גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסות אירופה; מניות האנרגיה בלטו בעליות

מדד המחירים לצרכן בטורקיה זינק בחודש יוני ב-4.95%, עלייה שנתית של 78.6% ● מדד ניקיי עלה ב-0.8% ● בוול סטריט אין היום מסחר לרגל יום העצמאות האמריקאי; החוזים העתידיים מאבדים גובה

אילוסטרציה: shutterstock
אילוסטרציה: shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

18:48

יום המסחר בבורסות אירופה ננעל במגמה מעורבת. מדד דאקס רשם ירידה של כ-0.2% ואילו מדדי קאק ופוטסי עלו ב-0.4% ו-1% בהתאמה.

מניות האנרגיה, ביניהן של ו-BP , בלטו בעליות חדות. מנגד, יוניפר צנחה ב-27% על רקע דיווחים כי ממשלת גרמניה שוקלת חבילת חילוץ לחברת התשתיות.

16:45

המדדים באירופה ממשיכים לטפס. מדד דאקס עולה ב-0.1% ומדדי קאק ופוטסי עולים ב-0.7% ו-1.1% בהתאמה.

בשוק הסחורות נרשמות עליות של כ-1% בחוזים על הנפט, והזהב עבר לעלייה קלה ומחיר אונקיה עולה ל-1,809 דולר. בשוק הקריפטו נרשמת התאוששות קלה, והביטקוין מטפס בכ-2% למחיר של 19.5 אלף דולר.

14:05

המדדים באירופה ממשיכים לטפס והעליות אף מתחזקות. מדד דאקס עולה ב-0.5% ומדדי קאק ופוטסי עולים ב-1.1% כל אחד, יורו סטוקס 50 מתקדם ב-0.7%.

בפרנקפורט נרשמות עליות בולטות לסימנס , הנקל ודויטשה בנק , ואילו BMW, פולקסווגן ופורשה מאבדות גובה. בפריז טוטאל אנרג'יז קופצת ב-3.5%, קרפור עולה ב-2% ולואי ויטון ב-1.7%, ומנגד רנו  וסטלנטיס נסוגות. בלונדון ענקית הדלק BP מזנקת ב-4% וגם מניות הפיננסים מתחזקות, ואילו ג'אסט איט טייק אוויי  (בעלת תן ביס הישראלית), קבוצת התעופה IAG וחברת האופנה ג'יי.די ספורטס  נחלשות.

בשוק הסחורות נמשכות העליות המתונות של כ-0.3% במחירי הנפט, כשהברנט עומד על 112.2 דולר לחבית והנפט האמריקאי על 108.8 דולר. הזהב עבר לירידה קלה ומחיר אונקיה נסוג ל-1,804 דולר. בשוק הקריפטו נרשמת התאוששות קלה, והביטקוין מטפס בכ-2% למחיר של 19.5 אלף דולר.

הירידות בזירת המסחר בחוזים עתידיים בוול סטריט התמתנו, ועומדות על 0.2%-0.3%. נזכיר כי היום לא יתקיים מסחר בארה"ב בשל יום העצמאות האמריקאי. 

12:10

מגמה חיובית באירופה. מדד דאקס בגרמניה עולה ב-0.1% הקאק הצרפתי מוסיף 0.8% ופוטסי הבריטי עולה ב-0.9%. 

באסיה, מדד הנג סנג ננעל בירידה של 0.1%.

ג'ון מאייר מנהל השקעות ב- Global X, מציין בסקירה שפרסם כי "ככל ששוק הקריפטו יורד, כך יורד הביקוש למעבדים גרפיים. בתוך כך, ישנם סימנים להתמתנות באינפלציה ובשוק העבודה, אך עדיין לא בשביל לשנות את מדיניות הפד. בשוק ממשיכים לעקוב אחר מדדי האינפלציה בתקווה לראות סימנים להתמתנות. בשבוע שעבר מדד מחירי הצריכה הפרטית ( PCE ), שנחשב לאומדן האינפלציה המועדף של הבנק הפדראלי, הציג עלייה שנתית של 6.5% בחודש מאי, ועלייה של 4.7% כאשר מנכים את סעיפי המזון והאנרגיה. מדובר עדיין בנתון גבוה, אך הוא מהווה ירידה קלה בהשוואה לחודש הקודם, ועל כן אולי אפשר לשאוב ממנו מידה של אופטימיות זהירה שהאינפלציה הגיעה כבר לשיא. ואולם, עדיין לא מדובר בנתון שיהיה בו די כדי לגרום לפד להוריד את הרגל מהדוושה בכל הנוגע להעלאות הריבית, בטח לאור חוזקו של שוק העבודה".

"באשר לשוק העבודה, ביום שישי יתפרסם דוח התעסוקה לחודש יוני בארה"ב. על פי ההערכות הדוח יצביע על תוספת של 325 אלף משרות בחודש יוני. גם כאן, מדובר בירידה קלה לעומת תוספת של 395 אלף משרות בחודש מאי, אבל זה עדיין נתון גבוה שמלמד על ביקוש גבוה לעובדים בשוק העבודה, וכאשר הביקוש גבוה גם השכר עולה, וזהו גורם משמעותי ליצירת האינפלציה הנוכחית. בנסיבות הנוכחיות, אחת ממטרותיו של הבנק הפדרלי היא לצנן במידת מה את שוק העבודה, כדי להפחית את הלחצים האינפלציוניים שנובעים מסחרור השכר". 

10:05

בורסות אירופה פתחו את שבוע המסחר בעליות שערים. מדד דאקס בגרמניה עולה ב-0.5% (וכך גם יורו סטוקס 50 הכלל אירופי), קאק הצרפתי מוסיף 0.7% ופוטסי הבריטי עולה ב-0.8%. 

מדד המחירים לצרכן בטורקיה זינק בחודש יוני ב-4.95% (מעט פחות מהתחזיות לעלייה של 5.4%). בקצב שנתי, מדובר באינפלציה בשיעור בלתי נתפס של 78.6%, החמרה בהשוואה למדידה של 73.5% מהחודש שעבר. ביום שישי פורסם כי האינפלציה בבירה הכלכלית לבדה, איסטנבול, עלתה ביוני בקצב שנתי של 94%. מדובר בשיא של 24 שנים.

בסין ננעל המסחר בעליות: מדד שנגחאי עלה ב-0.5% ושנזן ב-1%. מדד הנג סנג ממשיך לרשום ירידה קלה של פחות מ-0.1%.

09:35

מדד ניקיי בטוקיו ננעל בעלייה של 0.8%, כאשר בראש המדד בלטה חברת החשמל של טוקיו שזינקה ב-13% במחזור המסחר הגבוה ביותר. בנק מיצובישי פייננשל עלה ב-0.9% ותאגיד סופטבנק קפץ בכ-3%. 

גם יצרניות הרכב בלטו לטובה: מיצובישי עלתה ב-1.6%, ניסאן ב-0.8%, טויוטה ב-2.2%, איסוזו ב-2%, הונדה ב-1% וסובארו ב-3%. מאזדה רשמה עלייה מתונה של 0.2%. 

בתוך כך הירידות בהונג קונג הצטמצמו ומדד הנג סנג יורד בכ-0.1% בשעה זו. בסין מדד שנגחאי עולה ב-0.3% ושנזן ב-1%. באוסטרליה ננעל מדד הדגל בסידני בעלייה של 1.1%.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט שינו כיוון ועברו לעלייה של כ-0.5%. החוזים על הברנט עלו ל-112.1 דולר לחבית ועל הנפט האמריקאי ל-108.9 דולר.

07:50

המסחר בבורסות אסיה מתקיים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר התנודות קלות. מדד ניקיי היפני רושם עלייה של 0.4% כשחברת החשמל של טוקיו בראש המדד עם זינוק של יותר מ-13%, וגם יצרניות הרכב בולטות לטובה.

בהונג קונג מדד ההנג סנג משיל 0.6% כאשר המגמה בקרב מניות הטכנולוגיה הגדולות מעורבת. עליבאבא, מייטואן ושיאומי מטפסות, טנסנט ויצרנית הרכב החשמלי ג'ילי מאבדות גובה. בסין, מדד שנגחאי עולה ב-0.1% ושנזן ב-0.9%. קוספי הדרום קוריאני נסוג ב-1%, כשאת מחזור המסחר הגבוה ביותר מרכזת חברת התעשייה סאמבו (Sambu) שצונחת ב-7.5%. באוסטרליה קופץ מדד הדגל ב-1.1%.

החוזים העתידיים בוול סטריט רושמים ירידות של 0.6%-0.8%, כאשר היום לא יתקיים מסחר בניו יורק לרגל יום העצמאות האמריקאי.

בטורקיה יתפרסם הבוקר מדד המחירים לצרכן לחודש יוני. התחזיות בשוק הן לשיעור אינפלציה שנתית בלתי נתפס של 78.3%, החמרה בהשוואה למדידה של 73.5% מהחודש שעבר. ברמה חודשית, מוערך שהמדד קפץ ב-5.4% ביוני, בהמשך לעלייה של כמעט 3% במאי. ביום שישי פורסם כי האינפלציה בבירה הכלכלית לבדה, איסטנבול, עלתה ביוני בקצב שנתי של 94%. מדובר בשיא של 24 שנים.

מחירי הנפט הגולמי נסחרים הבוקר בירידות מתונות של עד 0.3%. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עומד על 111.3 דולר והחוזים על הנפט האמריקאי נעים סביב 108.1 דולר לחבית. הזהב לעומת זאת מתחזק מעט ומטפס למחיר של 1,812 דולר לאונקיה.

בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד ב-0.6% לרמה של 19.1 אלף דולר (ירידה של 10% בתוך שבוע) והאת'ריום יורד בשיעור דומה ושערו נע סביב 1,055 דולר (ירידה שבועית של כמעט 14%). מטבע הריפל לעומתם מתחזק בכ-2% ומחירו עולה ל-32 סנט, ובכך מצמצם את הירידה של 7 הימים האחרונים ל-12%.

עוד כתבות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילי שיוט חדשים ואופנועי שלג למשימות מיוחדות

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר