גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שופרסל משיקה מועדון לקוחות משודרג על רקע התחרות הגבוהה בענף

המועדון יאפשר ללקוחות לנצל את הצבירה גם ברשתות מענפים אחרים ● מנכ"ל שופרסל, איציק אברכהן: "המשימה שלנו היא לבנות נאמנות ואהדה"

מנכ''ל שופרסל איציק אברכהן בהשקת מועדון הלקוחות החדש / צילום: סיון פרג'
מנכ''ל שופרסל איציק אברכהן בהשקת מועדון הלקוחות החדש / צילום: סיון פרג'

שופרסל משדרגת את תוכנית מועדון הלקוחות שלה עם מיתוג מחדש ותוכנית משופרת לצבירת כסף למימוש גם ברשתות אחרות.

במועדון שופרסל, הפועל בפורמט חינמי, חברים כ-2 מיליון לקוחות, כ-650 אלף מתוכם מחזיקים בכרטיס אשראי שופרסל (כאל). שופרסל, שפרוסה ב-300 סניפים, היא הרשת הגדולה בישראל ומשכך גם מועדון הלקוחות שלה הוא הגדול בענף. לשם המחשה מספר חברי המועדון של רמי לוי, הרשת השנייה בגודלה, עומד על כ-800 אלף מתוכם כ-260 אלף מחזיקים בכרטיס אשראי.

בשופרסל מדווחים כי 85% מהקונים ברשת הם חברי מועדון ועל בסיס הנאמנות הזו הוחלט להעמיק את פעילות המועדון המחודש, שקיבל את השם Supereme. כעת לצד צבירת כסף למימוש לשופרסל ו-BE, ניתן יהיה לממש אותו גם ברשתות מענפים שונים (אופנה, ספרים, צעצועים וכד'). בנוסף ניתנת צבירה מוגדלת למשלמים בפייבוקס במסגרת שיתוף הפעולה של שופרסל עם אפליקציית התשלומים של בנק דיסקונט. השבוע גם תיכנס האופציה להשתמש באפליקציה כארנק דיגיטלי בקניות בשופרסל על ידי מחזיקי כרטיס האשראי של הרשת.

שינוי בתחשיב הצבירה

ומה השונה במועדון המחודש? תחשיב הצבירה שופר. על כל 133 נקודות שהומרו לשקל למימוש, כעת כל 100 מטבעות (במקום נקודות) שנצברים יומרו לשקל. יחס הצבירה משתנה בין חברים המחזיקים בכרטיס אשראי ובין אלה שלא. כלל החברים צוברים מטבע אחד על כל שקל של קניות, מחזיקי כרטיס האשראי צוברים שני מטבעות על כל שקל קנייה - הטבה שתגדל ל-3 מטבעות על כל שקל בקניית מוצרי המותג הפרטי. אפשר גם להגדיל: המשלמים בפייבוקס בקופות שופרסל יעלו את יחס הצבירה ל-4 מטבעות על כל שקל.

הצבירה וההמרה של המטבעות מותנת בקנייה של מינימום 500 שקל בחודש. כל 100 מטבעות שנצברו מומרים לשקל שניתן לממש ברשתות שנמנות על תו הזהב ובשופרסל. במקביל תשפר שופרסל את הקופונים הפרסונליים שנשלחים לחברים. בשנה האחרונה על פי דיווחיה מומשו כ-17 מיליון קופונים.

למרבית הרשתות הפועלות בתחום בישראל קיים מועדון לקוחות שמשרת את החברות בעיקר לצבירת מידע על החברים ועל הרגלי הקניות לטובת הגדלת סל הקניות (הנחות מותאמות) ולטובת הגברת הנאמנות דרך 'הכסף' שנצבר בקניות אותו ניתן לממש. רוב המועדונים פועלים בפורמט דומה: צבירה על כל קנייה, הנחות בלעדיות לחברי מועדון (בידול), לרבות ימי מכירה מיוחדים.

העובדה שמרבית הרשתות לא גובות כסף על ההצטרפות למועדון מובילה לכך שרבים מהצרכנים חברים בכמה מועדונים. נושא התשלום על המועדון שנוי במחלוקת משום שבאמזון, למשל, הגובה כ-100 דולר לשנה על החברות במועדון הפריים שלה, ענקית הקמעונאות לא רק מרוויחה מעצם התשלום, אלא גם מגבירה את הנאמנות של הלקוחות המשלמים.

בשופרסל אין כוונה לגבות כסף על החברות במועדון, למרות ההשראה לפורמט שנלקחה ממועדוני הלקוחות הגדולים בעולם. התחרות מתחדדת גם לנוכח העובדה כי בעולמות הקמעונאות הנאמנות של הצרכנים לא נמדדת רק על פי תמריצים והנחות. הרגלי הצריכה השתנו וכיום הנאמנות נמדדת גם על פי הקרבה הגיאוגרפית של החנות לבית הלקוח, כשנושא הנוחות, בעיקר בערים, צובר תאוצה בשיקולי הקנייה.

"ביקוש לאונליין שאנחנו לא יכולים לתת לו מענה"

"עברנו שינויים דרמטיים בתפיסת הלקוח", אמר מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן בהשקה, "הקמנו אגף מיוחד כדי להסביר לכולם שבעולם החדש הלקוח הוא מהות הביזנס. בכל נקודת זמן בעולם יש בין 2 ל-6 מתחרים על כל לקוח והמשימה שלנו היא לבנות נאמנות ואהדה. מרשת של סופרמרקטים עברנו לקבוצה קמעונאית. אנשים כבר לא נכנסים לשופרסל רק בשביל לקנות חלב. המחיר חשוב, אבל בעולם החדש כשהמחיר הוא הוגן מעטפת המוצרים והשירותים חשובים לא פחות. קפצנו ארבע שנים קדימה באפס זמן כי מאמינים לנו. בפעם הראשונה אנחנו נעים בשני מסלולים של החנויות המסורתיות פיזיות והעולם הדיגיטלי-טכנולוגי. אנחנו קוראים את המפה בשוק הישראלי ורואים מה קורה בעולם ומבינים שצריך לרוץ בשני המסלולים".

למתחרים שדומיננטיים הרבה פחות בעולמות האונליין והדיגיטל, שלח אברכהן עקיצה: "מי שלא מאמין במהלך כזה או אחר יגיעו לזה, אם לא היום אז בעוד שנתיים או חמש שנים. אני מדבר על מי שרוצה להוביל שוק ארצי לא דרך הקמה של 40 חנויות שכונתיות בתל אביב".

שופרסל היא הרשת החזקה ביותר בישראל במכירות אונליין עם כ-21% מהמכירות. נתון ששם את המתחרים הרחק מאחור עם פחות מ-10% מנתח המכירות ועם ממוצע של כ-5% אצל מרביתן. "סיימנו את 2019 עם מחזור של 2 מיליארד שקל באונליין. נחתה עלינו הקורונה וב-2020 הגענו ל-3 מיליארד שקל. לפי קצב המכירות של 2021 אנחנו משמרים את הנתונים של 2020. אנחנו מובילים את עולם המזון והלא מזון באונליין ונמשיך להוביל". לקראת סוף השנה תיכנס הרשת להרצה של מחסן לוגיסטי שיוכל לייצר 40 אלף משלוחים בשבוע.

עקיצה אחרת למתחרים עסקה במותג הפרטי, שאין ברמבית הרשתות המתחרות, דוגמת ויקטורי או רמי לוי, ואילו יוחננוף הודיעה היום על השקת מותג פרטי משלה.

נתח המותג הפרטי בשופרסל טיפס ל-27%, מספר שמעיד על כך שיש קטגוריות שבהם הצרכנים הישראלים מוכנים לשחרר את הנאמנות למותגים מוכרים. אלא שלא בכולם, לאחרונה למשל ביטלה שופרסל את מוצרי המותג הפרטי בתחום המזון לתינוקות ובמשקה קולה, תחומים שבהם יש מותגים מוכרים שמובילים את השוק. "אין רשת מערבית משמעותית שאין לה מותג פרטי, אם הוא יושב על נתח של 25% או 40% או כמו הרשת הספרדית מרקדונה שהמותג הפרטי שלה מהווה 70% מהמכירות. היעד שלנו הוא להגיע ל-35% במותג הפרטי", אמר אברכהן.

אברכהן קושר את השינוי שעברה הרשת למחאה החברתית: "שנת 2014, אחרי המחאה החברתית הייתה פרק מאוד קשה לשופרסל אחרי שהציבו אותנו יחד עם תנובה בכיכר העיר והסבירו שאנחנו האחראים ליוקר המחיה. זו הייתה תקופה לא פשוטה ומאז החלטנו לשנות מקצה לקצה את החברה, לא במכירה של מוצרים אחרים אלא בהתנהגות אחרת. יצרנו אמנה חדשה עם הלקוחות, בנינו תשתיות מתקדמות בשרשרת האספקה, בדאטה ב-IT. ממצב שבו הספקים הפעילו אותנו עברנו למארג יחסים של שיתוף פעולה. התייעלנו, נפרדנו מעובדים כמהלך הכרחי להבראת החברה".

אלא שהיום המצב הפוך: שופרסל, אומר אברכהן מחפשת לגייס עובדים "אומרים שיש גל פיטורים ואני רואה שהעובדים התאדו או שהם לא רוצים לעבוד קשה. מי שיציע לי 50 וגם אלף עובדים לעבודת שטח, אני אקלוט. אנחנו חווים ביקוש לאונליין שאנחנו לא יכולים לתת לו מענה".

עוד כתבות

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?