גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלון רבוע כחול השלימה את ההשתלטות על גלובל פאוור

החברה, שבבעלות מוטי בן משה, שילמה קרוב ל-58 מיליון שקל וכעת מחזיקה ב-46.5% ממניות גלובל פאוור הציבורית ● גלובל פאוור מחזיקה בכ-30% ממניות תחנת הכוח הפרטית IPM בבאר טוביה

מוטי בן משה / צילום: יריב כץ - ידיעות אחרונות
מוטי בן משה / צילום: יריב כץ - ידיעות אחרונות

חברת אלון רבוע כחול , שבבעלות מוטי בן משה, השלימה ביום חמישי האחרון את העסקה שהפכה אותה לבעלת השליטה בחברה הציבורית ג'י.פי גלובל פאוור . בעקבות השלמת העסקה מחזיקה אלון רבוע כחול ב-46.5% ממניות גלובל פאוור, שנסחרת בבורסה לפי שווי של כ-260 מיליון שקל.

במסגרת העסקה, רכשה אלון רבוע את מלוא הבעלות על חברת כר אקו, המחזיקה ב-34.81% ממניות גלובל פאוור, ובמקביל רכשה באופן ישיר עוד 0.59% ממניות גלובל פאוור. המוכרים בעסקה הם דנה כספי, בן זוגה ניסן כספי, ואחיה של דנה ירון רווח.

אלון רבוע כחול, שהחזיקה טרם העסקה ב-11.1% מגלובל פאוור, שילמה בתמורה למוכרים סכום כולל של 57.8 מיליון שקל. לדברי אלון רבוע כחול, במסגרת העסקה היא גם העמידה ערבות אוטונומית ובלתי מותנית, להלוואה שנטלה כר אקו מגוף פיננסי בסך 20.4 מיליון שקל.

מתחים בפירמידת השליטה של תחנת הכוח IPM

גלובל פאוור מחזיקה (בשרשור) ב-30.2% ממניות תחנת הכוח הפרטית IPM באר טוביה (21.2% בדילול מלא), שהחלה לפעול מסחרית בחודש פברואר 2021. לאלון רבוע כחול גם החזקה נפרדת (בשרשור) ב-15.24% ממניות אי.פי.אמ באר טוביה, מה שהופך אותה לבעל מניות מהותי בתחנת הכוח.

אלא שאל רשימת בעלי המניות הגדולים בתחנת הכוח IPM עומדת להצטרף גם קרן קיסטון, שבשליטת גיל דויטש, רוני בירם ונבות בר. עניין זה מעלה מחדש את רף המתחים בקרב בעלי המניות השונים המחזיקים בחברות השונות בפירמידת השליטה של תחנת הכוח.

קיסטון חתמה באחרונה על עסקה רחבה לרכישת נתח (בשרשור) של 34% בתחנת הכוח IPM בתמורה לתשלום כולל של כ-600 מיליון שקל. במסגרת העסקה, שתושלם במספר שלבים, תרכוש קיסטון מקרן נוי ומחברת לאומי פרטנרס (זרוע ההשקעות הריאליות של בנק לאומי) נתח של 40% ממניות אי.פי.אם אחזקות ואת הזכאות להחזר הלוואות בעלים בגינן.

תחנת הכוח IPM בבאר טוביה / צילום: יח''צ

בנוסף, תרכוש קיסטון מקרן נוי ומלאומי פרטנרס גם 5.1% ממניות החברה הבת, טריפל-מ, ואת הזכאות להחזר הלוואות בגינן. בתמורה, תשלם קיסטון לקרן נוי וללאומי פרטנס סכום כולל 293 מיליון שקל בחלקים שווים (146.5 מיליון שקל לכל אחת מהן).

במקביל, חתמה קיסטון על הסכם עם קבוצת הפניקס, לרכישת החזקות והלוואות תמורת 307 מיליון שקל. עסקה זו כולל רכישה של 10.5% ממניות ג'י.פי גלובל ורכישת הלוואות שהועמדו לג'י.פי גלובל ולאהוד בן ש"ך ושניתנות להמרה ל-10% ממניות אי.פי.אם, וכן 7.5% ממניות חברת טריפל-מ.

עסקאות אלו כפופות גם הן להתקיימות תנאים מתלים שנקבעו בהסכם, בהם קבלת אישור רשות התחרות, אישור רשות החשמל וקבלת אישורי צדדים שלישיים והסכמות הגופים המממנים. היום דיווחה קיסטון, כי המועד האחרון להתקיימות התנאים המתלים להשלמה הראשונה שנקבע בהסכם עם הפניקס, ביחס לרכישת גלובל פאוור והלוואת הפניקס, נדחה עד ל-22 באוקטובר 2021.

 

הסיבה לכך נעוצה כנראה בצורך של הפניקס לקבל את אישור דירקטוריון גלובל פאוור למכירת ההלוואה שניתנה לחברה וכן בפניות של בעלי מניות בגלובל פאוור לדירקטוריון החברה, במטרה למנוע עסקה זו. בנוסף, דיווחה קיסטון כי "בתגובה לפרסומים בכלי התקשורת הבוקר מבהירה החברה, כי אין ולא היה בינה לבין חברת OPC משא ומתן בקשר עם הזכויות שרכשה בקבוצת איי.פי.אמ באר טוביה".

בעלי המניות ניסו למנוע את כניסת קיסטון?

בהודעתה, התייחסה קיסטון לדיווחים בתקשורת, לפיהן פועלת או.פי.סי להשתלט על תחנת הכוח איי.פי.אמ באר טוביה באמצעות הגשת הצעה גבוהה יותר ללאומי פרטנרס, לקרן נוי ולקבוצת הפניקס, תוך מתן פיצוי לקרן קיסטון. עם זאת, לגלובס נודע כי נושא זה כלל אינו נמצא על הפרק מבחינתה של או.פי.סי.

עפ"י ההערכות, פעלו חלק מבעלי המניות (בשרשור) של IPM בניסיון למנוע את כניסתה של קיסטון, באמצעות פנייה לרוכשים אפשריים אחרים, כדוגמת או.פי.סי. פנייה כזאת אכן בוצעה לאו.פי.סי והחברה ערכה בדיקה ראשונית של הנושא, אך החליטה שלא להתקדם בו, כך שכרגע הנושא לא על הפרק ומסיבה זו החליטה או.פי.סי היום שלא להתייחס לפרסום זה.

תחנת הכוח IPM באר טוביה מוחזקת בידי חברת טריפל-מ (84%) וחברת אי.פי.אם 3000 (16%). 51% ממניות טריפל-מ מוחזקות בידי חברת אי.פי.אם אחזקות, ש-40% ממניותיה מוחזקות בידי גלובל פאוור. התחנה ממוקמת באזור התעשייה באר טוביה ופועלת באמצעות גז טבעי. הפעלה המסחרית החלה בפברואר 2021 ולתחנה הספק מותקן של כ-451 מגה וואט במחזור משולב.

מדובר באחת מתחנות הכוח הטובות והמתקדמות בארץ, שהוקמה ע"י חברת סימנס ומוכרת חשמל לחברת החשמל וללקוחות פרטיים. התחנה פועלת תחת אסדרה 914 אשר קובעת כי 85% מתפוקת החשמל המיוצרת תימכר לרשת החשמל, והיתרה תימכר לצרכנים פרטיים.

עוד כתבות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד