גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רכישת פרשמרקט: זו לא העסקה שמשקיעי פז חלמו עליה. המנהלים דווקא מרוצים

בכירי פז מנסים לצייר את רכישת רשת המזון הצומחת כ"עסקה פנומנלית" שתהפוך את חברת האנרגיה למעצמה קמעונאית ● המשקיעים, מנגד, מגיבים באכזבה לסיבוב הפרסה מהכוונה המקורית שפז תימכר בעצמה, ויש מי שטענו שהנהלת ודירקטוריון פז בחרו באופציית הרכישה לטובתם האישית

סניף של רשת פרשמרקט / צילום: מצגת החברה
סניף של רשת פרשמרקט / צילום: מצגת החברה

קשה היה להתעלם מהניגוד שבין המסרים החיוביים ששידרו בכירי חברת האנרגיה פז  בשיחת משקיעים מיוחדת שערכו לאחר הדיווח על רכישת רשת פרשמרקט , ובין תגובת המניה במסחר בבורסה.

בשעה שיו"ר פז הראל לוקר ומנכ"ל החברה ניר שטרן היללו את העסקה לרכישת רשת המזון הצומחת תמורת כ-2.1 מיליארד שקל, צנחה מניית פז בכ-10%, ומחקה את התשואה החיובית שהניבה מתחילת השנה, בעיקר על רקע ההצעות לרכישת השליטה בחברה.

בפז תיארו את רכישת פרשמרקט כעסקה חלומית, שתייצר בעתיד תשואה פנומנלית לבעלי המניות שלה, כדברי היו"ר לוקר. אלא שהמשקיעים בשוק, מתברר, חלמו על עסקה אחרת - למכירת השליטה בפז עצמה - או לפחות על עסקה שתוסיף יותר נכסים ותוציא ממנה פחות מזומנים.

מתווה העסקה לרכישת פרשמרקט כולל תשלום של 1.7 מיליארד שקל במזומן ולצדו הקצאה של מניות פז לבעלי מניות פרשמרקט בשווי שוק של 380 מיליון שקל (לאחר הנפילה בבורסה).

 

מי שכבר מורווחים בגדול מהעסקה הם צמד בעלי השליטה ברשת פרשמרקט, האחים יוסי ושלומי אמיר, שמחזיקים כל אחד ב-32.4% ממניות החברה, ושהתמורה שלה יזכו יחד, במזומן ובמניות פז, תעמוד על 1.4 מיליארד שקל כמעט (ראו מסגרת). נכון למועד ההודעה על העסקה היא שיקפה פרמיה של 14% ביחס למחיר מניית פרשמרקט בבורסה, ובתגובה זינקה המניה בכ-9% וסגרה את מרבית הפער.

בעלי הרשת פרשמרקט, שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ פרשמרקט

רשת פרשמרקט מפעילה כיום 42 חנויות סופרמרקט (מרכולים) שכונתיות בפריסה ארצית. היא פועלת תחת שישה מותגים (פרשמרקט, מחסני מזון, סופר דוש, מחסני להב, טיפ טוב והיפר דודו), ומרבית פעילותה מרוכזת בתוך שכונות מגורים ובמרכזי הערים. בשנת 2020 רשמה פרשמרקט רווח נקי של 116 מיליון שקל, והרווחיות הגולמית (35.2%) והתפעולית (10.4%) שלה הן הגבוהות ביותר בתעשייה.

לאתגר את ההגמוניה בשוק חנויות המזון

עבור פז, רכישת רשת פרשמרקט עולה בקנה אחד עם רכישתה אשתקד של רשת סופר יודה, שמפעילה 17 מרכולים בתל אביב. נוסף על כך, מפעילה פז עוד 20 חנויות yellow בפורמט שכונתי, ויחדיו היא רואה עצמה כמי שיכולה לאתגר את ההגמוניה הנוכחית בשוק חנויות המזון הישראלי, ולהפוך לאחת מקבוצות הקמעונות הגדולות והמשמעותיות בישראל.

פז, שמפעילה כיום 264 תחנות דלק ועוד 220 חנויות נוחות בצמידות לתחנות, רוצה להפוך עצמה מחברת אנרגיה לחברת קמעונות, כלומר לחברה המשרתת בעיקר את הצרכן הסופי. זאת היא גם הפילוסופיה של המנכ"ל ניר שטרן, שהגיע מחברת סלקום, אשר מוכרת לצרכנים שירותי סלולר, אינטרנט, טלוויזיה רב-ערוצית וטלפוניה קווית.

לשם כך בונה פז את עצמה בתחום חנויות המזון ומנגד מתנתקת מתחום ייצור הדלקים, עם החלטה מהעת האחרונה להיפרד מההחזקה בבית הזיקוק אשדוד באמצעות חלוקת מניותיו כדיבידנד בעין לבעלי המניות של פז. לתפיסתה של פז, גם פזגז היא למעשה חברה המשרתת את הצרכן הסופי, ולכן משתלבת גם היא באסטרטגיה הנוכחית.

יש לציין כי מלבד פעילויות אלו, מחזיקה פז בשלוש חברות תעשייתיות: פזקר, פזמוביל, ופז שמנים. דומה כי השלוש הללו יאבדו בהדרגה את מקומן בליבת עסקיה של פז, אולם ימשיכו לפי שעה לחסות תחת כנפיה, לנוכח העובדה כי מדובר בחברות טובות ורווחיות.

"העסקה תוסיף לנו הרבה עוצמה וכוח"

בשיחת המשקיעים אמר היו"ר לוקר כי "העסקה תוסיף לנו הרבה עוצמה וכוח. יהיו לנו את המיקומים הכי טובים בענף - 80 חנויות בלוקיישנים מנצחים וזאת עוצמה אדירה". לוקר הוסיף כי "יש לנו את תחנות הדלק במיקומים הכי טובים בישראל, ואנחנו מגיעים עם פז גז ל-600 אלף בתי אב. אנחנו במגע עם הלקוח במיליוני עסקאות בחודש, ורכישת פרשמרקט היא התפתחות טבעית לפז.

"פרשמרקט היא חברה פנטסטית, לטעמי הכי טובה בענף עם רווחיות גולמית ותפעולית הכי טובות בענף. הרכישה הזאת תצעיד את פז קדימה. יש שינויים בעולם הדלקים ואנחנו נערכים לזה במסגרת תוכנית פז 2030.

"יש לנו חזון ואסטרטגיה לפז ב-2030 והעסקה הזאת היא חלק ממנה. היא תביא תשואה גבוהה לבעלי המניות". עוד ציין היו"ר לוקר, כי בניגוד לשנים עברו, כיום יש הרמוניה בדירקטוריון של פז והרמוניה בין ההנהלה לדירקטוריון, וזה הכי חשוב לדבריו.

הראל לוקר / צילום: איל יצהר

מנכ"ל פז, ניר שטרן, הדגיש כי "זאת עסקה טובה מאוד מאוד לפז ולבעלי המניות שלה. פרשמרקט זאת רשת מצוינת, היא השכילה בשנים האחרונות לרכוש עוד ועוד סניפים באופן הדרגתי. כולם מבינים היטב שהרווחיות נמצאת בשכונה, ובזכות לוקיישנים טובים הם מציגים רווחיות כל כך טובה.

"פרשמרקט מצטיינת בעולמות הרווח הגולמי והתפעולי. צריך לציין שלא מדובר בסופר נקודתי אלא ברשת עם מטה חזק, אנשי סחר ולוגיסטיקה ותפעול מצוינים. יש שם מערכת מאוד ברורה עם שיטה נכונה של רכישה ותמחור המוצרים".

האחים אמיר יישארו לשישה חודשים

במסגרת העסקה, נקבע כי בעלי השליטה יוסי אמיר ושלומי אמיר, שמחזיקים כיום בתפקידי היו"ר והמנכ"ל של פרשמרקט, ימשיכו בתפקידיהם למשך שישה חודשים ממועד ההשלמה. בנוסף, יעניקו השניים ייעוץ לחברה למשך שישה חודשים נוספים, כך שלמעשה ילוו את המיזוג.

על כך הוסיף היו"ר לוקר, כי "יוסי ושלומי מחויבים לשנה, ומי שמכיר אותם מכיר את האיכות שלהם ואת הג'נטלמניות שלהם. יש פה עסק ענק עם אלפיים עובדים, עם שיטה ומנגנון, והם יחפפו אותנו במשך 12 חודשים".

בפז גם הציגו את הסינרגיות הרבות בין החברות שייצור המיזוג, שכוללות שיפור תנאי הסחר והרכש, חיזוק מועדון הלקוחות של yellow והשבחת הפעילות באמצעות כלים טכנולוגיים מתקדמים וכניסה לתחום המכירות המקוונות.

לדברי לוקר, "הסינרגיות האלה בסוף הולכות להביא תשואה פנומנלית לבעלי המניות. הן שוות המון כסף וזה בסוף הלוגיקה של העסקה".

המנכ"ל שטרן ציין עוד, כי "אנחנו עם תשתית לקוחות ומועדון שיכולים להצעיד את החברה קדימה ואנחנו עם עין אחת על הטווח היותר קצר, אבל כל הזמן עם העין על 2030, ועם הצורך ליצור איזון בין הדלקים לבין הקמעונות".

מאי 2021: פז הופכת למטרה לרכישה

למנכ"ל שטרן היה ברור שכדי לצמוח תידרש פז לעסקה גדולה, ומניתוחים שבוצעו בחברה נמצא שרק פרשמרקט מעניינת לרכישה. יש לציין כי חברת יינות ביתן הוצעה לפז, וניתן היה כנראה לרוכשה לפי שווי של כ-500 מיליון שקל בלבד, כלומר ברבע מהמחיר שבו נרכשה פרשמרקט.

עם זאת, בהנהלת פז לא ראו ביינות ביתן חברה איכותית, בשעה שהיסודות של פרשמרקט נתפסו אצלה כלא פחות ממדהימים. בדיווח לבורסה חושפת פז, כי כבר בחודשים מרץ-אפריל 2021 באה הנהלתה בדברים עם פרשמרקט בנוגע לאפשרות לרכישת מניותיה, אלא שעניין זה לא הבשיל.

מאז התהפך הסיפור ב-180 מעלות, כאשר בתחילת חודש מאי 2021 הפכה פז, המתנהלת זה מספר שנים ללא בעל שליטה, למטרת השתלטות בעצמה.

תחילה הייתה זו קבוצת משקיעים בראשות לאומי פרטנרס שהציעה לרכוש בהקצאת מניות 25% ממניות פז. בהמשך הגיעו הצעות נוספות, בהן של קבוצת שיכון ובינוי, שהציעה למזג לפז את החברה הבת, שיכון ובינוי אנרגיה, תמורת הקצאה של 58% ממניות פז, ושל פרשמרקט עצמה, שהציעה עסקת מיזוג שבה יוקצו 36% ממניות פז לבעליה.

"אלו לא עסקאות שאנו מוכנים לעשות"

ההצעות הללו חייבו את דירקטוריון פז לפתוח בהליך מסודר לבחינתן, תוך מינוי יועצים משפטיים וכלכליים חיצוניים לצורך בחינתן. בעוד שארקו ופרשמרקט נשרו מהמרוץ, שיפרו לאומי פרטנרס ושיכון ובינוי את הצעותיהן, אלא שגם ההצעות המשופרות שהגישו נדחו על-ידי דירקטוריון פז. בדיווח לבורסה נכתב על כל אחת מההצעות, כי "שווי פז הגלום בהצעה נמוך משמעותית מהשווי ההוגן של החברה בהתאם לשתי הערכות שווי שערכו היועצים הכלכליים לדירקטוריון החברה".

לדברי היו"ר לוקר, "אלו לא עסקאות שאנחנו מוכנים לעשות. המחירים נמוכים ממה שאנחנו חושבים ואלו לא עסקאות טובות לפז ולבעלי המניות שלה". אלא שבשוק היו לפחות כמה משקיעים גדולים שהתאכזבו מהבחירה של הדירקטוריון לרכוש במקום להימכר, ובראשם כמה קרנות גידור שפתחו ככל הנראה פוזיציות השקעה סביב אפשרות זו.

אותה אכזבה, יחד עם סיום מאבק השליטה בפז והחשש אצל חלק מהמשקיעים מפני פגיעה בעסקי פרשמרקט לאחר עזיבתם של האחים אמיר, הובילו כנראה לנפילתה של מניית פז בבורסה.

בנוסף לכך, גם הודעתה של פז כי בכוונתה לבצע גיוסי הון וחוב לצורך מימון הרכישה יצרה כנראה לחץ על המניה. בשוק היו גם מי שטענו, כי ההנהלה והדירקטוריון בחרו באופציית הרכישה לטובתם האישית ולא לטובת החברה. עם זאת, קשה לקבל טענה זו לנוכח העובדה כי בראש פז עומדים כיום מנהלים צעירים יחסית (שטרן בן 50 ולוקר בן 56), שהגיעו לחברה לצורך השבחתה, ושביכולתם להתברג כנראה לתפקידי ניהול בכירים במרבית הגופים הגדולים במשק.

"אין חיה כזאת בדיני החברות", ענה לוקר, כאשר נדרש לשאלה מדוע לא הובא הנושא להכרעת אסיפת בעלי המניות. הוא הסביר כי מדובר בעוד עסקה שמבצעת פז. "הדירקטוריון וההנהלה מנהלים את החברה עם עשרות החלטות מדי חודש, וככה החברה עובדת". מי שכן יידרש לאשר את עסקת פז-פרשמרקט הם בעלי המניות בפרשמרקט והממונה על התחרות.  

עוד כתבות

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

עיראק / צילום: Associated Press, JEROME DELAY

הפצצה בבסיס המיליציות הפרו-איראניות בעיראק

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

שכונה ד' בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתל אביב עד באר שבע: השכונות עם הכי הרבה שוכרים בארץ

אמנם שיעור הבעלות על דירות בישראל גבוה, אולם יש אזורים שבהם שיעור השוכרים עולה כבר על 50% ● נתוני הלמ"ס מגלים איפה השכונות המבוקשות וכמה זה עולה למשקיעים ● כתבה שנייה בסדרה

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"