גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אינטל מציגה: חוות השרתים שהצילו לה את הרבעון

למזלה של אינטל, היא החלה למכור ברבעון השלישי של השנה החולפת שבבים חדשים לניהול תשתית התקשורת והענן, לאחר שסבלה שנים מפיגור בתחום ● הדוחות לרבעון האחרון של השנה מראים כי העלייה על עגלת הענן, גם אם באיחור, השתלמה

מנכ''ל אינטל העולמית, פט גלסינגר / צילום: אינטל
מנכ''ל אינטל העולמית, פט גלסינגר / צילום: אינטל

עם פרוץ מגפת הקורונה נכנסה הכלכלה העולמית להלם. חברות הרכב חזו כי המשבר יגיע גם אל סף ביתן, והחלו בצמצום קווי הייצור ובביטול הזמנות חומרי גלם. הטעות הזו עלתה להן ביוקר: יצרניות השבבים חששו מהצפת השוק וגם הן החלו לצמצם את פעילותן בתחום הרכב ולהרחיב אותו במקום בתחום אחר שבו הדרישה איננה נגמרת, אלא אף עולה: מחשוב ענן.

יצרניות חוות השרתים ולקוחותיהן - גוגל, אמזון ומיקרוסופט - הגדילו משמעותית את הביקוש לשבבים לשרתים ולכרטיסי תקשורת מבוססי בינה מלאכותית המנהלים את החוות הללו ומשפרים את ביצוען בזמן אמת. המעבר של רוב החברות העסקיות - ובראשן תאגידי הענק - לעבודה מהבית יצרה דרישה אינסופית לשרתים המאפשרים לצרוך שירותים מקוונים מרחוק.

אינטל  לא תמיד שיחקה במגרש של חוות השרתים. היא אמנם מכרה את שבבי זיאון המבוססת על ארכיטקטורת X86 שלה, אבל דווקא המתחרות AMD ואנבידיה - בין השאר באמצעות רכישת מלאנוקס הישראלית - ייצרו את הצמיחה המשמעותית שלהן מהתחום.

למזלה של אינטל, היא החלה למכור ברבעון השלישי של השנה החולפת, לאחר ציפייה ארוכה, שבבים חדשים לניהול תשתית התקשורת והענן בחווה תחת המותג IPU, שם המיועד לרמוז על תחרות עם ה-DPU של מלאנוקס-אנבידיה. מדובר ברכיב חדש שפותח מהיסוד ברובו בישראל ואיננו מבוסס על מעבד השרתים הותיק זאון (Xeon).

כבר במועד ההשקה באוקטובר האחרון נודע כי גוגל הטמיעה את השבבים האלה בחוות השרתים שלה, אם כי לא באופן אקסלוסיבי. אינטל עובדת גם עם מיקרוסופט ואמזון בתחום חוות השרתים, ואלה עובדות גם עם מתחרותיה של אינטל.

אינטל פרסמה אמש (ד') את דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי והוכיחה כי העלייה על עגלת הענן, גם אם באיחור, השתלמה: פעילות הדאטה סנטרים בחברה הייתה הצומחת ביותר במקום השני לאחר תחום אינטרנט הדברים (IoT), אך עם נתח מכירות גבוה הרבה יותר שהסתכם ב-25.8 מיליארד דולר בשנה החולפת.

הרבעון הרביעי של השנה החולפת ראה עלייה של 20% ביחס לרבעון המקביל. זוהי צמיחה בולטת על רקע הירידה של 7% במכירות השבבים למחשבים אישיים נייחים וניידים. גם תחום זיכרונות הפלאש, פעילות ותיקה בחברה, רשמה ירידה של 18%.

מאז פרסום התוצאות הרבעוניות לאחר תום יום המסחר, נפלה מניית אינטל ב-2.7% במסחר המאוחר.

מובילאיי, שמתעתדת לחזור לבורסה - הגם שתמשיך לדור תחת כנפה של אינטל - הראתה עלייה יציבה במכירות, עם הכנסות בהיקף של 1.4 מיליארד דולר, או עלייה של 7% בהכנסות הרבעוניות ביחס לרבעון המקביל.

כלל הכנסות החברה הסתכמו ברבעון הרביעי ב-19.5 מיליארד דולר (non-GAAP) עלייה של 3% ביחס לרבעון המקביל. הרווח הנקי ירד ועמד על 4.62 מיליארד דולר, לעומת רווח של 5.86 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2020 - אף שההכנסות עלו על ציפיות האנליסטים. גם התחזית לרבעון הראשון עולה מעט על הציפיות, כאשר אינטל חוזה הכנסות של 18.3 מיליארד, 200 מיליון דולר מעל תחזית האנליסטים.

"עיקר הצמיחה ברבעון הרביעי נבעה מתחום הענן המקומי (on-prem), השוק הארגוני והממשלתי שהוכיחו חוסן", אמר מנכ"ל החברה פט גלסינגר במסגרת שיחת אנליסטים לאחר פרסום הדוחות. הוא ציין גם כי הצמיחה הזו הוגבלה על ידי לקוחות רבים שדיווחו על מחסור ברכיבי תקשורת את'רנט החיוניים להפעלת שרתים מבוססי אינטל.

"אי אפשר לתקן עשור של החלטות גרועות בן לילה"

האמת היא שאיש לא ציפה שיפור משמעותי יותר בהכנסות. שנה לתוך התפקיד, נקט גלסינגר בכל הצעדים הנכונים כדי להחזיר את אינטל, ואיתה את תעשיית השבבים האמריקאית, לעמדה תחרותית בטווח הארוך.

לאחר אינספור תקלות בתהליך הייצור ופיגור במזעור השבבים שלה, הוא קיבל החלטות חדשות לשיפור תהליך הייצור והוביל השקעה של עשרות מיליארדי דולרים באינספור מפעלים חדשים באוהיו, באריזונה, ניו מקסיקו, מלזיה ואיטליה.

אולם כל מי שחושב שהדבר יתורגם לעלייה משמעותית בהכנסות בטווח הקרוב טועה. כפי שאמר זאת גלסינגר בעצמו בראיון לסינט: "אי אפשר לתקן עשור של החלטות גרועות בן לילה".

אינטל צריכה להוכיח שהיא יודעת לנגוס נתחי שוק מענף חוות השרתים ושוק הבינה המלאכותית - שם היא סופגת מכות ממתחרותיה AMD ואנבידיה. בהתחשב בעובדה שהצריכה של שבבים לעולם המחשוב הפרטי תמשיך לסגת בעידן שבו מגפת הקורונה הופכת לחלק מהחיים, ובהתחשב בכך שצווארי הבקבוק עדיין חונקים את יצרני המכוניות - בכדי לצמוח ברבעונים הקרובים אינטל חייבת להגדיל את קיבולת הייצור שלה בתחום הארגוני.

שני אירועים משחקים לטובתה בשנה הנוכחית: ביטול עסקת המיזוג בין שתי המתחרות הגדולות ARM ואנבידיה שהייתה עשויה לייצר "אינטל שנייה" הכוללת ארכיטקטורת מעבד וחברת עיצוב שבבים, וסבסוד ממשלתי בסך 52 מיליארד דולר שמקדמים בממשל ביידן כדי לסייע לחברות אמריקאיות, דוגמת אינטל, להמשיך ולהשקיע במפעלי שבבים במדינה ולהקטין את התלות בייצור שבבים במדינות אסיה.

עוד כתבות

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; טסלה מזנקת בכ-14%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה