גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היא פתחה בית ספר מקוון להסבת עובדים להייטק. עכשיו היא מגייסת 100 מיליון דולר

ברקע ההאטה כלכלית והצינון בביקוש לעובדי הייטק, סטארט-אפ ההכשרות מאסטרסקול הודיע על גיוס ראשון של 100 מיליון דולר, שהחל בפועל בשנה שעברה אך לא דווח לציבור ● עתני לוי, אחד המייסדים ומנכ"ל משותף בחברה: "אנחנו במסע לבניית בית הספר הגדול בעולם שיכשיר אנשים ללא קשר לרקע שלהם ולנסיבות החיים שלהם"

צוות מאסטרסקול
צוות מאסטרסקול

שנת 2022 לא האירה פנים עד כה לתחום החינוך המקוון. כמה מיזמים שבעבר נחשבו למובילים בתחום, בהם ג'ולט הישראלית, און-דק האמריקאית ואנאקדמי ההודית נאלצו לבצע קיצוצים כואבים ולפטר עשרות אחוזים מעובדיהם רק בשבועות האחרונים. חברות ההייטק, שאמורות לקלוט את בוגרי הקורסים המקוונים ועד לאחרונה גייסו עובדים בקצב מסחרר, ציננו לאחרונה במעט את הביקוש לעובדים, בעוד שענקיות אחרות, דוגמת מטא, אובר ונטפליקס החלו בהקפאת משרות של ממש.

למרות זאת, הביקוש לעובדים טכנולוגיים ככל הנראה יימשך והמחסור בעובדי הייטק מיומנים לא ייעלם בטווח הארוך. מאסטרסקול (Masterschool), חברה ישראלית שפעילה מתחת לרדאר התקשורתי כבר שלוש שנים נהנתה מאוד מטירוף גיוסי העובדים של השנתיים האחרונות. עד כדי כך שהיא הפכה לרווחית - לפחות עד לאחרונה, כאשר החליטה לגייס 100 מיליון דולר בגיוס ראשון (המוגדר כ"סיד") על מנת לצאת בבת אחת במהלכי שיווק, מכירות והתרחבות כוללת.

"אנחנו בונים כאן קמפוס דיגיטלי"

מאסטרסקול מצאה לעצמה נישה מעניינת עם מודל עסקי ייחודי: היא מציעה לתלמידיה קורסים ללא תשלום במקצועות נדרשים בהייטק, כמו מדע נתונים, פיתוח תוכנה או אתרים. את התשלום היא גובה רק לאחר השמה מוצלחת בחברות. בישראל, למשל, משלמים בוגריה את שכר הלימוד רק לאחר שנקלטו לעבודה בעלת משכורת של 10,000 שקל לפחות, ובפריסה למספר חודשים או שנים. הבוגרים מתחייבים לשלם 10% ממשכורתם מדי חודש עד לכיסוי כלל שכר הלימוד המקורי. המורים - רובם משפיענים הפועלים באופן עצמאי על גבי הפלטפורמה - מקבלים מהפלטפורמה עמלה של 20% בממוצע על כל השמה, כך שגם הם הופכים לשותפים להצלחה.

הרעיון שעומד בבסיס מאסטרסקול מזכיר במשהו את הרעיון המקורי שהוביל להקמת ג'ולט (Jolt), סטארט-אפ ההכשרות הישראלי שנקלע למשבר בחודש שעבר: מובילי דעה בחברות כמו פייבר, טאבולה או פאלו אלטו נטוורקס מספקים קורסים מקוונים בתחומי ההתמחות שלהם במטרה להכשיר את הדור הבא של המתכנתים.

אלא שבזאת מסתכם הדמיון בין החברות: בעוד ג'ולט בערוב ימיה ביקשה להחזיר את התלמידים לכיתה, מאסטרסקול פיתחה פלטפורמת לימוד אונליין לאותם מובילי דעה המאפשרת להם לרשום, למייין, ללמד, לבחון ובסופו של דבר להשים את תלמידיהם בקרב חברות ההייטק השותפות למיזם. עתני לוי, אחד המייסדים ומנכ"ל משותף בחברה, ממשיל את החברה למעין אמזון או Airbnb עבור בתי ספר ומובילי דעה. "ההזדמנות הגדולה כאן איננה תלויה בנדל"ן ולא תלויה ביכולת לתחזק כיתות, כיוון שבסופו של דבר העלויות האלה מתגלגלות לסטודנטים", הוא אומר לגלובס. "הדרך היחידה להצליח היא לפרק את כל הרכיבים שקשורים בחינוך: מיון, שידור שיעורים, גבייה, השמה - ולהרכיב אותם מחדש. בסוף אנחנו בונים כאן קמפוס דיגיטלי".

מאסטרסקול איננה מבטיחה השמה בסוף ההכשרה, ולכן גם אינה גובה תשלום על הקורסים, אך מאחר והדבר משולב במודל העסקי שלה, היא פועלת על מנת לגייס חברות רבות לרשת הבוגרים שלה. בין החברות שגייסו ממנה עובדים ניתן למצוא את אינטל, טסלה, גוגל, וויקס, אפספלייר ואיביי. בחברה מדגישים כי הם אינם גובים דבר מהחברות השותפות וכי לקוחותיהם הם הסטודנטים בלבד.

אבל שיתוף הפעולה שלה עם תאגידים וחברות הייטק מתרחב פעמים רבות אל מעבר להשמה בלבד. מרביתם עדיין אינם פומביים, למעט שיתוף הפעולה עם חברת הפינטק הישראלית פאגאיה (Pagaya), שהצטרפה לפלטפורמה של מאסטרסקול על תקן של מכללת הסבה להייטק. באמצעות מאסטרסקול, החברה מיינה מועמדים להכשרה בתחום הדאטה, הכשירה אותם בקורס מקוון באורך חודשים ארוכים, ולאחר מכן גייסה את כל 30 המשתתפים שסיימו אותו. אילולא היתה מגייסת את כולם, אומר לוי, השאר היו משתלבים ודאי בקרב שאר החברות השותפות. "אנחנו לא מכוונים את הסטודנטים להשתלב בחברה זו או אחרת - כי אנחנו מחויבים בראש ובראשונה לתלמידים שלנו. כמו שב- Airbnb יש לך רשת ביטחון אם המארח שלך ביטל לך את ההזמנה שציפית לה או שציוד ביתי התקלקל - כך אנחנו מספקים את הרשת הזו לסטודנטים שלנו".

"רק אחרי שהגענו לרווחיות הרשינו לעצמנו לגייס משקיעים" 

מאסטרסקול נוסדה על ידי ארבעה שותפים-מייסדים: ערן גליקסמן (סמנכ"ל טכנולוגיות), רועי ציקורל (מוביל תחום האימפקט), מיכאל שורפ ועתני לוי (מנכ״לים-משותפים). רועי ציקורל, לשעבר איש קרן טראמפ לחינוך, ייסד בעבר שורה של פרויקטים חינוכיים יחד עם מיכאל שורפ. ערן גליקסמן, בוגר מסלול תלפיות ויחידה 81, ועתני לוי, גם הוא מבוגרי סיירת מטכ"ל ויחידה 81, הכירו במהלך שירותם הצבאי. הארבעה נפגשו במסגרת עבודה על פרויקטים בתחומי החינוך וצמצום פערים חברתיים, ובתחילת 2019 ייסדו את החברה. "זה היה הכי 'בוטסטראפ' שיש", מודה לוי. "כלומר, התחלנו ממש מכלום. ממשרד בדרום תל אביב, כמעט ללא תקציב ובלי לגייס כסף חיצוני ממשקיעים. רק אחרי שהגענו לרווחיות הרשינו לעצמנו לגייס משקיעים".

והמשקיעים אכן הגיעו. החברה מודיעה היום (ד') על גיוס ראשון, "סיד", של 100 מיליון דולר שגוייס בפועל בשנה שעברה אך לא דווח לציבור. את הגיוס מובילה קרן גרופ 11 של דובי פרנסס, ובהשתתפות טרגט גלובל האירופית, פיטנגו, די. אל. סי, ומייסד אייפקס סר רונלד כהן.

"האם המצב כיום דומה לזה של 2008? כנראה שלא"

גיוס הענק בסכום של 100 מיליון דולר החל בפועל בקיץ הקודם, עוד בתקופה של שפע וצמיחה גדולה בשוק כולו, והסתיים עם הרחבה נוספת בינואר השנה. בחברה נמנעים מלהזכיר את שווי החברה, כך שניתן להניח שהשווי שניתן לה כבר בקיץ הקודם הביא אותה לחצות את רף מיליארד הדולר.

למאסטרסקול כ-30 בתי ספר ומשפיענים המלמדים על הפלטפורמה שלה, ובסוף השנה היא צפויה לרשום כ-100 בתי ספר ומשפיענים. את סוף שנת 2020 סיכמו בחברה עם 1,000 בוגרים, והשנה מצפים בחברה לאלפי בוגרים ב-20 מדינות בעולם. צוות החברה מונה כיום כ-100 עובדים, כאשר מרבית הנהלת החברה וצוותי המחקר והפיתוח - 80 איש - ממוקמים בישראל ופועלים לצד צוותי פיתוח עסקי ותמיכה הממוקמים באירופה ובארצות הברית.

צמחתם על הגל של אותם אלה שביקשו לעשות הסבה ולהצטרף לענף ההייטק?
"הסיפור מתחיל עוד לפני מערכוני ה'ההייטקס' בתכנית ארץ נהדרת", אומר לוי. "החברה קיימת כבר שלוש שנים. הסיפור שלנו הוא הרצון האנושי והבסיסי לבנות לעצמנו עתיד טוב יותר. אנחנו חיים בעולם שבו כדי לבנות לעצמך עתיד טוב יותר אתה צריך להיות בצד של הטכנולוגיה. המחסור העולמי בעובדים במגזר הטכנולוגיה מגיע ל-85 מיליון משרות וזה תחום שגדול מאיתנו, אבל אנחנו רוצים להיות השחקן המרכזי שמאפשר להרבה שחקנים אחרים בו לבנות כמה שיותר בתי ספר ולגדול יחד איתם, במטרה לאפשר לאנשים לבנות את הקריירה שלהם. אנחנו במסע לבניית בית הספר הגדול בעולם שיכשיר אנשים ללא קשר לרקע שלהם ולנסיבות החיים שלהם".

גייסתם את הסיבוב בקיץ האחרון. הודעתם עליו היום, כשאנחנו רואים את העולם נכנס להאטה כלכלית ולצינון בביקוש לעובדי הייטק.
"אנחנו רואים את מה שקורה ומסתכלים על מה שקרה במשברים בעבר. שנת 2008, לדוגמא, הייתה שנת מפנה עבור רבים שבחרו לעשות שינוי קריירה בחיים שלהם. זו הייתה שנה שבה אנשים רכשו כישורים חדשים, ולאחריה ראינו קפיצה גדולה מאוד בתחום. האם המצב כיום דומה לזה של 2008? כנראה שלא, אבל הסיפור הוא כזה שבו עובדים תמיד רוצים להיות רלוונטיים ומחפשים מה יהפוך אותם לכאלה".

עוד כתבות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש