תזונה

כתבות אחרונות

 
ברקוד, בשר מעובד, תזונה נכונה / צילום: יחצ

סדר בבלגן: מוצרי בשר - מה ניתן לאכול ומה אסור בתכלית

לאור ההודעות המבלבלות של ארגון הבריאות העולמי לגבי צריכת בשר מעובד לסוגיו, "גלובס" עושה סדר בבלגן - מה מומלץ לאכול ומה ממש לא, מבין שלל המוצרים בשוק ■ צפו בווידאו

דפנה הראל-כפיר 03.11.2015
בשר, המבורגר / צילום: בלומברג

הבשר מסרטן? כך יכולות חברות המזון להפוך משבר להזדמנות

תעשיית הבשר הגיבה בזעם על הדוח שפורסם בשבוע שעבר וקשר בין בשרים מעובדים לבין סרטן, אבל המעבר למזונות יותר בריאים כבר מתרחש ■ האם היצרנים ישתלבו בו בזמן כדי להציל את עורם?

פייננשל טיימס 01.11.2015
המבורגר / צילום: בלומברג

ארגון הבריאות העולמי: "לא התכוונו שתפסיקו לאכול בשר"

אחרי שדוח שפורסם השבוע קבע כי אכילת בשר מעובד עלולה לגרום לסרטן, התעוררה מחאה מצד תעשיית הבשר ברחבי העולם ■ אנשי הארגון פרסמו הודעת הרגעה והבהרה: "הדוח המליץ למתן את הצריכה"

אתר חדשות ערוץ 2 31.10.2015
בשר , המבורגר / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

איך תשפיע ההכרזה שבשר מסרטן על התפריט שלנו?

ההכרזה הדרמטית של ארגון הבריאות העולמי כי בשר מעובד מעלה את הסיכוי לסרטן כמו עישון, מעוררת שורת סימני שאלה בקרב הצרכנים ■ איך ישפיע המחקר על התפריט שלנו, ומה אומרים במשרד הבריאות?

אפרת אהרוני 28.10.2015
רפת / צלם: תמר מצפי

הטבעונות היא הפתרון

בשר גורם לסרטן. תפנימו, תבינו ותפסיקו לספר לעצמכם סיפורים

נדב נוימן 27.10.2015
נקניקים / צילום: שאטרסטוק

ארגון הבריאות העולמי: בשר מעובד מסרטן

נשיא מכון הבשר הצפון אמריקאי: "בשר אדום ובשר מעובד נמנים עם 940 חומרים שבבדיקה התגלו כבעלי רמה מסוימת של 'סיכון' תיאורטי"

פייננשל טיימס וחדשות 2 26.10.2015
נגה שוורץ משולם, מנהלת תחום הבריאות בתנובה / צילום: יחצ

"צמצום השימוש בסוכר הפחית כבר יותר מ-3 מיליארד קלוריות"

נגה שוורץ משולם, מנהלת תחום הבריאות בתנובה: "פיתוח טכנולוגיות מזון דורש ממשק צמוד לתעשייה לצורך נסיונות ואנאליזות. עם התגברות התעניינות של התעשייה והנגשתה ליזמים, אנו מאמינים שתחום הפודטק יתפתח ויצבור תאוצה גם בישראל"

קובי ישעיהו 28.09.2015
בשר טרי / צילום: יחצ

חוקרים מצאו את התחליף הכי בריא לבשר

חלבונים חשובים מאוד לבניין ותחזוקת הגוף האנושי, ורבים מאיתנו מאמינים כי רק על ידי אכילה של בשר נשיג אותם ■ מחקר חדש מצא כי לא רק שניתן לצרוך אותם דרך הצומח, אלא שזה ישאיר אתכם שבעים

וואלה! NEWS 24.09.2015
השמנת יתר בילדים / צילום: shuterstock

החוק לשיפור התזונה בביה"ס נכנס לתוקף - ואין מי שיאכוף אותו

ב-1 בספטמבר נכנס לתוקף חוק שמבטיח לשפר את המזון בבתי הספר ובגנים באמצעות כללים שיקבע שר החינוך ולפי המלצות מקצועיות ■ אפילו עונשים כספיים נקבעו, אלא שהשנה נפתחה מבלי שיש מי שאוכף את החוק

מיכל רז-חיימוביץ' 07.09.2015
ירקות / צילום: שאטרסטוק

משרד החינוך מתכנן מהפכת בריאות בימי הולדת בגני הילדים

משרד החינוך מפרסם שורה של המלצות מרחיקות לכת לקידום חגיגות יום הולדת בריאות יותר בגני הילדים: פירות וירקות במקום חטיפים ושתייה מתוקה, מתנה לגן במקום שקיות ההפתעות ■ "לצוות הגן תפקיד חשוב בקידום הרגלי האכילה של הילדים", הסבירו במשרד

אתר חדשות ערוץ 2 13.08.2015
טעימות באיטליה פיצה  / צלם: רויטרס

מה בתפריט? סקר חושף את הרגלי האכילה של הישראלים

לפי סקר פאנלס לרגל עליית "מאסטר שף" - אנחנו מדלגים על ארוחת בוקר, אוכלים בשר בצהריים וצורכים כמות משביעת-רצון של פירות וירקות ■ וגם: מהם השיקולים של הישראלים בבחירת מזון להם ולילדיהם?

ספיר פרץ-זילברמן 24.06.2015
 שומן טראנס / צילום: רויטרס

ארה"ב: חברות המזון יחויבו להסיר שומן טראנס ממוצריהן

זאת בתוך 3 שנים ■ ה-FDA הודיע כי יפסיק להכיר בשומן טראנס כבטוח לשימוש ■ רופאים חוששים: הפוקוס על שומן טראנס יביא לשאננות ביחס לשומנים גרועים אחרים

גלי וינרב 17.06.2015
לעצור את הרעב / צילום: שאטרסטוק

לעצור את הרעב: המיתוסים השגויים שלכם בתחום התזונה

הרבה ארוחות קטנות ביום? "להפך. אם אוכלים 3 ארוחות ביום, יש פחות סיכוי שתעלו במשקל" ■ הימנעות מפחמימות? "אפשר לעשות את זה שבועיים-שלושה, אבל אז עולים בחזרה" ■ פרופ' אורן פרוי, חוקר חילוף חומרים, בראיון ל"ליידי גלובס"

אלונה פרידמן-סהר 06.06.2015
ירקות / צילום: שאטרסטוק

אמא'לה, סלט! איך לשמור על ערכי הבריאות של ירקות ופירות?

ירקות ופירות טריים נחשבים שיא הבריאות, אבל בשנים האחרונות רמות הזיהום בהם עולות ■ למה זה קורה, ומה אפשר לעשות?

גלי וינרב 02.05.2015
האוזניה של Bitbite / צילום: יחצ

אוכלים יותר מדי? פיתוחים טכנולוגיים לאורח חיים בריא

הצמיד שמשתלב במשחקי מחשב ומציע לילדים לזוז, האפליקציה שתעזור לכם למצוא מנה בריאה במסעדות ואוזניית הבלוטות' שתגער בכם כשאתם עומדים מול המקרר ב-3 לפנות בוקר

גלי וינרב 19.02.2015
פחות נתרן/ צילומים: יחצ

מהקוטג' דרך החומוס ועד הבמבה: פחות מלח במזון שלכם

מבלי שהרגשנו פחתה כמות המלח בשורת מוצרי מזון שאנו צורכים על בסיס יומיומי, כחלק מהתוכנית "אפשריבריא" בהובלת משרד הבריאות ■ מובילי התוכנית, שבמקור הובטחו לה 26 מיליון שקל, רוצים לחדש את התקציב

מיכל רז-חיימוביץ' 18.02.2015

   12345678910111213   

   נמצאו 198 כתבות   |   עמוד 7 מתוך 13

צרו איתנו קשר *5988