גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היתרון של הגלידה: איך דווקא בימי הקורונה מייסדי רשת גולדה משיקים רשת נוספת חדשה

בעיצומו של הסגר השלישי פותחים מייסדי גולדה - רשת הגלידריות הגדולה בשוק המקומי - רשת נוספת שמתמחה בפטיסרי ● בראיון לגלובס מסביר הבעלים עדי אביטל מדוע בעוד המתחרים שלו סובלים מקשיי תזרים, הוא מגשים את חלום ההתרחבות דווקא בימי הקורונה

סניף של גולדה. משתפים פעולה עם וולט / צילום: ריקי רייכמן
סניף של גולדה. משתפים פעולה עם וולט / צילום: ריקי רייכמן

משבר הקורונה הכה בלא מעט ענפים במשק, ובין הבולטים בהם היו המסעדות ובתי הקפה. ובכל זאת, כך נראה, יש ביניהם לפחות רשת אחת שמצליחה לפרוח ולהמציא את עצמה מחדש. בעיצומו של הסגר השלישי פותחים האחים עדי וניר אביטל (45 ו-43 בהתאמה), מייסדי גולדה - רשת הגלידריות הגדולה בשוק המקומי - רשת נוספת שמתמחה בפטיסרי, תחת השם פינק גולדה.

עדי אביטל / צילום: עדי לס

על אף שרבים תופסים את הרשת כגלידריה שכונתית, בפועל מדובר במעצמה. בתוך עשור בלבד הקימו השניים את קבוצת אניטה - רשת גלידריות בפריסה ארצית שכבר מונה 80 סניפים, שלחו זרועות לחו"ל, וכעת היעד הוא כ-15 חנויות נוספות עבור המותג החדש, שבהן יימכרו העוגיות והשוקולדים שמלווים את הגלידות של הרשת.

אם עד לפני שנה החוויה הסטנדרטית של צריכת גלידה הייתה הגעה לחנות, בחירת טעמים תוך כדי טעימה בכפית והתבוננות במקרר, בגולדה המציאו חוויית צריכה חדשה: משלוחים לצריכה עצמית, או כמתנה עבור אדם אחר במציאות של סגר.

ההתחלה של האחים אביטל הייתה לפני כשני עשורים, כספקים של חומרי גלם לתעשיית הגלידות. באותו זמן הם סיפקו גלידה לכ-150 לקוחות, ובהם גלידריות בכל רחבי הארץ. ב-2002 נכנסו לראשונה לפעילות קמעונאית בשכונת נווה צדק בתל אביב, וכך נולדה החנות הראשונה של המותג אניטה, שנחשבה לאיכותית אך נשארה קטנה.

ב-2011 הפעילות הועברה למפעל שהוקם ברעננה, וכעבור שנה הוקמה רשת הזכיינות גולדה, למרות שלא מדובר ברשת שפועלת בזכיינות במובן הקלאסי שלה. "אנחנו לא רשת מזכה, אנחנו לא לוקחים אחוזים מהמחזור. אנחנו מרוויחים כיצרן, כספק, ולא כבעלים של רשת", מסביר עדי אביטל. למעשה, גולדה מתפקדת כספק כל מוצרי הגלידה לחנויות של הרשת.

בניגוד לסניפים של אניטה - בבת עינם של האחים אביטל - שנותרו בגבולות תל אביב, גולדה צברה תאוצה. בעוד שרשתות גלידה מוערכות כמו אייסברג או וניליה נקלעו לקשיי תזרים, הרשת של השניים עשתה קפיצת דרך יוצאת דופן, כשמספר הסניפים שלה זינק בכ-70% בשנה החולפת, שנת הקורונה, שבה עסקים אחרים התקשו להרים ראש. כיום הרשת מונה כבר 80 סניפים בפריסה ארצית, והיעד לדברי אביטל הוא להגיע עד חודש מרץ ל-100 חנויות בישראל.

בדרך ללונדון וברצלונה

קשה לחלץ מאביטל תשובות לשאלות שלא נוגעות להתפייטות על טעמי הגלידה והמוצרים החדשים שיימכרו, ובכל זאת הוא חושף כי מחזור המכירות של קבוצת הגלידה ב-2020 הגיע לכ-300 מיליון שקל. את היכולת להתרחב במהירות הוא מייחס למודל של גולדה, שמבוסס על אספקת ציוד, חומרי גלם ומוצרים נלווים לחנויות של הרשת.

במקביל לפעילות המקומית, האחים אביטל מפתחים את המותג אניטה גם מחוץ לישראל - ב-2014 הוקמה החנות הראשונה באוסטרליה שאליה הצטרפו שם חנויות נוספות, יש חנות בפורטו ריקו, וב-2020 הקימו השניים חנות בעיר ניו יורק, מתוך כוונה לכבוש גם את התפוח הגדול. בסך הכול מעסיקה הקבוצה כ-180 עובדים מחוץ לישראל. את 2020 סיימה עם 7 חנויות בחו"ל, והכוונה היא להכפיל את המספר הזה ב-2021 - בין היתר, עם חנויות שייפתחו בשבועות הקרובים בלונדון, ברצלונה ולוס אנג'לס.

"אניטה זה לא רק מקום שיודעים לייצר בו גלידה טובה, אלא גם פטיסרי, מתוקים, ממרחים ומשקאות. אלה מצבי צבירה שונים, אבל אותם עולם תוכן", אומר אביטל. הוא מספר כי העבודה על הקמת הרשת החדשה, פינק גולדה, נמשכת כבר שנה וחצי, ועתה החליטו לצאת לדרך - למרות משבר הקורונה והסגר.

"אני מסתובב בעולם ורואה מעבר לתהליכי מכירה מהירים וצריכה אימפולסיבית של מוצרים, ולא צריכה של מוצר שדורש הכנה ארוכה כמו וופל בלגי", הוא מסביר. "אחרת, ההיתכנות העסקית להרוויח כסף מאוד קשה. מי שלא חושב על תהליכי מכירה ומחירים לא יכול להיות שחקן. אנחנו נישאר מצוינים כגלידה, אבל אנחנו צריכים להתחיל למכור את השוקולדים, הפרלינים, העוגיות והבייגלה המלוח שאנחנו יודעים להכין, גם כמוצר בפני עצמו".

בסך הכול יימכרו ברשת החדשה 50 סוגי מתוקים באריזות לצריכה אישית. כחלק מהשקת המותג, הרשת סוגרת את מפעל הייצור ברעננה, ומקימה מפעל חדש בכפר ויתקין בשטח של 6,000 מ"ר, מתוכו 2,500 מ"ר יוקדשו לייצור שוקולד. משמעות הצעד הזה עבור הקבוצה היא הכפלת כושר הייצור. "הרעיון הוא שממרח הבייגלה המלוח שלנו יתחיל להימכר לצריכה ביתית, כמו שאנשים קונים נוטלה לכריך של הילדים".

בעוד כשבוע אמורה להיפתח החנות הראשונה של הרשת ברחוב שחם בפתח תקווה, ובהמשך צפויה להיפתח גם חנות ענק תחת השם פינק אניטה, שאת מיקומה מסרב אביטל לחשוף. "אנחנו משתפים פעולה עם וולט כדי להגיע גם לפריפריה", הוא מספר, ומגלה כי הקבוצה תפתח בקרוב שתי חנויות נוספות ברחוב בוגרשוב בת"א ובנמל יפו.

גם ברשות הפלסטינית

המותגים אניטה וגולדה מוכרים בציבור, אך בדומה לרשתות מזון כמו שופרסל, שמפעילות פורמט ייעודי למגזר החרדי, גם קבוצת אניטה בנתה שלושה מותגים מגזריים: ג'לטו בוטיק שפועל במגזר הערבי עם 2 סניפים, אייס סטורי שפועל במגזר החרדי עם סניף אחד, וגאלה, מותג שפועל ברשות הפלסטינית ומונה 5 סניפים.

מבחינת אביטל, סוד הצלחת הקבוצה הוא היותה יצרן גלידות. לדבריו, ב-2020 המכירות של גולדה דווקא זינקו בכ-40%.

איך אתה מסביר את הצמיחה?
"ביום הראשון של סגר הקורונה, כשכולם אמרו שהם סוגרים, אחי ניר אמר 'אני לא משחרר את האנשים במפעל', ואני השבתי בציניות 'טוב, בוא לא ננעל'".

ואז נכנסתם למשלוחים?
"אני תמיד הייתי נגד משלוחים, חשבתי שזה יהרוס לנו את המרקם של הגלידה. אבל באוסטרליה היה לנו סניף שהתקשה בתחילת הדרך, ו-וולט הצילו לנו שם את העסק עם המשלוחים, ולכן באתי מוכן לישראל".

הקורונה השפיעה על הרגלי הצריכה.
"גם בארץ וגם בעולם היא החזירה את כולם לשכונה. הקניונים והמתחמים הענקיים כבר לא כאלה מצליחים. המזל שהיה לנו הוא המחשבה הבסיסית שאנחנו גלידריית בוטיק שכונתית. אנחנו לא נמצאים בקניונים, אני נמצא בשכונות מגורים".

בשנתיים האחרונות רשתות ותיקות כמו אייסברג או וניליה נקלעו לקשיים. מה מאפשר לכם להתרחב בצורה כה אגרסיבית?
"עולם הזכיינות חייב לעבור חשיבה מחדש. אנשים לא מבינים שלפתוח גלידריה זה מקצוע. מאוד קל למכור למישהו גלידה. אייסברג ווניליה יצרו פה תרבות, כשהצטרפתי לתחום העתקתי את התפריט של אייסברג. אבל המודל שלנו, של להיות ספק לחנויות של גולדה עם עובדים שצמחו בתוך אניטה, הוא סוד הקסם".

הגודל שהגעתם אליו בתוך תקופה כל כך קצרה לא גרם לכם לשקול להכניס שותף או משקיע?

"בשנתיים האחרונות אחי ואני השקענו באופן אישי מעל 12 מיליון שקל במותג אניטה, ואנחנו לא מתעסקים עם שותפויות או זכיינות. תמיד ידעתי שאם אשמור על המותג, אוכל לעשות איתו בעתיד דברים בחו"ל. לפני שנתיים נדרשנו להחליט האם אנחנו מכניסים שותף להשקעה בהקמת המפעל, והחלטנו להישאר עם 100% שליטה".

מה היעד הבא? כמו מי היית שואף להיות?
"השאיפה שלנו היא להיות רשת בינלאומית. רשת הגלידריות האירופית אמוריניו היא סוג של השראה, אבל הם שינו בדרך את שיטת העבודה שלהם, ואנחנו לא נשנה את המודל שלנו. המטרה היא למכור את הגלידות שלנו גם ברשתות אחרות. אנחנו שואפים להיות מפעל קטן בכל מקום שאנחנו מגיעים אליו". 

קבוצת אניטה

בעלי הקבוצה הם האחים עדי וניר אביטל ● הרשת מתבססת בעיקר על המותגים אניטה וגולדה, והיא פרוסה 80 חנויות בישראל, ו-7 בחו"ל, למשל באוסטרליה ובניו יורק ● במונחים של כדורי גלידה מדובר ב-20 מיליון בשנה ● ברשת מועסקים כ-3,400 עובדים

עדי אביטל

בעלים ומנכ"ל קבוצת אניטה-גולדה ● גדל בנתניה, בן 45, נשוי ואב לשניים ● בעל תואר הנדסאי תעשייה וניהול ממכללת רופין ● חובב קריאה וטיולים בעולם

עוד כתבות

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"