גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הערים הגדולות לא מצליחות להחזיר את העובדים למשרדים

​שיעור התפוסה במקומות העבודה נמוך במיוחד בערים כמו ניו יורק, שבהן העובדים הם המנוע של הכלכלה המקומית

מסעדה בניו יורק. החיים חזרו למסלולם הנורמלי ברוב המקומות שבהם אנשים מתקהלים / צילום: Associated Press, Ted Shaffrey
מסעדה בניו יורק. החיים חזרו למסלולם הנורמלי ברוב המקומות שבהם אנשים מתקהלים / צילום: Associated Press, Ted Shaffrey

מעט אחרי שאדם חמוש ירה והרג עובד של גולדמן זאקס ברכבת סאבווי בניו יורק בשלהי חודש מאי, תיבת האימייל של דיוויד סולומון התחילה להתמלא. מנהלי כוח אדם שיתפו את הבכיר בגולדמן זאקס בצערם ובחשש שלהם. לפי אנשים שמכירים את הנושא, היו להם גם שאלות בנוגע למידת הישימות של החזרת עובדי הבנק למשרדים במנהטן.

מאוחר יותר באותו יום, סולומון צלצל לראש עיריית ניו יורק אריק אדמס להביע את דאגתו ולהצביע על נקודה מסוימת בפני ראש העיר, שנאבק להגדיל את חלקם של העובדים שחוזרים למשרד. סולומון אמר לו שהעובדים מהססים לחזור בגלל שמצב הביטחון ואיכות החיים בעיר הידרדרו.

יותר משנתיים לאחר שפרצה מגפת הקורונה, הזעם בקרב העסקים גובר, וכך גם בקרב מנהיגים בעיריות ובקהילות ברחבי ארה"ב. הם רואים שהמשרדים נשארים מאחור אף שהחיים חזרו למסלולם הנורמלי במסעדות, בחברות התעופה, באירועי ספורט ובמקומות אחרים שבהם אנשים מתקהלים. אפילו אחרי שהרבה מעסיקים אימצו עבודה היברידית, פחות מחצי ממספר העובדים שעברו במשרדים לפני המגפה חזרו לרובעי העסקים באופן קבוע.

הבעיה חמורה במיוחד בערים הגדולות של אמריקה. ברחבי המדינה, שיעור העובדים במשרדים בסוף יוני עמד על 44%, בעוד ערים כמו פילדלפיה, שיקגו, סן פרנסיסקו וניו יורק משתרכות מאחור, כך לפי Kastle Systems, שאוספת מידע על מספר העובדים שנכנסים לבנייני המשרדים בכל יום.

26.3 אלף עסקים קטנים נסגרו לצמיתות

הפיצול הזה ייצר תחושה של דחיפות בקרב פוליטיקאים ומנהלים בערים הללו, שבהם העניין חשוב במיוחד משום שהעובדים הם המנוע של הכלכלות המקומיות ושל העסקים הקטנים.

מאפריל 2020 עד למרץ 2021, 26.3 אלף עסקים קטנים בניו יורק נסגרו לצמיתות, לפי דוח שראש העירייה פרסם באביב. שיעור המשרדים הפנויים בניו יורק עלה ל־116 מיליון מ"ר מ־84 מיליון ברבעון הראשון של 2020, לפי חברת המידע CoStar Group. דמי השכירות במסחר במנהטן ירדו במשך 18 רבעונים רצופים, הרבה לפני המגפה, לפי חברת שירותי הנדל"ן CBRE.

נושא אחד שמעסיק את העובדים בערים הגדולות הוא התחבורה. בניו יורק, בוושינגטון הבירה, בסן פרנסיסקו ובשיקגו - זמני הנסיעה לעבודה הם בין הארוכים במדינה - וגם שיעורי החזרה לעבודה הנמוכים ביותר - לפי ניתוח של הוול סטריט ג'ורנל ל־24 האזורים המטרופוליניים במדינה, בחודש מאי.

דאגות בנוגע לבטיחות ולפשע, כולל בתחבורה הציבורית, תרמו לחוסר הנוחות של העובדים באזורים אורבניים. בניו יורק, מספר הפשעים הקשים, בהם רצח, שוד ותקיפה, עלה ב־7.5% מ־2019 ל־2021, לפי משטרת העיר. בסן פרנסיסקו היו 56 מקרי רצח ב־2021, לעומת 41 ב־2019, ואילו מקרי השוד והתקיפה בירידה. בלוס אנג'לס הפשע האלים עלה ב־4% בין 2019 ל־2021.

הנושאים הללו מצטרפים לחוסר הרצון לחזור לעבודה שקיים גם מחוץ לערים הגדולות. חברות שומעות מעובדים ש"אני עדיין מודאג בגלל הקורונה. מחירי הדלק עומדים על 5 דולרים לגלון ויקר להגיע לעבודה", אומר בריאן קרופ, סגן נשיא למשאבי אנוש בחברת הייעוץ גרטנר. "או, למה לי לבוא לעבודה כשחצי מהאנשים יהיו בבית בכל יום נתון?"

כמעט שניים מכל שלושה עובדים שעבודתם יכולה להיעשות מרחוק מעדיפים שילוב של עבודה מרחוק ומהמשרד, לפי מחקר בינלאומי שהושלם במרץ על ידי חברת רואי החשבון הגלובלית PwC.

68% מהעובדים בצפון אמריקה אומרים שהם ישקלו לחפש עבודה אחרת אם המנהלים שלהם יעמדו על כך שהם יחזרו למשרד באופן מלא, לפי סקר מנובמבר 2021 של חברת ניהול המשכורות ADP.

"העובדים לא מבקשים, אלא מודיעים"

אחת החברות שהודיעו לאחרונה על נסיגה מעבודה במשרד היא חברת YELP, שיושבת בסן פרנסיסקו. החברה הודיעה בחודש שעבר כי היא סוגרת את משרדיה בניו יורק, בשיקגו, ובוושינגטון הבירה. בשלושת המשרדים עבדו פחות מ־2% מהקיבולת.
אף שחברת השירותים הפיננסיים Nearwater Capital בניו יורק דורשת כעת מהעובדים לחזור למשרד לחמישה ימים בשבוע, "אנשים לא ממש מבקשים לעבוד יום מהבית, אלא פשוט מודיעים לנו שהם מתכננים לעבוד מהבית", אומר ג'יימס פיטרסון, שותף מנהל בחברה.

הקו בין חופשה לבין עבודה מהבית "ללא ספק היטשטש", הוא אומר. "היה לנו קצת, 'אני נוסע לשבוע לפלורידה לפגוש את החמים שלי, אז אני אעבוד מרחוק'".

הרבה מעסיקים חוששים לנקוט קו קשוח מחשש לאבד עובדים כששיעורי השחיקה בשיא של חודשים או קרוב לכך. עם העלייה בעבודה מרחוק, חברות מתחרות עתה עם מעסיקים מכל העולם, לא רק אלה שבשווקים המקומיים שלהן.

רבים מהמעסיקים הגדולים בניו יורק אימצו אסטרטגיות של עבודה היברידית. אמריקן אקספרס השיקה בחודש מרץ תוכנית שמאפשרת לעובדים לבחור לעבוד מרחוק או בשילוב של בית ומשרד. חלק מהעובדים מגיעים בכל יום, אבל כ־40% מעובדי החברה בארה"ב העדיפו לעבוד רק מרחוק. פרמונטל גלובל אימצה מוקדם יותר השנה אסטרטגיה היברידית שבה העובדים צריכים להיות במשרד לפחות חצי מהזמן, לדברי דובר החברה. בג'יי פי מורגן צ'ייס, חלק מהמשרות דורשות מהעובדים להיות במשרד חמישה ימים בשבוע. עובדים אחרים אימצו לוח זמנים היברידי וחלק קטן מהם עובדים רק מהבית, לפי החברה.

משא ומתן עם איגודי העובדים

שיעור השימוש במשרדים בניו יורק הגיע ל־41.2% בשבוע האחרון של יוני, ירידה מ־42.5% השיא במגפה, שאליו הגיע שבוע קודם לכן. השיעור הזה עדיין נמוך בהרבה ממה שפוליטיקאים ומנהלים היו רוצים לראות.

הרבה מנהלים אמרו שהם מרגישים שיש התקדמות בשיעור החזרה לעבודה בתחילת השנה, לאחר ירידה בהתפרצויות הקורונה. בניו יורק, הירי ברכבת התחתית ותקריות אלימות אחרות חתרו תחת המגמה הזו. כמה ימים אחרי הפנייה שלו לראש העיר, סולומון חזר על דאגותיו בשיחה בת 30 דקות שאורגנה על ידי "השותפות למען ניו יורק", קואליציה של מנהיגים עסקיים שעבדה עם ראש העיר להאיץ את החזרה למשרדים. יותר מ־100 מנהלים בחברות מובילות השתתפו בשיחה, לדברי משתתפים.

רבים מהמנהלים בניו יורק דוחפים לנקיטת צעדים נוקשים יותר בנוגע לפשיעה. קבוצות אחרות קוראות להשאיר את העובדים בבית ולשמר עד כמה שיותר גמישות. כמה חברות נאלצו לנהל משא ומתן עם איגודי עובדים כשפתחו מחדש את המשרדים. באיגודים אומרים שהם רוצים להגן על בטיחות העובדים ולהיצמד לסעיפי ההסכמים.

1,000 דולר לעובדים כהחזר הוצאות נסיעה

בהתחלה, סלסט רודריגז נהנתה מלחזור למשרד כמה פעמים בשבוע מאז קיץ 2021, כשסוכנות הפרסום שבה עבדה התחילה מדיניות וולנטרית של חזרה לעבודה. מנהלת הלקוחות, בת 26, אהבה את השינוי בקצב ואת ההפוגה מהדירה הקטנה שלה במנהטן.
במהלך נסיעה לעבודה ברכבת התחתית בחורף האחרון, גבר חשף את עצמו לפניה כשהיו לבדם בקרון. "בכיתי בעבודה משום שהייתי בשוק ממה שקרה", היא אומרת.

היא הפסיקה לנסוע ברכבת למשך חודש, ועדיין הולכת או רוכבת על אופניים כשהיא יכולה. לפעמים היא מגיעה למשרד, אבל לפעמים מעדיפה לעבוד מבית קפה כשהיא מרגישה שהיא צריכה לצאת.

הרכבת התחתית של ניו יורק. ירידה בתחושת הביטחון האישי בעיר פוגעת במוטיבציה לחזור למשרדים / צילום: Associated Press, Mary Altaffer

כדי להתמודד עם חששות העובדים בנוגע לבטיחות ברכבת התחתית ובנוגע למחירי הדלק העולים, יש חברות שמציעות לשלם עבור הסעות או מציעות הלוואות. בשנה שעברה הודיעה חברת השירותים הפיננסיים דלויט שהיא עוברת למודל היברידי ותספק לעובדים עד 1,000 דולר לצורך החזר הוצאות על חניה, אגרות ושאר הוצאות נסיעה.
יותר מ־25% מהמעסיקים בסקר של גרטנר בסוף מרץ אמרו שהם מספקים ארוחות צהריים בחינם או כיבוד לעובדים למשוך אותם בחזרה למשרד. 5% אמרו שהם מסבסדים או מחזירים הוצאות נסיעה.

אבל בינתיים אלפי עסקים קטנים נאבקים לשרוד כשכל כך הרבה עובדים נמצאים בבית. בבלו פארק קיצ'ן, מסעדה שמתמקדת בארוחות צהריים ברובע הפיננסים של מנהטן, ההכנסות ירדו ב־30% לעומת התקופה שלפני המגפה. לאחרונה הן עלו בעיקר הודות להזמנות לקייטרינג מצד חברות שמזמינות ארוחות צהריים עבור העובדים, אומרת הבעלים השפית קלי פיצפטריק. "ניו יורק היא מקום קשוח מפני שהעלויות הקבועות אסטרונומיות ועד שלא נגיע ל־85%־90% מאיפה שהיינו לפני המגפה, אין לנו סיכוי להרוויח כסף", היא אומרת.

במאמץ נוסף למשוך את העובדים בחזרה, הרבה עסקים משדרגים את המשרד כדי לתת לעובדים יותר אור, יותר אוויר מסונן ויותר אזורי עבודה שמתמקדים בשיתוף פעולה.

בסוף 2020, חברת קרלייל העבירה את המשרדים שלה בניו יורק למגדל החדש 1 ונדרבילט, ליד התחנה המרכזת של העיר. החלל היה פקטור משמעותי במשיכת העובדים בחזרה, אומר ברוס לרסון, מנהל משאבי האנוש בחברת הפרייבט אקוויטי. הוא מצפה שאנשים יחזרו לשלושה ימים בשבוע במשרד, עם גמישות מסוימת. בכל יום חוץ מיום שישי, 60% מ־480 העובדים בקרלייל בניו יורק, נמצאים במשרד.

"קל לקחת כמובן מאליו עד כמה איכות החלל משפיעה על כמה שאנשים רוצים להיות במשרד, וזו תזכורת טובה", אמר לרסון, שהשתתף בפגישה עם ראש העיר.

תאריך היעד: אחרי יום העבודה

יש חברות שאמרו שינקטו עמדה נוקשה יותר לגבי החזרה למשרד אחרי הקיץ. נוכחות במקום העבודה היא וולנטרית כרגע ב־Cadre, סטארט־אפ בתחום הנדל"ן, אומר המייסד והמנהל ריאן ויליאמס, אבל החברה מצפה שהעובדים יהיו במשרד שלושה ימים בשבוע אחרי יום העבודה, שיחול ב־5 בספטמבר. Cadre מתכננת לעבור למשרד חדש שעיצבה מתוך תפיסה של פוסט־מגפה. נגמרו הימים של עדיפות לקיוביקלס ולמשרדים פרטיים. בלוקיישן החדש יהיו יותר חדרי ישיבות לעבודה משותפת.

Cadre גם מיפתה את אזורי המגורים של העובדים שלה ובחרה שכונה שתקטין ככל האפשר את מרחקי הנסיעה למשרד. המשרד החדש קרוב לגרנד סנטרל - ואילו הקודם היה בדאון טאון. "לפני הקורונה הנסיעה לעבודה יכלה לקחת לאנשים שלוש־ארבע שעות ביום", אומר ויליאמס.

בחברת Silverstein Properties, שבבעלותה שמונה בנייני משרדים בניו יורק, רואים ששיעור התפוסה עומד על 40%־45% בימים שלישי עד חמישי, אומר המנהל מרטי ברגר. לאחרונה בחלק מהבניינים הגיעו ל־70%. החברה יצרה אפליקציה עבור הדיירים שבה מוצעים אירועים ותוכניות שונות בבניינים. למשל שיעורי מדיטציה, קונצרטים או הנחות במסעדות ובחנויות. "השכרנו יותר משרדים ברבעון הראשון של 2022 מאשר בכל 2021", אומר ברגר.

התסריט הטוב ביותר עבור חברות כרגע הוא שיותר עובדים ירגישו כמו מייקל ברטולומיאו. הוא עורך וידאו פרילנסר, שנוסע בכל יום עבודה מדירתו בברוקלין שבה אשתו שעובדת מהבית, בנו בן ה־4 ובתו התינוקת, לחברת ההפקות במנהטן שבה הוא מסיים פרויקט. הוא אומר שהאווירה במשרד מספקת מפלט מהבדידות שבלשבת מול המסך עם אוזניות. הוא חושש מה יעשה כשהפרויקט ייגמר. אולי זה בדיוק גרם לי להבין שאני לא רוצה להמשיך לעבוד בתעשייה שבה רוב האנשים הם מרחוק, הוא אומר.

עוד כתבות

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס