לקראת תחילת השנה האזרחית מתיישבים מומחים בתחומים שונים לנתח את השנה שעברה, ולספק תחזיות משלהם לשנה הבאה. אתר TheRealDeal זימן פאנל מומחים משלו, לדיון במגמות העתידיות בשוק הנדל"ן בניו יורק. תקרת החוב, קמעונות באזור לואר איסט סייד, וצפיפות המשרדים היו בין הנושאים החמים שעלו שם.
דוח "מגמות בעלייה בנדל"ן" של PwC US ו- ULI צופה שהתאוששות שוק הנדל"ן תימשך ב-2014 כשהמשקיעים בודקים הזדמנויות מחוץ לשווקים הפופולאריים. המעבר לשווקים משניים תעשה על רקע התייקרות הנכסים האיכותיים בשווקים העיקריים, כך נכתב בבלוג של ULI בתחילת נובמבר.
"אופטימיות אמיתית תהיה אחד המאפיינים של שוק הנדל"ן ב-2014", אמר מיטש רוצ'ל, מנהל PwC ניו יורק. "ההתאוששות הנמשכת בכלכלה יחד עם עלייה במשרות החדשות יצרו רוח גבית הדוחפת את שוק הנדל"ן המסחרי קדימה והמומנטום של התאוששות הזו נראית חזקה מספיק כדי לשחוק קפיצות בריבית, במידה ויהיו כאלה".
בפאנל של TheRealDeal השתתפו וודי הלר, מנכ"ל חברת התיווך המסחרית , סימון זיף, נשיא חברת הייעוץ לנדל"ן אקמן-זיף, ניל גולמאכר, מניומארק גראב נייט פרנק, ורוברט ק. פוטרמן מסוכנות הנדל"ן הקמעונית הקרויה על שמו. הנחתה - מארי אן טיג', מנכ"ל אזור הטרי-סטייט של קבוצת CBRE.
אז מה חוזים המומחים ל-2014?
לדעת פוטרמן, אזור הלואר איסט סייד יקבל תשומת לב מחודשת של ענף הקמעונות. "נראה שם הרבה יותר כסף ופיתוח", הוא אמר. "כשמשקיעים וחברות פיתוח יבינו שהם התעלמו מהרצועה האחרונה שנותרה במנהטן בין דאון טאון ו-וויליאמסבורג - בה קמעוניות כמו ג'יי קרו ודואן ריד חיפשו מיקומים בשנים האחרונות".
על פי גולדמאכר "בכל הנוגע להשכרת משרדים, המילה של השנה הבאה תהיה "צפיפות" (densification). "כולם מנסים לעשות יותר עם פחות", הוא אמר. הוא הסביר כי טשטוש הגבולות בין אזורים יימשך, כשדיירים כמו חברות טכנולוגיה שהבשילו ומחפשות מיקומים במידטאון ידחקו מהאזור דיירים ותיקים שיחפשו לראשונה מיקום בדאון טאון.
על פי הלר, משקיעים מוסדיים ימשיכו לבדוק את וויליאמסבורג כ"קופסא שהם צריכים לבדוק" בתיק ההשקעות שלהם, אמר בהתייחסו לעסקה שהרים בשנה שעברה של בניין להשכרה בשדרת קנט 111 ב-56 מיליון דולר - מחיר שיא ליחידת דיור.