גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קשת לרשות השנייה: שיקולים פוליטיים בעיכוב מיזם הסטרימינג

במכתב חריף ששלחה קשת למועצת הרשות השנייה, היא טוענת כי העיכוב בקבלת ההחלטה בנוגע למיזם הסטרימינג שלה FREETV נגוע בהתערבות פסולה מצד פוליטיקאים ● בשבועות האחרונים התחרות בתחום השידורים באינטרנט בארץ עולה מדרגה, לאחר שהוט ו-yes הגבירו את מאמצי השיווק שלהן בתחום

מנכ''ל קשת, אבי ניר / צילום: ג'ף קרביץ
מנכ''ל קשת, אבי ניר / צילום: ג'ף קרביץ

המלחמה בשוק הטלוויזיה האינטרנטית מתחממת: לגלובס נודע כי קשת פנתה היום (א') במכתב חריף למועצת הרשות השנייה בדרישה לקבל החלטה באופן מיידי לגבי FREETV, המיזם המשותף שלה עם RGE, ולעצור את ההתייעצות בנושא עם מועצת הכבלים והלוויין אליה פנתה מועצת הרשות השנייה לצורך קבלת חוות-דעת בעקבות המלצה ממשרד היועץ המשפטי לממשלה. זאת לאחר ההכרזה הרשמית של yes על שיתוף-הפעולה עם דיסני פלוס וימים ספורים לאחר שהוט השיקה תקשורתית את המותג שלה next tv.

במכתב חריף באמצעות משרד עורכי הדין גולדפרב זליגמן המופנה ליו"ר הרשות השנייה עדן ברטל, למנכ"לית מישל קרמרמן ולכל חברי המועצה, טוענת קשת כי העיכוב בהכרעה בעניינה, שנמשך כבר 14 חודשים, נובע ממניעים זרים ומלחץ פוליטי שמופעל על חברי המועצה. קשת אומנם נמנעת מלציין באופן ברור מי מפעיל לחץ ומהם המניעים הזרים, אך מהמכתב קשה שלא להבין למה הכוונה.

קשת יוצאת במכתב נגד משך הזמן שתהליך האישור מתמשך, וטוענת כי מדובר ב"פרק זמן שחורג ממתחם הסבירות ומכללי המינהל התקין". לטענתה, "מדובר בשיהוי כבד, בייחוד משום שכל התשתית העובדתית כבר הונחה על שולחן המועצה זה מכבר. פעמיים התכנסה כבר המועצה על-מנת לדון ולהחליט בבקשה, ופעמיים הובילה התערבות פסולה של הממשלה בפעילות מועצת הרשות השנייה - מועצה ציבורית אשר ניתנה לה עצמאות מלאה על-מנת לנתק את הפיקוח על השידורים מהממשלה - לדחייה בקבלת החלטה.

"נזכיר כיצד עוד ב-10 באפריל התכנסה המועצה מתוך כוונה לדון ולהחליט בבקשת שידורי קשת, אך יום עבודה אחד לפני כן מצא לנכון שר התקשורת לכתוב למיזם FREETV כי על המיזם לקחת בחשבון שמשרד התקשורת בוחן קידום תזכיר חקיקה בנושא אשר ייתכן שישפיע על המיזם - ואת המכתב הזה שלח השר ללא שום טעם ענייני בהעתק ליו"ר מועצת הרשות השנייה. רק לאחר שהמועצה החליטה לעכב את החלטתה בבקשת קשת כדי להוסיף ולבחון את משמעויות מכתב השר, כתבה ממונה במשרד התקשורת שהשר כביכול כלל לא התכוון להתערב בשיקול-דעת המועצה - כך נכתב לאחר שהחלטת המועצה כבר עוכבה, והנזק כבר נעשה".

קשת פנתה לקבל את אישור הרשות השנייה בגלל סעיף ברישיון הקובע כי מועצת הרשות תאשר פעילות נוספת בהתקיים שני תנאים אלה: הפעילות לא תפגע ביכולתו של בעל הרישיון לקיים כדין את פעילות שידורי הטלוויזיה מכוח הרישיון; הפעילות לא תפגע ביכולתה של הרשות לפקח על שידורי הטלוויזיה שמכוח הרישיון.

בסמוך לישיבה שבה אמורה הייתה המועצה לקבל הכרעה בנושא, התקבלה חוות-דעת שנכתבה במשרד היועץ המשפטי לממשלה, ובה המלצה לקבל חוות-דעת של רגולטורים נוספים טרם קבלת החלטה. כפועל יוצא מכך פנתה מועצת הרשות השנייה למועצת הכבלים והלוויין, שהחליטה מצידה לקיים שימוע בנושא טרם גיבוש חוות-דעת שתוגש לרשות השנייה.

האם לרשות השנייה יש סמכות לדון בנושא?

בקשת טוענים כי למכתב של עו"ד עדי ליברוס, שכתבה את ההודעה מטעם היועמ"ש, לא יכול להיות משקל מהותי, שכן הרשות השנייה היא מועצה ציבורית סטטוטורית, עצמאית, שאיננה כפופה להמלצות היועמ"ש.

עוד נטען כי אין מחלוקת שהפעילות של FREETV אינה מצויה בסמכות הרשות השנייה או של מועצת הכבלים והלוויין, שהרי מדובר בהחזקה במיזם לאפליקציה אינטרנטית, ולכן ההצעה של עו"ד ליברוס מציעה לשקול האם מועצת הרשות השנייה קנתה לעצמה, ביחס למי שנזקק לרישיון ממנה, שליטה ומרות מוחלטות על כל פעולה של בעל הרישיון, בכל תחום, ואפילו אין לאותה פעולה של בעל הרישיון השפעה על הנעשה בתחום סמכותה הענייני של הרשות השנייה.

נציין כי סביב כוונתה של קשת לחבור ל-RGE לצורך הקמת מיזם של טלוויזיה על גבי האינטרנט, מתחוללת בחודשים האחרונים מתחת לפני השטח מלחמת ענקים בין קשת - בית התוכן הגדול והחזק ביותר בישראל המחזיק בבעלות על ערוץ הטלוויזיה קשת 12, חברת חדשות 12 ואתרי האינטרנט מאקו ו-n12 - לבין הפלטפורמות yes ובעיקר מול הוט.

אומנם המיזם שאמור לשחרר את קשת מהתלות בפלטפורמות אושר במגבלות על-ידי הממונה על התחרות שקבעה כי המיזם יתרום לצרכן, אולם פלטפורמות שונות חוששות מהתעצמות נוספות של קשת ובעיקר מערעור נוסף של המודל הכלכלי שלהן כתוצאה מהשינויים שחלים ממילא בשוק, ולכן מופעלים מאמצים רבים בניסיון לטרפד את המיזם או לכל הפחות לעכב אותו.

האם הרגולציה בדרך לשינוי?

נזכיר כי משרד התקשורת מבקש לשנות את חוק התקשורת הישן המגדיר את מערכות היחסים הקיימות בשוק ולהכניס שינויים ברגולציה לפיה פועלים השחקנים כיום - למשל לשחרר את הוט ו-yes מהחובה להעביר את שידורי קשת ורשת, ולאפשר לערוצים לגבות תשלום מהפלטפורמות עבור התוכן שלהם שניתן היום חינם, ובמקביל לאפשר להוט ול-yes להיכנס לתחומים שהיו חסומים בפניהם עד עתה - שידור חדשות ופרסומות.

ועדה בראשותו של רועי פולקמן גיבשה שורה ארוכה של המלצות בנושא, אולם תזכיר חוק סופי לא גובש עדיין, וממילא במצב הפוליטי השברירי שנוצר, ספק אם ניתן יהיה להעביר חוק כלשהו.

במכתב מתייחסת קשת גם לאפשרות של חקיקה שתסדיר את כלל שוק התקשורת: "נזכיר כי שיקולים הנוגעים לחקיקה עתידית כביכול בעניין מיזמי וידאו ברשת האינטרנט אינם שיקול רלוונטי בבואה של המועצה להחליט בבקשה דנן. על הרשות להחליט על-פי הדין הקיים ולא על-בסיס חוק עתידי - קל וחומר שלא על-בסיס שמועות על כוונה עתידית לחקיקה עתידית שתוכנה אפילו אינו ידוע. הרי בפועל מדובר בעיקר בניסיון מצד הוט ו-yes לזרוע בלבול, לשמר את כוחן המונופוליסטי ולהמשיך לאפשר את שליטתן ויכולתן לגבות מחירים גבוהים מהציבור"', נכתב במכתב.

קשת טוענת כי העיכוב פוגע גם בצרכן: הרשות ממשיכה כעת לעכב מיזם אשר הממונה על התחרות קבעה שיועיל לתחרות ולצרכנים. לדבריה, "בחלוף חודשים רבים, הרשות השנייה עדיין מעכבת מיזם אשר יש בו כדי לחסוך לצרכנים עשרות ומאות שקלים מדי חודש ומאות ואלפי שקלים בשנה. זהו עיכוב פסול שלא כדין וללא כל טעם".

עוד כתבות

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

חברת TRULLION / צילום: TRULLION

"כמו מערב פרוע": חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 הקימו חברה מבטיחה

מאחורי חברת טרוליון עומדים חרדי אמריקאי וחילוני יוצא 8200 שחולקים חזון משותף: ייעול עבודה חשבונאית בארגונים באמצעות בינה מלאכותית • נגד מה הם מתחרים? "הלקוחות שדבקים באקסל" ● הסטארט-אפים המבטיחים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

עיראק / צילום: Associated Press, JEROME DELAY

הפצצה בבסיס המיליציות הפרו-איראניות בעיראק

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד