / צילום: סמדר כפרי

סטארט-אפ שהקים מריוס נכט ממליץ לכם על תזונה

ההמלצה מבוססת על ניתוח החיידקים במעי ■ ליהיא סגל, מנכ"לית Day two: "בעתיד נוכל לנבא באמצעות חיידקי המעי לא רק מה צריך לאכול, אלא גם מתי, כמה ואיך"

גלי וינרב 01.11.2016

   12345678910111213   

   נמצאו 198 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 13

צרו איתנו קשר *5988