מילואימניקים על גבול עזה. בשנה החולפת 49% מהפניות עסקו באפליה נגד משרתי מילואים / צילום: ap, Leo Correa
בשנה האחרונה חלה עליה בכמות הגברים שפנו לנציבות השוויון בעבודה. כך למשל, עדות אחת מתארת עובד שחזר משירות מילואים ממושך וגילה כי תנאי העסקתו השתנו לרעה. נאמר לו כי לא מדובר בפיטורים, אלא בשינוי פנימי במקום העבודה, אבל למעשה התפקיד שלו כבר לא היה קיים.
● בכמה עלה השכר הממוצע ב־2024, ומה קרה בהייטק?
● "החזרה לתעסוקה היא קריטית להחלמה מפוסט־טראומה"
במקרה אחר, טכנאי של מכונות קידוח חזר משירות מילואים ומצא כי תנאי העסקתו הורעו - רכבו הצמוד נלקח ממנו, הוא איבד את מכשיר הטלפון שסופק לו במסגרת העבודה, ולבסוף הועבר לתפקיד מחסנאי ללא כל הסבר מנומק.
עובד נוסף, שהיה בתפקיד ניהולי, חזר לאחר תקופת שירות ממושכת ומצא כי מקומו אויש על־ידי עובד אחר. כאשר ביקש הבהרה, נאמר לו כי "השוק השתנה", וכי כעת אין צורך בתפקידו. למעשה, הוא נאלץ לעזוב את מקום עבודתו ולחפש עבודה חדשה.
מקרים אלה הם רק חלק מהפניות הרבות שהתקבלו השנה מצד משרתי מילואים, אשר דיווחו על פגיעה בזכויותיהם התעסוקתיות לאחר חזרתם לשוק העבודה.
על־פי דוח הנציבות, 56% מהפניות שהוגשו השנה היו מגברים, לעומת 44% מנשים, מהפך מוחלט לעומת השנים הקודמות, בהן נשים היוו את הרוב בקרב הפונים.
עו"ד אורית שרפי, ממלאת־מקום נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה, התייחסה לנתונים ואמרה: "המלחמה הותירה חותם עמוק על החברה הישראלית כולה, ובפרט על שוק העבודה - בייחוד על המילואימניקים ובנות זוגם. המורכבות שנוצרה בעקבות גיוס מילואים רחב־היקף הציבה אתגרים חסרי תקדים לשמירה על זכויותיהם של עובדים שגויסו, וכן אתגרים למעסיקים בהבנת הדרישות וההתמודדות עם האיזונים בין צורכי העבודה למציאות הביטחונית".
אם עד היום אפליית נשים בהריון הייתה בראש רשימת התלונות לנציבות, הרי שבשנה החולפת 49% מהפניות עסקו באפליה נגד משרתי מילואים. "גם בני ובנות זוג של משרתי המילואים מצאו עצמם לעתים קרובות מתמודדים עם השלכות כלכליות ותעסוקתיות, לרבות הרעת תנאים במקום העבודה או אובדן הכנסה, למרות שהחוק אוסר על אפליה מסוג זה", ציינה שרפי.
גם בני הזוג נפגעו
הפגיעה במשרתי המילואים אינה מסתיימת בהם בלבד. גם בני ובנות זוגם, ובעיקר נשים, דיווחו על קשיים בשוק העבודה בעקבות גיוס המילואים של בני זוגם. נשים רבות נאלצו להיעדר ממקום העבודה לפרקי זמן ארוכים יותר ולנהל את הבית בזמן שבן זוגן היה מגויס. חלקן דיווחו כי נתקלו בחוסר הבנה מצד המעסיקים, בחשש מהיעדרויות ממושכות ואף בהרעת תנאים מרומזת. דוח הנציבות לשנת 2024 מראה כי 13% מהפניות עסקו באפליה כלפי בני ובנות זוג של משרתי מילואים.
בחלק מהמקרים, נשים חוו עיכובים בקידום, הפחתה בשעות עבודה ללא בקשתן או יצירת סביבת עבודה עוינת בשל מחויבותן המשפחתית שנבעה מהשירות הצבאי של בני זוגן.
עוד עולה מהדוח כי אפליה הקשורה להרחבת המשפחה ולמחויבויות הוריות עדיין מהווה נושא משמעותי, 23% מפניות הנשים לנציבות נגעו לאפליה על רקע הריון, טיפולי פוריות או הורות.