וורן באפט / צילום: Shutterstock
וורן באפט הוא כנראה המשקיע הכי מצליח בוול סטריט. מאז שהפך למנכ"ל של ברקשייר האת'וויי בשנת 1965, המניה הניבה תשואה שנתית ממוצעת של 19.8%.
ב-2024 התשואה של ברקשייר עמדה על כ-29%, מעט יותר ממדד S&P 500. גם אם שוק המניות בוול סטריט לא יחזור על השנתיים הטובות, החברה של באפט צפויה להרוויח סכומי עתק. איך? בזכות השקעה במניות שמחלקות דיבידנדים.
● WSJ | וורן באפט מכין את בנו האמצעי לתפקיד חייו
● "האינדיקטור של וורן באפט" מאותת: אנחנו קרובים לבועה בוול סטריט
חברות שמחלקות דיבידנד קבוע הן בדרך כלל רווחיות באופן עקבי, עמידות לאורך זמן ומסוגלות לספק תחזיות שקופות לצמיחה לטווח הארוך. כך לפי מחקר של חברת Hartford Funds. המחקר מצא שלאורך תקופה של 50 שנה מאז 1973, מניות שמחלקות רווחים הכפילו יותר מאשר פי שניים את התשואה השנתית הממוצעת לעומת מניות שאינן משלמות דיבידנד.
תיק ההשקעות של ברקשייר האת’וויי כולל כ-45 מניות בשווי של כ-300 מיליארד דולר. בתיק יש מספר רב של מניות שמחלקות דיבידנד באופן קבוע, שבע מהן צפויות להניב לו הכנסה שנתית של כ-4.5 מיליארד דולר, רק מדיבידנדים, לפי נתוני מונטי פול.
1 אוקסידנטל פטרוליום: 911.5 מיליון דולר
המניה המניבה ביותר בתיק ההשקעות של ברקשייר לשנת 2025, היא חברת הארגיה אוקסידנטל פטרוליום . לברקשייר יש כ-264 מיליון מניות שצפויות להניב כ-232.5 מיליון דולר הכנסות מדיבידנדים, בנוסף יש לברקשייר מניות בכורה (preferred) שיניבו כ-680 מיליון דולר. בסך-הכול, ההכנסות הצפויות מדיבידנדים מאוקסידנטל יעמדו על יותר מ-911 מיליון דולר השנה. תשואת הדיבידנד הצפויה של החברה היא 1.67% (נתונים: יאהו פייננס).
2בנק אוף אמריקה: 795 מיליון דולר
למרות שוורן באפט מכר יותר מ-266 מיליון מניות של בנק אוף אמריקה השנה, אחד הבנקים הגדולים בארה"ב לפי סך נכסים עדיין צפוי להניב לברקשייר כ-797 מיליון דולר הכנסות מדיבידנדים השנה.
היתרון התחרותי הבולט ביותר של בנק אוף אמריקה עבור בעלי המניות שלו הוא רגישותו לשיעורי הריבית. אף בנק גדול אחר לא הרוויח יותר ממחזור העלאות הריבית האגרסיבי של הפדרל ריזרב כמו בנק אוף אמריקה. למרות שהפד עובר כעת למחזור הורדות ריבית, הקצב האיטי המסתמן שבו הריבית יורדת אמור לאפשר לבנק להמשיך להנפיק הלוואות בריבית גבוהה. תשואת הדיבידנד הצפוייה של הבנק היא 2.31%.
3קוקה-קולה: 776 מיליון דולר
בין ההחזקות הוותיקות ביותר של ברקשייר נמצאת ענקית הקמעונאות קוקה קולה .החברה גם אחת משלמות הדיבידנדים הגדולות ביותר של באפט. קוקה-קולה העלתה את הדיבידנד הבסיסי שלה במשך 62 שנים ברציפות וצפויה להניב לברקשייר הכנסה שנתית של 776 מיליון דולר מדיבידנדים.
באפט השקיע בקוקה קולה לראשונה בשנות ה-80. באותה תקופה, ענקית המזון נאבקה כלכלית, אך באפט ראה את הפוטנציאל של החברה והשקיע בה. כיום ברקשייר האת'ווי היא אחת מבעלי המניות הגדולים בחברה.
המפתח להצלחתה ארוכת הטווח של קוקה-קולה טמון בגיוון הגאוגרפי שלה ובמותג המוכר שלה. החברה פועלת בכל המדינות בעולם למעט שלוש (צפון קוריאה, קובה ורוסיה) והיא המותג הנבחר ביותר על מדפי החנויות במשך 12 שנים רצופות, לפי הדוח השנתי של חברת Kantar. תשואת הדיבידנד הצפוייה של קוקה קולה היא 3.15%.
4שברון: 773 מיליון דולר
חברות אנרגיה עולמיות ידועות בדיבידנדים הגבוהים שלהן, וענקית הנפט והגז שברון אינה יוצאת דופן. שברון העלתה את הדיבידנד הבסיסי שלה במשך 37 שנים ברציפות, כשהדיבידנד השנתי שלה, בגובה 6.52 דולר למניה, צפוי להניב מעל 773 מיליון דולר לברקשייר בשנת 2025.
הרווחים הגדולים ביותר של החברה מגיעים מפעילות הקידוחים שלה, אך גם פעילויותיה במגזרי התשתיות והזיקוק ממלאות תפקיד משמעותי. שברון מפעילה צינורות הולכה, מפעלי כימיקלים ובתי זיקוק, מה שמסייע לה להתמודד עם ירידות אפשריות במחירי הנפט הגולמי או הגז הטבעי. הימצאותן של פעילויות מגוונות אלו מבטיחה לחברה תזרים מזומנים יציב. תשואת הדיבידנד של החברה עומדת על 4.2%.
5קראפט היינץ: 521 מיליון דולר
למרות שזו הייתה אחת ההשקעות הפחות מוצלחות של ברקשייר, חברת המזון קראפט היינץ ממשיכה להניב דיבידנד מכובד. החזקה של כ-27% בחברה בידי ברקשייר צפויה להניב השנה יותר מ-521 מיליון דולר הכנסות שנתיות מדיבידנדים.
בדומה לקוקה קולה, גם היינץ נהנית מעובדת היותה ספקית של מזון בסיסי. החיסרון שלה טמון בחוב משמעותי לטווח ארוך (19.4 מיליארד דולר) ובשווי מוניטין גבוה במיוחד (28.9 מיליארד דולר), שככל הנראה לא יוחזר. המשקיעים בחברה יהנו מתשואת דיבידנד של 5.56%.
6אמריקן אקספרס: 424 מיליון דולר
חברת שירותי האשראי אמריקן אקספרס היא אחת המניות בהן מחזיק באפט. החברה נמצאת בתיק ההשקעות שלו מאז 1991, והיא אחת משמונה המניות שבאפט רואה כ"החזקות לנצח". בשנת 2025, ברקשייר צפויה להרוויח כ-424.5 מיליון דולר בדיבידנדים מהחברה.
הבסיס להצלחת החברה טמון ביכולתה להרוויח בשני הצדדים של העסקה ("Double Dip"). מצד אחד, החברה היא ספקית שירותי התשלומים השלישית בגודלה בארה"ב לפי נפח רכישות ברשת כרטיסי האשראי, מה שמייצר עמלות עקביות מסוחרים. מצד שני, היא גם מלווה, מה שמאפשר לה לגבות הכנסות מריבית ועמלות שנתיות מהלקוחות שלה. תשואת דיבידנד צפוייה: 1%.
7אפל: 300 מיליון דולר
אפל היא ההחזקה הגדולה ביותר של ברקשייר, זאת למרות שמכרה 67% מהחזקות החברה בה, 300 מיליון המניות שבבעלות חברת ההחזקות צפויות להניב כ-300 מיליון דולר הכנסות שנתיות מדיבידנדים.
ייתכן שהדבר האהוב ביותר על וורן באפט באפל הוא תוכנית הרכישה העצמית של מניות, שזוהי דרך נוספת להעניק מזומנים למשקיעים. ב-11 השנים האחרונות, אפל ביצעה רכישה עצמית של מניות בשווי כולל של מעל 725 מיליארד דולר וצמצמה את מספר המניות שבמחזור בכמעט 43%. תשואת הדיבידנד הצפוייה של אפל עומדת על 0.43% בלבד.