גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חווה, מפעל ושני בתי מרקחת: הכירו את ה"סופר-גרופ" של עולם הקנאביס

מייסדי גרין סמוק ועלה ירוק חושפים את הקנטק, שמיזגה לתוכה חברות קנאביס פעילות כדי לפעול לאורך כל השרשרת בענף: חווה, מפעל, בתי מרקחת, חברת הפצה בגרמניה וחברת ייעוץ רפואי ומועדון למטופלים ● עכשיו היא מתחילה גם לשווק את המוצרים של אורורה הקנדית באופן בלעדי בישראל

חממות הגידול של קנטק / צילום: רפאל קדישזון
חממות הגידול של קנטק / צילום: רפאל קדישזון

בקרוב יחל היבוא לישראל של מוצר חברת הקנאביס הגדולה בעולם, אורורה מקנדה, שתצטרף למותגים מובילים אחרים המשווקים כבר היום בישראל, כגון טילריי וקאנופי. עבור אורורה זו הכניסה הראשונה לישראל, וההסכם הוא בלעדי למשך ארבע שנים.

זמן קנאביס: בין הייבוא לייצוא - לאן הולך השוק הלוהט? 

היבואנית היא קנטק, חברת קנאביס שעדיין לא הגיעה לבורסה, אם כי יש לה תוכניות בכיוון, והיא לא כל כך מוכרת לקהל הישראלי. קנטק בונה את עצמה כפעילות רב-תחומית בתחום הקנאביס, אשר מתחילה לפעול בכל שרשרת הערך במקביל: חווה בכפר הס, מפעל שהוקם על בסיס המפעל הוותיק של חברת תרימה, שני בתי מרקחת, חברת הפצה בגרמניה ואפילו חברת ייעוץ רפואי ומועדון למטופלים. נוסף על כך כוללת הקבוצה שתי חברות שלא בתחום הקנאביס - תוכנה למרפאות אלטרנטיביות וחברת תוספי מזון.

קנטק היא מעין "סופר-גרופ" של חברות קנאביס שהתאחדו. קנטק המקורית הוקמה על-ידי יזם הנדל"ן נצח ישראל יחד עם דניאל מחלוף שעסק ביבוא מכשירי אלקטרוניקה ושמואל קפאונו, אחד המייסדים של חברת הסיגריות האלקטרוניות גרין סמוק, שנמכרה בשנת 2014 לתאגיד הטבק אלטריה, תמורת 110 מיליון דולר.

ישראל וקפאונו מכירים זה את זה 20 שנה, עוד ממיאמי - הם היו שכנים והמשרה הראשונה של קפאונו הייתה בחברת פיתוח האתרים של ישראל. השניים עלו לארץ, והתיישבו שניהם בבית שמש. כשהחליטו להקים יחד את החברה, צירפו את מחלוף, שהיה שותף עסקי של קפאונו.

גרין סמוק הייתה בבעלות היזמים שלה, כמעט ללא השקעות חיצוניות, כך שלאחר המכירה הגיע קפאונו בחזרה לשוק עם כיסים מרופדים, וקנטק החלה למזג לתוכה חברות קנאביס שכבר פעלו בתחום. בינתיים סגרה אלטריה את פעילות גרין סמוק, והיא מתמקדת בסיגריה האלקטרונית ג'ול, אבל הכסף והידע היזמי נשארו בארץ.

לפני שנה בערך, התאחדה קנטק עם חברת קנאביסנדק, פעילות שבראשה עומד שלומי סנדק, אחד המטופלים הראשונים המפורסמים בענף, וממייסדי מפלגת "עלה ירוק", שהפך מאוחר יותר ליועץ בתשלום למטופלים שרצו להשיג רישיון ("הרב פיהרר של הקנאביס").

החברה הוקמה יחד עם דוד שיסל, בעבר עו"ד במשרד ויינשטוק זהבי, שהתמחה במשפט בתחום הקנאביס. "שלומי היה מקיים את הפעילות הזו מן הדירה שלו, בפרופיל נמוך", מספר שיסל, "והצעתי לו להפוך אותה לממוסדת יותר". סנדק: "הוא אמר לי שאני עדיין מתנהג כאילו אני מבריח ספינות מעפילים אחרי שהבריטים כבר עזבו את הארץ".

קנאביסנדק קיבלה מימון על-ידי חברה קנדית קטנה בשם אורה הלת', אך זו לא עמדה באתגרים של שוק הקנאביס העולמי, ובסופו של דבר לא העבירה את המימון. כך נוצר הקשר עם קנטק, שרכשה את השליטה בקנאביסנדק והכניסה אותה לתוך חברה משלה בשם "עץ הדעת", שכללה גם שני בתי מרקחת, בתל אביב ובפרדס חנה, ייעודיים לתחום הקנאביס.

כעת עץ הדעת מהווה גם מעין מועדון חברים למטופלים, שיכולים להיעזר בה משלב הייעוץ על קבלת רישיון, דרך ההתקשרות עם הרופא, המשך בייעוץ לבחירת הזנים ועזרה בלימוד כיצד להשתמש במוצר - איך לגלגל; איך לשלב אותו בסדר היום. מועדון החברים כולל גם הנחות לחברים, הרצאות ואירועים.

סיפור דומה הוא של החווה "הדולפין הירוק" שהקים אורן דולפין, היום סמנכ"ל הפיתוח העסקי של החברה. "אני ממשפחה של רופאים וחקלאים, כך שהחלום הזה היה טבעי עבורי, אבל לא הצלחתי לגייס את המימון", מספר דולפין. "אז הכרתי את נצח, שחלם את אותו חלום, אבל עם יכולת כלכלית". כך גויס גם הוא לקנטק.

פעילות הגידול העיקרית של קנטק נעשית בכפר הס, ומשלבת גידול בחממה חיצונית וגידולי פנים על פני כ-50 דונם. המפעל שאליו עומדת החברה להיכנס באבן יהודה, לשעבר המפעל של תרימה, הוא בעל קיבולת ייצור של 40 טונות בשנה.

עד שכל הפעילות הזו תהיה מוכנה, חתמה קנטק על הסכם זיכיון בלעדי בישראל עם ענקית הקנאביס הקנדית אורורה, להזמנת מינימום 4 טונות קנאביס בשנה, לטובת אספקה קבועה ויציבה של מוצרים טריים, מובחרים ואיכותיים ("פרימיום") לטובת המטופלים בישראל, והיא תהיה הנציגה הבלעדית בישראל של אורורה.

נצח ישראל, מנכ"ל קנטק, אמר כי "ההסכם כולל מיקוד רב באיכות ובטריות - לא יאוחר משלושה שבועות לאחר תהליך הייבוש תגיע הסחורה מקנדה לישראל. מדובר בקנאביס שגודל בתנאי INDOOR, עם תקן EU-GMP, ללא הקרנת בטא או גמא, עם הדירות של עד 10%, במטרה לספק למטופלים עקביות בקבלת המוצרים ובאיכותם.

"אנחנו סבורים שלמטופלים בקנאביס רפואי בישראל מגיע לקבל מהמוצרים הטובים שיש לעולם להציע, בהדירות קבועה, באמצעות זנים ספציפיים שאינם משתנים. הסחורה הראשונית נחתה בישראל ותגיע למדפים בדצמבר".

על אחורי הקלעים של העסקה הבלעדית בישראל הוא מספר: "חברות רבות בישראל ניסו לעשות הסכם עם חברת אורורה. לשמחתי, אחרי דין ודברים ארוך בניצוחו של דוד שיסל, סמנכ״ל החברה, נפתחה הדלת לישראל, ובקרוב המטופלים ייהנו מהפירות".

כמה כסף השקעתם בקנטק עד היום?
ישראל: "בקבוצה כולה הושקעו כ-45 מיליון שקל. עץ הדעת הוא היום עסק מכניס, בגרמניה אנחנו שיווקנו עד היום רק כ-6 קילו, בקושי ברייק איוון, כי אין סחורה. עכשיו, בזכות הקשר עם אורורה, דברים ישתנו, כי ביקוש יש. הגרמנים לא מוכנים לקבל סחורה שיש בה סטיה של יותר מ-10% בחומרים הפעילים, ולא מוכנים לקבל קרינת בטא או גמא, ואין מקומות מחוץ לקנדה עם סחורה ברמה ואיכות כאלו".

שיסל: "להקמה של החווה בכפר הס אנחנו צריכים עוד שנה וחצי, ובינתיים אנחנו מגדלים על האדמה של טוגדר. זה קציר שכבר עשינו, שלא מיועד לגרמניה, כי הסחורה, כמו רוב המוצרים בעולם, לא עומדת בקריטריונים שלהם, אבל בהחלט מתאימה לשיווק בארץ".

אתם מכוונים לבורסה?
ישראל: "כן, לא בטוח שבישראל. אנחנו מתעניינים בנאסד"ק. אבל אנחנו רוצים להגיע לא עם בלון נפוח ולא עם תחזיות. השוק רוצה מוצר יציב, לא ממונף, עם הצלחה מוכחת מהעבר".

קפאונו: "התרבות הארגונית של החברה מאוד חשובה לנו. אנחנו עובדים על דברים מאוד מוסריים, דברים אתיים כדי ליצור דרך של אמת. החברה שלנו מלאה באנשים שאכפת להם".

ישראל: "במקום תקנות של החברה יש לנו תקנון של מוסריות ודוגמה אישית, וללכת בדרך הישר". 

עוד כתבות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה החברה ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לישראל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?