אחרי 6 שנים: תקציב הפרסום של טיב טעם יוצא למכרז

התקציב מטופל מאז 2004 במשרד הפרסום GPS מקבוצת אדלר-חומסקי ■ ב-2009 עמד תקציב הפרסום של הרשת על 4.4 מיליון דולר במחירי מחירון

תקציב הפרסום של רשת טיב טעם יוצא למכרז - כך נודע ל"גלובס". התקציב מטופל מאז שנת 2004 במשרד הפרסום GPS מקבוצת אדלר-חומסקי.

למרות הקשר הארוך עם GPS, תקציב הפרסום של הרשת מזוהה עם תנודתיות לא מבוטלת. בימים הראשונים להקמתה פעלה הרשת בעיקר כמכוונת לקהל הרוסי, ומתוקף כך משרד הפרסום שלה היה מגזרי - MCN -שנמנה אז עם קבוצת באומן-בר-ריבנאי.

עם התרחבות הפעילות של הרשת הוחלט לפנות פרסומית גם לקהל הכללי. ב-2003 נוהל מכרז פרסום שבו לקחו חלק שני משרדי פרסום מהעשירייה הראשונה: באומן-בר-ריבנאי ויהושע TBWA. לאחר סבב מצגות ארוך, שבמסגרתו הכריזה הרשת על היקף תקציב הפרסום שלה - כ-1.5-1 מיליון דולר בשנה, החליטה ההנהלה כי אינה מעוניינת לפרסם וביטלה את המכרז.

פחות משנה לאחר מכן יצאה הרשת במכרז חדש - הפעם בהשתתפות משרדים קטנים יותר: לקחו בו חלק נחמני-צפריר, ליניאל DDB וזרמון-גולדמן, שאף זכה בסופו של דבר בתקציב.

אך הרומן עם זרמון-גולדמן לא האריך ימים: פחות משנה לאחר הזכייה הופסקה ההתקשרות בין הרשת לזרמון, והתקציב הועבר ב-2004 למשרד הפרסום GPS מקבוצת אדלר חומסקי. אבל בשנת 2006, עם שינוי הבעלות בקבוצה, הוכנס למערך הפרסום של הרשת משרד נוסף: יורו ישראל, שקיבל פרט לתקציב יחסי הציבור גם חלק מתקציב הפרסום.

ב-2007 נערך שוב שינוי במערך הפרסום של הרשת, שהחליטה להיפרד מיורו ובחנה משרדי פרסום שונים. לאחר שהתלבטו בין גלר-נסיס לראובני-פרידן כמועמדים סופיים נפלה הבחירה על גלר-נסיס, שאמור היה לטפל בתקציב לצד GPS, אך גם הפעם לא החזיק הרומן זמן רב, וגלר-נסיס בחרו לפרוש מהטיפול לאחר פרק זמן קצר.

מאז 2007 מטפל GPS בתקציב לבד.

שלא לייחוס אומרים גורמים בענף, שאליהם נעשתה פנייה להשתתף במכרז, כי נראה כי בטיב טעם ישמחו להתקשר עם משרד פרסום גדול. עם זאת, לפחות חלק מהעשירייה הראשונה חסומה בפני הרשת מפאת תקציבים מנוגדי אינטרסים המנוהלים בחלק מהמשרדים - ואם לוקחים בחשבון כי בטיב טעם נמכרים גם מוצרים שאינם מזון, הרי שלקבוצת מנוגדי האינטרסים נכנסים גם משרדים המטפלים בתקציבי רשתות קמעונאיות כגון סופר-פארם, ניו-פארם ורשת אפריל.

כך, למשל, מקאן-אריקסון מטפל ברבוע כחול, את מערך הפרסום של שופרסל מרכיבים אדלר-חומסקי וגיתם BBDO, בסופר-פארם מטפל באומן-בר-ריבנאי וכדומה.

מנתוני יפעת בקרת פרסום עולה כי היקף הפרסום של טיב טעם במחירי מחירון עמד ב-2009 על 4.4 מיליון דולר, שהם כ-1.5 מיליון דולר במחירים ריאליים. ב-2008 עמד היקף הפרסום של הרשת על 5.1 מיליון דולר במחירי מחירון, וב-2007 על 4.3 מיליון דולר.

רשתות השיווק נחשבות למפרסמות גדולות מאוד, וחלקן אף יוצרות פעילות פרסומית תדמיתית ומושקעת. אבל בניגוד לשופרסל ולרבוע הכחול, טיב טעם מזוהה בעיקר עם פעילות מכירתית, וגם כשהיא עושה קמפיינים תדמיתיים לא מדובר בדרך-כלל בפרסומות מושקעות מבחינת תסריטים, פוסט ותקציב, כפי שמקובל אצל מתחרותיה.

חגי שלום, בעל גרעין השליטה בטיב טעם, אישר את הידיעה ומסר: "בימים אלה שוקדים בטיב טעם על סיום גיבוש אסטרטגיה חדשה לרשת. עם תום גיבוש האסטרטגיה תפנה הרשת למשרדי פרסום שונים כדי לבחון מי יטפל בתקציב".