גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לצאת לחו"ל ולא בטיסה: מה צריך לדעת לפני שנוסעים לסיני או לעקבה

ישראלים רבים מחליטים בחודשים האחרונים לא להתרחק ולצאת לנופש בשתי המדינות הסמוכות לנו ● כמה עולה אגרה, מהם נהלי הקורונה, ומה אסור לשכוח להסדיר לפני הביקור ● גלובס עושה סדר

סיני / צילום: Shutterstock
סיני / צילום: Shutterstock

עשרות אלפי ישראלים יצאו בשבועות האחרונים לנופש, ולא דרך האוויר. אמנם ישראל מוגדרת לצורכי תעופה כ"מדינת אי" אבל בפועל יש לנו שני גבולות שמאפשרים לנו להגיע לנופש בירדן ובמצרים דרך מעבר רגלי או עם רכב.

התמונות שמעלים הנופשים מחצי האי סיני, אחד מהמקומות החלומיים לנופש רגוע ושלו, עושים את שלהם. החשש מביקור במקום (בעיקר חשש ביטחוני, נשים את המגפה בצד רגע) התפוגג אצל ישראלים רבים, שכבר שריינו חופשה בחושה, בקאמפ או באחד מבתי המלון שנבנו באזור.

גם הנופשים בירדן, שמספרם קטן יותר, חוזרים עם רשמים שעושים חשק לאחרים. עקבה מתאימה יותר לחופשות משפחתיות. זאת מאחר, שבשונה מסיני, הנופש בעקבה מתבסס בעיקר על ריזורטים ומלונות שממשיכים לקיים את הבטחת התמורה בעד הכסף.

להלן טיפים שכדאי להביא בחשבון לפני שבוחרים לנסוע לאחת ממדינותינו השכנות. 

10 דברים שצריך לדעת לפני שנוסעים לטאבה

1. הגעה למעבר הגבול: מעבר הגבול זכה לככב בתמונות מבהילות למדי של תורים של נוסעים שהמתינו במשך שש ושבע שעות בשמש הקופחת בחג הפסח. הגבול פתוח בין השעות 08:00 ל-20:00, אולם שעות הפעילות יורחבו ל-24/7 בין התאריכים 1 ל-7 ביוני. ככל שמתזמנים את ההגעה לשעות הצהריים, כך הסיכוי הוא לעומסים מתונים, אם בכלל.

2. אגרות מעבר: אגרת מעבר בגובה של 104 שקל צריך לרכוש מראש באתר רשות שדות התעופה ולהציגה במעבר הגבול (אפשר גם דיגיטלית). בצד המצרי יש שתי אגרות שמשולמות במקום והן מייצרות את העומסים במעבר הגבול - היות שניתן לשלם עבורן רק במזומן ומי שלא נערך עם לירות מצריות מראש ייאלץ לעמוד בתור לכספומט (שלא תמיד עובד) או לאשנב הבנק היחיד במקום. מדובר ההמתנה ממושכת.

אגרה אחת היא בגובה של 35 לירות (כ-8 שקלים) ואגרה נוספת בגובה 405 לירות לנוסע (כ-75 שקל). כל אגרה משולמת בדלפק נפרד שמייצר תור נוסף. שער הלירה המצרית אל מול השקל עומד על כ-0.20 אגורות.

3. נהלי קורונה בכניסה למצרים: מחוסנים בשתי מנות יידרשו להראות תעודת מתחסן, שרצוי להדפיס ולהציג בנייר. מי שלא מחוסן או מחלים, נדרש לבצע בדיקות קורונה לפני הכניסה (גם אנטיגן). מי שמחוסן ומחלים יכול להציג תעודת קורונה שבה לא מופיע מועד ההחלמה, והוא לא נדרש להציג בדיקת קורונה.

4. נהלי קורונה בחזרה לישראל: בדיקות הקורונה בכניסה לישראל אמנם בוטלו אך עדיין יש למלא טופס כניסה לישראל.

5. הזמנת מקום לינה ומוניות: סיני של שנות ה-90 עדיין דומה לסיני של היום במובנים רבים (שלווה שאין שנייה לה), כשיש בה שינויים מתבקשים (חושות עם מזגן ושירותים). בחסות הקדמה (היחסית) תוכלו להזמין מראש את מקום הלינה (קאמפים רבים מופיעים אפילו בבוקינג). גם את המונית לקאמפ כדאי להזמין מראש ושהיא תחכה לכם בטאבה.

6. הגעה משדה תעופה הרמון למעבר הגבול: למגיעים בטיסה מנתב"ג לרמון נציין כי פועל אוטובוס מהשדה לטאבה (כולל עצירה אחת בתחנה המרכזית באילת) בעלות של 4 שקלים. מונית גובה 150 שקל. אמנם על פי חוק נדרש להפעיל מונה בנסיעה במונית, אלא שלנהגי המוניות, שמגיעים לאסוף את הנוסעים משדה התעופה רמון, חוקים משלהם.

7. טיסות לשארם א שייח': הטיסות הישירות לשארם א שייח' פותחות אופציה לנופש בשארם או לטייסה ישירות מנתב"ג (שחוסכת את התורים בטאבה ואת האגרות במעבר היבשתי) ולעבור משארם לאחד מאתרי הנופש הצפוניים לה. יש להביא בחשבון שעל פי החלטת הרשויות במצרים לא ניתן לטוס בכיוון אחד בלבד משארם היות שהיא מוגדרת כשטח תיירות מוגן.

8. כסף מקומי: כדאי להצטייד בלירות מצריות מראש. מזומן נדרש לטובת תשלום האגרות בכניסה במעבר הגבול, אך בשאר ימי החופשה אפשר להסתדר גם עם שקלים/אירו/דולר או אשראי. לקנייה של צמידים או גלביה מהמוכרות הבדואיות בחוף אמנם רצוי שיהיו לירות אך גם הן עשויות לקבל שקלים. שער ההמרה, במקומות הלינה יהיה גבוה יחסית - נסו לבדוק אותו מראש.

9. רשת סלולרית: רשת אלחוטית קיימת בפריסה נרחבת יותר מאשר בעבר אבל היא לא תמיד רציפה (ולפעמים זה יתרון). יש אפשרות לרכוש סים מקומי מיד לאחר מעבר הגבול בשטח המצרי. בחברות הסלולר מציעים חבילות הכוללות גלישה ושיחות רק לנופשים באזור שארם.

10. לא לשכוח מהיתושים: חוץ מקרם הגנה, ביטוח נסיעות, בגד ים, שנורקל וספר טוב מה שחייב להיכנס לתיק הוא חומר נגד עקיצות יתושים, בעיקר ללנים בקאמפים. אפשר לחשוב גם על כילה.

באתר אוהבי סיני תמצאו מידע נוסף שיוכל לסייע לכם לפני הנסיעה, דוגמת אתרי צלילה וכולי.

8 דברים שצריך לדעת לפני שנוסעים לעקבה

ומה עם עקבה? גם התור לעקבה זכה לתמונות משלו בחג הפסח אולם זהו מעבר עמוס פחות מטאבה.

1. לפני הכניסה לירדן: יש למלא טופס כניסה לירדן באתר VISIT JORDAN.

2. תיאום של מדריך מקומי: ישראלי המבקר בירדן מחויב לתאם מראש ליווי של מדרכיך או סוכן ירדני מקומי. במעבר הגבול צריך להציג את פרטי מקום הלינה המתואם לשהות בעקבה. הסוכן הוא שמארגן את ההסעה מהגבול לבית המלון במוניות מקומיות. חלק מהמלונות מציעים שירותי הסעה מהגבול.

3. אגרות מעבר: באתר רש"ת יש לקנות מראש אגרה למעבר הגבול רבין בעלות של 106 שקל. בצד הירדני משלמים אגרה נוספת בעלות של כ-15 דולר.

עקבה / צילום: Shutterstock

4. הגעה לעקבה: ניתן לעבור לעקבה גם ברכב או להגיע למעבר הגבול עם רכב שיושאר במגרשי החניה הסמוכים. ניתן גם לטוס מנתב"ג לעמאן. שעות הפעילות במסוף הן מ-08:00 עד 15:30.

5. נהלי קורונה: מחוסנים ומחלימים לא נדרשים להציג בדיקת קורונה בכניסה לירדן. מי שלא מחוסן יידרש להציג בדיקה שנעשתה מראש.

6. כסף מקומי: הדינר הירדני שווה לכ-4.80 שקל. מי שביקר לאחרונה המליץ להחליף כמה שפחות לכסף מקומי ואפילו בכלל לא. לדבריו ניתן לשלם בכרטיס אשראי גם לסוכן המקומי וגם במסעדות, בחנויות, בבתי מלון וכדומה. גם אירו ודולר מתקבלים.

7. רשת סלולרית: רשת אלחוטית קיימת בבתי מלון רבים אך לא בכל המקומות הציבוריים. לאחר מעבר הגבול ניתן לרכוש סים מקומי.

8. חזרה לישראל: יש למלא טופס כניסה לישראל לפני החזרה ולהביא בחשבון את שעות הפעילות המוגבלות במעבר רבין.

עוד כתבות

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

מטבעות דיגיטליים / אילוסטרציה: Shutterstock

מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%; הביטקוין צמוד ל-70 אלף דולר למטבע

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על כ-69.7 אלף דולר למטבע ● נעילה ירוקה באסיה, מדד שנגחאי עלה ב-1%

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד