גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מניות הרכב החשמלי תופסות תאוצה: למה כולם דוהרים לקנות אותן?

תעשיית הרכב החשמלי בעולם קיבלה דחיפה ב-2020 בזכות זינוק במכירות רכבים ושיפורים טכנולוגיים ● הסקטור צפוי לרשום צמיחה מטאורית בשנים הקרובות, בזכות המעבר של צרכנים לרכב חשמלי, רגולציה תומכת בארה"ב, באירופה ובסין ומשקיעים שמחפשים את הטרנד הגדול הבא

תחנת טעינה לרכבים חשמליים בקולורדו, ארה"ב / צילום: Associated Press, David Zalubowski
תחנת טעינה לרכבים חשמליים בקולורדו, ארה"ב / צילום: Associated Press, David Zalubowski

כשטסלה פתחה את האתר שלה לצרכן הישראלי להזמנת רכב חשמלי בשבוע שעבר, זה נתפס כצעד שעשוי לשנות את פניה של תעשיית הרכב בישראל בתוך כמה שנים. אבל לפני שזה יקרה - את דמיון המשקיעים הרכב החשמלי כבר הצית.

2020 הייתה שנה מאתגרת לכלכלה, לעובדים ולצרכנים, על רקע מגפת הקורונה והסגרים, אבל לרכב החשמלי זו הייתה שנת הפריצה הגדולה. שיא בהיקפי המכירות של כל החברות, זינוק במניות של כל חברה עם פעילות בתחום, כניסה של חברות נוספות לענף, לנוכח הפוטנציאל האדיר הטמון בו וההתפתחויות הטכנולוגיות, שהופכות את הרכב ליעיל יותר ומתאים יותר לשימושים של רוב הצרכנים.

פוטנציאל אדיר בשנים הקרובות

כמו הרבה תחומים שהטכנולוגיה הזניקה בשנים האחרונות, גם בתחום הרכב החשמלי ההצלחה מבוססת על שיתוף פעולה בין פיתוחים טכנולוגיים לבין חברות הרכב. התחום הזה מחייב השקעת משאבים עצומים בפיתוח ומחקר. רק בסוף השבוע הודיעה יצרנית הרכב האמריקאית פורד כי בכוונתה להשקיע 22 מיליארד דולר בחמש השנים הקרובות ברכב חשמלי.

אבל מעבר לפיתוח הטכנולוגי, הסיבה לזינוק של הרכב החשמלי דווקא כעת היא השילוב שלו עם הפריחה של כל תחום הכלכלה הירוקה וההשקעות האחראיות (ESG), שכן בניגוד לרכבי מנועי הבנזין המזהמים, הרכב החשמלי מסייע לנו להגיע לעולם ירוק יותר.

המשקיעים מבינים שבדומה לשאר מניות הכלכלה הירוקה, הוא צפוי למשוך השקעות עתק בשנים הקרובות ממשקיעים מוסדיים גדולים וממשקיעים שתחומים אלה חשובים בעיניהם או שמחויבים להשקיע לפי כללי ESG.

ההתפתחות של הרכב החשמלי בשנים האחרונות הייתה משמעותית. בזכות שיפור הסוללות והטכנולוגיה, הוא עשוי להגיע כיום למרחקים של 400-500 ק"מ בין "תדלוקים", מה שהופך אותו לדומה יותר לרכב המבוסס על בנזין, ולפיכך מגדיל את הפופולריות שלו בקרב כל הנהגים בעולם.

בנוסף, גם המגמה של חקיקה ממשלתית ירוקה, שצוברת תאוצה בשנים האחרונות, צפויה להשפיע על פוטנציאל הצמיחה. עם כניסתו לתפקיד נשיא ארה"ב לאחרונה, הודיע ג'ו ביידן כי כחלק ממדיניותו בתחום הכלכלה הירוקה וה ESG בכוונתו להוביל להחלפת כל צי הרכב הממשלתי הגדול, הכולל מעל 600 אלף מכוניות, ומשמש את הממשלה הפדרלית - ברכבים חשמליים ונקיים שיוצרו בארה"ב. הדבר יתבצע כנראה לצד תוכנית תמריצים ענקית נוספת שביידן צפוי להציג כבר במרץ, ושצפויה לכלול התייחסות לנושאים המרכזיים שהוא הציג בקמפיין הבחירות שלו - ובראשם כל תחום הכלכלה הירוקה.

גם בסין התקבלה החלטה ממשלתית לקדם את תחום הרכב החשמלי בשנים הקרובות. סין נמצאת במרוץ להתקנת עמודי הטענה לרכב חשמלי, והיא אחת המדינות המובילות בעולם בתחום זה. לא סתם רבות מיצרניות הרכב החשמלי בעולם הן חברות סיניות, בראשן חברות מוכרות למשקיעים כמו NIO ,Li Auto ו-Xpeng. המניות של שלושתן נסחרות גם בארה"ב והן רשמו תשואות פנומנליות ב-2020.

על רקע התפתחויות אלה, בעשור הקרוב צפויות מכירות הרכב החשמלי בעולם לזנק ב-30%. השוק שצפוי לרשום את הצמיחה המהירה ביותר הוא כמובן סין (50%), מה שהופך את המדינה לזירה מרכזית של כל החברות בעולם. היקף מכירות רכב חשמלי כיום הוא 2.5% בלבד מסך מכירות הרכבים בעולם, וחברת המחקר דלויט מעריכה כי עד 2030 הם יהוו כמעט 30% מסך המכירות.

כשמשקיעים רואים את התחזיות האלה, אין פלא שהם ממהרים להשקיע גם במניות בתחום. נתונים שנאספו על-ידי בלומברג מצביעים על זינוק בהשקעות בתחום הרכב החשמלי ב-2020 לרמה של 139 מייארד דולר, נוסף על השקעות בהיקף של 304 מיליארד דולר בכלכלה ירוקה ואנרגיה מתחדשת. עם זאת, במבט קדימה, נראה כי דווקא היום מגדילים משקיעים את ההשקעות ברכב החשמלי. לפי חברת הרכב סטטיסטה, עד 2025 ההשקעות ברכב החשמלי יהיו גבוהות יותר מהיקף ההשקעות בכלכלה הירוקה. בחמש השנים הקרובות יושקעו ברכב חשמלי 357 מיליארד דולר מדי שנה.

 

המניות תנודתיות - דרוש פיזור

מאחר שמדובר בתעשייה צעירה, טמון גם סיכון לא מבוטל בהשקעה ברכב החשמלי, לצד הפוטנציאל האדיר. לכן יש לנסות להיחשף לתחום תוך שמירה על פיזור רחב ככל הניתן. הכוונה היא לפיזור בין החברות, אך גם פיזור בין תתי הסקטורים בתחום.

שנת 2020 אומנם היתה השנה של מניות כמו NIO הסינית, שעלתה 1,100%, או טסלה שעלתה 743%, אך בתחום צעיר כזה חשיבות הפיזור גדולה מאוד, וצריך להיזהר מהטיה משמעותית למניות בודדות בלבד.

נוסף על כך, חשוב להבין שרכב חשמלי זה ממש לא רק יצרניות מכוניות, אלא גם חברות שבבים, חברות תעשייה המייצרות רכיבים ומערכות למכוניות, מערכות אחסון אנרגיה, תשתיות הטענה ובמיוחד החברות המייצרות את הסוללות. הרכב החשמלי פועל על סוללות ליתיום, וכמוצר במחסור עולמי, החשיפה לתעשייה הזו היא מרכזית עבור מי שרוצה לקבל חשיפה מלאה ורחבה לתחום הרכב החשמלי.

החשיפה לתחום כולו, ולא רק ליצרניות הרכב עצמן, מאפשרת ליהנות ממגמות כלל עולמיות. כאשר סין מחליטה לרשת את כל המדינה בתחנות טעינה, הרי שחברה אחת או שתיים עשויות לגרוף נתח משמעותי מהקופה - בעוד שמבין יצרניות הרכב כולן נאבקות על השוק הסיני, וכל אחת תזכה לנתח קטן ממנו. זו הסיבה שראינו מניות בתת-הסקטור הזה מזנקות בשנה האחרונה - כך למשל Blink Charging זינקה מעל 1,000% ו-Plug Power קפצה ב-1,400%, והחברה כבר נסחרת בשווי של מעל 30 מיליארד דולר.

בשורה התחתונה, גם אחרי ביצועים מרשימים בשנה האחרונה, נראה כי הפוטנציאל של תחום הרכב החשמלי רחוק ממיצוי, וכי רק עכשיו הוא מתחיל לתפוס תאוצה.

הכותב הוא סמנכ"ל פיתוח עסקי בהראל פיננסים. הכותב ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המוזכרים בטור זה, ו/או לנהל מכשירי השקעה בתחום הנזכר בו. אין לראות בכתוב משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים האישיים של כל משקיע

עוד כתבות

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים