גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט: נאסד"ק צנח ב-2.4%; גיימסטופ זינקה ב-41%

דאו ג'ונס קפץ ב-1% ו-S&P 500 ירד ב-0.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות בהובלת מניות הבנקים והתעופה ● הסנאט אישר בסוף השבוע האחרון את תוכנית התמריצים הפיסקלית של ביידן ● מחיר הנפט יורד בהמשך להתקפות טילים על מתקני הנפט של ארמקו

בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי
בורסת וול סטריט בניו יורק / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:05

המסחר בוול סטריט ננעל הערב במגמה מעורבת. נאסד"ק צנח ב-2.4% ו-S&P 500 ירד ב-0.5%. דאו ג'ונס קפץ ב-1%, כאשר במהלך המסחר אף נגע בשיא חדש. 

הנפט מאבד 2.15%. מחירו עומד על 64.67 דולר.

מניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות בנאסד"ק. אפל  איבדה 4.2%, טסלה  ירדה ב-5.8%, אלפאבית  נפלה ב-4.3% ונטפליקס  ירדה ב-4.5%.

מניית גיימסטופ  זינקה ב-41.2%. מניית דיסני  קפצה ב-6.3%, אמריקן איירליינס  הוסיפה 5% ויונייטד איירלינס  טיפסה ב-7%.

22:25

המסחר בוול סטריט מתנהל גם בשעה זו במגמה מעורבת, והירידות במדדים אף העמיקו. נאסד"ק צונח ב-2% בהובלת מניות הטכנולוגיה, S&P 500 עבר לירידות והוא יורד ב-0.1%. עם זאת, דאו ג'ונס מזנק ב-1.3%.

הנפט מאבד 2.1%. כעת מחירו עומד על 64.7 דולר. 

מניית גיימסטופ  מזנקת ב-40.7%. אפל  מאבדת 3.7% וטסלה  יורדת ב-5.6%.

21:00

המסחר בוול סטריט מתנהל במגמה מעורבת. נאסד"ק צונח ב-1.4%, אך דאו ג'ונס קופץ ב-1.5% ו-S&P 500 עולה ב-0.3%.

מחיר הנפט יורד ב-1.8%. מחיר חבית עומד על 64.9 דולר.

 יונייטד איירלינס עולה ב-5.6% ומניית אמריקן איירלינס עולה ב-3.8%. דיסני מוסיפה 4.2% לאחר שקליפורניה הודיעה על הקלה בהגבלות הקורונה, מה שיאפשר לפתח את פארק השעשועים דיסנילנד באפריל. מניית גיימסטופ קופצת ב-27%.

19:00

מניות הטכנולוגיה הגדולות מכבידות על מדד הנאסד"ק שמאבד 0.9% מערכו. מניית התעופה יונייטד איירלינס מזנקת ב-6%. גיימסטוק מזנקת בכ-40% לרמה של 190 דולר.

בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות בהובלת מניות הבנקים והתעופה. מדד דאקס הגרמני זינק ב-3.3%, הפוטסי הבריטי עלה ב-1.3% וקאק הצרפתי התחזק ב-2.08%. 

17:30

עליות בוול סטריט על רקע אישור חבילת התמריצים של ביידן בסנאט. שרת האוצר, ג'נט ילן, דחתה את החשש כי החבילה של 1.9 טריליון דולר עלולה לגרום לבעיית אינפלציה על רקע העלייה בתשואות הארוכות.  "אני באמת לא חושבת שזה יקרה", אמרה ילן.

מדד דאו ג'ונס קופץ ב-1.3%, מדד S&P 500 עולה ב-0.9% והנאסד"ק מטפס ב-0.6%.

הסנאט אישר בסוף השבוע האחרון את תוכנית התמריצים הפיסקלית של ביידן לאחר פשרה בעיקר בנוגע לזכאות עבור סיוע לחסרי העבודה. "מדובר בהישג פוליטי מרשים של ביידן, בנושא שהיה ונותר במחלוקת בין המפלגה הדמוקרטית לרפובליקנית. במהלך מסע הבחירות ביידן הדגיש שהוא מעוניין להעביר במהירות, כבר בתחילת הקדנציה שלו, תוכנית פיסקלית מרחיבה שתדאג להאריך את תוקף הסיוע למובטלים, ותפעל בדרכים נוספות להנעת מנועי הצמיחה של הכלכלה האמריקנית. הרפובליקנים, ובראשם דונלד טראמפ, סברו שניתן להסתפק בתכנית צנועה יותר. זאת, מתוך חשש לעלייה חדה באינפלציה ובחוב הציבורי. עתה, עיקר מאמצי הנשיא יופנו להעברת תוכנית אחרת, המיועדת להגדיל את ההשקעות בתשתית", כך כתבו כלכלני בנק פועלים בסקירתם השבועית.

16:30 

שבוע המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת על רקע התיקון שנרשם בשוקי המניות בשלושת השבועות האחרונים, לצד עליית תשואות האג"ח הממשלתיות. הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%, ומנגד הנאסד"ק מאבד 0.6%. מחיר הנפט ממשיך לרכז עניין בצל התקפות טילים על מתקניה של ארמקו בסעודיה אתמול.

החוזים על הקרוד (WTI) למסירה באפריל מאבדים 0.9% לרמה של 66 דולר לחבית.

העלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות והעלייה בציפיות האינפלציה בארה"ב, ממשיכים להיות הגורם הדומיננטי בהשפעתו על השווקים. עם הירידה בתחלואה מהקורונה, והמשך תהליך ההתחסנות, הציפייה לצמיחה מהירה מהמשבר לצד אישור תוכנית ההרחבה הפיסקלית של הממשל בהיקף של 1.9 טריליון דולר, הריביות בארה"ב נדחקו מעלה.

כך, התשואה לפדיון על האג"ח הממשלתי ל-10 שנים טיפסה מ-1.45% בתחילת השבוע, לרמה של 1.585% בשעה זו. העלייה בתשואות פוגעת, לפחות בטווח הקצר, במדדי המניות. מדד הנאסד"ק ומדד מניות השווקים המתעוררים השלימו ירידה של 8% ו-7% בהתאמה מרמות השיא באמצע פברואר.

מושלת הפד, ליאל בריינארד, אמרה כי העלייה הנוכחית בתשואות האג"ח הממשלתי "תפסה את עיניה" וכי היא מודאגת מהקשחת התנאים הפיננסיים שהדבר יוצר. רון אייכל, הכלכלן הראשי של קולמקס, אמר בהקשר זה כי "בעקבות הערותיה של בריינארד, גברה התקווה כי יו"ר הפד ג'רום פאוול יתווה יוזמות חדשות לשמירת הריביות ברמות נמוכות. בפאנל שאורגן על ידי הוול סטריט ג'ורנל שעסק בשוק העבודה והתקיים ביום חמישי, פאוול לא הציע התחייבויות חדשה להמשך רכישת נכסים או פעולות אחרות, עם זאת, תוך שהוא חוזר ואומר כי קובעי המדיניות מעוניינים לראות את האינפלציה מעל ל-2%. נראה כי, שביעות רצונו של פאוול מהעמדה הנוכחית של הפד איכזבה את המשקיעים, והובילה למכירה חדה בשוקי המניות ואג"ח לאחר האירוע".

16:00

החוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת. החוזים על הנאסד"ק מאבדים 0.6%, ומנגד אלו על הדאו עולים ב-0.3%.

ג'נרל אלקטריק עשויה להודיע על עסקה של 30 מיליארד דולר למיזוג פעילות החכרת המטוסים שלה עם החברה האירי, כך לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל.

מניות יצרנית הרכבים החשמליים הסינית אקספנג (סימול: XPEV) עולה בכ-2% בטרום-מסחר בעקבות דיווח על הפסד של 120 מיליון דולר, 42% פחות מהרבעון המקביל לפני שנה. 

14:15

מגמה חיובית באירופה בהובלת מדד הדאקס שמטפס ב-1.3%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה ונושקת ל-1.6%. 

במסחר המוקדם בוול סטריט נרשמות ירידות בולטות במניות פייבר , זום, טסלה ואפל. 

12:05

מגמה מעורבת בבורסות אירופה כעת. במסחר בחוזים על מדדי המניות בוול סטריט נרשמות כעת ירידות של  0.3%-1.9%. 

הנפט נסחר בעלייה קלה. ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, מתייחס בסקירת הנפט השבועית להחלטה המפתיעה של מדינות OPEC לשמור על מכסות הייצור המחמירות גם בחודש אפריל, על אף עליית מחיר הנפט: "ההחלטה מרמזת על כך שהיא מתכוונת לשמור על שוק מהודק במהלך התקופה הקרובה. המשמעות של החלטה זו היא שקבוצת OPEC+ משאירה את הפחתת יצור הנפט ברמה של כ-7 מיליון חביות ביום, כ-7% מצריכת הנפט הגלובלית טרום המשבר, על אף התאוששות הביקושים לנפט. במצב זה מדובר בכניסה של OPEC למצב של עודף כושר ייצור ניכר. קבוצת OPEC+ צפויה להיפגש שוב ב-1 באפריל על מנת להחליט על צעדי הקבוצה ותגובתם להתפתחויות שיהיו בשוק בחודש מאי".

לדבריו, " המשך השמירה על מכסות הייצור המחמירות של קבוצת OPEC+ , לצד המשך הקיצוץ מרצון בייצור הנפט של ערב הסעודית במיליון חביות ביום, צפויים לתמוך במחירי הנפט הגבוהים בתקופה הקרובה וגם לתמוך בהפחתה נוספת במלאי הנפט העולמי . מחירי הנפט צפויים להיות רגישים בתקופה הקרובה למידת הציות של חברי OPEC+ למכסות הייצור, בהן יתכנו חריגות מאחר ומחירי הנפט הגבוהים מעלים את הכדאיות לסטיות של חלק מחברי הקבוצה בדגש על עיראק. כמו כן, ישנה חשיבות להיקף ההפקה של נפט בארה"ב, זאת מאחר ומחירי הנפט הנוכחיים מעלים את הכדאיות להגדלת יצור הנפט באמצעות פצלי השמן. אולם, עלייה בייצור הנפט של ארה"ב לא צפויה במהלך השבועות הקרובים ובמידה ותהיה עלייה כזו היא תורגש רק בהמשך השנה. כמו כן, עלייה בייצור הנפט של ארה"ב צפויה להיתקל בקשיים מצד הממשל האמריקאי התומך בשמירה על איכות הסביבה. בנסיבות אלו השינויים בתפוקת הנפט צפויים להיות רלוונטיים יותר לטווח הבינוני ובמידה פחותה לטווח הקרוב.

להערכת בפמן, "נראה שעליית המחירים הנוכחית מתומחרות במידה הכוללת באופן ניכר את הצפי לגירעון בשוק הנפט וגם צפי לעליית הביקושים במהלך הרביע השני של השנה. ההתקדמות לקראת שיווק גלובלי מגוון וגדל של חיסונים, שניתן לשנע בקלות, ולהביא למדינות העולם המתפתח במחיר נמוך, מהווה איתות חשוב לגבי פוטנציאל עליית הביקוש לנפט גולמי בהמשך, מה שנראה כגלום כבר כיום במידת אופטימיות גבוהה "בקונצנזוס" מחירי הנפט. בהתאם לכך, החוזים העתידיים, אשר מתאפיינים כרגע באופטימיות לטווח הקצר, צופים ירידה מסוימת במחיר הנפט בטווח הבינוני והארוך".

10:30

בורסות אירופה נסחרות בעליות קלות. במסחר בחוזים על מדדי המניות בוול סטריט נרשמות כעת ירידות של  0.3%-1.7%. 

בסקירה שבועית שפרסמה מחלקת המחקר של ברקליס צופים מומחי הבנק כי קצב ההתאוששות של הכלכלות השונות יהיה שונה בעקבות קצב החיסון ובעקבות מדיניות הבנקים המרכזיים. בברקליס מציינים כי בסופו של דבר ההתאוששות תגיע לכל האזורים אך למרות זאת, בדומה להתאוששות המהירה באסיה, לרבות סין וכלכלות צפון מזרח אסיה נוספות שהצליחו לשלוט בנגיף בצורה טובה יותר ביחס לכלכלות המערביות, כך נראה שכעת ארה"ב ובריטניה מובילות על פני אירופה בקצב שבו הן עשויות להסיר את המגבלות. 

הריבאונד הצפוי בתמ"ג של ארה"ב ב-2021 משקף עלייה של 6.4% בתוצר ביחס ל-2020, בגוש היורו מדובר בצמיחה של 3.8% ובבריטניה מדובר בשיפור תחזית וצמיחה חזויה של 4.4%, עם גידול בקצב הצמיחה לתוך 2022. עבור הכלכלה הישראלית מנבאים בברקליס צמיחה של 4.5% ב-2021 וירידה לקצב צמיחה שנתי של 3.5% בשנה הבאה.

08:10

בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית. במסחר בחוזים על מדדי המניות בוול סטריט נרשמת כעת מגמה מעורבת.

הנפט ממשיך בעלייה.  לאחר שאמש דיווחו בערב הסעודית על תקיפת מל"טים שהתמקדה בשדות הנפט שלהם, עליה ארגון מילטנטי חות'י תימני לקח אחריות, חוזה על נפט מסוג ברנט מטפס בעוד 2% למחיר של 70.7 דולר לחבית.

גם הביטקוין והזהב בעלייה. הביטקוין מטפס בכ-1.8% ונסחר סביב 50,880 דולר והזהב עולה בשיעור קל לרמה של 1,705 דולר לאונקיה. 

התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים מטפסת בשיעור קל לרמה של כ-1.585%. כלכלני בנק הפועלים מציינים בסקירתם השבועית כי השווקים מחפשים עוגן לתשואות באמירות של הבנקים המרכזיים, אך אלו מתמקדים במדיניות קצרת הטווח, ללא התחייבות קונקרטית לטווח ארוך יותר, או לשליטה בעקום התשואות כפי שחלק מהמשקיעים היו רוצים אולי לראות. "אנו מעריכים לכן שהסיכוי להמשך עלייה בתשואות הוא גבוה, כל שכן לאור מדדי המחירים הגבוהים שצפויים להתפרסם בקרוב בעולם ובישראל". 

עוד כתבות

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

נעילה ירוקה באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע ● מדד שנגחאי עלה ב-1%

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם