גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו ה'רובין הוד' של האינטרנט": אדם סינגולדה בראיון בלעדי לקראת ההנפקה בוול סטריט

חברת המלצות התוכן הישראלית אישרה השבוע את חשיפת גלובס ותיהפך בקרוב לחברה ציבורית נסחרת ● בראיון בלעדי מביט המייסד אדם סינגולדה על הדרך שעבר, מדבר על ביטול המיזוג עם המתחרה הישראלית אואוטבריין, על ענקיות הטכנולוגיה ועל הדרך להנפקה

אדם סינגולדה / צילום: כפיר זיו
אדם סינגולדה / צילום: כפיר זיו

חברת טאבולה שייסד אדם סינגולדה כמעט נסגרה שלוש פעמים ב-13 השנים שהיא קיימת. בכל פעם מישהו אחר הציל אותה מהגורל הזה, ועכשיו היא עומדת להשלים מיזוג עם חברת ה-SPAC הישראלית ION Acquisition Corp, ולהפוך לחברה ציבורית בבורסת ניו יורק, לפי שווי של 2.6 מיליארד דולר.

"בחיים צריך גם קארמה", אומר סינגולדה, 39, שהוא גם מנכ"ל החברה. בראיון לגלובס מביתו שבארה"ב הוא גם מספר איך הקשיים בתחילת הדרך בנו את התרבות הצנועה של טאבולה, מדוע זה הזמן הנכון לחברה להפוך לציבורית, ולמה דווקא באמצעות מיזוג לחברת SPAC ולא בהנפקה "רגילה".

למה החלטתם שעכשיו זה הזמן הנכון להצטרף לבורסה?
"הרבה שנים חשבתי שזה יהיה מדהים, כי כחברה ציבורית יהיה לנו שווי ונוכל לחשוב יותר בגדול, ולשדר לעצמנו ולעולם כמה אנחנו מאמינים במסר הזה. אנחנו רובין הוד של האינטרנט הפתוח והחינמי, מול הענקים גוגל, פייסבוק ואמזון. זה צעד ענק לחברה. שנת 2020 הייתה שנה מאוד חזקה פיננסית, וחשבנו שזו הזדמנות טובה. יש לנו משימה ענקית, לדאוג ל-open web".

בכל זאת, אתם עדיין חברה קטנה מישראל. איך ייראה מאבק כזה בענקיות האינטרנט?
"המאבק הכי גדול בסופו של דבר הוא על תשומת הלב של המשתמש, והקשר איתו. אחת הבעיות הכי גדולות של העיתונות היום היא להילחם על הזמן של הקוראים, להגיע אליהם. פייסבוק רוצה שהאינטרנט יהיה בתוך פייסבוק, אבל גם גלובס רוצה שאנשים יכירו את גלובס ויירשמו אליו.

"יש פה משבר, כי מצד אחד הם שותפים, אבל הם רוצים את ההפך המוחלט. זה ההבדל העיקרי בינינו לבינם: לי אין עסק צרכני, העתיד שלי מתואם לחלוטין עם השותפים, ואני לא צומח אם הם לא צומחים. זה ה-Attention economy, וכל אחד רוצה למשוך למקום אחר. אנחנו משקיעים השנה 100 מיליון דולר במו"פ, בין היתר כדי לפתח מערכות שישאירו גולשים בתוך האתר".

לעבוד כמו נינג'ות

טאבולה בחרה, כאמור, בדרך של מיזוג עם חברת SPAC (קיצור של Special Purpose Acquisition Company), ולא הלכה לישירות להנפקה.

למה בחרתם בדרך הזו?
"הסתכלנו על כל האופציות. אנחנו אוהבים את גלעד (שני, מנכ"ל ION Acquistion, שאליה מתמזגת טאבולה, שח"ו). הכרנו שנים קודם, והייתה לי הזדמנות לדבר איתו על החזון והתהליך. עכשיו מגיע הפרק השני של טאבולה, כחברה ציבורית, ובסוף זה הרי הכול אנשים. מוצרים, טכנולוגיה - כן, אבל החדשנות האמיתית היא לעבוד יחד כמו נינג'ות. אחרי שמנפיקים, כל החברות הציבוריות הן אותו דבר, ולא משנה אם הצטרפו דרך SPAC או הנפקה אחרת".

בטח היו עוד SPACs שחיזרו אחריכם.
"נכון, אבל אהבתי איך שגלעד חושב על עסקים ושותפות, וזה היה Match made in heaven".

אתה מרגיש נוח עם השווי של טאבולה במיזוג?
"כן".

כי לפעמים נראה שהשוק רותח והשוויים נדיבים מאוד.
"אני לא מתעסק בזה. כל זמן שמיישמים את הדבר הנכון, להיות חברה טובה, רווחית, צומחת - מה שמסביב לא חשוב בטווח של 10 שנים".

הייתם אמורים להתמזג עם המתחרה הישראלית אאוטבריין, אבל המיזוג בוטל. בדיעבד, המהלך היה טעות?
"לא טעות בכלל. ברגע ששתי החברות קיבלו החלטה יחד, זה היה הדבר הכי נכון לאז; וכשהחלטנו להיפרד יחד - זה כי זה היה הכי נכון. קל להסתכל בדיעבד, אבל יש משמעות לדרך. הכרנו אנשים טובים ולמדנו על עצמנו, זה היה שלב בדרך שהיינו צריכים לעבור".

לפי הנתונים שדיווחה החברה לקראת המיזוג, ב-2020 התקרבו ההכנסות שלה ל-1.2 מיליארד דולר, או 379 מיליון דולר ex-TAC (בנטרול עלויות רכישות טראפיק) - צמיחה של 8.8% ו-28%, בהתאמה. ה-EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) צמח ב-212% ל-106 מיליון דולר.

התחזית לעתיד מדברת על המשך צמיחה וב-2021 - ההכנסות צפויות להגיע ל-1.28 מיליארד דולר וה-EBITDA - כ-127 מיליון דולר. סינגולדה צופה ש-2021 תהיה "עסוקה מאוד" בטאבולה. "זה סופר-מרגש. נמשיך להשקיע בישראל, ואני מקווה שבעתיד יהיו לנו אלפי עובדים בארץ (לעומת כ-600 כיום, מתוך 1,400, שח"ו), כמו שיש ב- Wix, צ'ק פוינט, פייבר - חברות שאני מוקסם מהן.

"בעתיד נמליץ על הכול: מוצרים, משחקים, אפליקציות לטלפון, ונצא מחוץ לדפדפן - נהיה במכוניות, בטלוויזיה, בכל מכשיר. אנשים צריכים שמישהו ימליץ להם על משהו שהם עשויים לאהוב, הרי בחיים לא יהיה לנו זמן לקרוא את כל הספרים שנרצה או לראות את כל הסדרות שנרצה. לטאבולה יש הזדמנות לעזור לך לגלות מלא דברים שלא ידעת שקיימים".

כמו חללית שטסה לחלל

טאבולה הייתה העבודה הראשונה של סינגולדה אחרי הצבא. "ב-2007, אחרי שהייתי בצבא שבע שנים, גרתי אצל ההורים. חיפשתי מה לראות בטלוויזיה, ואמרתי לאימא שלי שמנועי החיפוש עוזרים כשאתה יודע מה אתה רוצה למצוא, אבל מה אם אתה לא יודע? הודעתי לה שבעתיד זה יהיה הפוך: האינפורמציה תחפש אנשים. היא ענתה לי 'מה עובר עליך', אבל הפגישה אותי עם האנג'לים הראשונים של טאבולה".

לאחד המשקיעים הראשונים (דני טוקטלי) הוא "ארב" בבת המצווה שערך לבתו. "הזמנתי את עצמי לבת המצווה, וחשבתי מתי זה זמן טוב לבוא להגיד לו שיש לי רעיון", הוא מספר בחיוך. "פניתי אליו בתשע-עשר בערב, אחרי שהוא כבר רקד, והתחלתי לספר על הרעיון של מנועי חיפוש הפוכים ואינפורמציה שתחפש אנשים. הוא שאל: 'מי הזמין אותך?', וככה יצאנו לדרך".

בשנים הראשונות טאבולה עבדה על פיתוח המוצר, והייתה רחוקה מהכנסות. ב-2009 סינגולדה עבר לארה"ב כדי להתקרב למפרסמים ולמוציאים לאור. באותן שנים החברה כמעט נסגרה, אבל לדבריו, "הימים הראשונים של החברה עוזרים לשמור על תרבות צנועה".

סינגולדה אומר שיש "משהו נורא חמוד בלהיות תמים. אם הייתי אז מנוסה, הייתי סוגר את טאבולה מאה פעם. יש משהו מאוד לא הגיוני בלהקים סטארט אפ, כנגד כל הסיכויים ובלי כסף. הייתי בן מזל. בשנים הראשונות, כמעט כל מי שפגשנו אמר לנו לא. לא בטוח שהייתי משקיע בעצמי במצב הזה". הוא מספר שב-2009, כשעבר לארה"ב ("בלי כסף לקנות ספה באיקאה"), נהג ללכת לסטארבקס לקנות קפה רק כדי להתאמן באנגלית.

ב-2012 החלה הצמיחה המהירה בהכנסות, ממאות אלפי דולרים ליותר מ-200 מיליון דולר ב-2014. "כמו חללית שטסה לחלל", כפי שהוא מציג את זה.

אמרת בעבר שהעובדה שגדלת בבית עם אמנות, כבנו של המוזיקאי אבי סינגולדה, עזרה לך כשהקמת סטארט-אפ.
"בדיוק היום דיברתי על זה עם הצוות. כשאתה גדל בדירה בראשון לציון, ואבא שלך קם בשש בבוקר וחוזר ב-12 בלילה, ועובד קשה מאוד, לא בשביל כסף - הוא הסכים להגיע חינם, רק לנגן - זה הראה לי כילד איך עושים משהו מאהבה נקייה. זה השיעור הכי טוב לעסקים.

"אימא שלי הייתה המנכ"לית של הבית, ולא היה קל. היא ניהלה אותו ואותנו, ועבדה בחברת ביטוח. אבא שלי לא ידע מה המחיר של חלב, היא הייתה העוגן. כשהייתי קטן ורציתי רובוטריקים, היא קנתה לי את החיקוי הזול, כי לא היה כסף.

"שניהם פה אצלי עכשיו, אנחנו מאוד קרובים. אגב, אני הכבשה השחורה בבית - אחי רופא באיכילוב, בתחום הפלסטיקה. היום, כאבא, אני חושב הרבה איך לשמור על הצניעות שאני גדלתי איתה בבית, שתהיה לילדים חוויה של צניעות ושפיות".

מה המצב בחברה אחרי כמעט שנה של קורונה?
"במרץ, כשזה התחיל, קמנו בוקר אחד והעולם התרסק. היה צריך לחלק את הקלפים מחדש, ובעיקר לשמור על עצמנו כקבוצת אנשים שעובדת יחד. במשך שנה דיברנו כל שבוע עם כל העובדים בפתיחות מוחלטת, על מה קשה להם. עשיתי פגישות דירקטוריון עם לפטופ כשהילד רודף אחריי בבית. אלה החיים החדשים. טאבולה התקרבה יותר מאי פעם אפילו שלא נפגשנו, וסיימנו שנה פיננסית מאוד חזקה בזכות העובדים".

עוד כתבות

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין נמכרה לאחרונה ● לדירה זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר אינו משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו "בוסט" בשלושת החודשים האחרונים

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הסנאט אישר את חבילת הסיוע לישראל, הנשיא ביידן בירך

פגיעה ישירה בלול במרגליות, חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • הרצוג והאריס שוחחו, סגנית הנשיא הדגישה את מחויבותה לגינוי גילויי אנטישמיות בארה"ב • הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון רצועת עזה • עדכונים שוטפים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"