גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המכשיר הסיני שנותן פייט לאייפון ועולה 5,500 שקל

דור הפרימיום החדש של שיאומי שוחרר, והוא מגיע לשיא עם מערכת צילום מהטובות שנתקלנו בהן ● אבל למרות הביצועים, עם תג מחיר כזה לא בטוח שהחברה תצליח להעביר אליה חלק מהמעריצים של סמסונג

שיאומי 15 אולטרה / צילום: יח''צ שיאומי
שיאומי 15 אולטרה / צילום: יח''צ שיאומי

יצרנית הסמארטפונים הסינית שיאומי ממשיכה להשיק עוד ועוד מכשירים כדי להתאים את עצמה לכל צרכן שמחפש את המוצר האופטימלי עבורו. אבל המכשיר הזה הוא מכשיר הפרימיום האמיתי שלה, עם תג המחיר הגבוה ביותר של המותג עד כה. Xiaomi 15 Ultra עשה עלייה לישראל באחרונה, ובדקנו אותו כדי להבין מה הבשורה הגדולה בו. חזרנו עם תובנות, ובעיקר הופתענו לטובה גם אם לא הכול מושלם.

בדיקה טכנולוגית | בדקנו את האייפון המוזל של אפל: האם הוא עומד בציפיות?
בדיקה טכנולוגית | הטבעת של סמסונג תנטר עבורכם מדדי בריאות, אבל יש מה לשפר

החידוש העיקרי מערך צילום מהטובים בשוק

אין ספק שיכולת הצילום היא הדבר שאיתו מנסה שיאומי למשוך את הלקוחות - בחסות מערכת שפותחה בשיתוף Leica. למכשיר מערך צילום אחורי מרובע: חיישן רחב של 50 מגה-פיקסל; חיישן טלפוטו של 50 מגה-פיקסל; חיישן טלפוטו נוסף של 200 מגה-פיקסל (מגיע לזום אופטי של פי 4.3, ולזום דיגיטלי של פי 120); וחיישן אולטרה רחב של 50 מגה-פיקסל.

שיאומי מספקת פה מערך צילום מעולה. כל סוגי הצילום וכל סוגי האובייקטים, התמונות יוצאות עשירות בצבע, חדות ונראות טוב. במצלמה יש הרבה מאוד הגדרות שמאפשרות לשלוט ולשנות, והתוצאות פשוט נהדרות. גם בתנאי צילום בתאורה חשוכה המכשיר עושה עבודה נהדרת. במצלמה הקדמית יש חיישן של 32 מגה-פיקסל, שאינו מאכזב, ומספק תמונות סלפי מעולות שאינן נופלות משום מערך מוכר אחר.

בבדיקה קיבלנו גם את ערכת הצילום שמתומחרת בנפרד מהמכשיר, בשם Xiaomi 15 Ultra Photography Kit Legend Edition. הערכה כוללת קייס למכשיר, עם תוספת של מצלמה "ישנה", משמע מצלמות SLR. מדובר בתוספת למכשיר שמאפשרת להחזיק אותו כאילו מדובר במצלמה ישנה עם כפתור צילום, זום וגלגל לשליטה על החשיפה. למרות שהקייס עצמו לא הכי איכותי, כל הערכה הזו מספקת שימוש נחמד במיוחד, אבל אינה חובה. הערכה מגיעה עם סוללה פנימית משולבת של 2,000 מיליאמפר לשימוש ממושך, יתרון שמספק חיזוק רב יותר לסוללה.

היתרון הבולט הסוללה והטעינה המהירה

קל מאוד לייצר מכשיר שהסוללה שלו לא תהיה הכי טובה, אבל שיאומי שדרגה את הסוללה מהדור הקודם, כך שהקיבולת, שעמדה על 4,610 מיליאמפר לשעה, קפצה ל-5,410 מיליאמפר לשעה. למכשיר יש גם טעינה מהירה של 90 וואט, או טעינה אלחוטית מהירה של 80 וואט.

מעבר לכך שהטעינה מהירה מאוד (ברמת שעת טעינה ל-100% סוללה), שימוש מתון במכשיר יכול לספק מעל יום וחצי בלי טעינה. שימוש אינטנסיבי יותר וריבוי משימות יובילו לריקון של 60%-70% מסוללת המכשיר ביום בודד. זה עדיין מרשים, אין ספק, ויחד עם הטעינה המהירה, מדובר בפתרון מעולה לכאלו שרוצים מכשיר טוב עם סוללה טובה.

המסך בהירות שיא

האולטרה החדש של שיאומי מתהדר במסך AMOLED WQHD+ בגודל 6.73 אינץ', מה שמספק רזולוציה של 3200X1440 וצפיפות פיקסלים של 522ppi. למכשיר בהירות שיא של 3,200 ניטים, נתון מרשים למדי שמספק מענה מעולה לקרני השמש הקשות. למכשיר קצב ריענון דינמי של בין 1 הרץ ועד 120 הרץ, כך שניתן לקבל מידע חיוני כמו התראות או שעה ותאריך, וגם את הפעילות החלקה ביותר במעמסות גדולות. המסך מספק צבעים עשירים, חדות מעולה ופשוט כיף לצפות בו בתכנים.

הביצועים חלק וראוי

המכשיר מצויד במעבד Snapdragon 8 Elite החדש של קוואלקום ובמעבד גרפי Adreno. כלול בו מעבד בינה מלאכותית Hexagon NPU, עבור משימות ועיבוד AI. למכשיר שנבדק כאן יש 512GB שטח אחסון ו-16GB זיכרון הרצה. מדובר במערכת שבבים חזקה מאוד, שמספקת לאולטרה החדש יכולות מרשימות מאוד וכוח עיבוד חזק מאוד, וזה מה שמצופה ממכשיר חדש, בטח פרימיום (ובטח במחיר כזה).

אחד המחסומים המרכזיים אולי ביחס למכשירי שיאומי הוא שנהוג לחשוב לעיתים שמדובר במכשירים חלשים יותר, שאינם יכולים להתמודד עם משימות קשוחות כמו מכשירי הפרימיום של הענקיות. כאן שיאומי מוכיחה שגם היא יכולה.

גם כאן יש בינה מלאכותית - כמו לדוגמה לתמלול, לתרגום, לסיכום - כמו אצל כל החברות הגדולות. עוזרת הבינה המלאכותית של גוגל, ג'מיני, מצטרפת אף היא במכשיר הזה, בדומה למכשירי אנדרואיד אחרים בשוק. יש גם פיצ'רים שונים שמאפשרים עריכה של תמונות ותיקון אובייקטים. מחיקת האובייקטים בעזרת בינה מלאכותית הפתיעה אותנו לטובה, וסיפקה תוצאות מעולות. החיסרון המרכזי הוא שצריך לייצר חשבון שיאומי כדי להשתמש בפיצ'רים האלו, בדומה לסמסונג.

חיסרון מורגש במיוחד הוא מערכת ההפעלה של המכשיר, HyperOS. המכשיר מגיע עם אפליקציות שלא בחרתם להוריד, כמו רשתות חברתיות שונות בסגנון פייסבוק וטיקטוק, ועם אפליקציות של שיאומי שאי אפשר למחוק ממנו.

העיצוב מסיבי, דומה לדור הקודם

העיצוב די דומה לזה של מהדורות קודמות. גם כאן יש גימור מט, המכשיר מעוגל כך שאפשר להחזיק אותו בצורה נוחה, והוא די צולח את רוב המטרות. המדרגה של המצלמה מסיבית מדי, סוג של חללית על גבי המכשיר. מובן שעם מגן למכשיר ועם התוספות של המצלמה, הבליטה הזו תתגמד, אבל אין ספק שזה רכיב ש"מפריע" בכל מקרה, גם אם המכשיר מונח על השולחן וגם כשהוא בכיס.

המחיר יקר, יקר מאוד

במדורים קודמים שעסקו במכשירי שיאומי נכתב, כי המחירים יכולים להיות גבוהים. אבל אין מה להוסיף כשמדברים על שיאומי 15 אולטרה החדש. המחיר יתחיל בישראל ב-5,500 שקלים ויגיע עד 6,000 שקל אם תבחרו בתצורה עם שטח אחסון גבוה יותר. המחיר הזה גבוה מאוד. מהבחינה הזו זה יכול להיות דיל ברייקר לרבים, כי הם יעדיפו את מכשירי הפרימיום של אפל וסמסונג.

***גילוי מלא: חברת המילטון, יבואנית מוצרי שיאומי בישראל, סיפקה לנו את המוצר לסקירה

עוד כתבות

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס 40 עד 40 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "בנינו הליך בחירה מקצועי, נקי ומובנה, כדי שלבחירה תהיה משמעות. משקיעים הרבה חשיבה ומשאבים בכך"

בכנס 40 עד 40 הסבירה מו"ל גלובס על תהליך הבחירה: "בנינו תהליך סדור כדי שזה לא יהיה מוטה יח"צ ולא מסחרי" ● בנוסף סיפרה בר און על הערכים של גלובס שמנחים את העשייה היום-יומית: "אנחנו מנסים להיות עיתון לא צעקני, לא פוליטי, לא מתלהם, לשמור על פינה של שפיות"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

היועמ"שית על זימון העיתונאים בפרשת קטארגייט: "לא יישאלו על מקורותיהם"

המשטרה זימנה מספר כתבים לעדות פתוחה בפרשת קטארגייט, ובעקבות זאת הודיעה היועמ"שית כי "גביית העדויות נעשית בזהירות רבה לשם שמירה על חופש העיתונות" ● בתוך כך, ביהמ"ש האריך עד מחר את מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין ● בעימות אמש מסר השניים גרסאות סותרות, והמשטרה תערוך ביניהם עימות נוסף

מלחמת הסחר של טראמפ משפיעה על השווקים / צילום: ap, Michael Probst

"מי שימכור יקבע הפסדים": מנהלי השקעות ממליצים מה כדאי לעשות עכשיו עם התיק

"יום השחרור" של טראמפ הולך ומסתמן כיום של טלטלה בשווקים ● גלובס שוחח עם מנהלי השקעות והביא את ההמלצות שלהם ● למה לבורסה הישראלית יש דווקא יתרון בסערה העולמית, האם ירידות בוול סטריט מייצרות הזדמנויות חדשות, ומדוע לא כדאי לבצע כעת שינויים גדולים בתיק?

גם זה קרה פה / צילומים: שלומי יוסף, יוסי כהן

סמוטריץ' ניסה לשכנע את האמריקאי הלא נכון

שר האוצר כיוון את כל המאמצים למישהו שגוי ● בבנקים חושבים שלא נשים לב להצגה ● ובישראל הלבנת הון זה שטויות, וחבל ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

קמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

ברייקינג ניוז לסטטיק: הפרסומת של פרטנר היא הזכורה ביותר השבוע

הפרסומת האהובה ביותר שייכת לאל על, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של חברת התעופה היא גם המושקעת ביותר, עם 1.8 מיליון שקל ● ההשקעה השנייה בגודלה שייכת ל־yes, שמטפסת למקום הרביעי בזכירות ● הפרסומות הזכורות והאהובות 

חריש. שכר הדירה מגיע ל־42% מהשכר הממוצע / צילום: Shutterstock

מחפשים דירה להשקעה? אלו הערים המסוכנות למשכירי הדירות

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתונים שמתפרסמים לראשונה בגלובס מראים כי עליית הריבית והמלחמה הובילו לעלייה בשיעור שוכרי הדירות שאינם מצליחים לעמוד בתשלום החודשי ● אילו ערים מובילות את הסיכון, ובאיזו עיר שיעור ההוצאה על שכר הדירה מתוך ההכנסה הוא הגבוה ביותר?

ברק נרדי, מנכ''ל מרכנתיל / צילום: ישראל הדרי

קהל שונה, ריבית גבוהה: הסיבות שבדיסקונט משמרים את מרכנתיל כמותג נפרד

מרכנתיל פועל עצמאית, עם שדרת ניהול נפרדת, ומשרת בעיקר את החברות החרדית והערבית ● הריבית שהוא גובה גבוהה בכ-20% מזו של דיסקונט, והסיבה הרשמית היא פרופיל סיכון שונה של הלקוחות ● למה בקבוצה לא מאחדים את שני המותגים וחוסכים עלויות?

השבוע בעולם/ צילום: AP-Mark Schiefelbein, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ מאבד את רוב הידידים אבל מוצא אחד חדש; ונעים להכיר, gigil

טראמפ מעניש 25 שותפות סחר, כולל ישראל, על "שוד, ביזה ואונס" ● שישה מיליון הרוגים במלחמות קונגו ● נשיא ארה"ב שולח מכתב אהבה לידיד האמת, נאיב בוקלה ● פוליטיקאים בוחרים שופטים, ושופטים מונעים בחירת פוליטיקאים ● תגידו Gigil

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ יורה לכל הכיוונים, השאלה היא האם צריך לקחת אותו ברצינות

דפוס הפעולה הזה של הנשיא טראמפ כולל הכרזה תקשורתית, יצירת דרמה בינלאומית ואז ריכוך - הדרך הזו היא חלק בלתי נפרד מה־DNA של ממשל טראמפ ● אלא שהוא מותיר את השווקים, היצרנים, החברות והמדינות במצב של אי־ודאות כרונית. גם הפעם, נותר להם רק לחכות ולראות אם כל האיומים יתממשו

בנייה בישראל / צילום: Shutterstock

ההיטלים ייחתכו בחצי מיליארד שקל: העיריות מתחילות להתקפל מול קבלנים

כ-80 קבלנים בפ"ת עתרו נגד העירייה בטענה שהקפיצה את תעריפי היטלי הפיתוח במאות אחוזים ● בפשרה הוסכם על קיצוץ חד בתעריפים ● עשרות הליכים משפטיים דומים מתנהלים בימים אלו

טראמפ עוזב לאחר שחתם על צו נשיאותי במהלך אירוע להכרזת המכסים החדשים / צילום: ap, Evan Vucci

תוכנית המכסים שמסעירה את העולם: המדינה שנפגעה הכי הרבה, והאם יש פה הזדמנות קנייה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חשף תוכנית מכסים דרמטית במיוחד, והשווקים נכנסו לפאניקה ● סין היא זו שסופגת את המכה הקשה ביותר, וגם ישראל נמצאת ברשימה ● אנליסטים מזהירים: "זעזוע למערכת הסחר העולמית" ● מה הם לוחות הזמנים, והאם קיים סיכוי לפשרה של הרגע האחרון? ● גלובס עושה סדר

גיורא בר דעה, שטראוס / צילום: איל יצהר

ההר אפילו לא הוליד עכבר: רשות התחרות סוגרת את התיק נגד שטראוס וגיורא בר דעה

במסגרת הפרשה הוגש לפני מספר שבועות כתב אישום נגד רשת ויקטורי והבעלים אייל רביד ונגד יוחננוף וסופר ברקת ● הפרשה התייחסה להתבטאויות פומביות, הסדרים כובלים בענף המזון, ועבירות בחוק המזון בשל התערבות אצל ספקים במחירים לצרכן של קמעונאים אחרים

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל הנכנס, בכנס 40 על 40 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל דוראל: "תחום האנרגיה המתחדשת הפך להיות עניין דרמטי לביטחון האנרגטי של ישראל"

בכנס 40 עד 40 של גלובס אמר מנכ"ל דוראל הנכנס, יוני חנציס, כי "כשמדברים על אנרגיה מתחדשת, צריך סכין בין השיניים כדי לעמוד בבירוקרטיה" ● יקי נוימן, המנכ"ל היוצא וסגן היו"ר הנכנס: "בסבירות גבוהה, דוראל תשלש את עצמה בכמות הנכסים בישראל ובארה"ב תוך שנים ספורות"

צילומים: אלביט מערכות, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

"מי שתצליח להגדיל את הייצור, תספק יותר": מאחורי תוצאות השיא של ענקיות התעשייה הביטחונית והתחזית קדימה

דוחות אלביט, תע"א ורפאל לשנה החולפת חושפים גידול של עשרות אחוזים בהכנסות ובצבר ההזמנות ורווח נקי מצרפי שזינק ביותר מ־50% למיליארד דולר ● אנליסטים מעריכים כי המגמה החיובית בתוצאות תימשך תודות למנועי הצמיחה של החברות והביקושים הגדלים, בעיקר באירופה ● האתגר המרכזי של השלוש: הרחבת יכולות הייצור, גם לאחר שגייסו אשתקד מאות עובדים

איתי ראב''ד, עדי הוברמן מזוז, גיל פלדמן ומזל מרו, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

ארבעה מזוכי הפרויקט משתפים בתובנות הקריירה שלהם

ארבעה מתוך 40 הנבחרים בפרויקט המנהיגות הצעירה של גלובס התאחרו בפאנל "הדור הבא של ההנהגה העסקית" ● עו"ד מזל מרו, שותפה במשרד אגמון עם טולצ'ינסקי: "הדרך של אמא שלי לימדה אותי שאין אתגר שאני לא יכולה לצלוח" ● מנכ"ל טסלה ישראל, איתי ראב"ד: "אני חייב להגשים את עצמי. לראות שיש תוצאה לעשייה שלי" ● עדי הוברמן־מזוז מבנק לאומי: "הניסיון שצברתי מאפשר לי למצוא פתרונות יחד עם הרגולטורים" ● גיל פלדמן מאל על: "בנינו בתקופת הקורונה לאט-לאט תוכנית שתחזיק אותנו להישרדות"

נתניהו טס לאורבן ואירופה סוערת

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: באירופה תוהים: האם הונגריה מחויבת לעצור את נתניהו, הדרוזים בסוריה מגייסים אלפי לוחמים חדשים נגד השלטון החדש, וראש ממשלת יוון סומך על תעשיית הנשק הישראלית להצטיידות במיליארדים ● כותרות העיתונים בעולם

שי ג'ינפינג, נשיא סין / צילום: ap, Maxim Shemetov

המדינה שחטפה הכי הרבה מטראמפ בתגובה ראשונה

סין היא הנפגעת העיקרית מתוכנית המכסים הגורפת של טראמפ ● משרד המסחר הסיני אמר כי ינקוט צעדי נגד נחושים ● שיעור המכס בפועל על סין עומד על 54% כעת

סא''ל תומר גרינברג ז''ל / צילום: דובר צה''ל

"הוא הראשון שנכנס לחלץ": זיו גרינברג על האח סא"ל תומר גרינברג שנפל בעזה

"המסר הכי גדול הוא - לעולם לא נישבר. המסר הזה חוזר לא פעם בסיפור של תומר" - כך אמר זיו גרינברג על אחיו, סא"ל תומר גרינברג ז"ל, בכנס 40 עד 40 של גלובס

זה הסנכרון / אילוסטרציה: Shutterstock

החוקר שמסרב לרכוש דירה ויש לו הסבר מדעי

ד"ר ניל צור, שחוקר את תופעת הסנכרון במערכות מורכבות , טוען שהשוק כבר היה בשל לירידות וטראמפ רק סיפק את הטריגר ● בראיון לגלובס הוא מסביר מה הקשר בין קוביית קרח למחאות ומניות, ולמה העולם הפך רגיש יותר למשברים ● האם שוק הדיור הבא בתור?

פרופ' לארי סאמרס / צילום: Associated Press, Luca Bruno

"המכסים היקרים והמזוכיסטים ביותר שארה"ב נקטה": איך הגיבו אנשי כלכלה למכסי טראמפ

ביל אקמן, מנכ"ל פרשינג קפיטול ותומך נלהב בטראמפ, צודד בישראל ● פרופ' לארי סאמרס, שר האוצר בממשל קלינטון ונשיא הרווארד, התנגד נחרצות ● תגובותיהם של שני אנשי כלכלה משני צידי המתרס