גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עושר דמיוני: צמד יזמי ריסקיפייד מחזיקים לאחר ההנפקה מניות בשווי של כ-2 מיליארד שקל

ריסקיפייד, המפתחת מערכות תשלומים ומניעת הונאות אשראי במסחר מקוון, הונפקה בניו יורק לפי שווי של 3.3 מיליארד דולר ● המנכ"ל עידו גל: "לפני ההנפקה היו לנו דיונים כמו כמה להקצות לאיזה משקיע, וגם מהסוג של האם ללבוש לטקס בבורסה חולצה מכופתרת או טישרט עם לוגו של החברה" ● המניה מזנקת בכ-30%

אסף פלדמן (מימין) ועידו גל, מייסדי חברת ריסקיפייד / צילום: עדי אורני
אסף פלדמן (מימין) ועידו גל, מייסדי חברת ריסקיפייד / צילום: עדי אורני

חברת ריסקיפייד (Riskified) היא חברת הטכנולוגיה הישראלית העשירית שמנפיקה בוול סטריט מתחילת השנה. מפתחת מערכות התשלומים ומניעת הונאות האשראי במסחר מקוון מגיעה לבורסת ניו יורק לפי שווי של 3.3 מיליארד דולר. בשעה זו מזנקת המניה בכ-30% ביום המסחר הראשון שלה.

החברה מנפיקה 17.3 מיליון מניות במחיר של 21 דולר למניה, גבוה מעט מטווח המחירים המבוקש שהיה 18-20 דולר. היקף הגיוס עומד על 363 מיליון דולר, והוא עשוי לגדול ב-55.1 מיליון דולר אם החתמים יממשו אופציה שיש להם.

במקביל, אחד ממייסדי החברה מוכר בהנפקה מקצת ממניותיו: אסף פלדמן (49), מנהל הטכנולוגיה הראשי, מכר תמורת 4.2 מיליון דולר. לאחר ההנפקה הוא מחזיק מניות בשווי כ-283 מיליון דולר, בעוד ששותפו להקמת החברה, המנכ"ל עידו גל (36), מחזיק מניות בשווי 287 מיליון דולר - עושר דמיוני של כמעט מיליארד שקל "על הנייר" לכל אחד מהשניים.

"לא יצאנו להנפקה בגלל צורך במזומנים"

המערכות של ריסקיפייד מבוססות על בינה מלאכותית, ונועדו לאפשר לחברות העוסקת בתחום המסחר המקוון להבחין באופן מיידי ומדויק בין לקוחות לגיטימיים ובין מקרי הונאה, ובכך להפחית עלויות וסיכונים. מוצר הליבה שלה, Chargeback Guarantee, מאשר או מונע באופן אוטומטי עסקאות אונליין, והמודל העסקי הוא גביית אחוז מסוים מכל דולר של GMV של הלקוח (היקף המכירות) שהחברה מאפשרת.

"מבחינתנו, ההנפקה זה אירוע מיצוב מעולה שיכול לעזור לנו בפיתוח העסקי", אומר המנכ"ל גל בשיחה עם גלובס. "אנחנו החברה הראשונה בקטגוריה שיוצאת ומספרת לשוק הציבורי את הערך שאנחנו מייצרים ללקוחות: אנחנו חוסכים להם 39% מהעלויות ובמקביל מעלים להם את המכירות ב-8% - כל זה דרך אוטומציה מלאה של התהליך. אנחנו מאמינים שזה יעזור לנו להאיץ ולתפוס את שאר הלקוחות בשוק. לא יצאנו להנפקה בגלל צורך במזומנים, לא היה צורך מיידי בהון נוסף".

גל מספר על פעילות ריסקיפייד: "בצורה מופשטת, מה שאנחנו עושים זה שבכל פעם שמישהו קונה אונליין, צריך לדעת האם זה בעל הכרטיס האמיתי או גנב, מתחזה. כל הסוחרים היו בונים מערכות פנימיות, ואנחנו מציעים את התהליך הזה כשירות עבור הסוחרים כפתרון מקצה לקצה, כולל machine learning ואבטחת סייבר.

"הכוונה היא לא להיות כלי שמשתמשים בו, אלא לנהל את כל התהליך. בנינו את המערכת הכי מתוחכמת בעולם לעשות את זה. ככל שיותר לקוחות מצטרפים, יש לנו יותר דאטה ואנחנו נהיים יותר חכמים ונותנים יותר ערך ללקוח, בטח יותר מכל סוחר אינדיבידואלי".

 

"גלובל-אי מדהימה, אנחנו חלק אחר בתחום"

מלבד המוצר המרכזי, החברה פיתחה מוצרים נוספים - בהם מוצר שפותר בעיה של הונאות בהחזרי מוצרים לסוחר (לדוגמה לקוח שמזמין מוצר, מקבל אותו אך טוען שלא קיבל ומבקש החזר) וכן פתרון אבטחה שמוודא שאין ניסיון גניבה של פרטי כרטיס אשראי או נקודות מועדון. מוצר אחר מאפשר ללקוח שהעסקה שלו לא אושרה, אך החברה זיהתה שהוא לקוח לגיטימי, להשלים את העסקה.

חברת טכנולוגיה ישראלית נוספת שהונפקה השנה ופונה לשוק המסחר המקוון היא גלובל-אי, שהנפיקה לפי שווי של 3.6 מיליארד דולר ומנייתה זינקה מאז ב-178%. לדברי גל, המשקיעים מגדירים את שתי החברות כחלק מאותה קטגוריה - e-commerce enablers - חברות שמספקות פתרונות לסוחרים אונליין. "גלובל-אי חברה מדהימה, היא עוזרת לסוחרים עם מסחר חוצה גבולות, משלוחים, מיסוי. אנחנו חלק אחר בתחום. התפיסה היא דומה, אנחנו מבצעים כשירות תהליך שאחרת היה מתבצע פנימית".

"אנחנו חלק משוק עם רוח גבית משמעותית"

בין בעלי המניות בריסקיפייד נמצאים ג'נסיס, ג'נרל אטלנטיק, קומרה, פיטנגו Growth, פידליטי ואנטרי קפיטל. לריסקיפייד יש לאחר ההנפקה שני סוגי מניות, Class A - המניות הרגילות בהנפקה, שבהן כל מניה "שווה" קול אחד בהצבעות של בעלי מניות, ו- Class B, מניות בהן מחזיקים בעלי המניות הקיימים, ש"שוות" 10 קולות למניה.

ריסקיפייד כמובן לא המציאה את העניין, אך נראה שברוב ההנפקות לא משתמשים באפשרות הזאת. "לבעלי המניות הנוכחיים יש יותר say, עד שיחליטו למכור את המניות", מסביר גל. "אני לא יודע אם זה מאוד נפוץ, אבל זה קיים בהרבה הנפקות. לנו זה היה חשוב כי זה מאפשר לנו אמירה לאן אנחנו רוצים לקחת את החברה, איך להתייחס לשוק, לעובדים. זה נותן לנו יותר גמישות והשוק קיבל את זה בהבנה".

לפי התשקיף, ריסקיפייד צפויה לרשום ברבעון השני הכנסות של 54.8-55.7 מיליון דולר, צמיחה של כ-46% ביחס לרבעון המקביל ב-2020. ההפסד הנקי יגדל ל-19.4-24.8 מיליון דולר, לעומת 7.3 מיליון דולר ברבעון המקביל בשל הפסדים שקשורים להמרת מניות מועדפות, וה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) יהיה בין שלילי בסך 2.3 מיליון דולר לחיובי בסך 2.2 מיליון דולר.

ריסקיפייד צומחת אבל לא רווחית. מה הצפי שלכם לעתיד?
"אני כמובן לא יכול לספק צפי קדימה, אבל הראינו היסטורית שאנחנו מסוגלים לנהל עסק בצורה אחראית. יש פה הזדמנות גלובלית מאוד ייחודית, ואנחנו מאמינים שכדי להתרחב צריך להיות אגרסיביים איפה שאנחנו רואים הזדמנות. יש לנו מינוף תפעולי גבוה ועלות שולית נמוכה להוסיף עוד לקוחות".

"יש לנו מקום טוב ושוק שאוהב את הסיפור"

מה היעדים שלכם לשנים הבאות?
"אנחנו חלק משוק עם רוח גבית מאוד משמעותית, שבעוד עשור אמור להתקרב ל-10 טריליון דולר (שוק המסחר המקוון הגלובלי). החדירה שלנו היא אחוז מזערי, ה-GMV שלנו ב-2020 היה כ-63 מיליארד דולר. המטרה היא לתפוס נתח שוק משמעותי בעשור הקרוב".

הקמתם את החברה ב-2012, אחרי 9 שנים אתם מנפיקים בניו יורק בשווי 3.3 מיליארד דולר, איך ההרגשה?
"החוויה מדהימה. ההנפקה היא התחלה של שלב אחר בחיי החברה. זה משהו מאוד רגשי לי ולכל העובדים שהיו מעורבים - בין אם הם 8 שנים בחברה או 3 שנים - לראות מה הצלחנו לבנות יחד, איך הצלחנו להביא את זה למקום טוב, ביצועים פיננסיים, שוק שאוהב את הסיפור.

"זה מאוד מרגש וחגיגי, וזה היום הראשון והתחלה של משהו חדש עבורנו. לפני ההנפקה היו לנו דיונים כמו כמה להקצות לאיזה משקיע, וגם מהסוג של האם ללבוש לטקס בבורסה חולצה מכופתרת או טישרט עם לוגו של החברה. וכמובן גם מי יצטרף לטקס, כי אנחנו מוגבלים בגלל הקורונה".

Riskified

עיסוק: מספקת מערכות תשלומים ומניעת הונאות אשראי במסחר מקוון
היסטוריה: הוקמה ב־2012 על־ידי המנכ"ל עידו גל ומנהל הטכנולוגיה אסף פלדמן
נתונים: מעסיקה כ־650 עובדים, מתוכם כ־450 בישראל; עוד כ־170 בארה"ב והיתר במשרדים נוספים שיש לה בסין ובאנגליה. צפי הכנסות ברבעון 2/2021 - כ־55 מיליון דולר, תחזית הפסד נקי - כ־22 מיליון דולר, ה־EBITDA עשוי להיות חיובי

עוד כתבות

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

כנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

הסטארט־אפים הישראלים ממשיכים להוביל קדימה

כנס TECH IL של גלובס התקיים בהצלחה, בהשתתפות בכירים רבים מהתעשייה, ממשרדי הממשלה ורגולטורים מובילים ● הכנס הוכיח שדווקא בימים מאתגרים אלו, קהילת ההייטק הישראלית ממשיכה לשגשג, ליזום ולהוביל קדימה

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

מטוס של EasyJet / צילום: Shutterstock

איזיג'ט מבטלת טיסות עד סוף אוקטובר: איזה קווים יושפעו במיוחד?

ענקית הלואו קוסט רק החזירה פעילות לישראל, ותוך שבועיים ביטלה את כל הטיסות לארץ עד סוף אוקטובר ● המהלך צפוי להשפיע על כ־100 אלף נוסעים, שלדברי החברה יקבלו החזר כספי ● בשוק מעריכים כי הנפגעים העיקריים יהיו הקווים למערב אירופה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סימנים ראשונים מעידים - תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש

האינפלציה בפברואר הגיעה לקצב של 2.7% - מעל מהציפיות המוקדמות ● החשש המרכזי הוא ממגמה שלילית שתביא לחריגה מהיעד של בנק ישראל, כפי שצופים יותר ויותר גופים בשוק ● וכשזה המצב, קשה לראות את הריבית יורדת בקרוב

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

האינפלציה בישראל מתחממת / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מרימה ראש? מדד מרץ חם מהצפוי - קצב של 2.7%; מחירי הדירות ממשיכים לעלות

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.6% • נתוני האינפלציה הפתיעו את התחזיות המוקדמות, שציפו לעלייה חודשית של 0.5% ועלייה שנתית של 2.6% ● מחירי הדירות ממשיכים לטפס ● מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס: "בנק ישראל ימשיך לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל / צילום: כדיה לוי

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל: "המלחמה הציבה את ההייטק הישראלי בפני דברים שלא ראו קודם"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל, אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כלי הבינה המלאכותית מנוצלים היטב על ידי יזמים ישראלים ● בהתייחסו למלחמה בישראל סיפר: "במהלך המלחמה ציפינו לראות האטה, אבל נהפוך הוא - ראינו עלייה בקצב הבקשות לתכנית"

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo & Scitex, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל HP Indigo, נועם זילברשטיין: "החוסן שלנו, במיוחד בעיתות משבר, הוא ששומר עלינו כמובילים עולמיים"

עם מפעל בקריית גת, תוך כדי פינוי עובדים וגיוס מילואים מסיבי, בחברת HP Indigo & Scitex, אחת המעסיקות הגדולות בהייטק הישראלי, התמודדו עם אתגרי המלחמה ● "לא מדובר בתקופה חד־פעמית, אלא במרתון שנצטרך להתמודד איתו", אמר נועם זילברשטיין, מנכ"ל החברה, במהלך כנס TECH IL של גלובס

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת