גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחזית של דלויט: הגיוון המגדרי בענף ההייטק ישתפר, אך הדרך עוד ארוכה

דוח התחזיות של חברת הייעוץ Deloitte לשנת 2022 מצביע על כך שהחברות המובילות במגזר הטכנולוגי בעולם ימשיכו לסגור פערים בין מגדריים בשנה הקרובה, ונשים יהוו כ-33% מכוח העבודה הכללי במגזר זה - עלייה של 2% בהשוואה ל-2019 ● משתמשי אפליקציית "פפר אינווסט" של הבנק הדיגיטלי פפר יוכלו בקרוב לקבל נתוני מסחר בזמן אמת של החברות הנסחרות בנאסד"ק ● אירועים ומינויים

גוגל / צילום: Shutterstock
גוגל / צילום: Shutterstock

גיוון מגדרי הפך לחלק בלתי נפרד מסדר יומן של חברות רבות בארץ ובעולם, אך עד כמה ענף ההייטק מצליח ליישר קו, והאם צפוי שינוי בעתיד הקרוב? דוח התחזיות של חברת הייעוץ Deloitte לשנת 2022 מצביע על כך שהחברות המובילות במגזר הטכנולוגי הגלובלי ימשיכו לסגור פערים בין מגדריים בשנה הקרובה, ונשים יהוו כ-33% מכוח העבודה הכללי במגזר זה, עלייה של 2% בהשוואה ל-2019 - אולם השוויון עדיין רחוק. זאת במיוחד אם לוקחים בחשבון ששיעור הנשים בתפקידים טכנולוגיים צפוי להגיע רק ל-25%. את הפערים מסבירה רותם דולב, שותפה ב-Deloitte, עוד בשלב הביקוש לתארים רלוונטיים, אך גם בתהליכי גיוס ושימור עובדים, שכר וקידום בתפקיד.

הפער המגדרי קיים כמובן גם בישראל: לפני נתונים שפורסמו, רק 20% מכלל כוח העבודה הן נשים, וכאשר בוחנים תפקידי מפתח וניהול בכירים מכלים שיעור נמוך בצורה משמעותית. אמנם בדירוג 50 המשפיעות של גלובס שפורסם לאחרונה נכללו כמה מנהלות בכירות מהענף, והן אינן היחידות, אך השוויון עדיין רחוק, במיוחד אם לוקחים בחשבון שנשים מהוות רק כ-30% מהסטודנטים למקצועות הטכנולוגיים הרלוונטיים (נתוני דלויט), וכן שלא כולן עושות את המעבר בין האקדמיה לתעשייה.

על פי הדוח, נשים נפגעו בצורה משמעותית יותר מהשפעות הקורונה על שוק העבודה. למרות שמנהלים מבינים שגיוון במקום העבודה משפיע לחיוב על התוצאות העסקיות, בפועל, נשים אינן מרגישות שהחברות הטכנולוגיות נוהגות כלפיהן באופן הרצוי, והדבר אף החריף במהלך הקורונה. רק 38% מהנשים בהייטק מרגישות כי הארגון שבו הן עובדות היה מחויב לתמוך בהן במהלך המגפה, ורק 30% ענו שהמעסיק אפשר מסגרות עבודה גמישות יותר.

כאשר נשאלו לגבי עתידן בענף, 51% מהנשים השיבו כי הן חשות פחות אופטימיות לגבי מסלול הקריירה שלהן בהשוואה לתקופה שטרום המגפה, ו-57% צופות כי יעזבו את מקום עבודתן בשנתיים הקרובות. על פי המלצת דלויט, חברות טכנולוגיות שיחליטו ליזום תוכניות ומדיניות שמסייעת לעובדים לייצר איזון בין צרכי העבודה, הבית והפנאי יוכלו להימנע משחיקה, להעצים את נאמנות העובדים ולייצר גיוון גם אחרי משבר הקורונה. בין החברות שכבר הרימו את הכפפה מציינים בדלויט את גוגל, סיילספורס ו-IBM.

אזור התעשייה 1

מידע ישיר מנאסד"ק למשקיעים

בקרוב יוכלו משתמשי אפליקציית ההשקעות פפר אינווסט של הבנק הדיגיטלי פפר, לקבל נתוני מסחר בזמן אמת של החברות הנסחרות בנאסד"ק, כהשלמה למסחר במניות בבורסה האמריקאית. זאת, בדומה לנתונים המסופקים ללקוחות הבנק הדיגיטלי מה- S&P500- כך סוכם בפגישתו של מנכ"ל לאומי, חנן פרידמן, עם מנהלי מטה הנאסד"ק בניו יורק.

פרידמן אף דן עם המנהלים באפשרות להרחיב עוד יותר את שיתופי הפעולה עם קבוצת לאומי. כמחווה לבנק הוקרנו על מסכי הענק שמחוץ למטה הנאסד"ק בטיימס סקוור סמלי לאומי ופפר אינווסט.

מנכ''ל קבוצת לאומי חנן פרידמן בנאסד''ק / צילום: נאסד''ק

מנתונים שפורסמו לראשונה בגלובס בינואר עולה כי במהלך 2021 הגדילו המשתמשים בפפר אינווסט את תיק ההשקעות הממוצע שלהם ב-36%, והוא עומד על כ-14 אלף שקל. בנוסף, יתרות הלקוחות המושקעים במניות גדלו ב-90% בשנה החולפת, ושני שלישים מפעולות המסחר מבוצעים במניות, לעומת שליש בקרנות סל.

במהלך שהותו בארה"ב נפגש פרידמן גם עם מנכ"ל ומייסד חברת Paxos האמריקאית, צ'ארלס קסקרילה, בהמשך להודעת לאומי על כך שלקוחות פפר אינווסט יוכלו בקרוב לסחור במטבעות הקריפטו ביטקוין ואתריום. פקסוס, שמפוקחת על ידי הרגולטורים האמריקאים, נחשבת לאחת הפלטפורמות המובילות בעולם הקריפטו. שיתוף הפעולה עמה יתקיים בכפוף לקבלת האישורים הנדרשים מהרגולטורים בישראל.

רועי ויינברגר

אזור התעשייה 2

ביטוח דיגיטלי לכלבים וחתולים

בישראל יש כ-500 אלף כלבים רשומים, ועוד כ-250 אלף חתולים שמטופלים על ידי בני אדם (לפי הרישומים בעמותות), כאשר עלויות הטיפול הרפואי בחיות המחמד יכולות להגיע לאלפי שקלים. שילוב הנתונים הזה מייצר פוטנציאל כלכלי בשוק ביטוחי חיות המחמד שעשוי להגיע לכחצי מיליארד שקל בשנה.

חברות הביטוח כבר מכירות בפוטנציאל, וחברות כמו הפניקס וחיותא מציעות ביטוחים כאלה. לתוך הנישה הזו נכנסת כעת חברת הביטוח ליברה, שמציעה ביטוח דיגיטלי לחיות המחמד - משלב הרכישה ועד שלב התביעה. הביטוח כולל טיפול לבעל החיים ללא המחויבות לבחור מרשימת וטרינרים מוסדרת, וכאשר נפתחת תביעה דיגיטלית באתר הכסף מועבר אוטומטית, בניכוי ההשתתפות העצמית, 250 שקל או 10% מסכום התביעה, לפי הגבוה.

לדברי אתי אלישקוב, מייסדת ומנכ"לית ליברה, מחירי הביטוח הם 50-60 שקל לכלבים עם בריאות תקינה שגילם עד 8 שנים, והוא כולל גם ביטוח צד ג', במקרים של פגיעה בעקבות נשיכת או תקיפת כלב.

שירה ספיר

חדשות טובות

הנרות החדשים של נערי האור. עובדי ומנהלי קורנית דיגיטל פגשו ברשפון בני נוער מפרויקט "נערי האור", מסגרת תעסוקתית חינוכית לנוער בסיכון עם פוטנציאל גבוהה, ויצרו יחד עמם נרות בוטיק שיימכרו בקרוב ברשתות גדולות, ובהן סבון וסופר פארם.

קורנית דיגיטל פועלת בתחום הטכנולוגיה ואופנה, ושיתוף הפעולה שלה עם הפרויקט - שהוקם על ידי עמותת פטריציו פאולטי ופועל ברחבי הארץ - כולל גם העברת העשרות וקורסים לנערים, הקמת מרכז משותף בקרית גת ועוד.

למען ניצולי השואה ומשפחות נזקקות. מאות עובדים וחברי הנהלה של כלל ביטוח ופיננסים נרתמו לאריזת כ-6,000 מארזי מזון לטובת ניצולי שואה ומשפחות נזקקות, הנתמכים על ידי ארגון לתת.

שותים ותורמים. מותג הבירה JEM’S משיק מהדורה מיוחדת של בקבוקים בעיצוב מיוחד לתמיכה בעם האוקראיני הנלחם על עצמאותו, ולפליטי המלחמה שאיבדו את בתיהם. במסגרת המהלך מותגו אלפי בקבוקי בירה מסוג PILS בתווית שעוצבה בהשראת סמלי מדינת אוקראינה. מחיר בקבוק יעמוד על 13 שקל, ו-15% מההכנסות יתרמו לעמותת ישראייד (IsraAID) הפועלת עבור פליטים אוקראינים.

מותג הבירה JEM’S משיק מהדורה מיוחדת של בקבוקים בעיצוב מיוחד לתמיכה בעם האוקראיני / צילום: איל קרן

עוד כתבות

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

מטבעות דיגיטליים / אילוסטרציה: Shutterstock

מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%; הביטקוין צמוד ל-70 אלף דולר למטבע

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על כ-69.7 אלף דולר למטבע ● נעילה ירוקה באסיה, מדד שנגחאי עלה ב-1%

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023