גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הלקוחות אספו כסף כדי לשלם לי את הקנס, אבל אני יזם, ואת הסיכונים אני לוקח בעצמי. תרמתי את זה"

יניב הרוש, בן 40, נשוי ואב לשלושה, בעלי תל יצחק קיטשן אנד גארדן ● גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

יניב הרוש, בעלי תל יצחק קיטשן אנד גארדן / צילום: מיקאל כהן
יניב הרוש, בעלי תל יצחק קיטשן אנד גארדן / צילום: מיקאל כהן

בספטמבר האחרון, כשעוד אפשר היה לעשות טייק אווי ממסעדות אבל לא לשבת בהן, יניב הרוש איפשר לאנשים לשבת בגינה הענקית של המסעדה שלו, תל יצחק קיטשן אנד גארדן. "הושבנו 20 אנשים בגינה במרחקים אחד מהשני", הוא מספר, "ואז בא שוטר ונתן לנו קנס של 5,000 שקל. המשטרה אמרה לי: 'אצלך במתחם אל תושיב, אבל בחניה אתה יכול לשים ספסלים'. זה מראה שאף אחד לא באמת מבין את הנהלים.

"אפילו הלקוחות שהיו במקום התרעמו, ואז הם פרסמו פוסט בנושא שפנה לתושבי אבן יהודה והאזור. כשהם סיפרו לי 'אספנו את הכסף' התרגשתי ברמות אחרות, אבל אני יזם, ואת הסיכונים אני לוקח בעצמי. אמרתי להם שאת הקנס אנחנו נשלם, ואת הכסף שנאסף חילקתי לכמה משפחות וארגונים בקהילה".

אף שתחום המזון לא היה זר להרוש - אימו הייתה שפית ומורה בתדמור, הוא ניהל את מסעדת לחם ארז במשך שנה ובמהלך לימודיו פתח סניף של ארומה עם שותפים - את מסלול הקריירה שלו בנה במקומות אחרים. ראשית הוא התמחה במחלקה הפיסקלית של פרקליטות מחוז ת"א, ולאחר מכן שימש כעוזר מנכ"ל ומזכיר חברה בצינורות הים התיכון.

בשלב הבא הוא היה בעלים משותף בחברת פרסום בארה"ב שהעסיקה 70 עובדים, עד שמכר את חלקו שם. מה הביא לשינוי? הוא הבין עד כמה חסר לו מקום בילוי משמעותי באזור מגוריו, אבן יהודה, וב-2017 החליט לעשות מעשה ולפתוח את מסעדת "תל יצחק קיטשן אנד גארדן".

"הגעתי לזה כיזם, ופתחתי את המקום בהשקעה של שמונה מיליון שקל. הבאתי שותף מעולם המסעדנות, שהפעיל את המקום בשנתיים הראשונות. כשהתגלעו קשיים, קניתי את החלק שלו ונכנסתי עמוק לניהול. אחי שלומי הוא השותף שלי עכשיו. לו יש בעיקר סניפים של ארומה בשדה התעופה, וגם הוא חווה ירידה משמעותית מאוד.

"בתל יצחק אנחנו מגישים אוכל ים תיכוני עם השפעות מאיטליה, יוון וספרד. המקום משתרע על פני 2.5 דונם, ומעוצב כמו וילה טוסקנית. יש טאבון ענק באמצע המסעדה, והכול מוקף בחלונות זכוכית שצופים לגינה עם עצי הפרי שבה. עד הקורונה עבדנו בצורה מצוינת, וזה הצדיק את ההשקעה. עם הזמן פתחנו גם בייקרי קטן, ובהמשך גם עשינו אירועים עד 120 איש. בסופי שבוע היו עוברים אצלנו גם אלף איש".

מה למדת שלא ידעת קודם?
"שבופה בסופשבוע זה לא רווחי, למרות שהיו באים אלינו 300 איש בשישי וגם בשבת. ישראלים אוהבים את זה, אבל לבעל עסק זה לא כדאי. לכן הפסקנו את זה. חשבתי לחזור איכשהו עם פורמט אחר, אבל אז באה הקורונה. במרץ כבר סגרו את כל העסקים".

מה עבר עליכם בימים הראשונים של הקורונה?
"אישית וגם עסקית היה קשה לשים ברקס. היו לי קרוב ל-120 עובדים - טבחים, קונדיטורים, מלצרים, שוטפי כלים, אנשי מכירות ומנהלים. לשחרר כזו כמות גדולה של אנשים לחל"ת ולסגור את המקום היה די שוק עבורי.

"אני יזם, קשה לי לשבת בבית, גם נפשית. אני לא יכול להסתמך על מענקים, הייתי צריך את העשייה. גם אם לא מדובר ברווח גדול, רציתי שיהיה בשביל מה לקום בבוקר. ברגע שאפשר היה לעשות טייק אווי, החזרתי כמה עובדים ופתחנו את הבייקרי מחדש. לאט לאט זה צבר תאוצה, אנשים באו אלינו גם מתל אביב ומזכרון יעקב, והחלטנו להוסיף סלי פיקניק ומוצרי מעדנייה. אם פעם הבייקרי היה משהו קטן ליד המסעדה, עכשיו הוא הביא אותנו לפעילות מאוד יפה, שאפשרה לנו גם לא לשבת בבית וליפול לדיכאון, וגם להרים את הראש מעל המים מהבחינה הכלכלית".

עד כמה באמת זה משתלם?
"המחזור של הבייקרי לעומת כל המסעדה הוא בערך 40%, אבל כיחידה נפרדת הוא שילש את עצמו. אפשר להסתכל על ההצלחה שלו כמשהו מדהים. בנוסף, בחודשיים האחרונים אימא שלי מכינה מאכלים ביתיים למכירה ברביעי-שישי. קראנו לזה 'הסיר של מזל'. נשאיר את זה גם אחרי הקורונה, זה כמו עסק בפני עצמו שיש לו הצדקה".

לא נכנסת לתחום המשלוחים.
"זה כי האוכל שלנו הוא פילה דג וסטייקים, שקשה לעשות להם משלוחים. מה גם שחשבתי שהסגר יהיה קצר. אחרי חודשיים, כשהבנתי שזה יהיה ארוך, התחלנו לעשות אירועי קפסולה, בעיקר חתונות. ברמה העסקית, זה עבד. לאירוע אפשר להיערך מראש, ולדעת מה בדיוק העלויות וההוצאות. לשמח חתן וכלה בתקופה של קורונה זה כיף. זה מאוד מרגש ושונה מאירוח של מסעדה, וזה הביא סיפוק. למרות שזה לא מאוד רווחי אנחנו נמשיך במגמה הזו, ברגע שיתאפשר".

איך אתה מסכם כלכלית את השנה הזו?
"גם אם אני קם בבאסה, אני חייב להיות באופטימיות. אם כל דבר יוריד אותי, עדיף שאסגור את העסק, ואחזור להיות שכיר. המחזור שלי נמוך משנים קודמות, אבל אני מרוצה מהמקום שבו אנחנו נמצאים, בהתחשב בנסיבות.

"אני יודע מה אני רוצה ליום שאחרי הקורונה, לשנתיים קדימה. המסעדות יעברו שינוי, וגם אנחנו. יהיה לנו מתחם אירועי בוטיק, ונעשה אירועי פופ-אפ כמו ערב יין או ערב יווני. מבחינתי, כשהכול יחזור, המחזורים שלי יעלו יותר, כי פתחתי יחידה משמעותית שהגדלתי אותה פי שלושה - הבייקרי. למען האמת, אנחנו שוקלים לפתוח עוד נקודה או שתיים של הבייקרי באזור השרון".

יניב הרוש, בעלי תל יצחק קיטשן אנד גארדן ● בן 40, נשוי ואב לשלושה, מתגורר באבן יהודה ● בעל תואר ראשון במשפטים ומנהל עסקים מהמרכז הבינתחומי ● "אני יזם, קשה לי לשבת בבית, גם נפשית. הייתי צריך שיהיה בשביל מה לקום בבוקר"

 עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il 

עוד כתבות

משקאות ממותקים / צילום: Shutterstock

גביית יתר של 16.7 מיליון שקל: התביעה שאושרה נגד רשות המסים

בית המשפט אישר הגשת תובענה ייצוגית נגד רשות המסים בגין גביית מס קנייה ביתר מיבואני המשקאות הממותקים ● ברשות טענו בתגובה כי תנאי להשבת הכסף ליבואניות המשקאות יהיה הוכחה שהן לא גלגלו את המס לצרכנים ● המס, שהטיל שר האוצר לשעבר אביגדור ליברמן, בינתיים כבר בוטל ע"י הממשלה הנוכחית

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

מתן סמיש, רשא חולי ואילון לוי בפאנל בהנחיית נבו טרבלסי, גלובס / צילום: כדיה לוי

הצרכים, האתגרים והשאיפות: שלושה מנהיגים צעירים על במה אחת

בפאנל בהשתתפות נציגי הנבחרת לשנת 2024, מתן סמיש מלאומי סיפר על מהפכת השירות של הבנק, רשא חולי מדיפלסט סיפרה על אתגרי הניהול בתעשייה, ואילון לוי, דובר במערך ההסברה עד לאחרונה, דיבר על מצבה של ישראל בעולם

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם הממשלה הנוכחית בלמה את הכניסה של פועלים מעזה?

השר מירי רגב טענה כי הממשלה הקודמת הכניסה פועלים מעזה. אך כך גם ממשלתה שלה ● המשרוקית של גלובס

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

מדד ינואר-פברואר של 2024 קבע שיא חדש במחירי הדירות / אילוסטרציה: Shutterstock

מחירי הנדל"ן בדרך לשיא חדש, ואלה הדירות והמיקומים שהרוכשים מעדיפים

הירידות נמחקו לחלוטין, ומדד ינואר-פברואר של 2024 קבע שיא חדש במחירי הדירות ● עיון בנתונים מוצא כי בשלושת החודשים שבין דצמבר לפברואר השנה הוביל מחוז המרכז את עליות המחירים, עם 3.6% עלייה ● הבעיה המסתורית היא ההיצע 

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

כלכלנים מעריכים: איך תשפיע העלייה באינפלציה על הריבית?

האינפלציה הפתיע את התחזיות המוקדמות כשעלתה לשיעור של 2.7% במרץ ● הכלכלנים הבכירים מנתחים את הנתונים ומסבירים את ההשפעה הצפויה על מתווה הריבית של בנק ישראל ● חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO: "חלק משמעותי מעליית המדד נובע מהתאמה חד-פעמית של המס על סיגריות וטבק"

פרופ' רות פלאטו-שנער ואילנית אדסמן / צילום: איתמר מילרד, ניקי וסטפהל

כיצד שקל דיגיטלי יכול היה לסייע במלחמת "חרבות ברזל"

לשקל הדיגיטלי יש שלושה יתרונות אשר יכלו לבוא לידי ביטוי משמעותי במשבר הביטחוני והכלכלי הנוכחי: יעילות ביצוע תשלומים, הגשמת מדיניות ממשלתית וצמצום הסיכון של מימון טרור

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"

יירוטי כיפת ברזל מעל שמי אשקלון, ערב מתקפת הכטב''מים מאיראן / צילום: Reuters, Amir Cohen

ישראל החליטה: תקיפה ברורה ונחרצת נגד איראן; נשלמה היערכות חיל האוויר

דיווח: סעודיה ואיחוד האמירויות חלקו מידע מסווג עם ארה"ב כדי לסכל את המתקפה האיראנית ● קבינט המלחמה התכנס ב-14:00 לדיון נוסף על תגובת ישראל מול איראן ● נשיא צרפת מקרון הודיע כי ישוחח היום עם נתניהו; שר החוץ הבריטי: "שוקלים להטיל סנקציות נוספות על איראן" שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שוחח עם שרי החוץ של ערב הסעודית, ירדן ומצרים עדכונים שוטפים

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

החשש מעימות חזיתי בין ישראל לאיראן הפיל את וול סטריט

הנאסד"ק ירד בכ-1.8% ● הניקיי ירד ב-1.2% ● מאסק: "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10%" ● BDO: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים