גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התחרות האמיתית שלנו היא הבנקים": דורי נאוי מסכם תקופה סוערת ומספר על הקרע המשפחתי

דורי נאוי, בעל השליטה בחברת האשראי החוץ-בנקאי אחים נאוי, מסכם שנה וחצי סוערות, שכללו מאבק מול אחיו ושותפו לשעבר, מסביר למה רצה לעבור בלב משבר הקורונה למיאמי, מדבר על תרומת החברה לפריחת הענף ומספר מדוע אינו חושש מהתלות באשראי לענף הנדל"ן

דורי נאוי / צילום: איל יצהר
דורי נאוי / צילום: איל יצהר

לא פעם בתקופה האחרונה מצא את עצמו דורי נאוי, בעל השליטה בחברת האשראי החוץ-בנקאי אחים נאוי, בכותרות, בחלק מהמקרים בנסיבות שמהן היה שמח להימנע. בעיקר אמורים הדברים בסכסוך שפרץ בין דורי (64) לאחיו שאול (67), שותפו הוותיק לייסוד אחים נאוי ולניהולה - סכסוך שהגיע לתביעה משפטית שהגישה חברת אחים נאוי נגד שאול, בטענות שונות להפרות הסכמים והתחייבויות אחרי פרידתו המפתיעה מהחברה בשנה שעברה.

הרקע לסכסוך שהתגלע היה, לפי אחים נאוי, הקמת חברה מתחרה שהקים שאול עוד כאשר שימש כנושא משרה באחים נאוי. מדובר בחברת יעקב פיננסים והשקעות, על שם אבי האחים, העוסקת גם היא בתחום האשראי החוץ-בנקאי. 

בחודש שעבר הסתיים הסכסוך בהסכם גישור, שבמסגרתו נדרש שאול נאוי לשלם פיצוי של קרוב ל-2 מיליון שקל לאחים נאוי, שמצידה סילקה את התביעה, וכן נקבע בהסכם, כי "לא תהיינה לצדדים טענות, תביעות או דרישות כלשהן זה כלפי זה" - כך לפי הודעת החברה.

הסכסוך בין האחים היווה את שיאה של רעידת האדמה המתמשכת שהחלה לפני כשנה וחצי, בעת שחברת המימון הוותיקה הייתה עדיין בלב סערת משבר הקורונה - שפגעה בעסקיה ובביצועי מניית החברה.

טרם לכך, דורי ושאול נאוי נתפסו יחד כרוח החיה מאחורי פעילות החברה הנושאת את שם משפחתם מאז ייסדו אותה לפני כ-40 שנה, שאותה ניהלו יחד - דורי בתפקיד המנכ"ל ושאול בכיסא היו"ר (עד שעבר זמן קצר לפני עזיבתו לכהן כמנכ"ל משותף לצד אחיו - בשל דרישה לעמידה בכללי ממשל תאגידי).

דורי נשאר בארץ, שאול עוזב את החברה

בחודש מאי 2020 הפתיע דורי נאוי את המשקיעים כשעדכן על כוונתו לעבור לגור במיאמי שבפלורידה. כשבועיים לאחר החלטתו הדרמטית, שבסופו של דבר לא יצאה לפועל בשל התנגדות בעלי המניות, הופתע דורי בידי אחיו הבכור, שהחליט לעזוב את תפקידו ולמכור לדורי (בהנחה משמעותית) את מניותיו באחים נאוי.

המכירה, שבוצעה אחרי צלילה של קרוב ל-50% שהשלימה מניית אחים נאוי תוך חודשים ספורים, כאמור בהשפעת משבר הקורונה, בוצעה בתמורה של כ-60 מיליון שקל, ולפי מחיר מניה של פחות מ-11 שקל - שהיה נמוך בכ-25% משווי השוק של המניה באותה עת.

דורי נאוי הסביר אז לגלובס, כי הפעולות שעליהן החליטו האחים הן "לטובת דור ההמשך בחברה", ואף אמר כי אם בעלי המניות, שלא אהבו את תוכניותיו ושלחו לירידות חדות את המניה, לא יאשרו לו את המעבר למיאמי, הוא ייאלץ להתפטר מתפקידו כמנכ"ל. זאת לאחר שהגדיר את משבר הקורונה כ"תקופה הכי קשה שלנו מאז שהתחלנו לעבוד בתחום".

מאז השתנו התוכניות מקצה לקצה, וכיום - כשמיאמי נראית כיעד שאותו יפקוד דורי נאוי למטרות נופש בלבד, ואחרי סיומו הרשמי של הסכסוך בינו ובין אחיו - הוא אומר בראיון לגלובס, כי "אירוע הקורונה התחיל בפברואר, ואני רציתי לעבור למיאמי בחודש מאי. בעקבות המשבר ראיתי שאפשר לתפקד גם מרחוק, וגם אחי עוד היה בעסק - אז חשבתי שזה צעד אפשרי. אבל השוק לא קיבל את זה, ועשיתי אחורה פנה אחרי שהדירקטוריון ביקש ממני להישאר, והעיקר שהכול בסדר עכשיו".

זה היה חלק מהרקע להיפרדות שלך ושל אחיך?
"כן. באותה תקופה חווינו מתח גדול בפעילות, ובאיזה שהוא שלב אולי הוא החליט שהוא לא רוצה להישאר בחברה לבד, כשאני טס. בסך הכול, לאורך כל השנים, ובעיקר בעשור האחרון, נטלתי על עצמי עוד תפקידים בניהול החברה, אז הוא החליט שמספיק לו והוא רוצה לפרוש. אני ביקשתי שיישאר, אבל הוא עמד על שלו והסביר שאחרי האירועים הדרמטיים בשוק, הוא לא רוצה להיות בעשייה כל כך גדולה".

במבט קדימה נאוי מעריך, כי "צריך לתת לזמן לעשות את שלו והאבק ישקע. אני רוצה שהכול יחזור לקדמותו ונחזור להיות אחים אוהבים כמו שהיינו". שאול נאוי סירב להתייחס לנושא.

שחר אושרי, היו"ר הטרי של אחים נאוי, מסכם: "הסיפור הזה מאחורינו. סיימנו אותו בצורה מכובדת, וחברת נאוי, מעמדה של חוסן, הסכימה להסכם הפשרה שבמסגרתו שאול קיבל אחריות ושילם הרבה כסף. הסכם הפשרה מנע מאיתנו הליכים משפטיים ארוכים, והחברה כעת ממוקדת בפעילות שלה קדימה. גם אם שאול נאוי פתח חברה מתחרה, זה לא משהו שיכול להשפיע על כל השוק".

המניה זינקה 200% מאז השפל של מרץ 2020

מאז אותו משבר עסקי וניהולי שעבר על קבוצת אחים נאוי, היא התאוששה בצורה משמעותית, והדבר ניכר גם בתוצאותיה הכספיות (ראו בסוף הכתבה) וגם בביצועי מנייתה, שמציגה תשואה מרשימה של פי שלושה (כ-200%) מרמת השפל בשיא המשבר בשווקים בשנה שעברה (מרץ 2020), מה ששולח אותה להיסחר סביב רמת השיא. 

שווי המניה הנוכחי, הנע סביב 27 שקל (גבוה ב-150% ממחיר המכירה של מניות שאול נאוי לאחיו) משקף לחברה שווי שוק המתקרב ל-900 מיליון שקל - הגדול ביותר מבין חברות האשראי החוץ-בנקאי הבורסאיות (מלבד מימון ישיר , הפועלת בתחום האשראי הצרכני).

קבוצת אחים נאוי נחשבת לאחת מחלוצות פעילות האשראי החוץ-בנקאי בישראל והראשונה מביניהן שהצטרפה לבורסה המקומית כבר לפני כעשור - בשנת 2011, באמצעות מיזוג לשלד בורסאי. היא גם החברה הראשונה שהנפיקה אג"ח בבורסה לאחר מאבק מול הרגולטור, אשר הוביל לחקיקת "חוק נאוי", שהסיר מגבלות משוק האשראי החוץ-בנקאי ואיפשר לחברות הפועלות בו להגדיל את היקפי פעילותן. 

בניגוד לעבר, שבו עיקר פעילות החברה התרכז בניכיון צ'קים (עסקה שבה מקבלים לקוחות החברה את ערכם הכספי של הצ'קים הדחויים שבידם, ואלה מוסבים לחברה בתמורה לעמלה), עיקר פעילותה של אחים נאוי כיום, מדגישים קברניטיה, הוא במתן הלוואות לעסקים, תחום המהווה לטענתם כ-80% מפעילות החברה. פעילות ניכיון הצ'קים, שעלולה להיתפס אצל חלק מהמשקיעים כ"שוק אפור", נותרה קטנה יחסית.

 

על הדרך שעשתה אחים נאוי מאז הצטרפה לבורסה מספר נאוי: "אנחנו חברה משפחתית, עוד מבית אבא, ומאז, דור ההמשך, שזה אנחנו, גדל והתרחב (שלושה מילדיו של דורי מועסקים כיום בחברה, א"ל). הגענו לשוק ההון בלי מתחרים וכששוק האשראי החוץ-בנקאי עוד היה בתולי. היום הוא עדיין לא ממש מפותח, אבל במצב הרבה יותר טוב לעומת מה שהיה לפני 20-30 שנה, כשהיינו בו שליטים בלעדיים".

כשנאוי מזכיר את התפתחות השוק, קשה להתעלם ממגמת צמיחת הענף בבורסה. מגזר פעילות האשראי החוץ-בנקאי הוא אחד הענפים הצומחים בבורסה המקומית בשנים האחרונות, והוא כולל כבר כ-20 חברות, הנסחרות בשווי מצרפי של יותר מ-8 מיליארד שקל, עיקרו מיוחס לחמש מובילות הענף - מימון ישיר, נאוי, אס.אר אקורד, גמא ופנינסולה.

מה הביא לפריחת השוק ולהצטרפות של כל כך הרבה שחקנים?
נאוי לא מהסס להצביע על החברה שייסד: "כל עוד לא היינו חברה ציבורית עשינו כסף מצוין והיו לנו תוצאות פנומנליות, אבל לא הכירו את הפוטנציאל שלנו. ברגע שעברנו לזירה הציבורית ושמנו את עצמנו בפרונט, התחילו לראות מרבעון לרבעון את מה שאנחנו עושים, כתבו עלינו, וזה פתח את העיניים לכולם שהבינו שיש פוטנציאל אדיר לתחום, ויש פה עוד דרך ארוכה מאוד להתפתחות וצמיחת השוק.

"הבנקים כבר ידעו את זה, כי היו לנו אצלם קווי אשראי גדולים. אם לא היינו מגיעים לבורסה, לא היינו מתפתחים בצורה שהתפתחנו, בזכות השקיפות ומקורות הגיוס שלא היו קיימים לנו טרם לכך".

המנכ"ל אושרי מוסיף, כי "אנחנו נמצאים בשוק שנראה תחרותי ואגרסיבי, אבל נאוי שונה מרוב החברות שנמצאות בו. אנחנו מסתכלים על התחרות שיש לנו מול האשראי שמעניקים הבנקים. בעולם, במקומות כמו ארה"ב ובמזרח הרחוק, רואים שוק חוץ-בנקאי הרבה יותר מפותח, כך שגם בישראל הפוטנציאל להגיע לתיקי אשראי הרבה יותר גדולים הוא גדול, וזו הסיבה שרואים את הבנקים ואת חברות הביטוח נכנסות כשותפות בחברות אשראי חוץ-בנקאיות".

את מי אתם רואים כמתחרים הגדולים שלכם?
נאוי: "הבנקים. אנחנו בפער ענק מיתר החברות בשוק שלנו, אבל אנחנו רוצים לדבר על עצמנו. אין עוד חברת אשראי חוץ-בנקאי שיש לה יותר מ-2 מיליארד שקל אשראי מהמערכת הבנקאית, וזו עוצמה אדירה עבורנו. עכשיו גם גייסנו אג"ח, וזו רגל שעוד נרחיב בהמשך, כך שיהיו לנו עוד מקורות אשראי, ונוכל להתרחב ולקחת עוד נתחי שוק".

אושרי מוסיף, כי "אין חברות בשוק שמתקרבות לרווחיות שלנו, ונצטרך לנצל את זה ואת התמיכה הבנקאית, ושל שוק ההון, שמאפשרת לנו לגייס במרווחים נמוכים".

גם הצרכן מרוויח מהתחרות הגדלה?
 אושרי: "מאוד. אפשר לראות את מגמת השחיקה במרווחים שאנחנו מדווחים עליה, כי ככל שיש שמירה הדוקה על פרופיל סיכון נמוך, הדבר בא לידי ביטוי במרווח. אבל כך אנחנו מגיעים לתוצאות איכותיות יותר.

"בשוק עם פרופיל סיכון נמוך, בלי צ'קים חוזרים ואירועים מסוג זה שדורשים תשומת לב, אפשר להקדיש את הזמן לצמיחה, ושוק ההון ומערכת הבנקים תומכים בנאוי בצורה פנטסטית כדי לאפשר לה לצמוח".

נאוי מוסיף, כי "לצרכן זה טוב שלא רק הבנקים שולטים בשוק, ושאנחנו מתחרים במערכת הבנקאית". לדבריו, גם שיעורי הריבית מעידים על רמת התחרות הגוברת: "הריביות שעליהן מדווחות חברות כרטיסי האשראי נעות סביב כ-8%-10%, ואצלנו הממוצע של כל התיק הוא כ-7%, כך שאפשר לראות שיש פה תחרות אמיתית, ובסך הכול הצרכן נהנה".

בעלי המניות דחו את הצעת הרכש של דורי

עליות השערים הנרשמות במניית נאוי בתקופה האחרונה לא מרתיעות את בעל השליטה, שממשיך להגדיל את החזקותיו בחברה. לפי נתוני הבורסה במחצית הראשונה של השנה הוא השקיע 35 מיליון שקל ברכישת 5% מהונה של נאוי.

כיום מחזיק דורי נאוי בכ-45% ממניות החברה, בשווי שוק של כ-400 מיליון שקל, אחרי שבחודש שעבר נדחתה הצעת רכש שפרסם לעוד כ-15% מהונה של נאוי תמורת כ-120 מיליון שקל.

נאוי מנסה לראות את הצד החיובי בדחיית הצעתו על-ידי בעלי המניות: "כנראה השוק חושב שהחברה שווה יותר ממה שהיא שווה כיום, וחוסר ההיענות להצעה מראה על האמון של שוק ההון בחברה".

אושרי מוסיף בעניין זה, כי "אם בעל השליטה שפעיל בה בצורה מלאה מביע כוונה לביצוע רכישה משמעותית, זה מראה שהוא מאמין מאוד בחברה, ותוצאות ההצעה הראו שגם השוק מאמין מאוד בחברה".

"התמקדות בענף הנדל"ן למגורים ותשתיות"

באשר לעתיד, בנאוי מסבירים כי אסטרטגיית הפעילות מכוונת לגיוון והגדלה של תיק האשראי של החברה עד לכ-3 מיליארד שקל בסוף הרבעון הראשון של 2022 (לעומת כ-2.5 מיליארד שקל כיום), וזאת "באמצעות המשך הפעילות הקיימת תוך התמקדות בענף הנדל"ן למגורים ותשתיות, ובאמצעות כניסה לתחומי מימון חדשים ולהסכמי שיתוף פעולה אסטרטגיים".

בחברה שואפים לכך שחלק גדול מהאשראי יינתן "לענף הנדל"ן למגורים ותשתיות לצורך השלמת הון עצמי, התחדשות עירונית כנגד משכנתא שנייה ושעבוד עודפים". כמו כן החברה בוחנת אפשרות לליווי פרויקטים בשיתוף חברת ביטוח. 

אתם לא חוששים מכך שכמחצית מתיק האשראי שלכם כיום הוא לנדל"ן למגורים?
נאוי: אנחנו נשענים על קרקע מוצקה. שוק הנדל"ן למגורים הוכיח את עצמו בביקושים שהוא מציג, שלא נעצרו גם בקורונה, עם המשך עלייה במכירות וסיפורים של חברות נדל"ן על חוזים שנחתמים בגינה של הבית. השוק הזה עובד יפה ואנחנו לא חוששים משוק שיש בו מעט היצע וביקוש גדול. שוק הנדל"ן למגורים הוא שוק בהתפתחות ענקית".

"הגדלת תיק האשראי תאפשר את הכפלת הרווח בעתיד"

כמגמה, אחים נאוי מציגה צמיחה משמעותית בהיקף עסקיה כבר שנים ארוכות. הכנסותיה צמחו ביותר מ-50% תוך ארבע שנים, מ-100 מיליון שקל ב-2015 ל-155 מיליון שקל ב-2019, בעוד שרווחיה נעו בטווח של 52-72 מיליון שקל בכל שנה.

בשנה שעברה, כמו כל השוק, גם נאוי נפגעה מהשפעות הקורונה, והכנסותיה נשחקו ב-12% ל-136 מיליון שקל בעקבות "ירידה ביתרת תיק האשראי הממוצע" שהעניקה ללקוחותיה.

בנאוי מסבירים, כי צעדי הבידוד והגבלות התנועה שהוטלו בעקבות התפשטות הקורונה, והאטת הפעילות הכלכלית בישראל, הובילו אותה להחלטה לצמצם באופן יזום את מתן האשראי, כך שבסוף השנה שעברה היקפו עמד על כ-1.8 מיליארד שקל, לעומת כ-2.5 מיליארד שקל בסוף שנת 2019 - רמה שאליה כבר חזר כיום.

למרות זאת, הרווח הנקי השנתי שלה אשתקד קפץ ביותר מ-40% והסתכם ב-74 מיליון שקל - אחרי שב-2019 סבלה החברה מעלייה חדה בהוצאותיה לחובות מסופקים. את המחצית הראשונה של השנה הנוכחית סיכמה נאוי עם שיפור של 6% בהכנסותיה, שהגיעו ל-75 מיליון שקל, והרווח שלה קפץ ב-45% והתקרב ל-50 מיליון שקל, אחרי שנהנתה בין היתר מביטול הוצאות לחובות מסופקים.

מחלקת המחקר של ברק קפיטל החלה לפני כמה חודשים בסיקור פעילות החברה, ושם סבורים כי "נאוי הינה בעלת פוטנציאל הצמיחה הגבוה ביותר בסקטור האשראי החוץ-בנקאי בישראל", והעריכו, כי "הגדלת תיק האשראי תאפשר לחברה להכפיל את הרווח הנקי בשנים הקרובות".

כפי שנאוי מציגה, כמחצית מהלוואותיה הן לחברות ויזמים בתחום הנדל"ן, והיתרה לפעילויות בתחומי השירותים, מזון וחקלאות, פיננסים, תשתיות, מסחר, מפעלים ותעשייה, אנרגיה ותקשורת. בסך הכול לנאוי כ-3,000 לקוחות והריבית הממוצעת על תיק הלקוחות שלה נטו, במונחים שנתיים, עומדת על כ-7%.

קבוצת אחים נאוי

עיסוק: פועלת במתן אשראי חוץ בנקאי , עם כ-3,000 לקוחות. כמחצית מהיקף האשראי שלה הוא לפעילות נדל"ן, והיתרה מתחלקת על-פני תחומים אחרים

היסטוריה: הוקמה בשנת 1983 על-ידי האחים דורי ושאול נאוי, ובשנת 2011 החלה להיסחר בבורסה אחרי שפעילותה מוזגה לשלד בורסאי. כיום בעל השליטה בחברה הוא דורי נאוי, אחרי שבשנה שעברה רכש את החזקות אחיו  

נתונים: כמנכ"ל החברה מכהן דורי נאוי, והיו"ר שלה הוא שחר אושרי. תוצאותיה ב מחצית הראשונה של 2021: הכנסות של 75 מיליון שקל, ועלייה של 44% ברווח הנקי ל -49 מיליון שקל  

עוד כתבות

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שכונה ד' בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

מתל אביב עד באר שבע: השכונות עם הכי הרבה שוכרים בארץ

אמנם שיעור הבעלות על דירות בישראל גבוה, אולם יש אזורים שבהם שיעור השוכרים עולה כבר על 50% ● נתוני הלמ"ס מגלים איפה השכונות המבוקשות וכמה זה עולה למשקיעים ● כתבה שנייה בסדרה

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המשקיעים חוזרים לטרנד שמרוויח מהריבית - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם ● המתיחות שהביאה את מדד הפחד לשיא של חמישה חודשים והאפשרות להרוויח ממנו ● הסימנים שמעידים כי תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש ● וגם: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

שי-לי עטרי וינר / צילום: צילום: עוז שמש | איפור ושיער: שלומית פדידה | סטיילינג: בר פרידמן

שי-לי עטרי וינר: "שייה לא ילדה עצובה. היא בערך הדבר הכי מצחיק שיש"

בפסח שעבר שי-לי עטרי ויהב וינר היו אם ואב הסדר של קיבוץ כפר עזה. השנה היא מסרבת לחגוג ● אבל בדבר אחד היא מצליחה להיאחז ● פרויקט מיוחד

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין