גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד פירמה מצטרפת לטרנד העלאות השכר: באיזה משרד עו"ד גדול הכי משתלם לעבוד?

מ. פירון מצטרף לטרנד העלאות השכר במשרדי עורכי הדין, שנחשף לראשונה בגלובס ●  שורה של משרדים, בהם גורניצקי, הרצוג פוקס נאמן, מיתר ואגמון, כבר שיפרו את תנאי העובדים במטרה להיאבק בבריחת המוחות להייטק

תחרות שכר המתמחים במשרדי עורכי הדין הגדולים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
תחרות שכר המתמחים במשרדי עורכי הדין הגדולים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

חשיפת גלובס על העלאת שכר במשרדי עורכי הדין הגדולים במטרה למנוע נטישת עובדים ממשיכה לעורר סערה: על רקע התחרות הגוברת בין משרדי עורכי הדין הבכירים בישראל, גם במשרד עורכי הדין מ. פירון ושות', אחד מחמשת המשרדים הגדולים בישראל, הוחלט על העלאת השכר לעורכי הדין הצעירים והמתמחים.

בעקבות העדכון יועלה שכרם החודשי של המתמחות והמתמחים ב-2,000 שקל ל-11,500 שקל. עורכי הדין בשנה הראשונה יקבלו 15 אלף שקל בחודש, בשנה השנייה יעלה שכרם ל-17 אלף שקל בחודש, ואילו שכרם של עורכי הדין בשנתם השלישית יעלה ל-19 אלף שקל בחודש. כחלק מהשכר, המשרד יעניק לעורכי הדין את האפשרות לבחור בין כרטיס "תן ביס" או תשלום אש"ל של 500 שקל.

משרד מ. פירון ושות', שנוסד בשנת 1950, נחשב לאחד ממשרדי עורכי הדין המסחריים המובילים בישראל ומונה כיום כ-400 עובדים, מהם כ-280 עורכי דין וכ-40 מתמחים.

בפירון אומרים כי שינויים אלה יתווספו להטבה של יום עבודה מהבית וכן ל-"HAPPY HOUR", ערבי גיבוש, מתנות, בונוסים ועוד.

עו"ד צבי פירון, ראש המשרד, מסר: "אנחנו משקיעים מחשבה רבה בהון האנושי ומקפידים לטפח ולקדם מתמחים ועורכי דין, מוכשרות ומוכשרים, המהווים את הלב הפועם של משרד פירון. העולם משתנה, ואנחנו משתנים יחד איתו ופועלים לשיפור בתנאי העסקה בכל המישורים, מתוך גאווה ואמונה בצוות המצוין לו זכה המשרד".

עו''ד צבי פירון / צילום: אייל מרילוס

העלאות שכר גם במשרדים נוספים

בסוף דצמבר נחשף בגלובס כי משרדי עורכי הדין הגדולים מעלים את השכר באלפי שקלים. כך, משרד הרצוג פוקס נאמן החליט להעלות החל מינואר 2022, את השכר של כלל עורכי הדין בשנתם הראשונה מ-14 אלף שקל ל-16 אלף שקל. בשנה השנייה העלאת השכר תהיה משמעותית אף יותר ותגיע ל-19 אלף שקל. בשנה השלישית השכר כבר יקפוץ ל-21 אלף שקל. בשנה הרביעית יעלה ל-23 אלף שקל, ובשנה החמישית השכר יעלה מ-20 אלף שקל כיום ל-25 אלף שקל. זאת בנוסף לבונוס שנתי משמעותי על פי הישגי עורכי הדין. בהמשך הודיע המשרד גם על העלאת שכר המתמחים החל מינואר 2022 ל-11.5 אלף שקל, במקום שכר של 9.5 אלף שקל ששולם למתמחים עד כה. 

במשרד מיתר העלו את משכורת המתמחים גם כן. כך, המשכורות יעמדו על 11.5 אלף שקל. עורך דין בשנתו הראשונה יקבל 16.5 אלף שקל. בשנה השנייה השכר יקפוץ ל-19 אלף שקל, ובשנה השלישית השכר יתעדכן ל-21 אלף שקל. מהשנה הרביעית השכר יתעדכן כלפי מעלה, אך ההעלאה תהיה פרטנית על-פי הישגי עורכי הדין. בנוסף, במיתר נהוגה "תוכנית הכוכבים", המאפשרת לעורכי דין לצבור על פני שלוש שנים זכאות לקבל עד 55 אלף שקל בהתאם לביצועים וכן בונוסים שנתיים נוספים. 

גם במשרד גורניצקי החליטו להעלות את שכר עורכי הדין בפירמה. השכר בשנה הראשונה יעמוד על 15 אלף שקל. בשנה השנייה ממוצע השכר יעמוד על 18 אלף שקל, ובנוסף יקבלו עורכי הדין קרן השתלמות על חשבון המעסיק. מלבד זאת, יינתן מענק של 30 אלף שקל לעורך דין טרי, אם הוא ישלים עבודה של שנתיים במשרד. כמו כן, עורכי הדין יתוגמלו גם באמצעות בונוס שנתי משמעותי שתלוי בהישגים של עורך הדין. גורניצקי ישנו את הגישה בנוגע להעלאות השכר, והן לא יהיו רוחביות ושוויוניות אלא דיפרנציאליות - על-פי הישגי עורכי הדין ואיכות ביצועיהם.

בשבוע שעבר הודיע משרד ש. הורוביץ ושות' על עדכון תנאי השכר של עורכי הדין והמתמחים במשרד. שכר המתמחים עלה מ-9,500 שקל בחודש ל-11,500 שקל. השכר של עורכי הדין בשנה הראשונה עלה ל-16 אלף שקל, מ-14 אלף שקל בשנים קודמות. השכר של עורכי הדין בשנה השנייה במשרד עלה לכ-19 אלף שקל מכ-16 אלף שקל, ובשנה השלישית ל-21 אלף מכ-17.5 אלף שקל. הטבה משמעותית נוספת לה זכאים עורכי הדין בשנה השלישית היא מימון לימוד תואר שני.

משרד מוביל נוסף שמתכנן לבצע העלאה משמעותית של שכר עורכי הדין הוא משרד יגאל ארנון. בשלב זה הועלה שכר המתמחים במשרד ל-11,500 שקל. בהמשך החודש יוחלט בנוגע להעלאת השכר לעורכי הדין.

במשרד גולדפרב-זליגמן השכר הנוכחי הוא 13 אלף שקל לשנה הראשונה, 14.5 אלף שקל לשנה השנייה ו-16 אלף שקל לשנה השלישית. השכר עלה בסביבות 1,500-2,000 שקל לכל מדרגת שכר. שכר המתמחים עלה ל-10.5 אלף שקל בחצי הראשון של תקופת ההתמחות ו-12 אלף בחצי השני של התקופה.

גם במשרד אגמון ושות’ רוזנברג יעלו את השכר של עורכי הדין הצעירים. במקום שכר של 13.5 אלף שקל לשנה הראשונה, 15 אלף שקל לשנה השנייה ו-16.5 אלף שקל לשנה השלישית, השכר ישודרג בהתאמה ל-14.5 אלף שקל, 16 אלף שקל ו-18 אלף שקל. שכר המתמחים עלה ל-11.5 אלף שקל.

משרד עו"ד פישר (.FBC & Co) יעלה החל מהחודש את שכר המתמחים ב-2,000 שקל, והוא יעמוד על 11.5 אלף שקל לחודש. עורכי הדין בשנה הראשונה יקבלו 15 אלף שקל לחודש, החל מהשנה השנייה יעברו עורכי הדין לחוזים אישיים, כאשר המשכורות ינועו בין 17.5 אלף שקל לחודש לבין 19.5 אלף שקל לחודש ובשנה השלישית יקבלו משכורות בטווח של 19.5-21.5 אלף שקל לחודש. עד כה, שכר המתמחים עמד על 9.5 אלף שקל לחודש ושכר עורכי הדין בשנה הראשונה, השנייה והשלישית עמד על 14, 16 ו-17 אלף שקל לחודש, בהתאמה.

במשרד גם יציעו מענק התמדה: עורך דין שנמצא כעת בשנתו הראשונה בפישר, יקבל בסיום השנה השלישית 60 אלף שקל. מי שנמצא בשנתו השנייה יקבל 40 אלף שקל. מלבד זאת, עורכי הדין יקבלו בונוסים שנתיים כמקובל. חידוש נוסף של המשרד הוא בונוס חצי שנתי בגובה 10% מהשכר באותה מחצית בגין "מאמץ מיוחד". המאמץ המיוחד יוגדר כך שאת המענק יקבל עורך דין שיעבוד יותר שעות מהממוצע המשרדי בשעות חיוב.

גם במשרד עורכי הדין נשיץ ברנדס אמיר החליטו על שדרוג בשכר המתמחים ועורכי הדין. במשרד הודיעו שהחל משנת 2022 המתמחים יהיו זכאים למשכורת חודשית של 11.5 אלף שקל. עורכי דין בשנת העבודה הראשונה במשרד יזכו למשכורת של 15.5 אלף שקל, ובשנה השנייה יזכו למשכורת של 17.5 אלף שקל.

המשכורת של עו"ד בשנה השלישית במשרד תגיע ל-19.5 אלף שקל. במשרד מקדמים בימים אלו גם תוכנית תגמול מיוחדת לעורכי הדין. במשרד ציינו שהמשכורות הן בנוסף לבונוסים שנתיים והטבות נוספות. יש לציין שכלל הסכומים שמצוינים ע"י משרד נשיץ, כוללים בתוכם גם את התשלום עבור החניה וארוחות הצהריים.

עוד כתבות

אתר בניה בהולד / צילום: שלומי יוסף (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

קניתם דירה חדשה מקבלן? כנראה שלא תקבלו אותה בזמן

על רקע מחסור של עשרות אלפי עובדים בענף הבנייה, כמעט כל מי שרכש בשנים האחרונות דירה חדשה וטרם קיבל אותה, נמצא באי-ודאות לגבי מועד קבלת המפתח ● התוצאה: טריגר נוסף לעליית מחירי דירות יד שנייה

צילומים: AP - Ng Han Guan, Jeff Dean, Alexander Zemlianichenko, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

קלקולים כלכליים: הסיכונים המרכזיים שמאיימים על הפריחה בשוקי המניות

דווקא כשמדדי מניות בעולם נמצאים בשיאי כל הזמנים, חשוב להתייחס לסיכונים שעלולים להעיב על השווקים ● הסיכונים המיידיים הם התחדשות האינפלציה במדינות רבות או לחלופין האטה כלכלית, ומתיחויות גאו-פוליטיות שיסלימו למלחמות ● כתבה שנייה מתוך שתיים

גל רכישות בסייבר הישראלי / אילוסטרציה: Shutterstock

הפרדוקס בענף הסייבר: איך קורה שחברה נמכרת בשווי של פי 100 מההכנסות שלה?

בחצי השנה האחרונה נרכשו שמונה סטארט־אפים ישראלים בתחום הסייבר - כולם בשווי שגבוה פי עשרות ביחס להכנסות שלהם ● הסיבה מאחורי האקזיטים הנדיבים: הענקיות הזרות בונות על המוצרים של החברות הצעירות, כהבטחה להגדלת המכירות ● האם זו רק ההתחלה?

טים קוק וסונדר פיצ'אי / צילום: Associated Press

"בלוקבסטר דיל": הדיווח שמקפיץ את מניית גוגל ב-5% במסחר המוקדם

מערכת ה-AI של גוגל עשויה להגיע למכשירי אפל כבר השנה, אם שיתוף הפעולה המתקיים בין החברות יושלם ● הדיווח על שיחות שיתוף הפעולה נחשף בבלומברג ומקפיץ את מניית אלפאבית בכ-5% במסחר המוקדם

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

החיים המפנקים שאחרי הפוליטיקה: כמה מרוויחה איילת שקד על 25 שעות עבודה בשבוע?

לפי הדוח שפרסמה היום קרדן נדל"ן, השרה לשעבר הרוויחה בשנה החולפת שכר של 1.53 מיליון שקל ● עפ"י הסכם השכר של שקד, שאושר בשנה שעברה, היא מקבלת שכר חודשי של 70 אלף שקל עבור 25 שעות שבועיות בלבד

צילום: AP - Manu Fernandez

המבצע הצבאי של טורקיה ועיראק להקמת מסדרון יבשתי למפרץ הפרסי

שתי המדינות מנצלות את העיכובים במסדרון היבשתי שמתכננת ארה"ב דרך ישראל וערב הסעודית, כדי להתקדם בפרויקט ● את הכוחות הן מרכזות במבצע נגד המחתרת הכורדית שמאיימת על טורקיה

דיווחים על הפצצות בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

בפעם השנייה תוך יומיים – דיווחים על תקיפה בדמשק: היעד שהופצץ – מחסן אמל"ח איראני שיועד לחיזבאללה

בתקיפה שהתבצעה לפני יומיים הושמד מחסן אמל"ח איראני באחת התקיפות הגדולות ביותר שאירעו בתקופה האחרונה, כך לפי דיווחים  ● גורם ישראלי בכיר: "נציגי חמאס בקטר לא יקבלו את ההחלטות. מי שיקבל את ההחלטות יהיה סינוואר" • משרד החוץ האמריקאי ביקש מישראל מידע בעקבות דיווחים על מעצר כתב אל-ג'זירה בפשיטה על בית החולים • צה"ל תקף מחבלים ועמדות של חיזבאללה בלבנון, בנוסף למקורות הירי שביצעו שיגורים לעבר ישראל • עדכונים בולטים 

הציבור מעדיף נזילות על ריבית / צילום: Shutterstock

הציבור מעדיף נזילות על ריבית: המלחמה עצרה את העברת הכספים לפיקדונות

הרבעון האחרון של 2023, בו פרצה המלחמה, סימן שינוי מגמה ביתרת העו"ש של הישראלים: מצניחה חדה מתמשכת, היא זינקה ב־43 מיליארד שקל ● בין הסיבות: העדפה לכסף נזיל בסביבת אי־ודאות, קיטון בהוצאות וגיוס מילואים מסיבי ● וגם: מה עשתה המלחמה למינוס שלנו?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה שמשגעת את העולם עומדת לקנות אותם בעסקת ענק: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● "לעובדים היה קשה לתפקד דווקא כשהבינה המלאכותית התפוצצה"

טוקיו, יפן. השינוי קרוב? / צילום: טלי בוגדנובסקי

לראשונה מזה 17 שנה: יפן העלתה את הריבית

הבנק המרכזי ביפן הודיע הלילה על שינוי היסטורי לאחר 17 והעלה את הריבית במדינה ל-0.1% ● זאת לאחר שאפילו משבר האינפלציה העולמי ב־2022 לא הביא את יפן לחרוג ממדיניות הריבית השלילית ● בין הסיבות לשינוי: עליות שכר חדות

תל אביב. החלטת ביהמ''ש הפחיתה משמעותית ואף ביטלה תשלום היטלי השבחה ברבעים 3 ו-4 / צילום: שלומי יוסף

עיריית תל אביב או בעלי הדירות: מי ינצח במאבק ששווה מיליארדים

לאחר שביהמ"ש ביטל היטלי השבחה לרובעים 3 ו-4 בת"א בהיקף של מיליארד שקל לפחות, עיריית ת"א מנסה להילחם על גביית הכספים והגישה בקשת ערעור לעליון ● לטענת העירייה, כיום ישנם 1,900 הליכי ערר על גביית היטלי ההשבחה ברובעים אלה

עו”ד יעקב אטרקצ’י, בעל השליטה ומנכ''ל אאורה / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

יעקב אטרקצ'י מפנק את המשקיעים בתשואה ומסדר משכורת נאה לבנו

מניית חברת הבנייה אאורה זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה ● כעת היא מפרסמת דוחות חזקים ולצידם מבקשת לאשר את תנאי העסקת בנו של הבעלים כמנהל חטיבת הנכסים המניבים עבור יותר מחצי מיליון שקל בשנה

תחנת הכוח של OPC בחדרה / צילום: באדיבות החברה

למרות התנגדות שרי הממשלה: הוות"ל אישרה שתי תחנות כוח במרכז

הוועדה אישרה את הקמתה של תחנת הכוח ריינדיר במועצה האזורית דרום השרון וכן את הרחבתה של תחנת הכוח OPC חדרה ● הממשלה לא אישרה את שתי התוכניות הללו במאי האחרון, ואם חבריה יתנגדו שוב, הצעד יסתום עליהן את הגולל

ג׳נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה / צילום: Reuters, Walid Berrazeg

האירוע שכל התעשייה חיכתה לו: אנבידיה מציגה את הדור הבא של הבינה המלאכותית

הכנס השנתי של החברה הלוהטת בעולם התקיים בסן חוזה וסיפק שורה של בשורות מרכזיות ● מהדור הבא של שבבי הבינה המלאכותית, דרך שיתוף-פעולה עם אפל ועד לחידושים בענף הרכב ● כל הפרטים מהאירוע השנתי של אנבידיה

רכב חשמלי בטעינה. עיוותי מס הופכים אותו לפחות משתלם / צילום: Shutterstock

מקבלים רכב מהעבודה? זו הסיבה שפחות משתלם לבחור בדגם חשמלי

מס שווי השימוש העתיק, שמכניס למדינה 5 מיליארד שקל בשנה, לא מותאם לעידן הרכב החשמלי: מציע "הטבה" שנשחקת במהירות ומספק מוטיבציה שלילית לעבור לרכב חסכוני וירוק ● בציי הרכב ממשיכים להעדיף רכבי בנזין מזהמים, אבל נראה שהאוצר מעדיף זאת כך

שיאן השכר בתקשורת נמצא במגזין אוטו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

2.7 מיליון שקל בשנה: זה כנראה איש התקשורת הכי עשיר בישראל

טל חמו, מנכ"ל מגזין הרכב "אוטו", מחזיק ב-20% ממניות מהמגזין שבשליטת מימון ישיר ● עפ"י תנאי העסקתו הוא זכאי, בין היתר, למענק חתימה של מיליון שקל ולמענק התמדה בסכום כפול ● המגזין הרוויח אשתקד 2.4 מיליון שקל

מרואן עיסא. האם חוסל? / צילום: מתוך הרשתות החברתיות

מספר 3 בחמאס ואחד מאדריכלי ה-7 באוקטובר: מי היה מרוואן עיסא?

תקיפה נרחבת בנוסיראת בשבוע שעבר נועדה לחסל את מרוואן עיסא, סגן מפקד גדודי עז א־דין אל־קסאם וכעת בחמאס בודקים האם הוא אכן חוסל ● זהו ניסיון החיסול השני שלו של עיסא, שהתחנך מגיל צעיר במוסדות שמזוהים עם האחים המוסלמים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

הבכיר שמסביר - כך ארה"ב מונעת מישראל להשיג את מטרות המלחמה

מאיר בן שבת, ראש המטה לביטחון לאומי לשעבר, משוכנע שהממשל האמריקאי לא מצליח להפנים את המשמעות הקיומית של מיטוט חמאס ● בשיחה עם גלובס הוא מדבר על חשיבות כניסת צה"ל לרפיח ועל החזרת ההרתעה הצבאית למרות "המשקולות שביידן מציב על רגלי ישראל"

ראש הממשלה בנימין נתניהו וקנצלר גרמניה, אולף שולץ, בפגישתם היום / צילום: קובי גדעון-לע''מ

קנצלר גרמניה שינה את הטון. האם ישראל תאבד את הידידה החשובה באירופה?

קנצלר גרמניה אולף שולץ התייצב בביקור רשמי לצד ישראל, אך שינה את הטונים מבעבר ● הוא הטיל ספק בתועלת הפעולה הצבאית ברפיח בשל ריבוי הרוגים פלסטינים, והזהיר מפני אסון הומניטרי ברצועה ● במקביל, מדינות באיחוד מקדמות החלטות אנטי-ישראליות

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; יוניליוור מפרידה את יחידת הגלידה

הניקיי עלה ב-0.7% ● לראשונה מזה 17 שנה, הבנק המרכזי ביפן העלה את הריבית במדינה ● החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות ● בנק אוף אמריקה: ייתכן שהשוק מתחיל לפקפק בכך שהפד יבצע הפחתות ריבית של 75 נקודות בסיס בשנת 2024