גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הביקוש לעובדים בשיא, והמעסיקים מוכנים לעשות המון: "העלינו את השכר ב-35%"

אחרי יותר משנה של חל”ת, בעולם התעסוקה פוסט–קורונה נרשם מחסור גבוה בעובדים - ולא רק בענף ההייטק ● חברות שאינן מסוגלות להציע רמות שכר גבוהות, מציעות הטבות שוות כסף ועבודה גמישה כדי למשוך אליהן מועמדים, אבל גם זה לא תמיד מספיק ● המגייסים מודים: "השוק בנקודת רתיחה. בחודשים האחרונים אנחנו חווים קושי הולך וגדל"

איך משכנעים את הישראלים לחזור לעבודה / צילום: Shutterstock
איך משכנעים את הישראלים לחזור לעבודה / צילום: Shutterstock

בשבוע האחרון נחשפנו לשוק הגיוסים הלוהט של ההייטק במהלך הקורונה, ובמיוחד בתקופה האחרונה. החברות הגדולות זקוקות לאלפי עובדים, התחרות ביניהן גוברת והשכר בהתאם. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו השבוע, השכר הממוצע בהייטק עמד בפברואר על 28,837 שקל ברוטו לחודש, פי 2.3 מהשכר הממוצע במשק - עלייה של 12.6% לעומת ינואר.

התחרות המחריפה בהייטק מתדלקת גם את התחרות בענפים אחרים, בין היתר כיוון שחלק מהחברות נלחמות על אותם עובדים טכנולוגיים שיכולים לסייע להן בתהליכי טרנספורמציה דיגיטלית, שהואצו מאוד במרבית הענפים. אמנם מחוץ להייטק לא יכולים להציע רמות שכר כאלה או אפילו קרובות להן, אבל מנסים להציע הטבות דומות, וביניהן אפשרות לעבודה גמישה והטבות שוות כסף.

לפי אומדני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מספר המשרות הפנויות בכלל המשק עמד במרץ 2021 על 112.5 אלף - האומדן הגבוה ביותר שנצפה מאז תחילת הסקר בשנת 2009. לכאורה, אפשר להסביר זאת ביציאה מהסגר, אלא ששיעור המשרות הפנויות לחודש מרץ היה 4.34% לעומת ממוצע שיעור משרות פנויות של 3.95% בשנת 2019 ו-2.47% בשנת 2020.

הגידול חל בכל הענפים, ובמיוחד בענפי האירוח והאוכל, הבידור והפנאי והמסחר, ובמרביתם מספר המשרות הפנויות גבוה אף ממספרן טרום משבר הקורונה. למעט ענפי מידע ותקשורת (הייטק) ובריאות וסיעוד, מספר המועסקים בענפים השונים נמוך משמעותית ממספרם בשנת 2019. לפי נתוני הלמ"ס לחודש מרץ, כ-30% מהעסקים זקוקים לעובדים לעומת 21% מהעסקים בפברואר.

לדברי ערן מרדכי, מנכ"ל דנאל משאבי אנוש מקבוצת דנאל, המתמחה בגיוס, השמה והעסקת עובדים, הביקושים גבוהים לא רק בקרב משתכרי שכר מינימום, אלא גם ברמות שכר של 8,000 שקל ומעלה מחוץ להייטק. "גם בלואו טק יש ביקושים מטורפים והיצע נמוך", הוא מספר.

"גם בשוק הבכירים יש גידול בביקושים וגם בשכבת הביניים, כמו מהנדסים צעירים, חשמלאים ראשיים וטכנאים בכירים. זה בולט במקומות כמו חברת החשמל. בחברות בנייה דרושים מהנדסי קונסטרוקציה ומהנדסי חשמל ואינסטלציה. לפרויקט החשמול של רכבת ישראל יש ביקושים מטורפים. את פותחת את הטלוויזיה, ומי עושה קמפיינים? לוחות הדרושים. זה לא בכדי, זה המאני טיים שלהם".

 

מגייסים אנשי גיוס

לפי מדד דרושים IL מבית yad2, היצע העובדים הנוכחי עומד על כ-93% מהיצע העובדים בתקופה המקבילה אשתקד, והביקוש הוא בשיעור של 126% לעומת 2019 (ב-2020 לא היו ביקושים). בשקלול מדד התעסוקה של האתר עולה שיש כיום 35% יותר משרות מעובדים.

שני פרמטרים נוספים המוצגים באתר הם מדד התחרות, העומד על 81% ומשקף כמה אנשים שולחים קורות חיים למשרות לעומת 2019; ומדד המאמץ, המשקף את כמות המשרות שהמועמדים נכנסים אליהן, והוא דווקא עלה מאז 2019 ועומד על 113%.

נתוני החברה מראים כי חל גידול של 200% במספר המשרות של רואי חשבון בין אפריל 2021 לאפריל 2020 (ראו כתבה נפרדת), ואפילו גידול של 100% במספר המשרות המוצעות לעורכי דין, מקצוע שבשנים האחרונות נחשב לכזה שיש בו עודפי היצע. בתחום הנהלת חשבונות חל גידול של 190% במספר המשרות, וגידול דומה נרשם במספר המשרות לכלכלנים. שני תחומים נוספים שמופיע בהם גידול הם מנהלי גיוס ומנהלי משאבי אנוש.

לדברי ליאת הדר שרביט, מנכ"לית דרושים IL, "באפריל 2020 תחום משאבי האנוש היה במינוס 70%, ויש איזה סוג מסוים של פיצוי. רואים את זה בתחומים נוספים שנפלו חזק והיו under employed, ועכשיו הם עולים חזק".

מרדכי מדבר על הלחץ הקיים בחברות: "מערך הגיוס העצמי הולך וגדל, ויש ביקוש מטורף לאנשי גיוס. ארגון מסוים שהיה לו שלושה מגייסים מגייס עוד שניים, כדי להגביר את הקצב. נלקחים מאיתנו עובדים, ומציעים להם סכומים מטורפים.

"השוק פשוט בפיק, בנקודת רתיחה. אני הרבה מאוד שנים בתחום, ופער כזה בין היצע לביקוש אני לא זוכר. קחי אותנו - אנחנו גוף שמעסיק מעל 20 אלף עובדים, ואנחנו צריכים 350 עובדים שרובם המוחלט מקצועיים. אנחנו משוועים לעובדים סוציאליים. בחודשים האחרונים אנחנו חווים קושי הולך וגדל".

לדברי נתן לוי, מנכ"ל אתר JobMaster המתמחה בניהול קריירה למעסיקים ולמועמדים, "חודשיים אחרי פתיחת המשק וחודשיים לפני סוף תקופת החל"ת, נראה ששוק העבודה חוזר להיקפי פעילות גבוהים מאוד. מהנתונים אצלנו עולה שבאפריל 2021 נרשמה עלייה של 22% בהיקף המשרות החדשות בהשוואה לדצמבר 2020 (טרום מבצע החיסונים). ההתאוששות מורגשת במיוחד בענפי התעשייה, המחשבים, המכירות, שירות הלקוחות והמזכירות".

לוי מספר כי מועמדים רבים עדיין יושבים על הגדר. חלקם מחכים לסוף תקופת החל"ת, וחלקם בוחנים את השוק ואת האפשרויות המוצעות. הפער הזה מייצר מצוקת עובדים קשה בקרב מעסיקים רבים, והעניין בולט אפילו בפריפריה שבה לרוב היצע המשרות הוא קטן. לדברי הדר שרביט, מחפשי העבודה מאוד בררנים. "הם כן נכנסים ומסתכלים על משרות אבל לא בלחץ, כי יש להם עוד חודשיים. לכן הם לא שולחים קורות חיים לכל משרה".

היצירתיות החדשה

מעסיקים רבים בוחנים דרכים יצירתיות כדי לייצר לעצמם יתרון מול המתחרים. "מגוון התמריצים הוא מאוד רחב", מספר לוי. "מדובר בשיפור בשכר, שעות עבודה גמישות או אפשרות לעבודה חלקית מהבית; שיפור בתנאים סוציאליים, מענק של קרנות השתלמות, סבסוד חנייה, הענקת תווי אוכל ועוד. חלק מהמעסיקים מציינים את זה כבר במודעות הדרושים שהם מפרסמים, כדי למשוך את תשומת לב המועמדים".

מרדכי מספר שהחברה שלו העלתה את השכר המוצע לעובדות סוציאליות ב-35%, ועדיין יש מעט פניות. "כולם מעלים שכר, כל השוק נמתח כלפי מעלה. כשיש מצב שהביקושים כל כך גדולים וההיצע כל כך נמוך, אם אני לא אשלם, אני לא אקבל את העובד. אם כבר מוצאים מישהו, הוא עושה שופינג, מקבל הצעה משופרת והולך למקום אחר".

קרן דיקמן, סמנכ"לית משאבי אנוש בבית ההשקעות מיטב דש, מספרת על התהליך שעבר על ענף הפיננסים במהלך הקורונה. "החודשים הראשונים היו קשים מאוד, זה פגע בנו, וממש בתחילת הקורונה הוצאנו עובדים לחל"ת. ב-1 ביולי כל העובדים חזרו, לא פיטרנו אף עובד. לשמחתנו, העולם של שוק ההון קיבל פנים יותר זוהרות. הרבה צעירים שנמצאים בחל"ת התחילו להתעניין, וזה שם אותנו בתקופה של צמיחה והתפתחות. המצב הזה דורש עוד עובדים".

מה אתם מחפשים?
"עובדים של מוקדי שירות תמיד חסרים, אבל גם סוחרים, אנשי תפעול ובק אופיס לאותם מקומות שצומחים. אנחנו מוצאים את עצמנו בתחרות הקשה עם הווייב של חברות פינטק והייטק, כולנו פונים לאותו פלח של אנשים צעירים. דווקא החבר'ה שאנחנו הכי צריכים זה בוגרי אוניברסיטאות ללא ניסיון, ושם אנחנו מרגישים את התחרות הכי קשה".

למה בעצם לחפש עובדים חסרי ניסיון? כדי לתת להם שכר התחלתי?
"אנחנו מאמינים בסיפור של צמיחה והתפתחות אצלנו בחברה. עובדים שצומחים אצלנו הם אלה שהכי נשארים".

מה אתם מציעים להם כדי להתחרות בהייטק?
"המועמדים מחפשים בעיקר גמישות. פעם חיפשו יציבות תעסוקתית, והיום הם גילו את הכיף של לעבוד מהבית ומעוניינים למעט בנסיעות ארוכות, אז זה המקום שבו אנחנו נותנים מענה. עוד בדצמבר הכרזנו על עבודה היברידית. אנחנו אומרים למועמדים שאפשר לעבוד מהבית עד שלושה ימים בשבוע, בהתאם לתפקיד. אנחנו גם נותנים ציוד לעבודה מהבית".

אתם מציעים שכר גבוה יותר? שיניתם את הפנייה אל העובדים?
"לא באנו מהמקום של השכר אלא מהמקום של תנאי עבודה. היום אנחנו מגייסים הרבה דרך הרשתות החברתיות. הסטנו תקציבים למקום הזה, כי שם הם נמצאים. שכללנו גם את שיטת החבר מביא חבר - הגדלנו את המענק למי שמביא עובד חדש ל-2,000 שקל, ואנחנו עושים סביב זה תחרויות, נמצאים בשטח ומעוררים את האנשים".

לי אבני, מנהלת כוח אדם בחברת הנדל"ן סלע בינוי, הביאה אליה את תרבות ההייטק מהחברה הקודמת שבה עבדה. "אנחנו 120 עובדים, קלטנו 40 בשנה האחרונה ויש 20 משרות פתוחות. דווקא יש אלינו הרבה פניות, אבל כדי למצוא את העובדים האיכותיים ו'לעקור' אותם מחברות גדולות כמו אשטרום למשל, שמנו לעצמנו מטרה להפוך להייטק של חברות נדל"ן.

"אנחנו מציעים סיבוס, אירועי חברה והפי האוור. זה מושך אנשים. תנאי השכר הם די דומים, בענף הנדל"ן יש למשל משכורת 13, אבל כאן אנחנו מציעים את מה שמעבר - ימי גיבוש, ימי הולדת. התחלנו לעשות סקרים אנונימיים כדי לראות מה העובדים רוצים. זה משהו שאי שאפשר לקנות בכסף".

הניוד חשוב לתיירות

תחום התיירות הוא בין התחומים שנפגעו הכי קשה, ורבים מעובדי המלונות עדיין בחל"ת. כך, למשל, רק חצי ממלונות אפריקה ישראל פתוחים, אבל גם בהם חסרים 200 עובדים. לדברי רונן כהן, סמנכ"ל משאבי אנוש של הרשת, בניגוד לסברה הרווחת - אין שכר מינימום בענף. כדי לנסות למשוך עובדים העלו שם את השכר ב-10%-12%, אבל הקושי בגיוס הוא עדיין משמעותי.

"מכיוון שהעלינו את השכר לחדשים, יישרנו קו עם כל הוותיקים. זה לא הגיוני שעובד חדש מרוויח 6,500 שקל, ועובד שהגיע לפני כמה חודשים מרוויח 6,000. זה מייצר המון עלויות, אבל זו המציאות", אומר כהן.

ההטבה המשמעותית שמוצעת היא הגמישות התעסוקתית. "ענף המלונאות היה תמיד תובעני, עבודה 24/7, שבתות וחגים, והיינו פחות גמישים במה שהיינו מוכנים להציע, כמו משרות חלקיות סטודנטיאליות. מעולם לא שקלנו עבודה מהבית, אבל היום אנחנו ממש רואים בזה תועלת, בעיקר בכל הנוגע לנציגי מכירות, הזמנות, שיווק ובכלל תחומי אדמינסטרציה. זה קוסם למועמדים מאוד.

"בעבר התקשינו מאוד לגייס עובדים שיבואו למוקד בבני ברק, וכשפתחנו את האפשרות, זה מאוד עודד אנשים לבוא והחזיר אפילו עובדים לשעבר שעזבו בגלל הריחוק. החברה גם שיפרה את מענקי ההתמדה. אם בעבר קיבלו מענקי התמדה אחרי עשרה חודשים או שנה, כעת מקבלים אותם אחרי שישה חודשים. גובה המענק הוא 6,000-10,000 שקל, ואחרי זה שכר העבודה עולה.

"דבר משמעותי שעשינו הוא ניודים בין תפקידים ובין מלונות. אנשים אוהבים גיוון בתעסוקה, ומצאנו שכל העניין של הניוד שהגיע מאילוץ בגלל המשבר, מעודד את העובדים. לכן החלטנו לעשות גיוסים שהם לאו דווקא למלון ספציפי. היום הניוד הוא הארד קור של העסק.

"אני אומר למנהלים שלי: כל עובד שרוצה לעזוב, אתם מוודאים 20 אלף פעם אם הוא רוצה לעשות משהו אחר בחברה, ולא אומרים לו כמו פעם 'זה מה שיש'. לפעמים אנחנו מגלים שדברים שהתחילו כאילוץ עושים טוב לכולם".

אתם מקבלים פניות גם ממועמדים שלא עבדו במלונות קודם לכן?
"ראיינתי בשבוע שעבר עורך דין לתוכנית להסבה לאקדמאים לתפקידי ניהול, שכוללת התמחות מעשית בבתי מלון במשך כשנה. אנחנו מגלים שזה צובר תאוצה, וזה מעניין שלמרות שאנחנו נפגענו מאוד, נוצר עניין בתחום בקרב אנשים שנפגעו מתעשיות אחרות. היה לי גם מישהו שבא מתחום הביטוח".

עוד כתבות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

עליות קלות בוול סטריט; רדיט יורדת ב-7%, טסלה ב-2.5%

נאסד"ק עולה ב-0.1% ● הצמיחה השנתית בארה"ב עמדה ברבעון האחרון על 3.4%, יותר מהצפוי ● האסטרטג של ג'יי.פי מורגן מזהיר: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ●  אמזון השקיעה 2.75 מיליארד דולר נוספים בחברת ה-AI אנטרופיק ● מחר "יום שישי הטוב" לא יתקיים מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות בעולם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עובדים שהוצאו לחל"ת בענף התיירות עומדים להישאר ללא דמי אבטלה

במשרד האוצר הניחו שאין צורך בקביעת מודל חל"ת ארוך־טווח וסברו כי המלחמה תסתיים לפני שהעובדים ימצו את ימי האבטלה והחופשה שצברו ● כעת, עסקים רבים טרם התאוששו, כשהמצוקה הגדולה היא בענף התיירות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

פרופ' דניאל כהנמן / צילום: יח''צ מטר

פרופ' דניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, הלך לעולמו

כהנמן, בן 90 במותו, זכה בפרס נובל בכלכלה בשנת 2002 על מחקר בתחום של קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבימ"ש השלום צו חיפוש במשרד של שני עורכי דין ● השניים טענו כי המסמכים נתפסו ע"י צו של בימ"ש השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את ערעורם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם