גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הממשלה אישרה: סגר מלא ברחבי הארץ החל מיום שישי

לאחר דיון לילי אושר המתווה הכולל סגר מלא החל ממחר, כשההפגנות והתפילות יוגבלו במתווה מצומצם ● שר האוצר ישראל כ"ץ הצביע נגד החלטת הממשלה להדק את המגבלות: "ניתן היה לקדם צעדים לבלימת המחלה מבלי לפגוע אנושות בעסקים"

בנימין נתניהו / צילום: אורן בן חקון, פול
בנימין נתניהו / צילום: אורן בן חקון, פול

 הממשלה אישרה הלילה (ה') סגר מלא ברחבי הארץ, החל מיום שישי, כשתפילות והפגנות ייערכו במתווה מצומצם. זאת, בתום יומיים של דיונים קדחתניים בקבינט הקורונה. השרים ישראל כץ, יזהר שי ואורית פרקש-הכהן הצביעו נגד החלטת הממשלה להדק את המגבלות.

המתווה שהובא לאישור השרים הוא של סגר מלא למשך 16 ימים - החל מיום שישי הקרוב ועד אחרי שמחת תורה. בתקופה זו, לא תהיה עבודה במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי, למעט עובדים חיוניים. הדיונים נמשכו אל תוך הלילה וטרם פורסמה החלטת השרים.

עוד על פי המתווה המסתמן, ביום כיפור יתאפשרו תפילות בבתי הכנסת בהתאם למתווה התפילה שאושר לפני כשבוע. לאחר יום כיפור, יתאפשרו תפילות והפגנות בשטח פתוח בלבד, בקפסולות של עד 20 איש ובמרחק של עד קילומטר מהבית.

במהלך הישיבה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי בשל מצב התחלואה, יש צורך להטיל על הציבור מגבלות לפרק זמן ממושך. "שמענו מהמומחים שאם לא ננקוט צעדים מיד נגיע אל פי התהום", מסר. " נדרש מאיתנו להטיל עכשיו סגר מלא למשך שבועיים. אחר כך נמשיך בעוד שבועיים של סגר, אני מקווה שעם פחות הגבלות , אבל זה תלוי בנתוני התחלואה".

לדבריו, "אחר כך אני מקווה שנוכל לחזור בהקדם לתכנית הרמזור ולניהול שגרת קורונה. מי שחושב שאנחנו יכולים לעבוד עם מגיפה מתפרצת ושזה לא ישפיע על הכלכלה - טועה. עדיף לעשות צעדים כאלה בחגים כשהכלכלה בהילוך נמוך יותר".

שר האוצר ישראל כ״ץ הצביע נגד החלטת הממשלה להטיל סגר הדוק על המגזר בפרטי: "ניתן היה לקדם צעדים לבלימת המחלה מבלי לפגוע פגיעה אנושה במפעלים ועסקים במגזר הפרטי, שאינם מקבלים קהל ומקפידים היטב על הוראות משרד הבריאות. חוסנה הכלכלי של מדינת ישראל הוא חלק מהחוסן הלאומי ויש לשמור עליו".

נגיד בנק ישראל אמיר ירון תמך בעמדת שר האוצר, כמו גם הפרויקטור רוני גמזו שהתנגד לסגר המהודק והציע לפעול לפי מתכונת של 50% פעילות במגזר הפרטי.

" עדיף להטיל את הסגר החמור במהלך תקופת החגים"

הקבינט קבע כי יוטל סגר מלא ביום שישי עד למוצאי חג שמחת תורה. לפי המתווה שהוצג בקבינט, ניתן יהיה לקיים הפגנות ו/או תפילות רק בחוץ, בקבוצות של עד 20 איש ובמרחק של עד 1 ק"מ מן הבית. כל בתי העסק שאינם חיוניים יסגרו, קבוצות סיכון יתבקשו להישאר בבתיהם, יינתן סיוע מוגבר לקשישים ומשטרת ישראל תקבל תיגבור.

אחרי פרסום הודעת העברת הנושא לממשלה, השר עמיר פרץ אמר: "קבינט הקורונה לא קיבל החלטה וזו היתה החלטה של צוות שרים שנתניהו שוחח איתם. לא קבינט הקורונה". 

מארגני מחאת הדגלים השחורים בתגובה: "מדובר בשעה קשה לעם ישראל. מדינת ישראל צוללת לתוך תהום עקב המחדלים הבלתי נגמרים של נתניהו. זהי שעה לכל עם ישראל להפנים את מה שאנו אומרים חודשים: נאשם בפלילים לא יכול לנהל מדינה. האשמה מוטלת לפתחו של הנאשם נתניהו. הוא ורק הוא אחראי לכישלון הגדול בתולדות המדינה".

במהלך הדיון בקבינט נשיא מועצת חכמי התורה, הרב שלום כהן, שוחח עם השר אריה דרעי בשיחת ועידה ואחריה פרסם מכתב לפיו הוא קורא למתפללים להתפלל בחוץ בלבד, תוך זהירות ושמירה על הכללים, כאשר ביום כיפור עצמו, יכנסו לתוך בית הכנסת רק אנשים שאין להם ברירה אלא להתפלל בפנים.

שר הביטחון גנץ שנמצא בחניית ביניים בטיסה חזרה מארה"ב, שוחח בטלפון עם ראש הממשלה נתניהו במשך חצי שעה והמסר שלו לנתניהו היה, כי עדיף להטיל את הסגר החמור במהלך תקופת החגים, בהם התפוקה הכלכלית נמוכה יותר, וזאת נוכח התחלואה הגבוהה.

יותר מוקדם בקבינט הקורונה, התגעלה מחלוקת גדולה בין הליכוד לכחול לבן, כאשר שני הצדדים שיגרו הודעות לעיתונות אלה נגד אלה.

בכחול לבן טענו שהם הסכימו למתווה של סגר כולל, בו יוגבלו גם ההפגנות, רק אם המשק נכנס להשבתה מלאה. אולם במהלך הישיבה, ראש הממשלה התכוון להביא את הגבלת ההפגנות לחקיקה, תוך שהוא מכרסם במהות הסגר הכולל, מבחינת המגזר העסקי וחירויות התפילה. המהלך של נתניהו דרדר את השיח בתוך קבינט הקורונה.

במהלך הדיון נתניהו אמר כי "אנחנו הולכים לסגר מלא בלאו הכי בגלל התחלואה, לכן עדיף עכשיו בחגים במחיר כלכלי נמוך ולא אחרי החגים במחיר כלכלי גבוה". מוקדם יותר אמרה הכלכלנית הראשית באוצר במהלך הדיון הסוער בקבינט כי עלות שבוע סגר מחמיר תהיה 10 מיליארד שקל בחגים ו-17 מיליארד שקל בשבוע רגיל. 

כמה דקות לפני מהדורות החדשות, יצא ראש הממשלה מדיוני הקורונה והעלה קטע וידאו קצר ובו אמר כי המצב קשה. "אני נמצא בין הדיונים, הם רצינים ומורכבים. ההחלטות הן קשות, אך אני מחויב להגן על החיים שלכם ויש פה סכנה לחיים ולכן אין ברירה אלא לקבל החלטות קשות, ונציל חיים".

עימות סביב מתווה ההפגנות

שר המשפטים אבי ניסנקורן הבהיר במהלך הישיבה כי הסכמת כחול לבן להגבלת ההפגנות מותנית בכך שיש סגר מלא, ואם בכוונת נתניהו והממשלה להותיר את המשק פתוח באופן חלקי, כפי שמבקש שר האוצר, הרי שגם ההפגנות יותרו.

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הציע בישיבה לתקן את החוק כך שמניעת הפגנות תתאפשר במצב של סגר מוחלט ומקיף.

שר הביטחון בני גנץ דרש לזמן אנשי מקצוע רפואיים כדי לשמוע את עמדתם לגבי ההפגנות ולוודא שהם מביעים אותה בצורה פתוחה בקבינט הקורונה ולחדול בהמשך הדיון האובססיבי בסוגיית ההפגנות. גנץ אמר לשרים מכחול לבן: "תתעקשו על טובת האזרחים בבריאות ובעצירת התחלואה תוך איזון במרכיבי היהדות, הדמוקרטיה, הכלכלה והחברה ואל תתמקדו רק בסוגיית ההפגנות. עיצרו את הדיון חסר הפרופורציה בהפגנות מיד! נקבל את עמדת אנשי המקצוע בנושא החשוב של סגר מלא ומצב חירום. להחלטה שלנו יש השלכות על חיי אדם ונקבל אותה אך ורק בהתאם לעמדת אנשי המקצוע. רק לפי צורכי השעה בבריאות, ובכלכלה ובעצירת התחלואה".

בתגובה לכחול לבן, נתניהו אמר כי "ההמלצה של כל הגורמים המקצועיים הייתה להפסיק כל התקהלות - הפגנות ותפילות בחללים סגורים. אני תומך באופן מלא בזכות להפגין, אבל כל שבוע אזרחי ישראל רואים איך הם נדרשים לחגוג את החג לבד, איך הם נדרשים לעמוד בהנחיות הבריאות, ומנגד איך מפגינים מתקהלים בהמוניהם נגד כל כלל בריאותי. היום נפטרו 31 איש מהקורונה. אני נלחם על החיים של אזרחי ישראל. אני נלחם על בריאות הציבור. בזמן הזה יש מי עושים פוליטיקה קטנה. אנחנו במלחמה. תתעוררו!".

גם בין נתניהו לשר עמיר פרץ נערך עימות במהלך הישיבה. השר פרץ התייחס לכוונה של נתניהו להטיל סגר מלא ואמר לו: "אמון הציבור נפרם כי כל יומיים אנחנו מביאים הצעה אחרת. ההחלטות לא מחזיקות מעמד יותר מיומיים. אני מציע לקבל את המתווה שהכינו בלילה היועץ המשפטי, מ"מ המפכל ומנכ"ל משרד הבריאות. התנהלות כזו, זה מכבדת את הממשלה. כולם מסכימים שצריכים להטיל הגבלות, גם על הפגנות, אבל תנו לאנשי המקצוע לעשות זאת".

גם שר החוץ גבי אשכנזי התייחס לכוונת הטלת הסגר המלא. הוא ביקש לשמוע "אם הגורמים המקצועיים במערכת הבריאות אומרים שאין שום סיבה לסגר כללי, רוצה להבין למה ממליצים כאן על סגר מלא אם ככה. סגר מלא זו פגיעה אנושה למשק. זו גזירת מוות על אנשי העסקים. אי אפשר שההמלצות יהיו בניגוד להמלצות אנשי המקצוע בגלל שיקולים פוליטיים. סגר מלא הוא מוצא אחרון ולא כפתרון להפגנות". 

"לדרג הפוליטי אסור לקבוע את כללי מגבלות ההפגנות בתקופת סגר"

תחילת הישיבה, שהייתה אמורה להתחיל ב-11:30 נדחתה לשעה 14:00. לפני הישיבה קיים ראש הממשלה בנימין נתניהו התייעצות עם חלק מן השרים ואמר שבעקבות העלייה החדה בתחלואה, הוא יבקש להעביר החלטה על סגר כללי נרחב והידוק משמעותי במגבלות באופן מיידי, וכן סגירת ענפים נרחבים במשק.

לפני הדיון, כינס ראש הממשלה בנימין נתניהו התייעצות עם צוות שרים מצומצם. שר הביטחון בני גנץ פרסם הודעה בשעות האחרונות לפיה "הזכות להפגין ולמחות היא קדושה וגם דרישתם של המבקשים להתפלל, כפי שנהג העם היהודי במשך אלפי שנים קדושה וצודקת".

לדברי גנץ, יוצגו בקבינט הקורונה מתווים מצומצמים לתפילות והפגנות על ידי גורמי המקצוע במשטרה, במשרד הבריאות ובייעוץ המשפטי לממשלה. "אנחנו נגבה את החלטתם, ננהג באחריות וברגישות בכדי לשמור על חיי האזרחים ובריאותם. אלו לא ימים רגילים ואני בטוח שכולם יקבלו זאת בהבנה", הוסיף שר הביטחון.

השר אריה דרעי פרש מישיבת קבינט הקורונה: "לא אתן למנוע תפילות לחלוטין במדינת ישראל, גם במרחב הציבורי", הוא אמר.

השרה אורית פרקש הכהן, שאינה חברה בקבינט הקורונה, ציינה היום כי את נושא הסגר המלא יש להעביר לישיבת ממשלה רחבה וכי היא תתנגד למהלך. "צריך לעשות הכל כדי לשמור על הבריאות אבל במקביל גם לשמור על הדמוקרטיה. לדרג הפוליטי אסור לקבוע את כללי מגבלות ההפגנות בתקופת סגר. זה נקרא ניגוד עניינים", לדבריה.

נשיאי המעסיקים לראש הממשלה: "מצפים שתהיה מבוגר אחראי"

נשיאי המעסיקים פנו לראש הממשלה: "מצפים שתהיה מבוגר אחראי ולא תביא לקריסת הכלכלה". הנשיאים התחייבו לאמץ אמנה אשר מגדילה את רמת האחריות של העסק למגבלות הקורונה, הכוונה היא שהמגזר העסקי יקבל על עצמו מגבלות באופן וולנטרי.

לפי הודעת ראשי המגזר העסקי, ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים, אוריאל לין, נשיא לשכות המסחר, רו"ח איריס שטארק, ראש לשכת רוה"ח, ואבשלום וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, הם מתחייבים להגביל את העובדים במקום העבודה למינימום ההכרחי, ישיבות פיזיות יצומצמו לחמישה משתתפים - ורק במקרים הכרחיים.

ד"ר רון תומר מסר: "אני מצפה מכל חברי קבינט הקורונה לתמוך בעמדתו של שר האוצר ולמנוע מגבלות נוספות. הפעילות העסקית נמצאת במקום מאד שברירי והחלטה לא נכונה עלולה להוביל להרס של חלקים משמעותיים בכלכלה הישראלית ולהפסקת העסקה קבועה של מאות אלפי עובדים נוספים".

עוד כתבות

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר