גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההשבחה המהירה של בני הדודים דוידי את יהודאי בסימפליויה

פימי רכשה את הפעילות מידי טבע והקימה את חברת סימפליויה בשנת 2019 בהשקעה של 47.5 מיליון דולר ● פימי החזירה במצטבר עם עסקה זו 67 מיליון דולר על ההשקעה

ישי דוידי / צילום: יונתן בלום, גלובס
ישי דוידי / צילום: יונתן בלום, גלובס

הצפת ערך מהירה של קרן פימי: כשנה וחצי לאחר שהשלימה את היחידה העסקית שנקראה Tevadaptor (מפעל מיגדה בקריית שמונה) מידי חברת התרופות טבע, מכניסה הקרן שותפים להשקעה לפי שווי גבוה פי שלושה.

קרן פימי, בראשותו של ישי דוידי, רכשה את הפעילות מטבע בתמורה ל-47.5 מיליון דולר, וכעת היא מוכרת 33% ממניות החברה - ששמה הנוכחי הוא סימפליויה - לחברת הפניקס וללאומי פרטנרס (בחלקים שווים) תמורת 47 מיליון דולר ולפי שווי חברה של 140 מיליון דולר.

עוד קודם למימוש הנוכחי החזירה פימי לעצמה 20 מיליון דולר שחולקו כדיבידנד, כך שבמצטבר עם עסקה זו היא כבר משלימה החזר של 67 מיליון דולר, גבוה מהיקף ההשקעה שלה, וממשיכה להחזיק בכ-67% ממניות סימפליויה, ששוויין בעסקה הנוכחית הוא כ-94 מיליון דולר.

סימפליויה עוסקת בייצור מכשור רפואי, ומתמקדת בייצור מוצרים שמגינים על הצוות הרפואי בבתי החולים מפני חשיפה לחומרים מסוכנים בעת טיפול כימותרפי לחולי סרטן. החברה מעסיקה כיום קרוב ל-200 עובדים, במפעל בקריית שמונה ובמשרדים בהוד השרון. ככל הידוע, מגפת הקורונה לא השפיעה מהותית על תוצאות החברה, משום שפעילותה מתמקדת בתחום האונקולוגי שבו הטיפולים נמשכים באופן רציף גם בעת המגבלות שהטילו מדינות שונות.

קרן פימי, שהיא קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה והוותיקה בישראל, רכשה כאמור את הפעילות כשנה וחצי לאחר שטבע שמה אותה על המדף, כחלק מתוכנית ההתייעלות הרחבה שעליה הכריזה בסוף 2017.

לאחר שמצבה הפיננסי הידרדר ועלה החשש שלא תוכל להחזיר את מלוא החובות שלה, טבע החליטה אז למכור או לסגור פעילויות שונות. מכיוון שהמפעל בקריית שמונה היה רווחי, הוחלט שלא לסגור אותו אלא להעמידו למכירה, ומספר שמות של רוכשים פוטנציאליים הוזכרו לאורך התקופה. עם זאת, מכרז שערכה טבע לא צלח, ורק אז החל מו"מ עם קרן פימי שהסתיים בעסקה, וזאת לאחר הסכם קיבוצי שנחתם בין טבע לעובדים.


הנהלה חדשה, מתעניינים נוספים בהשקעה

מה מסביר את הקפיצה בשווי החברה והאם טבע פספסה עסקה בשווי גבוה בהרבה? נראה שבמקרה זה, טבע, שממילא נדרשה למכור את הפעילות וניסתה לעשות זאת במשך תקופה ארוכה, לא הייתה יכולה להשיג את השווי הנוכחי או קרוב אליו, משום שחברת סימפליויה כיום שונה מזו שנמכרה לפימי בחודש מאי 2019.

זאת מכיוון שלאחר שהפעילות נרכשה, קרן פימי - לצד אורי יהודאי, לשעבר מנכ"ל חברת פרוטרום, שהצטרף להשקעתה של פימי כמשקיע ומונה ליו"ר הפעיל של סימפליויה - הובילו מהלך שבנה את החברה מהיסוד. יהודאי, אגב, הוא בן דודו של ישי דוידי מפימי.

הפעילות שנרכשה לא הייתה למעשה חברה בפני עצמה: לא הייתה בה הנהלה מסודרת וכל פעילות בה הייתה כפופה לחלק הרלוונטי בתוך טבע (כספים, מו"פ וכדומה). תחום השיווק בה היה כפוף לטבע ישראל, למרות שעיקר המכירות היו לחו"ל.

כל הנושאים הללו הוסדרו תחת ההנהלה החדשה, ובמקביל הושקעו מאמצים במו"פ לקראת השקה צפויה של הדור הבא של המוצר, בשנה הבאה. ייתכן שבעתיד הקרוב אף יתבצעו מהלכי מיזוגים ורכישות, מה שעד כה לא קרה.

מלבד הפניקס ולאומי פרטנרס, היו ככל הידוע גופים נוספים שהתעניינו בכניסה להשקעה בחברה לצד קרן פימי, על רקע ההערכות על הצמיחה הצפויה בה ועל הרווחיות המשופרת.

לדברי יהודאי, יו"ר ושותף בסימפליויה, "עם רכישת הפעילות בנינו הנהלה מצוינת והובלנו מהלכים אסטרטגיים שלשמחתנו כבר מביאים תוצאות. החברה צומחת, נכנסת לשווקים חדשים ופועלת להגדלת נתח השוק העולמי שלה, תוך האצת פיתוח מוצרים חדשניים ובניית מנועי צמיחה, זאת בין היתר באמצעות יצירת שיתופי פעולה עם חברות סטארט-אפ וחברות ישראליות ובינלאומיות וביצוע רכישות אסטרטגיות, במטרה להפוך לשחקן גלובלי משמעותי בתחום המכשור הרפואי.

"לחברה הנהלה מעולה שנמשיך לחזק, ואנו שמחים על הצטרפות המשקיעים החדשים ובטוחים כי יחד נמשיך להוביל את החברה, תוך האצת הצמיחה הרווחית שלה". 


פימי תרכוש את רפא?

בעת השלמת המכירה של הפעילות לפימי, טבע, המנוהלת על-ידי קאר שולץ, נסחרה בשווי של 16.6 מיליארד דולר, אולם מאז איבדה מניית החברה קרוב ל-39% מערכה. כך, טבע נסחרת כעת בבורסות של ניו יורק ושל תל אביב במחיר מניה של 9.35 דולרים המשקף שווי שוק של 10.3 מיליארד דולר.

בשבוע שעבר נודע על ביטולה של עסקה אחרת שנולדה כחלק מתוכנית ההתייעלות של טבע: חברת הנדל"ן לוינשטין שהייתה אמורה לרכוש את הנכס בו פעל בעבר מפעל הטבליות של טבע בירושלים, ונסגר כחלק מההתייעלות, הגיעה להסכמה עם טבע על ביטול העסקה שהיקפה עמד על 171 מיליון שקל.

באשר לקרן פימי, זו אמורה הייתה ליהנות בתקופה הנוכחית מהצפת ערך מכובדת בחברת פורטפוליו נוספת שלה - גילת לוויינים - אך העסקה בוטלה בצל משבר הקורונה. פימי היא בעלת המניות הגדולה בגילת (33.9%) לצד מבטח שמיר (9.7%). בחורף האחרון דווח על מכירת גילת לקומטק מארה"ב בעסקת מניות ומזומן בשווי שעמד על 577 מיליון דולר בעת חתימת העסקה - שווי ששיקף תשואה של פי 2.5 לפימי. אך לאחר הידרדרות במחירי המניות של שתי החברות ופגיעה בתוצאות הפיננסיות שלהן, ניסתה הרוכשת לבטל את העסקה, ולאחר תביעות הדדיות הגיעו השתיים להסכם פשרה במסגרתו גילת תקבל מקומטק פיצוי של 70 מיליון דולר.

בד בבד פורסם לאחרונה כי הקרן מנהלת מו"מ על רכישתה של חברת התרופות הישראלית רפא. במסגרת העסקה המתרקמת, עשויה פימי לרכוש את השליטה ברפא ממשפחת סאקלר האמריקאית, לפי שווי חברה של יותר מ-700 מיליון שקל. עסקה זו עשויה להיות אחת הרכישות הגדולות של פימי בשנים האחרונות, וצעד נוסף בבניית הפורטפוליו של הקרן בעולם הרפואי.

רפא מייצרת בישראל תרופות גנריות ומשווקת את התרופות שלה בארץ, וכן מייצגת חברות תרופות בינלאומיות שאת מוצריהן היא משווקת בישראל. משפחת סאקלר רכשה את השליטה בחברת ב-1973. על פי ההערכות, הכנסות רפא מגיעות לכ-500 מיליון שקל בשנה מהשוק הישראלי. החברה מעסיקה מאות עובדים בישראל, בעיקר במפעל בירושלים, שהתחיל לפעול ב-2013. רפא מנוהלת כיום על ידי אמיר לוין, נכדו של המייסד ברוך לוין. המו"מ על מכירת רפא מגיע כנראה על רקע ההסתבכות של משפחת סאקלר בפרשת האופיואידים בארה"ב. 

עוד כתבות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה; מניית בית זיקוק אשדוד קופצת ב-5%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.4% ות"א 90 מאבד מערכו 0.6% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס