גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

4 סיבות לכך שכלכלת-העבודה-מהבית לא הולכת לשום מקום

גם אם הקורונה תיעלם בגלל החיסונים, השינויים בהרגלי הצריכה ובאופן שבו אנו סועדים, מתעמלים ומבדרים את עצמנו, צפויים להישאר איתנו כאן לעוד הרבה זמן

 

עבודה מהבית / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
עבודה מהבית / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הטכנולוגיה עוזרת להפוך את החיים לנסבלים יותר בזמן המגפה. כשהמציאות תחזור לפסים נורמליים וכולם יוכלו לצאת מהבית לעבודה, ללימודים או לקניות, אנחנו כבר לא נחזור עוד לדרך שבה הדברים היו קודם לכן.

מה שהיה נחשב אולי ל"נוחיות" לפני המגפה הפך לצורך, שלא נוכל לוותר עליו גם אחרי, שיהיה חיסון לנגיף הקורונה. ישנן כמה סיבות למה הכלכלה המבוססת על עבודה מהבית ככל הנראה תהפוך לחלק חשוב מה"נורמלי החדש".

ראשית, חברות ביצעו השקעות גדולות מאוד בתשתיות הנחוצות על מנת לשלוח סחורות ושירותים לבתים במהירות וביעילות, מה שאומר שמוצרים אלה יותר קלים לשימוש ולעתים קרובות זולים יותר.

שנית, משפחות השקיעו בשירותים ובגאדג'טים שנועדו לשמור על בטיחותם בזמן שהם נשארים בבתים. שלישית, הרגלים ומנהגים השתנו: אנשים רבים התגברו על החסם באימוץ טכנולוגיות חדשות שבעבר אולי היה מונע מהם להשתמש בהן.

ולבסוף, מאות אלפי אמריקאים שפוטרו ממקצועות מסורתיים בקמעונאות ובשירות - באולמות התצוגה ובתוך המסעדות - מצאו עבודה חדשה במילוי ושילוח הזמנות מקוונות. אפילו אלה ששמרו על מקומות עבודתם רואים את תפקידיהם משתנים לכיוון האפיקים החדשים של הפעילות הכלכלית.

אין זה פלא שיו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול אמר בשבוע שעבר, "אנחנו לא חוזרים לאותה כלכלה - אנו מתאוששים, אך קמים אל כלכלה אחרת".

לא צריך לחפש בנרות: חברת הענק "אמזון" היא דוגמה לחברה, שמהמרת על כך שכלכלה המבוססת על עבודה-מהבית תהיה כאן איתנו לזמן רב. החברה הוציאה 30 מיליארד דולר בהשקעות הון בתשעה החודשים הראשונים של 2020. הרבה מהכסף יצא על חטיבת העסקים המקוונים שלה.

כמעט כל חברה אחרת, שמתחרה באמזון, השקיעה גם היא כדי להתמודד עם עליית הביקוש שהגיעה בעקבות המגפה. "וולמארט", "טארגט" ורשתות מזון גדולות השקיעו מאמצים רבים להפוך את החנויות שלהן למרכזי איסוף וחלוקה להזמנות שנארזות שם ונשלחות החוצה אל הלקוחות. "נטפליקס", "דיסני" וחברות סטרימינג נוספות הוסיפו לא רק מנויים, אלא גם עסקאות עם ספקי התשתית האלקטרונית ויצרניות התוכן, שנועדו לשמור על הלקוחות.

פלטפורמות שילוח כמו "DoorDash", שחולשת על כ-50% משוק משלוחים בארה"ב, או חברת ההסעות "אובר" השקיעו הרבה בשיווק ובמכירות, גם כדי להשיג מסעדות חדשות שישלחו אוכל דרך השירות שלהן וגם כדי לגייס לקוחות מזמינים חדשים.

"צ'יפוטלה", שמשתפת פעולה עם "DoorDash", חוותה זינוק אדיר בהזמנות של אוכל מהבית. הזמנות בטלפון והזמנות דיגיטליות, כולל אלה שנעשות באפליקציה ונאספות מהמסעדה, מגיעות עכשיו ביחד לבערך 50% מההכנסות שלה, אומר קורט גרנר, קצין טכנולוגיה ראשי בחברה.

דבר זה חיזק את שורת הרווח של החברה ואיפשר לה להמשיך לגייס עובדים במהלך 2020 בזמן שהמסעדות העצמאיות חוו מה שניתן לתאר כשחיטה.

עלייתם של "מטבחי הרפאים"

צ'יפוטלה עוקבת אחר המודל החדש בתעשייה של "מטבחי הרפאים" - מסעדות שעושות רק משלוחים. הרשת פתחה את "מטבח הרפאים" הראשון שלה בהיילנד פולס, ניו יורק. שלא כמו מטבחי רפאים אחרים, סניף זה של צ'יפוטלה מאפשר גם איסוף וגם משלוח. רשת "רד לובסטר" ורשתות רבות אחרות מבצעות כעת מהלכים דומים.

מיליארדי הדולרים, שהושקעו על ידי חברות אלה, הם כסף שהן מצפות לראות ממנו הכנסות גם זמן רב אחרי שנחזור לשגרה של החיים שלאחר המגפה.

דבר נוסף שעוזר הוא שאנחנו משלמים את החשבון על הכלכלה המבוססת על הישארות בבית, בדרכים הרבה יותר משמעותיות מלשלם על הבוריטוס או השרימפס שמגיעים אלינו במשלוח.

קחו לדוגמא את "פלוטון" (Peloton), החברה שמבחינתה למנוע מאמריקאים לחזור אי פעם אל מכוני הכושר הפך למשימת חיים. בשנה החולפת, החברה יותר מאשר הכפילה את מספר המנויים המשלמים על האופניים וההליכונים המקוונים שלה, מ-563 אלף ל-1.3 מיליון. הרישומים של החברה מראים שהמנויים שלה הכפילו את מספר האימונים שלהם לחודש באותה תקופה.

אופני הכושר הזולים ביותר של "פלוטון" עולים כמעט אלפיים דולר לזוג ועל זה יש להוסיף עוד 39 דולר למנוי חודשי. סגירת מכוני הכושר דחפה מאות אלפי אמריקאים לחצות את המחסום הכספי והמנטלי היישר אל זרועותיהם המיוזעות, אם כי רחוקות, של מדריכי "פלוטון" מלאי מוטיבציה.

מעטים האנשים שהשקיעו כסף בדרך חיים זו, שיהיו כל כך חסרי סבלנות לחזור לחדר כושר אמיתי. לרוב אנשים שונאים לנטוש השקעות, ובמדינה שרודפת אחרי השעון ושבה הומצאו המזון המהיר וארוחות-ערב-מול-הטלוויזיה (TV dinners), נוטים לשמר כל נוחיות חדשה שהתרגלו אליה.

קשה לשבור הרגלים שנוצרו

כפי שיוכלו לומר משווקי טכנולוגיות חדשות, החלק הקשה ביותר הוא לגרום לאנשים לאמץ הרגלים חדשים. העניין הפתאומי ברחבי ארה"ב באסלות בידה הוא דוגמא טובה לכך. אבל משמעותה של נטייה זו היא גם שהמצאות חדשות נוטות לדבוק בנו: מרגע שהרגל חדש נוצר, קשה לשבור אותו.

על פי סקר חדש של חברת מקינזי, המגפה דחסה תקופת הסתגלות למסחר מקוון, שלרוב הייתה אורכת כעשר שנים, לתוך שלושה חודשים בלבד. אימוץ הרגלים חדשים משתנה לפי קבוצות גיל, מכיוון שאנשים צעירים יותר, קונים יותר ברשת או עושים כל פעולה אחרת באופן מקוון לעומת דורות מבוגרים מהם.

סקר בקרב אנשים מדור הבייבי בום (ילידי השנים 1946-1964), שפורסם באחרונה על ידי חברת "מוביקוויטי" גילה עלייה של 47% מבני דור זה שדיווחו כי הזמינו משלוח ממסעדה דרך אתר או אפליקציה; עלייה של 193% במספר הבייבי בומרס, שהזמינו מוצרי מזון לבית דרך אתר או אפליקציה; ועלייה של 469% בשימוש ברפואה טלפונית. כמעט תשעה מכל עשרה בייבי בומרס אמרו, שימשיכו להשתמש בטכנולוגיות האלה אחרי שהמגפה נגמרת.

אחת הסיבות לכך שמיליוני צרכנים אמריקאים ימשיכו בשגרה שהתרגלו אליה בקורונה, היא שפעמים רבות צריכה כזו היא זולה יותר. המגפה עשתה נזק רב למשכורות ולכספים של אמריקאים רבים. כמו בכל מיתון, יותר סביר שצרכנים יאכלו בבית או ימצאו מקורות בידור בבתים, אומרת מישל אוונס, מנהלת בכירה של מחקר צריכה דיגיטלית בחברת "אירומוניטור".

שינויים בהרגליי התעסוקה

שילוח כל המוצרים והשירותים הללו לא היה יכול להיות אפשרי בלי שינוי מהיר במקום התעסוקה של מאות אלפים ומיליוני עובדים.

מראשית שנת 2020 ועד סוף אוקטובר, אמזון גייסה 400 אלף עובדים, רובם המכריע במערכת ההפצה המקוונת שלה, כולל לוגיסטיקה ושילוח. מדובר בכוח אדם המקביל לכלל העובדים ברשת "הום דיפו". ושלא כמו בתקופת החגים כאשר החברה שוכרת באופן זמני עובדים נוספים, כאן מדובר בתפקידי קבע. אמזון הגיעה לאחר גיוסים אלה ליותר מ-1.1 מיליון עובדים בסך הכול ברחבי העולם.

העובדים האלה היו צריכים להגיע ממקום כלשהו, ואפילו שקשה להעריך איך המספרים מתחלקים, סביר להניח שחלק ניכר מהם מגיע מתעשיית השירותים החבולה, כגון מלצרים במסעדות, עובדי בתי מלון, בתי קולנוע, חדרי כושר ועסקים אחרים שנסגרו באופן מסיבי בגלל הקורונה.

מרגע שירגישו בטוחים, רבים יחזרו למסעדות ולברים, לאולמות הקונצרטים ולקניונים, לפארקי השעשועים ולבתי הקולנוע - אם כי לפחות בהתחלה יהיו פחות מקומות לחזור אליהם. "דיסני", חביבת הסטרימינג של תקופת המגפה, פיטרה 28 אלף עובדים של פארקי השעשועים וחטיבות מוצרי הצריכה שלה בספטמבר; חברת AMC, רשת בתי הקולנוע הגדולה ביותר בעולם, עומדת בפני פשיטת רגל.

באיגוד המסעדות הלאומי חוזים שכ-100 אלף מסעדות ייסגרו השנה; באתר ביקרות המסעדות Yelp אומרים שעד ספטמבר, 98 אלף עסקים הרשומים באתר בארה"ב, נסגרו באופן קבוע.

האמריקאים חסכו 2 טריליון דולר

בתעשיות מסוימות, בהן האלטרנטיבה מהבית אינה מהווה תחליף ראוי, כמו קניית בגדים או הופעות מוזיקה חיה, ההתאוששות עשויה להיות מהירה יותר מאשר בתעשיות אחרות. מתישהו בקרוב, יציאה למסעדה תיראה כאפשרות בסיכון נמוך ועלות זולה יותר מהזמנה מקוונת. חוץ מזה, כל מי שרוצה מעט יותר גיוון מעבר לשאלה איזה תוספת לשים על ההמבורגר, ילך לבסוף לכל מסעדה מקומית אהובה שהצליחה לשרוד.

ישנה גם האפשרות שאמריקאים ירגישו כזו הקלה להיות מסוגלים לצאת שוב שהם "יקפצו" על חוויות שמוגדרות כחוויות מחוץ-לבית. למרות כל ההוצאה על אופני פלוטון, טלוויזיות ומחשבים ולמרות שיש עדיין עשרה מיליון מובטלים, החסכונות של האמריקאים צמחו בין פברואר לאוקטובר בקרוב לשני טריליון דולר - כך על פי הכלכלן איאן שפרדסון מחברת "פנתיאון מקרואקונומיקס". "יש עוד הרבה שאנחנו לא יודעים, אבל מה שאני בטוח לגביו זה שיש המון כסף לממן הוצאות, והמון ביקוש לא ממומש לשירותים", אמר שפרדסון.

אם הדברים כן יחזרו ל"נורמלי", יש חברות שכרגע נהנות מהכלכלה המבוססת על עבודה מהבית שיהיו בסכנה. חברת DoorDash, שכיום חולשת על מחצית משוק משלוחי המזון בארה"ב, דיווחה על רווחים מפתיעים ברבעון השני של 2020 אך ברבעון הבא חזרה לשרוף כסף. החברה גם הזהירה משקיעים לקראת ההנפקה הראשונית שלה שהיא עשויה להמשיך להפסיד כסף - הימור די בטוח אם המשמעות של סוף המגפה היא הקץ לרווחים שלה או אפילו רק ירידה בהכנסות.

בתעשיות רבות מתמודדים כעת עם שאלות דומות: האם האמריקאים שכרגע מרוצים מאימוני כושר בבית ירצו להתמודד עם פקקי תנועה וחדרי לוקרים כדי להתאמן במכון? האם הם יעזבו את הקולנוע הביתי והמזנון המגוון של אפשרויות הסטרימינג לטובת ביקור באולם הקולנוע עם הפופקורן המפוזר על הרצפה במחיר של 15 דולר לכרטיס? האם הם ייסעו לחנויות מוצרי צריכה אלקטרוניים או לסופרמרקט אם המבחר אינו גדול כמו מה שניתן למצוא באפליקציה? האם אנשים יעשו איזשהו מאמץ כלשהו כאשר הם יודעים שכל מה שהם רוצים ניתן למשלוח עד מפתן הדלת ביום למחרת - או במקרי מסוימים תוך שעתיים?

במידה שהתשובה לשאלות האלה היא "לא", נראה כי כלכלת-העבודה-מהבית תישאר איתנו עוד זמן רב.

איך הקורונה שינתה את אורחות החיים

● השקעות במיליארדים של החברות על מנת לשלוח סחורות ושירותים
● רבים בציבור השקיעו כסף בשירותים וטכנולוגיות שמתאימות לעידן הקורונה
● הרגלים השתנו: בדומה לצעירים, הדורות המבוגרים התגברו על מעצורים והתחילו להזמין ברשת
● חלק מהעובדים מצאו עבודות חדשות שמותאמות לעידן הקורונה (לוגיסטיקה, משלוחים)

עוד כתבות

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

יירוטי כיפת ברזל מעל שמי אשקלון, ערב מתקפת הכטב''מים מאיראן / צילום: Reuters, Amir Cohen

ישראל החליטה: תקיפה ברורה ונחרצת נגד איראן; נשלמה היערכות חיל האוויר

דיווח: סעודיה ואיחוד האמירויות חלקו מידע מסווג עם ארה"ב כדי לסכל את המתקפה האיראנית ● קבינט המלחמה התכנס ב-14:00 לדיון נוסף על תגובת ישראל מול איראן ● נשיא צרפת מקרון הודיע כי ישוחח היום עם נתניהו; שר החוץ הבריטי: "שוקלים להטיל סנקציות נוספות על איראן" שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שוחח עם שרי החוץ של ערב הסעודית, ירדן ומצרים עדכונים שוטפים

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

בנק J.P. Morgan / צילום: Reuters, Nicolas Economou

ריביות גבוהות היוו מכונת מזומנים לבנקים. לא עוד

הבנקים האמריקאים ג'יי. פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ הציגו דוחות טובים מהצפוי לרבעון הראשון, אך התחזיות שלהם קדימה מופחתות ● כשריבית הפד נותרת גבוהה, ייאלצו הבנקים לשלם יותר על פיקדונות, ומנגד יעמידו פחות הלוואות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 ירד בכ-1.1%

מדד ת"א 35 צלל ב-1.2% ● מדד המחירים לצרכן בישראל יפורסם הערב, מה צופים הכלכלנים? ● BDO: "המתיחות מול איראן תשפיע על שוק הנפט" ● בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● וגם: 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

מתן סמיש, רשא חולי ואילון לוי בפאנל בהנחיית נבו טרבלסי, גלובס / צילום: כדיה לוי

הצרכים, האתגרים והשאיפות: שלושה מנהיגים צעירים על במה אחת

בפאנל בהשתתפות נציגי הנבחרת לשנת 2024, מתן סמיש מלאומי סיפר על מהפכת השירות של הבנק, רשא חולי מדיפלסט סיפרה על אתגרי הניהול בתעשייה, ואילון לוי, דובר במערך ההסברה עד לאחרונה, דיבר על מצבה של ישראל בעולם

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

מדד ינואר-פברואר של 2024 קבע שיא חדש במחירי הדירות / אילוסטרציה: Shutterstock

מחירי הנדל"ן בדרך לשיא חדש, ואלה הדירות והמיקומים שהרוכשים מעדיפים

הירידות נמחקו לחלוטין, ומדד ינואר-פברואר של 2024 קבע שיא חדש במחירי הדירות ● עיון בנתונים מוצא כי בשלושת החודשים שבין דצמבר לפברואר השנה הוביל מחוז המרכז את עליות המחירים, עם 3.6% עלייה ● הבעיה המסתורית היא ההיצע 

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

כלכלנים מעריכים: איך תשפיע העלייה באינפלציה על הריבית?

האינפלציה הפתיע את התחזיות המוקדמות כשעלתה לשיעור של 2.7% במרץ ● הכלכלנים הבכירים מנתחים את הנתונים ומסבירים את ההשפעה הצפויה על מתווה הריבית של בנק ישראל ● חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO: "חלק משמעותי מעליית המדד נובע מהתאמה חד-פעמית של המס על סיגריות וטבק"

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

תוכנית הכשרת הסייבר למפוני כפר עזה / צילום: CyberProof

החברה שמסייעת למפוני קיבוץ כפר עזה לעבור הסבה מקצועית לתחום הסייבר

בנק דיסקונט ועמותת אלו"ט חברו למיזם משותף בו ילדי המפונים במלונות ים המלח לקחו חלק בסדנאות ציור שבהן התבקשו לצייר בהשראת המילים "חופש" ו"תקווה" ● סטארט-אפ ההכשרות להייטק, Elevation, יאפשר למפונים לעבור הכשרות במטרה לספק להם עבודה והכנסה בתחום בניית האתרים ● ישראל מתגייסת

עומדים - אסף גריס ושירי הייסר, יושבים - זיו קורן (מימין) וניב חורש / צילום: שי פרנקו

משרד הפרסום ראובני-פרידן ממנה מנכ"לים חדשים: שירי הייסר ואסף גריס

בראובני-פרידן ממשיכים את המודל לפיו המושכות נמצאות בידי מנכ"לים משותפים ● זיו קורן וניב חורש, שמילאו את התפקיד עד כה, יכהנו כמנכ"לי הקבוצה, הכוללת עוד ארבע חברות ● לדברי השניים, "אצלנו אי-אפשר להצניח מנכ"לים מבחוץ, גם אם הם מנהלים ואנשי מקצוע מצוינים"

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

פרופ' רות פלאטו-שנער ואילנית אדסמן / צילום: איתמר מילרד, ניקי וסטפהל

כיצד שקל דיגיטלי יכול היה לסייע במלחמת "חרבות ברזל"

לשקל הדיגיטלי יש שלושה יתרונות אשר יכלו לבוא לידי ביטוי משמעותי במשבר הביטחוני והכלכלי הנוכחי: יעילות ביצוע תשלומים, הגשמת מדיניות ממשלתית וצמצום הסיכון של מימון טרור

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ