גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משקיעי מניות המם חזרו, או לפחות ככה זה נראה

המשקיעים הקטנים חזרו בשבועיים האחרונים למצב-רוח שורי והחלו לגרוף מניות, בין היתר חביבות הפורומים Bed, Bath & Beyond ו־AMC, שזינקו בקרוב ל-70% מתחילת אוגוסט ● אבל בינתיים לפחות, זה עדיין רחוק מהטירוף של 2021

חנות Bed, Bath & Beyond באילינוי. המניה בדרך לחודש הטוב ביותר שלה / צילום: Associated Press, Nam Y. Huh
חנות Bed, Bath & Beyond באילינוי. המניה בדרך לחודש הטוב ביותר שלה / צילום: Associated Press, Nam Y. Huh

לאחר שהסתתרו במשך המכירות הגדולות הגרועות ביותר של השנה, חוזרים כעת המשקיעים הפרטיים לשוק המניות - אבל עדיין לא ניתן לכנות זאת קאמבק.

בשבועיים האחרונים הגבירו המשקיעים הקטנים את רכישות המניות ואופציות הרכש השוריות, ועזרו להזניק לשמיים מניות מם, כמו Bed, Bath & Beyond  ו־AMC . עד כה באוגוסט רשמו שתי המניות עליות של 68% לפחות, מה שמציב את Bed, Bath & Beyond בדרך לחודש הטוב ביותר בהיסטוריה שלה.

ההתלהבות לא הייתה מוגבלת רק למניות מם. מוקדם יותר החודש, רכישות אופציות רכש שוריות של משקיעים קטנים זינקו לרמה הגבוהה ביותר מאז אפריל. על פי TopStonks, גם כמות התגובות בפורום WallStreetBets ברדיט עלתה, פורום פופולרי בקרב סוחרים חובבים.

בחישוב נטו החודש, רכשו משקיעים פרטיים מניות אמריקאיות וקרנות סל ב-1.35 מיליארד דולר ביום בממוצע, על פי נתוני Vanda Research, המעודכנים עד יום חמישי. קצב הרכישות צפוי לפי זה להגיע לממוצע הגבוה ביותר מאז ינואר, החודש שבו השוק השורי הזה הגיע לשיא.

מזכיר את הלהט של 2021, אבל שונה

ההמולה מזכירה את הלהט הספקולטיבי שנחת על השווקים ב־2020 ו־2021, כשמיליוני אמריקאים נדלקו על מסחר במניות, אופציות ומטבעות קריפטו. כשהיו תקועים בבתים וקיבלו כסף רב בצ'קים של סיוע, התאגדו סוחרים טירונים בפורומים באינטרנט, ודחפו כלפי מעלה מניות שהיו אהובות עליהם. מעטים הרוויחו מזה בענק, אחרים הפסידו המון.

החודש הזה שונה. דבר ראשון, הפעילות של משקיעים פרטיים עדיין לא קרובה לשיאים שנרשמו בשנה שעברה. חששות לגבי האינפלציה הגבוהה זה עשורים, ואפשרות של מיתון עתידי ממשיכים להיות תלויים באוויר, ומבלבלים גם סוחרים מקצועיים וגם חדשים בשאלה לאן ילך שוק המניות מכאן.

פטרישיה סטיידינג, מנהלת משרד בת 59 מקליפורניה, חושבת על פרישתה בעתיד, וחוששת מכך שהאינפלציה תאכל את חסכונותיה.

סטיידינג קנתה מניות מם כמו AMC ו־fuboTV בשנה שעברה. השנה, כשהשוק פנה לירידות, עשתה הפסקה ממסחר פעיל. המקום הטוב ביותר למזומנים העודפים שלה? חשבון הפרישה שלה, כך חשבה.

היום, היא מוכנה להתחיל שוב להוסיף לפוזיציות שלה בחשבון E*Trade שאותו היא מנהלת בעצמה, והיא מחפשת מניות חבוטות שיכולות לצמוח אם צרכנים ימשיכו להוציא כסף. היא שוקלת קנייה של מניות בחברת אוניות השיט קרניבל , וכן כמה מניות של חברות תעופה. סטיידינג אומרת ש"נראה כי יש מעט יותר יציבות בשוק".

שינוי נוסף לעומת 2020 ו־2021: למרות הראלי האחרון, השווקים עדיין נמוכים מתחילת השנה, ומונעים ממשקיעים רבים לשפוך כסף באופן דומה למה שעשו בשנה העברה. על הנייר, ההפסד של המשקיע הפרטי הממוצע בחשבון ההשקעות השנה המגיע ל־21%, על פי הערכות Vanda Research מיום חמישי. מדד S&P 500  ירד ב־10% בינתיים השנה.

מעבר לכך, חלק מהראלי האחרון בהשקעות ספקולטיביות כבר התמסמס. תעודות פיקדון אמריקאיות ב־AMTD Digital, חברת פינטק אסייתית ולא במיוחד מוכרת, שנהפכה לסנסציה בקרב משקיעים יומיים, ננעלו ביום שישי במחיר של כ־192 דולר, לאחר שרק שבועיים קודם לכן הגיעו לשיא של 1,679 דולר למניה.

גורמים נוספים שמושכים את המשקיעים בחזרה

ועדיין, אומרים אנליסטים, יש גורמים נוספים המושכים משקיעים בחזרה. פיצולי מניות בחברות כמו אמזון וגיימסטופ הוזילו למשקיעים קטנים רכישה של מניות פופולריות. מחירים נמוכים יותר בכל השוק עודדו אנשים רבים לקנות בשפל (buy the dip).

הגורמים האלה עזרו להניח את היסודות לעניין שמראים המשקיעים לאחרונה במניות ספקולטיביות, כך אומרים אנליסטים. ובעוד שכמה סוחרים קטנים נהנו מההחייאה בעת האחרונה של מניות מם, אחרים מתמקדים באסטרטגיות בניית הון שהם מאמינים שיחזיקו מעמד זמן ארוך יותר.

אריאן אדלי, בן 18, שהחל ללמוד במכללה בהולנד, התעסק פה ושם במניות מם שנה שעברה, והוא עדיין מזרים כסף למניות צמיחה ומטבעות קריפטו. אבל לאחרונה הוא מתמקד גם ברכישת מניות דיבידנד שמחיריהן צנחו השנה - אפילו שזו לא אסטרטגיית השקעה אופנתית בקרב סוחרים צעירים. "זו הזדמנות טובה מאוד לבנות זרם הכנסה פסיבי", אמר אדלי.

אומנם, אנליסטים אומרים שהרבה מהראלי האחרון של השוק - מדד S&P 500 עלה ב־17% מאז השפל ב־16 ביוני - הונע על ידי משקיעים מקצועיים. חלקם נפטרו במהירות מהימורים דוביים. מנהלי כספים אחרים עורכים שינויים בתיקים, ומוסיפים אופציות לונג כדי להרוויח מהקאמבק לאחרונה במניות הצמיחה.

ג'ייסון גופפרט, נשיא Sundia Capital Research, אמר שגישה יותר שקולה מצד חלק מהמשקיעים הפרטיים יכולה לבשר טובות לעוצמת הריבאונד המתמשך בשוק המניות, וציין שהסנטימנט הנלהב של משקיעים פרטיים שימש לעתים קרובות כסימן לכך שראלי נמשך זמן ארוך מדי.

"זה דבר טוב וחיובי לראות אנשים חוזרים לשוק, וזה הולך להניע את המחירים כלפי מעלה", אמר גופפרט. "אנחנו פשוט לא רוצים לראות את זה יוצא משליטה".

עוד כתבות

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

דיווח: לפחות 33 נהרגו בתקיפה בחלב, בהם אנשי חיזבאללה ואזרחים

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס