גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרן של זהבית כהן מכרה את רוב החזקותיה בגלובל-אי טרם הצניחה במניה

שוויה של חברת הטכנולוגיה הישראלית צנח בכ-70% מהשיא, והשבוע היא פרסמה דוחות והפחיתה תחזיות ● קרן AMI שמובילה זהבית כהן השקיעה 20 מיליון דולר בגלובל-אי טרם הנפקתה בוול סטריט, ונותרה עם פחות מ-2% מהמניות ועם רווח המוערך בכ-700 מיליון דולר

זהבית כהן, מנהלת קרן AMI / צילום: רמי זרנגר
זהבית כהן, מנהלת קרן AMI / צילום: רמי זרנגר

מניית חברת הטכנולוגיה הישראלית גלובל-אי  צנחה בפתיחת המסחר ביום ג' השבוע בשיעור חד, לאחר שהחברה הפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה. את הערב סיימה לבסוף בזינוק של כ-17%, לאחר שהאנליסטים של נידהאם וריימונד ג'יימס המשיכו בהמלצת קנייה למניה וסיפקו תקווה למשקיעים. המניה עדיין רחוקה ביותר מ-70% מהשיא שלה.

גלובל-אי, שמספקת פתרונות טכנולוגיה למסחר מקוון חוצה-גבולות, הונפקה לראשונה בנאסד"ק לפני שנה, במאי 2021, לפי מחיר של 25 דולר למניה, ששיקף לחברה שווי של 3.6 מיליארד דולר; בשיא, בתחילת ספטמבר, נסק מחיר המניה ל-81.7 דולר, מחיר המשקף שווי חברה של למעלה מ-11 מיליארד דולר.

במשך תקופה ארוכה נחשבה גלובל-אי לאחת מהנפקות הטכנולוגיה הישראליות הטובות יותר של 2021, אך לאחרונה גם היא, כמו כל שאר החברות שהגיעו לשוק הציבורי בשנה שעברה, ירדה אל מתחת למחיר ההנפקה. בתחילת המסחר אתמול התרסקה המניה עד ל-15 דולר, אך כאמור המלצות האנליסטים הרגיעו את המשקיעים והיא זינקה ל-22.5 דולר, כך ששוויה מסתכם ב-3.7 מיליארד דולר. במילים אחרות, המניה עלתה ב-227% תוך פחות מארבעה חודשים, ומאז איבדה 72% משוויה.

 

בין המפסידים "על הנייר" מהנפילה החדה במניה ניתן לציין בעיקר את שלושת מייסדי החברה: המנכ"ל אמיר שלכט, מנהל התפעול שחר תמרי ומנהל השיווק ניר דבי, שנכון למועד הדיווח האחרון בחודש מרץ, החזיקו כל אחד ב-3.7%-3.8% מהון המניות.
שווי המניות שבידי השלושה עומד כעת על כ-100 מיליון דולר לכל אחד, לעומת שווי כ480 מיליון דולר לכל אחד בשיא.

עם זאת, יש לזכור שהשלושה ניצלו את העליות במניה בקיץ שעבר לממש חלק מההחזקות שלהם בהנפקה משנית, שבוצעה לפי מחיר של 64 דולר למניית גלובל-אי: שלכט ותמרי מכרו אז מניות תמורת 33.9 מיליון דולר כל אחד, ודבי מכר מניות תמורת 35.3 מיליון דולר.

השקעה לא אופיינית לקרנות כמו AMI

עוד גוף שמכר מניות בהנפקה המשנית היה קרן ההשקעות AMI מקבוצת קרנות אייפקס, בהובלת זהבית כהן. הקרן, שמתמקדת חברות בינוניות בגודלן בישראל נכנסה להשקעה בגלובל-אי עוד לפני ההנפקה בוול סטריט, כשהשקיעה בחברה סכום של 20 מיליון דולר בלבד - השקעה לא אופיינית לקרנות פרייבט אקוויטי מסוגה, התואמת יותר קרנות הון סיכון דווקא.

בדיעבד זו הייתה כנראה "השקעת חייה" של הקרן, שהניבה לה רווחים חסרי תקדים בתעשייה. לאחר הנפקת גלובל-אי עמד שווי החזקותיה של AMI (קרוב ל-11% מהמניות) על 346 מיליון דולר. בספטמבר שעבר, שווי ההחזקה הגיע כבר ליותר ממיליארד דולר - פי 50 על ההשקעה.

באותו חודש מימשה הקרן מניות תמורת 129 מיליון דולר במסגרת הצעת מכר שלאחריה נותרה עם 7.9% ממניות גלובל-אי. עם זאת, בדוח המורחב שפורסם בחודש מרץ האחרון, הקרן כבר לא הופיעה כבעלת עניין, כלומר היא מחזיקה כיום פחות מ-5% מהון המניות של גלובל-אי. ככל הידוע מדובר על החזקה נוכחית של פחות מ-2% מהמניות.

המשמעות היא ש-AMI מכרה את רוב המניות שהיו לה בגלובל-אי בתקופה שבין ספטמבר למרץ, תקופה שבה המניה נסחרה מעל מחיר ההנפקה ובממוצע בכ-52 דולר - משמעותית מעל מחיר המניה כעת. כך שנראה ש-AMI מכרה בזמן את רוב ההחזקה שלה במניית הטכנולוגיה שהתרסקה השבוע והיא מסכמת את ההשקעה בגלובל-אי עם רווח של קרוב ל-700 מיליון דולר.

קרן AMI גייסה ב-2015 כחצי מיליארד דולר מגופים מוסדיים מישראל ומהעולם. לפי נתוני הרבעון השלישי של 2021 שהציגה הקרן, היא השקיעה בסך-הכול 361 מיליון דולר עד אז, וחילקה למשקיעים דיבידנדים וסכומים ממימושי החזקות בסכום של 372 מיליון דולר. באותה עת הציגה הקרן למשקיעים רווחים מצטברים של יותר ממיליארד דולר על השקעותיה.

אחרי שבמשך כמה שנים מאז הקמתה לא הצליחה AMI לספק למשקיעים הצלחות משמעותיות, היא רשמה בשנים האחרונות שלושה אקזיטים מרשימים, אשר כללו נוסף על גלובל-אי גם את הנפקת רשת המוצרים המוזלים לבית מקס סטוק בבורסה בת"א ואת מכירת קבוצת אתרי האינטרנט זאפ לידי חברת פורמולה מערכות.

מייסדי גלובל-אי. מימין: אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי / צילום: רותם ברק

בעלי מניות שנותרו להחזיק בגלובל-אי

מלבד קרן AMI, בעלי מניות בולטים שנותרו להחזיק במניות גלובל-אי הם Red Dot Capital עם החזקה של 9.5% מהמניות, דויטשה פוסט עם החזקה של 13.8%, Cross Ship עם 14%, Shopify עם 9.3% ופידליטי עם 5.6%.

בימים ובשבועות האחרונים, על רקע העצבנות הגדולה בשווקים, חברות שמפספסות תחזיות או מפחיתות תחזיות לעתיד "נענשות" מיידית ובאופן חד על-ידי המשקיעים, עם ירידות חדות בשיעור דו-ספרתי במחירי המניות. כך היה בשבוע שעבר עם חברות הטכנולוגיה הישראליות קורנית דיגיטל, פייבר, אאוטבריין ואיירון סורס.

במקרה של גלובל-אי, הנפילה במסגרת המסחר המוקדם אתמול (שנבלמה כשבתי השקעות הביעו תקווה במניה) הגיעה לאחר הפחתת תחזית הכנסות שנתית: החברה מצפה להכנסות של 383-403 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת של 411-421 מיליון דולר, כלומר הפחתה של 5.5%. התחזית המעודכנת עדיין משקפת צמיחה מכובדת של 60% ביחס להכנסות ב-2021.

תחזית ה-GMV, היקף העסקאות שיבוצעו באמצעות הפלטפורמה שמספקת החברה, הופחתה בשיעור דומה ל-2.28-2.4 מיליארד דולר, וזאת בהשוואה ל-1.45 מיליארד דולר ב-2021. למרות הפחתת התחזית בשורת ההכנסות, אין שינוי בתחזית ה-EBITDA השנתי (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) והוא יסתכם ב-38-42 מיליון דולר, לעומת 32.4 מיליון דולר ב-2021.

הנפקת Global E בנאסד''ק / צילום: ספייס קאט

בינתיים ברבעון הראשון של השנה, ה-GMV צמח ב-71% ל-455 מיליון דולר, וההכנסות גדלו ב-65% ל-76.3 מיליון דולר, גבוה מתחזיות השוק. 37% מההכנסות הגיעו מבריטניה, 37% מארה"ב ו-25% מהאיחוד האירופי.

ההפסד הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) זינק מ-1.7 מיליון דולר ברבעון המקביל ל-53.6 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2022, על רקע עלייה גדולה בהוצאות התפעוליות. גלובל-אי רשמה תזרים שלילי מפעילות בסך 6.9 מיליון דולר ובסיום הרבעון היו לה מזומנים והשקעות לטווח קצר וארוך בהיקף של מעל 277 מיליון דולר, לאחר שרכשה לאחרונה את חברת Flow תמורת עד חצי מיליארד דולר.

"החוזק של המודל העסקי שלנו, כמו גם פוטנציאל השוק הענק שאנו רואים, משתקפים בתוצאות הרבעוניות החזקות שדיווחנו היום", אמר שלכט. הוא הוסיף שהביצועים העסקיים טובים בכל הפרמטרים והזכיר השקות עסקיות חדשות של החברה, בהן עם אדידס שבחרה בגלובל-אי לתמוך בתוכנית הגלובלית שלה לפנות ישירות לצרכן.

"למרות רוחות נגדיות מאקרו-כלכליות וגיאופוליטיות בטווח הקצר, אנחנו נרגשים מההזדמנויות שלפנינו ומאמינים שאנחנו נמצאים בעמדה טובה להמשיך בצמיחה מהירה גם בעתיד", הוסיף שלכט.

עוד כתבות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

חוששים מטורקיה? יוון שוקלת רכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר