גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סקר השכר הגדול: מה קרה לתלוש המשכורת של עורכי הדין בשנה האחרונה

לפי סקר השכר לשנת 2021 של חברת ההשמה "קודקס", הורדות השכר שאפיינו את המשרדים בשנת המגפה התחלפו בעליות שכר ● את טבלאות השכר ממשיך להוביל תחום ההייטק ● על כמה עמד השכר הממוצע במשרדים?

בית משפט / צילום: Shutterstock
בית משפט / צילום: Shutterstock

הקורונה הביאה לשינויים בשוק עריכת הדין, ובאופן מפתיע משרדים גדולים במגזר העסקי פרחו בתקופה זו, הגבירו את הפעילות והגדילו את ממוצע הרווחים בהשוואה לשנים קודמות. המשרדים שפעילותם עלתה היו אלה שהתמחותם אפיינה את התקופה - חדלות פירעון, דיני משפחה, דיני עבודה, הייטק וביוטק ומיסוי. במשרדי עורכי הדין דיווחו גם על עלייה משמעותית בהנפקת חברות בשוק ההון. לצד זאת, הקורונה הביאה גם להזדמנויות ושינויים משמעותיים בעולם המשפט והתאפיינה בלא מעט מיזוגים בין משרדי עורכי דין קטנים לגדולים ומעברים של בכירים ממשרד אחד לשני.

"סקר השכר השנתי" לשנת 2021, שערכה חברת ההשמה "קודקס" (Codex) ושמתפרסם בגלובס בבלעדיות, מציג המשך מגמת צמיחה בענף המשפט המושפעת בעיקר משכר עורכי הדין בתחומי העיסוק הרווחיים.

 

מהסקר עולה כי השכר הממוצע החודשי של עורכי הדין עלה ב-4% משנת 2019 לשנת 2021. ב-2019 השכר החודשי הממוצע עמד על 17,849 שקל, ואילו ב-2021 עלה השכר הממוצע ל-18,574 שקל. השכר החציוני עלה בשיעור נמוך יותר של כ-2%, משכר חציוני של 15,700 שקל ב-2019 ל-16,000 שקל ב-2021 (השכר הממוצע והחציוני שבסקר לא כולל שכר שותפי ושותפות הון ובעלי ובעלות משרדים).

מנכ"לית קודקס, ליאת בן צבי-שבח, אומרת כי "שנת 2020 הייתה שנה סוערת ומאתגרת לענף המשפט, אבל הצורך בייעוץ וליווי משפטי נותר גדול, ובתחומים מסוימים אף גדל, והחזרה של עורכי הדין לעבודה מלאה, ברוב המקרים, הייתה מהירה יחסית. לכן, משרדי עורכי דין רבים שביצעו הורדות שכר רוחביות ב-2020, החזירו את השכר ואף העלו אותו בשנת 2021".

 

בן צבי-שבח מוסיפה כי "כיום, כמות גיוסי עורכי הדין גבוהה יותר מזו שהייתה לפני התפרצות הנגיף, והתחרות על המועמדים המבוקשים רק החריפה, בעיקר בדרג הביניים (עורכי דין בוותק של 1-5 שנים).  לשם השוואה, כמות המשרות המשפטיות שנפתחו ברבעון הראשון של שנת 2021, היא כפולה ביחס למספר המשרות שנפתחו ברבעון הראשון של שנת 2020 (עד למועד הסגר הראשון). גם האתגר לשמר את עורכי הדין הצעירים במשרד עורכי הדין גדל. זאת, בעיקר על רקע ההזדמנויות שקורצות להם בענף ההייטק, שממשיך לשבור שיאים.

מנכ"לית קודקס, ליאת בן צבי שבח / צילום: יח"צ

בסקר השתתפו 1,872 עורכי דין, מהם 49% מתוכם נשים. כשני שלישים מעורכי הדין שמילאו את הסקר עובדים באזור המרכז; עשירית באזור הצפון; 9% באזור ירושלים; 6% בשרון; 3% בדרום; ו- 2% בשפלה.

כ-60% מהנשאלים עובדים במשרדי עורכי דין; 16% בחברות פרטיות; 9% בחברות ציבוריות הנסחרות בארץ או בחו"ל; 11% במגזר הציבורי - בחברות ממשלתיות ובמגזר השלישי. מרבית עורכי הדין שהשתתפו בסקר הם בעלי ותק של עד 7 שנים (61%), כשליש בעלי ניסיון של 8-19 שנים ו-7% מעורכי הדין שהשתתפו בעלי ניסיון של מעל 20 שנה.

ההייטק הכי רווחי

על-פי נתוני הסקר, עורכי דין במשרדים פרטיים, בעלי ניסיון של 3-5 שנים בתחום ההייטק, מרוויחים את השכר הגבוה ביותר מכל כל סוגי ההתמחות. תחום ההייטק, שבו עומד השכר הממוצע על 19.2 אלף שקל, שמר על המקום הראשון ברשימת העיסוקים הרווחיים ביותר בענף. כך, למשל, הפער בשכר הממוצע בין עורך דין בתחום הייטק לבין עורך דין בדיני עבודה עומד על כ-6,000 שקל.

אחרי ההייטק ניצב המשפט המסחרי בינלאומי (18.8 אלף שקל), הכולל גם את תחום המיזוגים ורכישות ותחום שוק ההון (18.1 אלף שקל); לאחר מכן נמצא תחום בנקאות ומימון (17.7 אלף שקל), שעקף את תחום המיסוי (17.2 אלף שקל) והקניין הרוחני (17 אלף שקל); בהמשך, תחום הרגולציה (16.3 אלף שקל) שנכנס לראשונה לראשונה ומשפט מינהלי; ואחריו תחומי ליטיגציה (15.5 אלף שקל); נדל"ן (13.8 אלף שקל); ודיני עבודה (13.4 אלף שקל).

השכר הנמוך ביותר הוא במשרדי הנזיקין והביטוח, דיני משפחה ומעמד אישי, פלילי, הוצאה לפועל ותעבורה. בתחום הפירוקים והכינוסים הייתה עליית שכר משמעותית, אך הוא לא נכנס לדירוג עשרת התחומים המובילים בשכר השנה.

לדברי בן צבי-שבח, "העלייה בשכר והמשך ההובלה של תחומי ההייטק והמסחר הבינלאומי משקפים את גל ההנפקות ועסקאות ההשקעה של חברות טכנולוגיה ישראליות בשנה האחרונה. אנחנו מזהים גם גידול בכמות המשרות בתחומים אלה. אנחנו צופים כי גם בתחום שוק ההון נמשיך לראות עלייה בשכר ובכמות גיוסי עורכי דין. זאת, לאור שיא ההנפקות והגיוסים בבורסה בתל אביב בשנה האחרונה".

שיא השכר: במשרדים הגדולים

נתוני סקר השכר של חברת קודקס מצביעים על כך שלגודל המשרד שבו עובד עורך דין שכיר יש השפעה רבה על גובה השכר שלו. כך, עורך דין בשנתו הראשונה לאחר הסמכה במשרד קטן (1-9 עורכי דין) מרוויח בממוצע כ-8,900 שקל, לעומת משכורת מקבילה של כ-13,600 שקל ב"מגה-משרד" (מעל 150 עורכי דין). למשכורת שאליה יגיע עורך הדין במגה-משרד בשנתו הראשונה, יגיע עורך הדין במשרד הקטן, בממוצע, רק לאחר ארבע שנות ותק.

ככלל, השכר של עורכי הדין עולה עם הוותק, והפער בשכר הממוצע בין המשרדים הקטנים לגדולים, נותר דומה. כך שבוותק של 7-8 שנות ניסיון מרוויח בממוצע עורך דיו ב"מגה-משרד" כ-24,800 שקל, בעוד שבמשרד קטן מרוויח עורך דין בממוצע כ-16,300 שקל (השכר הממוצע של עורכי הדין הוותיקים לא כולל את שכר שותפי השכר, שותפי ההון ובעלי המשרדים).

המשרדים הגדולים מתקשים לגייס כוח-אדם איכותי שיעמוד ברף הדרישות, והם מתחרים על כמות קטנה יחסית של עורכי דין. לכן, הם מציעים שכר גבוה ותנאים טובים יחסית, שמשתפרים משנה לשנה.

בן צבי-שבח מציינת כי "היום, יותר מבעבר, עורכי דין לא בוחרים מקום עבודה רק לפי מוניטין המשרד או השכר המוצע, אלא הם בוחנים גם את את אופק הקידום, יחס המנהלים, מידת החופש והגמישות בשעות העבודה, האווירה במשרד והביטחון התעסוקתי".

ירידה ביציאה לחופש

הרצון של המשרדים לשמר את עורכי הדין, והתחרות בין המשרדים להשיג את עורכי הדין המוכשרים ביותר, באים לידי ביטוי גם בבונוסים שניתנים לעורכי דין, לרוב בסוף השנה ולעתים גם לאחר רבעון או חציון מוצלח.

על-פי נתוני הסקר, המשרדים הגדולים ממשיכים לתת את כמות הבונוסים הגבוה ביותר, אך יש ירידה ביחס לסקר הקודם. בעוד שבסקר הקודם, 88% מעורכי הדין שעובדים ב"מגה-משרדים" דיווחו כי הם מקבלים בונוסים, בסקר הנוכחי, 78% מעורכי הדין שעובדים ב"מגה-משרדים" דיווחו כי הם מקבלים בונוסים. אצל עורכי דין העובדים בחברות, לעומת זאת, נרשמה עלייה באחוז מקבלי הבונוסים - מ-45% ב-2019 ל-55% ב-2021. נתון זה ניתן להסבר בכך שבשל מגפת הקורונה יש ירידה בכל סוגי הארגונים ביציאה לנופש שנתי.

המגזר הציבורי ממשיך להוביל עם שיא של ימי חופש, כאשר 72% דיווחו כי הם מקבלים ימי חופש מעל הקבוע בחוק; רק כרבע ממשרדי עורכי הדין נותנים קרן השתלמות לעובדים - נתון זה לא השתנה ביחס לשנים קודמות. לעומת זאת, בחברות ובמגזר ציבורי נרשמה עלייה בשיעור המקבלים קרן השתלמות, (80% ו-85% בהתאמה).

בנוגע להשתתפות בארוחות, נרשמה ירידה קלה בכל סוגי המשרדים, כך למשל, ב"מגה-משרדים" כ-23% מעורכי הדין ציינו כי הם מקבלים הטבה של השתתפות בארוחות, לעומת 32% בסקר הקודם; לעומת זאת, בחברות נרשמה עלייה קלה, ו-62% ציינו כי הם מקבלים את ההטבה, בדומה לשיעור עורכי הדין המקבלים השתתפות בארוחות מגזר הציבורי.

בסקר נבדקה לראשונה גם קבלת הטבה של ביטוח רפואי. בעוד שבמשרדים ההטבה נדירה, ורק אחוזים בודדים מקבלים את ההטבה - בחברות כ-29% מעורכי הדין דיווחו כי הם מקבלים את ההטבה, ו-12% במגזר הציבורי.

יציבות בשעות עבודה

מספר שעות העבודה הממוצע של עורך דין נותר דומה לזה שנמצא בסקר הקודם - 46 שעות. אולם אחוז עורכי הדין, שעובדים בפירמות הגדולות ודיווחו כי הם עובדים מעל 10 שעות ביום, ירד. בסקר הנוכחי, 54% מעורכי הדין שעובדים ב"מגה-משרדים" דיווחו כי הם עובדים מעל 10 שעות ביום, לעומת 64% בסקר הקודם.

במשרדים הבינוניים (10-39 עורכי דין) והקטנים התמונה נשארה דומה - 47% דיווחו כי הם עובדים מעל 10 שעות ביום, ובמשרדים הקטנים (1-9 עורכי דין) 22% דיווחו כי הם עובדים מעל 10 שעות ביום. בהשוואה לשנים קודמות מדובר בירידה קטנה בשעות.

בחברות, לעומת זאת, 28% מעורכי הדין דיווחו כי הם עובדים מעל 10 שעות, עלייה של כ-6%; ובמגזר הציבורי - 16% בלבד, ירידה של 4% ביחס לסקר הקודם.

מנכ"לית קודקס בן צבי-שבח מנסה לספק הסבר לירידה בשעות העבודה. "ייתכן כי בעקבות הסגרים, הבידודים והעבודה מהבית, עורכי הדין עברו לשגרת עבודה אחרת, שבה הם נמצאים פחות בעבודה ויותר עם המשפחה", היא אומרת. "אולם מהיכרותי עם השוק, כנראה שהסיבה לירידה היא אחרת. היקף העבודה ברוב המשרדים לא השתנה באופן משמעותי, וסביר יותר להניח שרבים מהמשתתפים בסקר לא כללו את שעות העבודה מהבית, העבודה בערבים ובסופי שבוע.

"אנחנו מזהים שמשרדי עורכי הדין רבים חזרו לשגרה הישנה, של חמישה ימים בשבוע במשרד, אבל נכונים יותר לאפשר, למי שמבקש, לעבוד מדי פעם מהבית. בנוסף, יותר עורכי דין מחפשים גמישות בשעות העבודה ואפשרות לעבוד מהבית, ואף דורשים זאת בכניסה לתפקיד". 

פערי השכר לטובת גברים מגיעים עד ל-27%

מספר עורכות הדין בארץ עולה על מספר עורכי הדין הגברים, כך שהנשים מהוות 54% משוק עורכי הדין. אולם בכל הנוגע לשכר עדיין קיימים פערים דרמטיים. לפי נתוני הסקר של "קודקס", פערי השכר הצטמצמו מעט השנה ביחס לשנת 2019, אך עדיין נותרו גבוהים. מהסקר עולה כי ככל שעולה הוותק של עורך הדין - כך מעמיקים הפערים, וכשמדובר בוותק של 7-20 שנים, ההפרש מזנק למעל ל-27% לטובת הגברים.

בשנות העבודה הראשונות הפערים קטנים ועומדים על 1%. כאשר עורכי הדין מגיעים לוותק של עד 3 שנות ניסיון, הפער עומד על 2%, כך שעורכי הדין מרוויחים בממוצע 12,134 שקל, בעוד שעורכות דין מרוויחות בממוצע כ-11,855 שקל.

הפער קופץ משמעותית ככל שעורכי הדין צוברים ניסיון, ובוותק של 3 עד 7 שנים הפער כבר עומד על 11%. מדובר בירידה של 2% בהשוואה לשנים קודמות. בעוד שהגברים מרוויחים בממוצע כ-16,792 שקל, הנשים באותו ותק ובאותו היקף משרה מרוויחות כ-15,196 שקל בממוצע. הקפיצה המשמעותית בפערים ניכרת בוותק של 7 עד 20 שנות ותק, אז עומד הפער בין המינים על 27%, כאשר מדובר בירידה של כ-4%. בוותק זה מרוויחים הגברים בממוצע 29,117 שקל, ואילו הנשים באותו ותק ובאותו היקף משרה מרוויחות 22,863 שקל בממוצע.

לצד הפערים המשמעותיים הקיימים בשכר בדרגות ותק גבוהות, בדיקה של חברת הדירוג דן אנד ברדסטריט העלתה כי מספרן הגדול של הנשים בקרב עורכי הדין לא בא לידי ביטוי בתפקידי הנהלה ושותפות בפירמות. נשים לרוב לא מתברגות לתפקידי הנהלה במשרדי עורכי הדין, ובהתאם לא נהנות מתנאי השכר. אחוז הנשים בקרב השותפים במשרדים הגבוהים עומד 31% בלבד ב-25 משרדי עורכי הדין הגדולים בארץ.

הפערים המגדריים ניכרים גם בבדיקה של השירות הציבורי. על-פי דוח הממונה על השכר, הפערים ממשיכים להצטמצם בעשור האחרון. זאת, כאשר פערי השכר בשירות הציבורי נמוכים מפערי השכר במשק. מהדוח עולה כי נשים במשרדי ממשלה מרוויחות 84% משכר הגברים, המתבטאים בפער של 2,977 שקל.

חלק מהפער קשור לבחירת מקצועות ולרמת בכירות, וחלק מהפער נובע מתגמול על שעות נוספות. מערכת הבריאות הממשלתית היא המערכת עם פערי השכר הגבוהים ביותר (27%), ואילו במערכת החינוך פערי השכר הנמוכים ביותר (6%). בתפקידים הבכירים בגופים הציבוריים הפער עומד על 9%, והוא צומצם משמעותית בשנים האחרונות.

עוד כתבות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"