עמית אוברקוביץ', משנה למנכ''ל, ממונה על חטיבת משאבי אנוש, בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי
עמית אוברקוביץ', המשנה למנכ"ל וממונה על חטיבת משאבי אנוש בבנק הפועלים, השתתף ב"בשביל ההצלחה" - כנס מיוחד של גלובס לחזרתם של פצועות ופצועי צה"ל לעולם התעסוקה, שנערך בבית הלוחם בתל אביב. הוא סיפר כי "אין הרבה רגעים וכנסים שנוגעים בך באופן אישי, אני מודה גם שההתרגשות בבטן קיימת".
● כנס "בשביל ההצלחה" | הסקר שמראה: "אם פצוע לא חוזר לעבודה תוך שנתיים, הסיכוי שיחזור נמוך מאוד"
● כישלון המודיעין והתפיסות השגויות: תחקיר צה"ל על ה-7 באוקטובר
● בזמן שנלחמנו בעזה: המבצע בצפון השומרון חשף עד כמה הטרור צמח
עם פרוץ המלחמה, בבנק הפועלים מיקדו את הפעילות בשלושה מעגלים: לקוחות, עובדים וקהילה, במטרה להצטרף למשימה הלאומית להחזיר את הפצועים והפצועות משורות צה"ל למעגל התעסוקה. "בכל אחד מאזורי הפעולה הללו, ניסינו ככל יכולתנו לייצר לכולנו עוגן חזק וגזרה שקטה, באופן שנוכל להתמודד עם הדברים היותר חשובים, ולהעניק ביטחון במעגלים האלה. לכן, כמה ימים אחרי השבעה באוקטובר, הוחלט על הקמת קרן תקומה, קרן שמנכ"ל הבנק, דב קוטלר, יזם במיידי. ידענו שאנחנו רוצים לייצר השפעה ברורה ולתמוך בפצועי צה"ל, חיפשנו גוף חזק שיתן את המענה", אמר אוברקוביץ'. קרן תקומה, שהוקמה לטובת שיקום הדרום והעצמתו בצל אירועי ה־7 באוקטובר, הינה בהיקף של 100 מיליון שקל. הקרן מכוונת כולה לפרויקטים של חינוך, חוסן נפשי וקהילתי, ופיתוח מקורות להעצמה פיננסית באזור.
לדבריו של אוברקוביץ', מדובר בניסיון "להחזיר במעט לאלה שהקריבו יותר מכל. אני לא רוצה להתייחס לזה כאל פרויקט, כי פרויקט מתחיל ונגמר, וזאת אמורה להיות דרך חיים. אנחנו צריכים לשמר כאן שינוי תפיסתי, להטמיע אותו בארגונים ובתהליכים שלנו, ולמעשה צריך להמשיך איתו מעתה והלאה. זה לא פרויקט, זאת משימת חיים". בהמשך, פנה אוברקוביץ' למעסיקים במשק: "חבריי המעסיקים, בואו ולא נגביל את עצמנו, בואו לא נייצר מכסות או חסמי כניסה שיתסכלו. בואו לא נייצר תהליכים שיאפשרו רק למעט להיקלט אצלנו בארגונים, בואו ונפתח ברוחב לב את הארגונים שלנו לפצועות ולפצועים, ולמעגלים הרחבים שקשורים אליהם, ולאפשר להם באמת לחזור ולהשתלב בחברה".
*** גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק הפועלים וידידי ארגון נכי צה"ל