גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מערך אפידמיולוגי עצמאי: כך קטעה ראשת מועצת ירוחם את שרשרת ההדבקה והפכה את העיר מאדומה לירוקה

ירוחם הוכרזה אדומה וראשת המועצה לא חיכתה לממשלה ● ביישוב ש-70% מתושביו פוקדים בחגים את בתי הכנסת, היא הותירה אותם נעולים וסגרה את בתי הספר לפני כולם ● היום המועצה כבר ירוקה

טל אוחנה, ראש עיריית ירוחם / צילום: שלומי יוסף, גלובס
טל אוחנה, ראש עיריית ירוחם / צילום: שלומי יוסף, גלובס

ראשת המועצה המקומית ירוחם, טל אוחנה, קוראת למנהיגים מקומיים לקבל אחריות ולא לחכות שממשלת ישראל ומשרד הבריאות יתעשתו ויטפלו בהתפרצויות הקורונה. העיר ירוחם הוגדרה כאדומה בין 8 בספטמבר ל-18 בספטמבר, ערב ראש השנה. מספר החולים בעיר טיפס ל-100 איש והגרף העירוני הראה את השיא של ההדבקות בעיר ב-13 בספטמבר.

אוחנה, ראשת העיר בשנתיים האחרונות, הבינה יום אחר פתיחת שנת הלימודים את חומרת הבעיה, לאחר שהתגלו שלושה מקרי הדבקה בתוך שכבת לימודים אחת בבית הספר התיכון הגדול ביותר בעיר. באותו הלילה, בחצות, אוחנה הורתה לסגור את בית הספר באופן מיידי, על כל שכבות הלימוד - מכיתה ז׳ ועד י"ב. 400 תלמידים, 60 מורים ואנשי צוות נשלחו כולם הביתה באופן מיידי.

"אף שההנחיות היו לסגירה רק של הקפסולות ורק בתוך שכבה ספציפית, החלטתי בחצות לסגור את הכול", אומרת אוחנה, שסיפרה ל"גלובס" שלא הסתפקה בכך. "הוריתי לסגור מיידית את כל הפעילות הבלתי פורמלית בעיר. חוגים, מוזיקה, ספורט, מתנ"סים, אמנות, תנועות נוער. וגם הורינו לסגור את כל פעילות התרבות, אחרי שבאוגוסט עשינו פסטיבל עירוני, בהשתתפות אלף איש ואמנים כמו נסרין קדרי, פסטיבל קולנוע וסבא טוביה. האירועים היו בחוץ, בקפסולות, עם רישום ובדיקות, כי אנחנו גם מאמינים שאפשר לחיות חיים מלאים לצד הנגיף".

אוחנה במתחם בדיקות בעיר / צילום: מועצה מקומית ירוחם

את הסיפור של ירוחם צריך ללמד בכל הארץ. בזכות סגירת בית הספר זמן קצר אחרי פתיחת שנת הלימודים, אוחנה קטעה את שרשראות ההדבקה. בדיעבד, שני מורים מבתי הספר נדבקו וחלו, אולם מאז הגיעה העיר לסוף חודש ספטמבר ומספר החולים ירד
מ-100 ל-44 והעיר הפכה לירוקה.

מה עשיתם בעיר בתקופה הזו עם המסחר והתעשייה?
"מפעלי התעשייה הם חיוניים, ויש שם הקפדה יתרה על הכללים. אנשים עובדים במשמרות, בקפסולות, בריחוק. אין במפעלים מגעים מזדמנים. אז הם ממשיכים כרגיל.  לא הטלתי מגבלות נוספות על פעילות מסחרית, אבל ייצרתי בעיר יותר אכיפה. פקחים שלנו הסתובבו במרכז המסחרי, בדואר, בשוק. המשטרה נתנה קנסות והפקחים העירוניים הגבירו מודעות".

הייתה התמרמרות בעיר על עצירת פעילות החוגים?
"היה קושי מסוים עם ענף הספורט, כי העונה רק נפתחה. אבל אני הייתי מאוד ברורה. היה ויכוח גם בחדר הכושר העירוני. אני התעקשתי. בדיעבד הייתה שרשרת הדבקה בתוך חדר הכושר. מזל שסגרנו. חדרי הכושר הפרטיים סגרו רק עם תחילת הסגר המדינתי לפני ראש השנה".

מה עם החנויות?
"החנויות כרגע בסגר. מי שיכול לעבוד עם משלוחים, אני מקווה שימשיך עם משלוחים.  משלוחי מזון, משלוחי כלי בית, משלוחי מכולת, משלוחי בגדים. זה אפשרי".

איך קיבלת את ההחלטה לסגור בתי כנסת? 
"ראשית אני חייבת להגיד שיש לנו רב ראשי לעיר, יצחק שלו, שהוא אדם מדהים ואחראי. לא יכולתי לעשות את זה בלעדיו. שלו פעל באומץ נדיר, גם בגל הראשון שנפל על פסח וגם בגל הנוכחי. הוא פנה בכתב לכל הגבאים בבתי הכנסת והתקשר אישית לכל אחד מהם וביקש מהם להיות אחראים כלפי המתפללים. הרי הגבאים לא יכולים לעמוד מול המתפללים שמגיעים. זה קשה.

"הפעם, מיד בראשית ספטמבר, הזמנתי את כל גבאי בתי הכנסת, ביחד עם הרב הראשי לשיחה אצלי. אמרתי להם: ׳אני מבינה שאתם מתקשים לאכוף את ההנחיות. אני רוצה להקל עליכם, ולבקש שפשוט תסגרו את בתי הכנסת׳. כבר בשבת, 12 בספטמבר, שבת לפני ראש השנה, כולם התפללו בחוץ. בתי הכנסת היו סגורים בראש השנה וגם ביום כיפור".

מופע של נסרין קדרי באוגוסט בהתאם לכללי הקורונה / צילום: מועצה מקומית ירוחם

מספקים מחשבים - ומחברים לזום

בירוחם כ-12 אלף תושבים. 70% מתושבי ירוחם הם דתיים, חרדים או מסורתיים, הנוהגים לבקר בבתי הכנסת בחגים. פחות משבועיים לפני ראש השנה, אוחנה הבינה שתפילות החגים יהיו המבחן של ירוחם. ושעליה לספק לציבור הרחב פתרון מיידי.

אוחנה החליטה שמחוץ לכל בית כנסת היא תקים צילייה, תביא כיסאות פלסטיק ותסדר תאורה ומחזורי תפילה.

היא פנתה לבסיסים הקרובים לירוחם וביקשה לשאול ציליות גדולות. בהמשך הרחיבה את מעגל הפניות, והגיעה עד לבסיסי צה"ל באזור רמלה. כולם נענו וסיפקו לה ציליות בהשאלה. 

"זה לא תנאים כמו בתוך בתי הכנסת. אלה תנאי שדה ומדובר במתפללים רבים שהם מבוגרים ובוודאי ביום כיפור בחוץ, בחום", אומרת אוחנה. "המטרה הייתה להגיד להם, חברים, לא נוותר על תפילה אבל נעשה הכול לפי הנחיות, במניין".

אבל כיצד שכנעת את הציבור שיש חשש כבד בתוך בתי הכנסת?
"באופן יזום. פרסמתי פוסטים בפייסבוק העוקבים אחרי כל חולה. רציתי לייצר לציבור של ירוחם תודעה, שההחמרה שלי עם בתי הספר והחוגים היא לא סתם והיא לא מספיקה. זה הכניס את כולם לכוננות. עשינו ׳חומה ומגדל׳. תוך לילה אחד הקמנו 46 מתחמי תפילה חיצוניים. אחרי שעשינו זאת, משרד הפנים הוציא הנחיה, כמה ימים לפני יום כיפור, והקצה 25 מיליון שקל, 1,000 שקל לכל בית כנסת, כדי לממן ציליות".

מה יהיה אחרי שמחת תורה?
"הקמנו מערך עירוני, שמסתכל על המצב של אחרי הסגר.  יש לנו משלט חינוך. הנחת העבודה שלי היא שהילדים מכיתה ד׳ ומעלה נמצאים בבתים עם חינוך מרחוק עד יוני 2021. הבנו שפונקציות החינוך של המועצה לא רלוונטיות להתמודדות ושאי אפשר להטיל את כל האחריות כרגע על בתי הספר".

אוחנה מספרת שגייסה תרומות ייעודיות מקרן מנדל, אלביט ותורמים אחרים ורכשה 300 מחשבים לילדים בבתים בהם אין אפילו מחשב אחד. חלקם חולקו כבר ואחרים יחולקו אחרי החג. ׳משלט החינוך׳ בעירייה פתח מרכזייה לטיפול בשאלות וקשיים של תושבים בהתחברות לזום. יושבים שם אנשי מפתח טכניים והם משיבים לשאלות ואף מגיעים לכל בית שבו לא מצליחים להשתמש במערכות. אגף החינוך בעירייה מקבל מדי יום דיווח על איכות הלמידה בכל כיתה, מה היה היקף הלמידה, מי עשה מפגשים בזום ומי לא.

"אנחנו מפתחים מערך שלם של שירותים, עם תמיכה רגשית להורים, לתלמידים. למשל, בגני הילדים ההנחיה היא לעשות זום מדי יום עם הצוות החינוכי. אני הבנתי שהנחיית זום, כל יום 20 דקות, זה לא מספק. התחלנו לייצר לילדים בגן 'מפגש' זום בתחנת כיבוי אש, בתחנת המשטרה, במד"א. לספר לילדים מי נוהג באמבולנס. אני מפתחת את התוכנית, שתהיה רלוונטית לכל שכבת גיל".

אני שומעת ראשי ערים שמציעים לעצור מעבר של תושבים מערים אדומות לירוקות.
"הייתי סוגרת את המעבר בין ערים. למעשה כבר עשיתי את זה, בסגר הראשון. שמעתי  שלקראת פסח עומדים להגיע אנשים מחוץ לעיר לחג ולא חיכיתי לממשלה להודעה על סגר, אלא פשוט הצבתי מחסומי בטון גדולים בכניסה לעיר עם מתנדבים וסגרתי את העיר, על דעתי. אמרו לי, ׳תהיה לך בעיה עם הממשלה׳. גם הרב רביץ בטלז סטון עשה זאת, וגם בכפר קאסם ועוד טובים ורבים הבינו שאנחנו ראשי הערים לוקחים 100 אחוז אחריות על המצב".

ומה את אומרת על הסגירה שעשה כרמל שאמה הכהן בין רמת גן לבני ברק?
"ביקרו אותו כי הוא הפך את זה לחרדים מול חילונים. לא הייתה מהות בהחלטה שלו. אבל לסגור ערים עד שהן יהיו ירוקות, זה נכון. צריך לעשות זאת באופן לא פופוליסטי".

פעילות תרבות ניידת ברחובות ירוחם / צילום: מועצה מקומית ירוחם

תלמידי הישיבה יירדו מהאוטובוס ישר לבדיקת קורונה

השבוע חוזרים צעירים מישיבות גבוהות וישיבות הסדר לבתי הוריהם, לתקופת בין הזמנים, איך את מתמודדת עם זה?
"יש כ-50 צעירים שאמורים לחזור להורים בירוחם. קודם כול צריך לדאוג להם לתחבורה לחזרה הביתה. הם יירדו פה מן האוטובוס וילכו מיד לבדיקת קורונה, שהעירייה מממנת. עד לקבלת התוצאה הם בבידוד בביתי. דיברתי עם כל משפחה לוודא שיש את התנאים לבידוד בבית. כל ההורים חתמו על מסמך שהם מתחייבים שהילד יהיה בבידוד, אם מישהו מהם ייצא חיובי, הוא מיד יוצא מן הבית ויועבר למלונית".

הבנו שבירוחם הקמת מערך אפידימיולוגי עירוני, בלי להמתין למשרד הבריאות.
"עשינו את זה כבר בגל הראשון וזה ממשיך להיות פעיל. יש לי כאן בעיר שני רופאים בכירים, ד"ר אלי רוזנברג מנהל מחלקת קורונה בבית חולים סורוקה, והשני, ד"ר נדב אייזנר, מומחה בתחום המעבדות. שני הרופאים הם דתיים שומרי שבת כמוני. אבל בהתייעצות עם שניהם, ביצענו את החקירות האפידמיולוגית בלי להמתין למשרד הבריאות.

"בגל הראשון עשיתי זאת בעצמי. היו מעט חולים, תחקרתי איפה הם היו והתקשרתי לכל מי שהיה במגע. בשבתות, הלכתי ברגל לבתים של אנשים להודיע להם. חיללתי את כל השבתות. אם מדובר באנשים שגרים רחוק, שלחתי את העובד הבדואי שיש לי בעירייה, גוי של שבת. אם מדובר באנשים חרדים, גם שלחתי להם גוי של שבת שיודיע להם. המטרה הייתה לאתר כמה שיותר מהר את המגעים ועם מי הם נפגשו ולהכניס את כולם לבידוד, גם בשבת וחג. וגם לתת תמיכה סוציאלית, לכל מי שאין לו תנאי בידוד.

"אני אישה דתייה, אבל הסיפור של הקורונה, זה בכל שעה. אני חושבת שבתוך הכאוס, זה נסך שליטה ואולי יש לנו מעט נחת, כי התוצאות שלנו בספטמבר הן בסדר. וצריך להדגיש, יש פה גם קהילה שנשמעה להוראות. הם לא היו חייבים, וההישג הוא של רב העיר, שהחליט לא להקשיב להנהגה הארצית של הרבנים ולשמוע לרחשי ליבו". 

רב העיר יצחק שלו / צילום: ניסן סממה

טל אוחנה

בת 34, מתגוררת בירוחם, רווקה וראשת המועצה המקומית ● בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ותואר שני במדיניות ציבורית ● בשנת 2010 נבחרה לכהן כחברת המועצה המקומית ירוחם ושימשה כסגנית ראש המועצה מיכאל ביטון, וכמחזיקת תיק החינוך המקומי

כללי אוחנה להשתלטות על המגפה

● סגירת העיר לביקורים חיצוניים
● סגירת בית ספר שלם אחרי גילוי חולה מאומת
● עצירת פעילויות חינוך בלתי פורמלי
●סגירת בתי כנסת והיערכות לתפילות בחוץ
● הקמת מערך עירוני לקטיעת שרשראות הדבקה

עוד כתבות

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

תוכנית בת גלים / הדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות

1,300 דירות במקום בסיס חיל הים בחיפה

תוכנית 'בת גלים' להקמת שכונה חדשה אושרה בוועדה המחוזית חיפה ● הרשויות שיכולות לקבל תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית ● וגם: מאות יחידות דיור חדשות בגליל המערבי ● חדשות הנדל"ן

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

עדויות מהשבי: "חיילים עוברים עינויים, מורעבים בכלובים"

פיגוע ירי בבקעת הירדן: מחבל פתח באש לעבר רכבים שנסעו בכביש 90 מצפון ליריחו, בן 30 נפצע בינוני • תושבים בצפת מדווחים על יירוט, לא נשמעה אזעקה • ירי רקטי לעבר גורן, גרנות הגליל וראש הנקרה • דיווחים פלסטיניים: צה"ל תוקף בצפון הרצועה ובמקביל פועל באיו"ש • עדכונים שוטפים

אולם הקונצרטים בו התרחש הפיגוע במוסקבה / צילום: Reuters

הפיגוע במוסקבה הביא את אירופה להגביר כוננות מפני מתקפת דאעש

צרפת ואיטליה פרסמו אזהרות מפיגועי דאעש בשטחן, כשהחשש עולה לקראת חג הפסחא ● המתקפה ברוסיה העלה גם לפני השטח את האזורים העניים ביותר במדינה, בהם צובר ארגון הטרור השפעה

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

עליות קלות בוול סטריט; אסתי לאודר מזנקת ב-3%

נאסד"ק עולה ב-0.1% ● הצמיחה השנתית בארה"ב עמדה ברבעון האחרון על 3.4%, יותר מהצפוי ● האסטרטג של ג'יי.פי מורגן מזהיר: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ●  אמזון השקיעה 2.75 מיליארד דולר נוספים בחברת ה-AI אנטרופיק ● מחר "יום שישי הטוב" לא יתקיים מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות בעולם

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

שר האנרגיה אלי כהן (משמאל) בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין ג'ורג' פפנסטאסיו / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

מתעלמת מטורקיה: ישראל מקדמת את חיבור רשת החשמל עם קפריסין ויוון

בפגישה עם שר האנרגיה של קפריסין, ג'ורג' פפנסטאסיו, דן שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן בנוגע לשיתוף פעולה בתחום האנרגיה ● השניים סיכמו כי פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשת החשמל של ישראל לקפריסין וממנה ליוון, ואל רשת החשמל האירופית, יקודם בעדיפות גבוהה

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"לא תמיד מגיעים לירח בניסיון ראשון": המנכ"ל שעזב את ביוג'ן בסערה מדבר על התרופה שכשלה והתוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה צללה בכ-3%

הנאסד"ק עלה ב-0.5% ● מדד דאקס עלה ב-0.5%, הקאק ירד ב-0.3% ● גולדמן סאקס: לשוק המניות בארה"ב יש אפסייד מוגבל ● נובוקיור וסייברוואן מזנקות בטרום מסחר ● ערב הפסחא, מחירי הקקאו בשיא כל הזמנים, מה זה אומר לגבי יצרניות הממתקים הגדולות ומחירי השוקולד?