גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הופך את הרשת החברתית טיקטוק לכל כך אטרקטיבית (ושנויה במחלוקת)?

הרשת החברתית טיקטוק מצאה את עצמה באמצע סערה גיאו-פוליטית ועסקית - טראמפ יוצא נגדה, מיקרוסופט וטוויטר רוצות לרכוש חלקים ממנה ● מה הופך את הרשת החברתית לאימת הממשל האמריקאי, ובמקביל לפעילות עסקית מוצלחת?

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר, וסאטיה נדאלה, מנכ"ל מיקרוסופט בקרב על הטיקטוק / צילום: רויטרס
ג'ק דורסי, מייסד טוויטר, וסאטיה נדאלה, מנכ"ל מיקרוסופט בקרב על הטיקטוק / צילום: רויטרס

טיקטוק, הרשת החברתית הפופולרית, הצליחה בארבע שנות פעילותה לעורר הרבה מחלוקות - מהגילאים הצעירים של חלק מהמשתמשים בה, אלגוריתם שמציף תכנים בעייתיים וחשש להתמכרויות ועד העובדה שהיא נמצאת בבעלות חברה סינית, ובעבר הסכימה לצנזר תכנים לבקשת הממשל הסיני. אולם לא בטוח שמשהו הכין אותה לעוצמת הסערה הנוכחית, שמשלבת בין גיאו-פוליטיקה לעסקים.

מי שהחל לגלגל את כדור השלג האחרון הוא נשיא ארה"ב דונלד טראמפ והממשל שלו, שמביעים חשש כי אפליקציית הסרטונים הקצרים פוגעת בביטחון הלאומי של ארה"ב. בתוך שבוע הספיק טראמפ להצהיר כי פעילותה תיאסר בארה"ב, לפגוע במשא ומתן על מכירת הפעילות המקומית שלה ולחתום על צו נשיאותי נגד חברות בייטדאנס וטנסנט (החברות האם של טיקטוק ו-WeChat בהתאמה).

כל זאת כשבממשל האמריקאי מודעים לכך שלפחות שתי חברות אמריקאיות - מיקרוסופט וטוויטר - מנהלות מגעים לרכישת הפעילות האמריקאית של טיקטוק. מיקרוסופט פרסמה הודעה רשמית על המגעים בשבוע שעבר, שם ציינה כי המגעים כוללים פעילויות נוספות של טיקטוק, בקנדה, באוסטרליה, ובניו זילנד. המשא ומתן צפוי להסתיים עד אמצע ספטמבר. טוויטר לא פרסמה הודעה רשמית, ודיווח בנושא פורסם ב"וול סטריט ג'ורנל". לפי הדיווח, טוויטר קיימה שיחות ראשוניות על מיזוג פוטנציאלי עם הפעילות של טיקטוק בארה"ב. אפשרות נוספת היא מכירת חלק מפעילויות טיקטוק לקבוצת משקיעים.

צומחת מהר, ההכנסות עדיין נמוכות

טיקטוק הושקה בסין ב-2016 תחת השם Douyin, והיא נמצאת בבעלות הסטארט-אפ הסיני בייטדאנס של היזם ז'נג יימינג. טיקטוק היא אחד השמות החמים בתחום הרשתות החברתיות בשנים האחרונות, אך למרות הפופולאריות העצומה שלה בקרב קהל צעיר, היא מתקשה עדיין להגיע לכדאיות כלכלית. לפי אתר "דה אינפורמיישן", ההכנסות שלה בארה"ב יגיעו השנה ל-500 מיליון דולר בלבד. לפייסבוק, לשם השוואה, היו בארבעת הרבעונים האחרונים הכנסות של מעל 36 מיליארד דולר בצפון אמריקה. הכנסות טוויטר בתקופה הזו הגיעו ל-2 מיליארד דולר.

אם כך, איך הפכה טיקטוק, רשת חברתית בת ארבע שנים בלבד עם הכנסות לא גבוהות, לאימת הממשל האמריקאי, ובמקביל לנכס אטרקטיבי לרכישה? התשובה לא כל כך מסובכת - דאטה. מילת הפלאים שנהוג לכנותה כ"נפט של המאה ה-21" רלוונטית גם במקרה של טיקטוק. 800 מיליון משתמשים ואטרקטיביות בקרב בני הנוער האמריקאיים (6 מכל 10) זה לא משהו שניתן להקל בו ראש. מספר המשתמשים של טיקטוק בעולם כפול מזה של סנאפ, הרשת החברתית שעד לפני כמה שנים חשבו שהיא תהיה זאת שתאיים על מעמדה הבלתי מעורער של פייסבוק. לטיקטוק אין דאטה שלא קיים אצל רשתות חברתיות אחרות, אבל בדרך כלל המידע הזה שייך לחברות אמריקאיות ולא סיניות - וזה מה שמדאיג את הממשל בארה"ב.

מבחינת רוכשות פוטנציאליות, הגישה שלה לקהל הצעיר היא המשמעותית. הצעירים ובני הנוער הם קהל קשה עבור ענקיות הטכנולוגיה, והם נוטים לעבור מאפליקציה לאפליקציה בלי נאמנות למקום אחד. כך הם עברו מטוויטר לפייסבוק, ואז לסנאפ ולאינסטגרם. נראה גם שטיקטוק פיצחה מה הצעירים רוצים - כשליש המשתמשים בה בארה"ב הם בני 10-19, ו-30% נוספים הם בני 20-29. היא עשתה זאת באמצעות המיקוד שלה בסרטונים קצרים, עם פורמט של "סטורי" שכבר הוכח כהצלחה, ועם אלגוריתם ממכר.

עבור פייסבוק, שצמיחתה בקרב צעירים נבלמה כמעט לחלוטין, רכישת אינסטגרם היא זו שאפשרה לה להמשיך ולמשוך אליה קהל צעיר. אינסטגרם מעתיקה פיצ'רים מרשתות חברתיות טרנדיות אחרות, כמו הסטוריז והפילטרים של סנאפצ'אט, וכלי העריכה האחרונים של טיקטוק. כך אינסטגרם מאפשרת לפייסבוק להיות אימפריית הדאטה שהיא היום, עם מידע עדכני על אנשים מכל קבוצות הדמוגרפיה וכל הגילאים.

מהצד של טיקטוק, היא אמנם נחשבת רשת חברתית מוצלחת, אך היא עדיין צריכה להוכיח את עצמה בצד העסקי. כמו ברשתות אחרות, ההכנסות מגיעות מגופים שמפרסמים בפלטפורמה, אבל טיקטוק פיתחה כלים למפרסמים בשלב מאוחר יחסית וכעת היא מרחיבה את היצע הכלים. יש הבדל גדול בין להצליח להיות אטרקטיבי לצעירים לבין להציע כלים אטרקטיביים למפרסמים. אלו צריכים להיות נוחים ונגישים, אך גם מבוססים על ניתוח דאטה איכותי של טיקטוק כדי שהפרסום יהיה יעיל ככל שניתן.

ככל שתירכש על ידי אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות, הן יוכלו לשפר את מערך הפרסום שלה מבחינת כלים למפרסמים וניתוח נתונים. במקביל, הדאטה של טיקטוק על צעירים ונוער יוכל לשפר את מערכי הפרסום שלה ולספק למפרסמים המשכיות. רשתות חברתיות קטנות שמכניסות פרסום לפלטפורמות שלהן נוטות להבריח את הקהל הצעיר, ולפגוע בפופולאריות של עצמן. כך היה עם סנאפצ'אט, שבמקביל לתהליך ה"מסחור" שעברה איבדה משתמשים לטובת אינסטגרם. מעניין יהיה לראות כיצד רוכשת פוטנציאלית תצליח לאזן בין הצורך המסחרי לבין שמירה על הקהל הצעיר.

איפה הורידו את טיקטוק הכי הרבה

למה מיקרוסופט רוצה את הקהל של טיקטוק?

התמונה משתנה מרוכש פוטנציאלי אחד לשני, שיכולים להפיק מטיקטוק תועלות נוספות שלא מתבססות רק על הכנסות. באופן כללי מאחורי עסקאות רכישה יכולים לעמוד הרצון להשיג טכנולוגיה חדשנית, בסיס לקוחות ודאטה איכותי עליהם, סינרגיות תפעוליות, בלימת מתחרים, כניסה לשווקים חדשים ועוד ועוד. לכן מה שמתאים למיקרוסופט לא בהכרח מתאים לטוויטר ולהיפך.

על פניו, נראה כי טיקטוק אינה נמצאת במוקד העסקי של מיקרוסופט , שנסחרת לפי שווי של 1.6 טריליון דולר ובקופת המזומנים שלה יש 136 מיליארד דולר. החברה פונה בעיקר ללקוחות עסקיים, למשל בתחום הענן, הסייבר, התוכנות הארגוניות ועוד. גם כשהחברה פונה ללקוחות פרטיים, בתוכנות אופיס או ברשת החברתית שבבעלותה, לינקדאין, המיקוד הוא בכלי עבודה לאותם אנשים. טיקטוק מגיעה מעולמות אחרים, של פנייה לאנשים פרטיים ועוד צעירים. כאן נכנסים קווי פעילות אחרים של מיקרוסופט, קונסולת המשחקים שלה, Xbox, והטאבלטים שלה. אלו שתי פעילויות שהן B2C קלאסיות, כלומר פונות ללקוחות הקצה. אבל כמו לינקדאין, שתיהן עדיין יכולות להיחשב נישתיות - כאלה שפונות לקהל מסוים - למשל גיימרים.

טיקטוק יכולה להכניס את מיקרוסופט למיינסטרים ולשמש כך כערוץ שיווקי בעבור ענקית הטכנולוגיה. בעלות על טיקטוק תאפשר לה לשנות את המיצוב שלה בקרב אותם צעירים, ולהוות מקפצה להגדלת המכירות של אותם מוצרים. מיקרוסופט גם מנסה לבצע פעולת מנע כלפי התחרות מצידן של רשתות חברתיות אחרות שמתמודדות על זמני המסכים של הצעירים ורוצות לפתח פלטפורמות גיימינג משלהן. מיקרוסופט תוכל לקחת את הידע שלה מעולם הגיימינג אל טיקטוק.

וכמובן, היא רוצה את הדאטה. בניגוד לענקיות טכנולוגיה כמו פייסבוק, גוגל ואמזון, מיקרוסופט לא נחשבת לבעייתית מבחינת איסוף דאטה. זה קרה ככל הנראה דווקא בגלל חוסר הצלחתה להיכנס לסמארטפונים והעובדה כי איסוף המידע במחשבים אישיים הוא מוגבל (למשל של מיקום המשתמש). כיום מיקרוסופט מכירה בעיקר את העובדים, בין השאר באמצעות לינקדאין. אם החברה תוכל לחבר את המידע מטיקטוק ללינקדאין ההיכרות שלה עם המשתמש תהיה גבוהה משמעותית - הן לגבי חייו הפרטיים והן לגבי המאפיינים התעסוקתיים שלו.

החיבור הזה חשוב במיוחד כששוק העבודה משתנה במהירות, בין השאר בגלל שנכנסים אליו בני דור ה-Z. הבנה של בני הדור הזה ודורות צעירים יותר תאפשר לצפות את השינויים האלו בשלב מוקדם ולהיערך להם, ולמעשה תשפר את האופן שבו לינקדאין פועלת.

חבל ההצלה של טוויטר?

יש ניגוד מסוים בין ההצלחה של טוויטר בקרב קובעי דעת קהל, פוליטיקאים, עיתונאים, אנשי עסקים וכו', לבין ההצלחה המוגבלת שלה בקהל הרחב, ובעקבות זאת גם ההצלחה העסקית שלה. יש לה בעולם 326 מיליון משתמשים, פחות מכל הרשתות החברתיות המובילות, אפילו פחות מאלו של פינטרסט. טוויטר גם קטנה משמעותית ממיקרוסופט ושוויה עומד על כ-30 מיליארד דולר בלבד. המשמעות היא שיהיה לה קשה יותר להוציא את העסקה אל הפועל.

לחברה יש כיום בקופה כ-8 מיליארד דולר ובניגוד למיקרוסופט, עסקה תהיה יותר במאפיינים של מיזוג מאשר של רכישה. האפשרויות שעומדות בפני טוויטר היא שילוב של עסקת מניות ונטילת חוב, וכן ביצוע עסקה במשותף עם משקיעים נוספים. מכיוון שטיקטוק רחוקה מלהיות פרת מזומנים, היא לא תוכל לסייע כמעט בשירות החוב.

אז למה טוויטר בכלל שוקלת להיכנס להרפתקה כזאת? במידה רבה, תקרת הזכוכית של טוויטר  היא לא כך גבוהה. לפי תחזיות האנליסטים, ההכנסות שלה יעמדו השנה על 3.3 מיליארד דולר, ירידה של 5% לעומת השנה שעברה. גם לפני משבר הקורונה, שיעור הצמיחה של החברה ב-2019 עמד על 13% - שיעור לא גבוה לחברה בסדר גודל שלה. טוויטר רוצה לעשות עם טיקטוק את מה שפייסבוק עשתה עם אינסטגרם - יצירת שתי רשתות חברתיות עם חפיפה מסוימת, שתגדיל את טווח הגילאים של המשתמשים ברשתות שלה, את ההיכרות שלה איתם ואת הכוח שלה מול מפרסמים. בטוויטר אין כמעט משתמשים מתחת לגיל 18, אך כן יש חפיפה בין שתי הרשתות החברתיות בגילאים של בני העשרים, שנוכחים בשתי הפלטפורמות.

מה שמעניין עם טוויטר זה הניסיון שלה עם אפליקציה דומה, Vine, שאת פעילות רכשה ב-2012 וסגרה ארבע שנים לאחר מכן. Vine גם הייתה אפליקציה לשיתוף סרטונים קצרים אבל היא לא תפסה מספיק תאוצה וככל הנראה החיבור בינה לבינה האופי של טוויטר לא היה מוצלח. בניגוד ל-Vine שהייתה קטנה בעת רכישתה, ניתן להניח כי טוויטר לא תבצע מיזוג עם טיקטוק, אך כן יכולה לעשות סינרגיה מסוימת או לקחת ממנה אלמנטים מצליחים. כך או כך, בעבור טוויטר עסקה כזאת היא נטילת סיכון מאוד משמעותי - שיכולה להקפיץ את החברה, או להפיל אותה. 

כך עובדת טיקטוק:

אפליקציית טיקטוק היא פשוטה במיוחד לשימוש: בעת ההרשמה כמעט ואין צורך להזין פרטים אישיים או לענות על שאלות ● עם טעינת האפליקציה נפתח עמוד הבית עם קטע וידאו רנדומלי של עד 15 שניות המלווה בקטע קולי מוזיקלי או בידורי ● ניתן לדפדף בין הקטעים ולצפות ברצף אינסופי של סרטונים אקראיים ● על גבי כל סרטון מופיע קישור לקטע המוזיקלי בו נעשה שימוש, בלחיצה ניתן ליצור סרטון תוך שימוש באותו קטע קולי

עוד כתבות

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות