גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מבזק, דרך אל על ועד כאל: איך בונים חוויית לקוח ב-360 מעלות

בפאנל שהתקיים בכנס השירות של ישראל בשיתוף מזרחי טפחות, סיפר סמנכ"ל חטיבה פרטית בבזק דרור רוסמן כי למעלה מ-85% מהפניות הטכניות המגיעות כיום לחברה נפתרות כבר במעמד השיחה הטלפונית • ליטל וקסלר, המשנה למנכ"ל כאל, טענה כי "החוויה של הלקוח ושל העובד צריכה להיות זהה" ● אורן כהן בוטנסקי, סמנכ"ל שירות באל על, אמר כי "הבעלים אמר לנו שאנחנו לא חברת תעופה שמספקת שירות, אלא חברת שירותים שמספקת תעופה" ● ומומחה השיווק אבי זיתן העריך כי הבינה המלאכותית תסייע לנציגי השירות, אך לא תחליף את המענה האנושי

דרור רוסמן, אורן כהן-בוטנסקי, ליטל וקסלר ואבי זיתן בפאנל משותף בכנס השירות של ישראל / צילום: יוסי כהן
דרור רוסמן, אורן כהן-בוטנסקי, ליטל וקסלר ואבי זיתן בפאנל משותף בכנס השירות של ישראל / צילום: יוסי כהן

השקעה בשירות לקוחות המזהה את הצרכים בשטח היא רכיב מרכזי באסטרטגיה העסקית, וקריטית לשורת הרווח - כך עולה מדברי המשתתפים בפאנל "קייסים מהשטח: לבנות חוויית לקוח ב-360 מעלות", שהתקיים היום (ה') בכנס השירות של ישראל שערך גלובס בתל אביב, בשיתוף מזרחי טפחות.

כנס השירות של ישראל | מנכ"ל מזרחי טפחות: "אי-ציות לבג"ץ הוא קו אדום שאסור לנו לחצות"
כנס השירות של ישראל | סמנכ"לית השיווק של מזרחי טפחות: "העברנו לבנקאים שלנו אימוני אמפתיה"
כנס השירות של ישראל | פרופ' רוני גמזו: "שירות מתחיל מהמנהל, וזה זהה באיכילוב ובמגדל"

בפאנל השתתפו דרור רוסמן, סמנכ"ל חטיבה פרטית בבזק; אורן כהן-בוטנסקי, סמנכ"ל בכיר ללקוחות, שירות וחוויית לקוח באל על; ליטל וקסלר, המשנה למנכ"ל וראש חטיבת משאבים וחוויית לקוח בכאל; ואבי זיתן, מומחה לשיווק ואסטרטגיה.

מנחת הפאנל, גלית חתן, עורכת מדור שיווק ופרסום בגלובס, ציינה בפתיחה כי שיחת טלפון ממוצעת עם נציג שירות אורכת כיום בין 5 ל-9 דקות. בתשובה לשאלתה מהו האתגר הגדול ביותר שאיתו מתמודדים כיום מנהלי השירות, ואשר לא היה על הפרק לפני חמש שנים, השיבה וקסלר כי העולם היום מציב אתגרים גדולים לכל מנהל: "ראשית, ישנה הטכנולוגיה ואיומי הסייבר. ילדים מתחילים היום להחזיק בכרטיס אשראי מגיל צעיר יותר, וקיים חשש מרכזי להונאות".

וקסלר הוסיפה: "כולנו צריכים לקבל את התחושה שהכסף שלנו בטוח, וזה מה שאנחנו עושים - משפרים את היכולת להגן על הכסף שלנו ועל העסקאות שאנחנו עושים, ומאפשרים ללקוח לדווח על כל חשש לגבי עסקה או פעולה כדי להגביר בו את הביטחון".

וקסלר ציינה כי כאל הקימה חטיבה חדשה ששמה את הלקוח במרכז, אשר חותרת ליצור סינרגיה בין מערכים דוגמת השירות, משאבי האנוש והתפעול.

כהן-בוטנסקי סיפר על המציאות אליה נחשף כאשר נכנס לתפקיד, בעיצומה של מגפת הקורונה. "באתי בבגדי המותג ומצאתי מטוסים מאובקים, מצב שבו אין עובדים כי הם נשלחו הביתה, והלקוחות זועמים על כך שאל על לא מחזירה כסף".

בהחלטה שהתקבלה בהובלתה של מנכ"לית אל על, דינה בן טל-גננסיה, נקבע כי החברה תתמקד בכל עולמות התוכן הנכללים במסגרת השירות - כולל קייטרינג תעופתי, מנקים, דיילות בחו"ל ובארץ, קול סנטר וביטחון. "הבעלים אמר לנו שאנחנו לא חברת תעופה שמספקת שירות, אלא חברת שירותים שמספקת תעופה. זה נשמע סמנטי, אבל זה הבדל גדול", סיפר כהן-בוטנסקי.

לדבריו, "נכנסתי לתפקיד והרגשתי כמו בתוכנית 'האח הגדול'. קיבלתי פניות ישירות מלקוחות בכל הנושאים - החל מבעיות בנתב"ג ועד התפריט של אסף גרניט בטיסות. מצאתי שלקוחות מעלים כל הזמן תכנים ברשתות החברתיות, כך שאנחנו כל הזמן בתודעה. חבר שלי, המשמש כסמנכ"ל שיווק בחברה אחרת, אומר שאצלנו קל לעשות את השינוי, כי הלקוחות מתלוננים - ואז עולים לטיסה ומגלים את איכות השירות. ולכן, מי שמתלונן זה מי שאוהב אותנו. אז תמשיכו להתלונן".

אורן כהן-בוטנסקי, סמנכ''ל בכיר ללקוחות, שירות וחוויית לקוח, אל על / צילום: כדיה לוי

תקופת הקורונה שבה ועלתה מדברי המשתתפים בפאנל כחוויה מעצבת בהקשר של תפיסת השירות. רוסמן מבזק תיאר כי "בקורונה גילינו כי האינטרנט חשוב היום לא פחות מחשמל - זה מתחיל בעבודה מהבית שהתעצמה במגפה, ממשיך בקונסולות המשחקים של הילדים ומגיע אפילו לדוד החשמל ולמוצרים ביתיים המחוברים היום לאינטרנט. לכן השירות חייב להיות מאוד מהיר ומקצועי. צריך לתת מענה ללקוח ולאפשר לו להמשיך בשגרת היום שלו".

לדברי רוסמן, למעלה מ-85% מהפניות הטכניות המגיעות כיום לבזק נפתרות כבר במעמד השיחה הטלפונית, ויותר מ-50% מהפניות שמצריכות ביקור טכנאי נפתרות תוך 24 שעות.

"לראות בשירות כתומך לחימה בלבד זו טעות חמורה"

זיתן מלווה בעבודתו חברות מענפי תעשייה שונים בסוגיות של שירות. הוא מזהה את החיבוריות כסוגיה המרכזית כיום בתחום. לדבריו, "הלקוח יכול לחוות את החברה בכל מקום - באפליקציה, באתר ובממשקים נוספים. האתגר הוא לחבר בין כל הממשקים האלה ולהבטיח שכל נציג שירות ייחשף למה שהנציג שטיפל לפניו במקרה כבר עשה. זה קריטי כדי שהלקוח ירגיש שרואים אותו".

דגש נוסף שעלה מדברי זיתן הוא אוטומציה. "כמו שבפיצה יש היום טראקר שמאפשר לראות היכן השליח, כך מתחילים תהליכים שיאפשרו בעתיד לקבל שירות כזה לגבי כל בקשה שהגשנו לקופת החולים ולגופים נוספים. הרעיון הוא להביא את כל האוכלוסיות לדיגיטל, אבל צריך לזכור שלמשתמשים מבוגרים יותר קשה, והם צריכים מגע אנושי. החברות יצטרכו לשים לזה לב".

אבי זיתן, מומחה לשיווק ואסטרטגיה, בעלים של חברת ההשמה Match / צילום: כדיה לוי

כהן-בוטנסקי עמד על חשיבות המפגש הבלתי אמצעי עם הלקוחות. "פעם בחודש אני עולה עם הדיילים לטיסה, עוזר בהובלה, בניקיון ובתפעול. ואז אני פוגש את הלקוחות. רק כך מזהים פרטים קטנים שמעלים את שביעות-הרצון של הלקוח - לדוגמה, אם הנוסעים מדווחים שהם לא כל-כך אוהבים את הסלק בתפריט, אז אסף גרניט יודע שצריך להחליף את זה. ודיילי הקרקע? הם פוגשים מדי יום את הלקוחות ויודעים להתרשם הכי טוב לגבי הצרכים בשטח".

רוסמן הדגיש בהקשר זה את החשיבות שבהצבת יעדים ברורים - כאלה שכל עובדי החברה נרתמים להשגתם. "יעדים כאלה צריכים להגיע לכל אחד מהעובדים ולייצר את ההבנה אצל אנשי ההנדסה, הטכנולוגיה ויתר הצוותים - עד לנציג האחרון - לגבי חשיבות השירות".

לדבריו, העסק צריך להיות מנוהל ומבוקר, כולל עולם הסקרים וההקשבה ללקוח. הוא הוסיף כי יש לזקק מתוך ים המידע העולה מהסקרים את הדברים המרכזיים שמפריעים ללקוח, ולנסות ולשפר את התהליך.

וקסלר עמדה על הקשר בין החוויה שמעניק הארגון לעובדים לבין זו שהוא מעניק ללקוחות: "הדרך בה עובד חווה את הארגון שלו, היא הדרך בה הוא ייתן שירות. אנחנו פועלים בהתאם לתפיסה המהפכנית, לפיה חוויית העובד וחוויית הלקוח תהיה אותה חוויה. לכן אנחנו ממפים את מסע הלקוח הפנימי - העובד - והלקוח החיצוני באותה מידה. פשטות, אמפתיה, פרסונליזציה - כל אלה הם רכיבים שצריכים להתקיים בשניהם. כך שכאשר מבקשים את זה מהעובד, הוא יודע למה הכוונה, כי הוא מכיר את זה מהיחס של המנהל כלפיו, כולל זה שהמנהל יודע איך אותו עובד אוהב לשתות את הקפה שלו".

ליטל וקסלר, המשנה למנכ''ל וראש חטיבת משאבים וחוויית לקוח, כאל / צילום: יוסי כהן

זיתן הסב את תשומת-הלב לחשיבות המילים הנאמרות ללקוח בשיחת טלפון. "המילים האלה עשויות להגדיל את ההכנסות של החברה, ולהפך. לראות בשירות כתומך לחימה בלבד זו טעות חמורה. אם הלקוח חווה חוויה לא נעימה, הוא עוזב את החברה. זה העולם שמשפיע בצורה הכי משמעותית, והשקעה בשירות מכניסה לקוחות מרוצים שמביאים יותר הכנסות ויותר רווח".

פרו-אקטיביות היא המפתח

נושא "חם" בימים אלה בענף השירות הוא כניסתה של הבינה המלאכותית - ה-AI.

לדברי רוסמן, "המבחן האמיתי הוא ליישם את הטכנולוגיה היכן שהיא באמת מתאימה, ולאפשר ללקוחות לבחור מה הכי נכון עבורם. ככל שנדע להתאים ללקוחות כדי שייבחרו לעבוד עם הבינה המלאכותית, כך ניתן שירות יותר טוב. כנראה שאמא שלי לא תשתמש בזה, אבל אני והנכדים שלה כן".

זיתן העריך כי הבינה המלאכותית תסייע לנציגי השירות, אך לא תחליף את המענה האנושי.

סקרים הנערכים בקרב עובדים ולקוחות הם כיום כלי מרכזי בחברות עסקיות. כהן-בוטנסקי עמד בהקשר זה על החשיבות שבהקשבה ללקוחות המותחים ביקורת, ולא רק לכאלה המביעים שביעות-רצון גבוהה.

עוד הוא ציין כי אל על שינתה את השיח הפנימי שהיא מנהלת בנושא, כך שבמקום להתמקד בהטבות חומריות כאמצעי לשימור עובדים, היא מתמקדת בערך שהם מרגישים שביכולתם לתרום לחברה. לדבריו, הדבר בלט במלחמה, כאשר הצוותים נרתמו והפגינו מחויבות גדולה לטיסות חירום, לחילוצים ולעבודה עם משפחות חטופים.

דרור רוסמן, סמנכ''ל חטיבה פרטית, בזק / צילום: כדיה לוי

דוגמה נוספת לפעילות המותאמת למלחמה עלתה בהקשר זה מצד רוסמן, שתיאר כיצד טכנאי בזק הגיעו לצפון כדי לחבר לא פחות מ-1,000 מקלטים לאינטרנט, בעלות של מיליוני שקלים.

וקסלר תיארה את תהליך הטיוב של הסקרים. "אנחנו יורדים לרזולוציות לגבי מה בדיוק הציק ללקוח בכל דקה ובכל שעה, עושים עבודה סיזיפית ואינטנסיבית עם אנשי חוויית הלקוח והשירות, שחלק גדול מהיום חופרים במספרים ובתהליכים כדי לדקור נקודות. השירות משתפר כך. צריך לצלול פנימה, לשאול שאלות קשות את הלקוחות ואת עצמנו כדי להשתפר כל הזמן".

ומה לגבי העתיד? זיתן צופה כי האתגר יהיה להגיע למצב בו הלקוחות לא יהיו רק מרוצים, אלא גם מופתעים לטובה. "זה יקרה כאשר הרופא יתקשר לעדכן לגבי הבדיקה, והבנקאי יתקשר מיוזמתו כדי לסייע". לדבריו, המפתח לכך הוא פרו-אקטיביות ויכולת להציע ללקוח את מה שהוא צריך, עוד לפני שהוא מבקש זאת.

*** גילוי מלא: הכנס נערך בשיתוף בנק מזרחי טפחות ובחסות וולט, בזק וכאל

עוד כתבות

ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: ראובן קסטרו

אוריך ופלדשטיין נעצרו בפרשת קטארגייט; נתניהו זומן לתת עדות

יונתן אוריך, יועצו הקרוב של בנימין נתניהו, נעצר הבוקר יחד עם אלי פלדשטיין סביב פרשת הקשרים בין לשכת רה"מ לבין קטאר ● השניים חשודים במגע עם סוכן זר, הלבנת הון, קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים ● חשוד נוסף בפרשה נחקר באזהרה, והמשטרה אף זימנה עיתונאי למתן עדות פתוחה, שהפכה לחקירה באזהרה

איציק רוכברגר, ראש עיריית רמה''ש ומירי רגב, שרת התחבורה / צילום: ראובן קפוצינסקי, עמית שאבי/ידיעות אחרונות

בעלות של מאות מיליונים: עיריית רמת השרון מקדמת תחנת רכבת למוסד

רמת השרון מצטרפת לדרישת המוסד להקים תחנת רכבת סמוך למטה הארגון, והיא מקיימת בדיקת היתכנות ● זאת, למרות קרבה של 1.6 ק"מ לתחנה שמתוכננת באזור, ובניגוד לעמדה המקצועית

צוות כלמוביל וצוות משרד הפרסום אדלר חומסקי ורשבסקי / צילום: פביאן קולדורף

הזוכים הגדולים של טקס פרסי האפי 2024: כלמוביל וטורנדו

תחרות השיווק האפקטיבי התקיימה הערב בתל אביב ● חברת המזגנים טורנדו זכתה בזהב בקטגוריית הפלטינום, ומותג הרכב ORA זכה בזהב בקטגוריית רכב ותחבורה, ובפרס הגרנד אפי היוקרתי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Martin Meissner, Mark Schiefelbein, Richard Drew

הרבעון שבו התחזיות פספסו את שוק ההון, ומה ההיסטוריה מלמדת על ההמשך

בניגוד לתחזיות האופטימיות בתחילת השנה, השוק האמריקאי חווה ירידות חדות, המשקיעים בורחים לאירופה והבורסה בהונג קונג שברה שיאים ● הבורסה בת"א נסוגה בעקבות המצב הביטחוני והפוליטי ● גם שוקי המטבעות והסחורות חוו תהפוכות ● ההיסטוריה מראה: פתיחת שנה חלשה בוול סטריט מסתיימת לרוב בתשואה שלילית

סניף של רשת רנואר. הקטגוריה הפופולרית ביותר היא אופנה / צילום: וליץ סטודיו

המתנות השוות ביותר לפסח: מי עקף את ענף ההייטק?

שווי המתנות שמעניקים מעסיקים לעובדיהם לקראת פסח עומד ב-2025 על 540 שקל בממוצע, עלייה של 5% לעומת 2024 - כך עולה מנתוני BUYME ● מבין הענפים השונים, שווי המתנות שמקבלים עורכי הדין הוא הגבוה ביותר ● וגם: איסתא ספורט רוכשת את אקו טיולי שטח ונכנסת לשוק המסעות ● אירועים ומינויים

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Leah Millis

"הפצצות כמו שלא ראתה מעולם": האיום החדש של טראמפ

טראמפ ל-NBC על איראן: "אם הם לא יעשו הסכם - יהיו הפצצות" ● ג'ון פולין, אביו של הירש ז"ל שנרצח במנהרות חמאס, לחברי הקואליציה: הורידו את סיכת החטופים, זה רק מגביר את הכאב ● צה"ל ושב"כ: אותרו ממצאים המשויכים לגופתו של החלל החטוף מני גודארד ז"ל ● 59 חטופים - 541 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שלמה נמרודי, יו''ר הייקון מערכות

בני לנדא ואראל מרגלית לא עזרו: הייקון מגיעה לסוף דרכה לאחר ש"שרפה" כמיליארד שקל

חברת הטכנולוגיה שהונפקה בת"א לפי שווי של יותר מחצי מיליארד שקל ואיבדה מאז 99.9%, דיווחה על פיטורי מרבית העובדים, והיא נערכת להגשת בקשה לעיכוב הליכים לשם גיבוש הסדר חוב

חברת הדירוג פיץ' / צילום: Shutterstock

פיץ' משאירה את דירוג האשראי של ישראל ללא שינוי

חברת הדירוג השאירה את דירוג ישראל ברמה של A עם תחזית שלילית ● פיץ' מעריכה שהגירעון ב-2025 ירד, שקצב הצמיחה ישתפר ושישראל תישאר בעזה בטווח הזמן הבינוני ● בנוסף, מזהירה מהמהלכים הפוליטיים של הממשלה: "עלולים להחליש את מנגנוני האיזונים והבלמים"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Chris Szagola

"יום השחרור" של טראמפ מתקרב: מתיחות בשווקים לקראת יישום תוכנית המכסים

נשיא ארה"ב הכריז על 2 באפריל כ"יום השחרור" האמריקאי, שבמהלכו יוחלו מכסים משמעותיים על מיליוני סחורות משורת מדינות ● וול סטריט, שגם כך סובלת מביצועי חסר מאז השבעת טראמפ, נכנסה לזעזוע נוסף - ובשווקים כבר נערכים לתרחיש האימים של סטגפלציה ● ולמה בכל זאת יש סיבה לאופטימיות

תמונה  ש־ ChatGPT יצר על בסיס תצלום קיים, בסגנון ג'יבלי. טרנד ברשתות

טרנד תמונות ה-AI שסחף את הרשת והכלי החדש של גוגל שכדאי להכיר

בימים האחרונים נרשמו שתי פריצות דרך בענף ה־AI: גוגל השיקה בחינם את המודל החזק ביותר שלה, ו־OpenAI הציגה כלי חדש ליצירת תמונות שהפך לטרנד ● איך התעשייה מגיבה?

ח''כ אלמוג כהן, מיוזמי הצעת החוק / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ראש הממשלה נתניהו עצר את החקיקה להקמת שדה תעופה בנבטים

חברי הכנסת אלמוג כהן, רם בן ברק ונעמה לזימי יזמו הצעות חוק שיחייבו את הממשלה להקים שדה תעופה בנבטים בתוך שבע שנים, למרות התנגדות צה"ל ומשרד הביטחון ● ההצעה המאוחדת עברה בקריאה ראשונה, אך לא תעלה לקריאה שנייה ושלישית

סניף ג'יי פי מורגן. בעיגול: אוליבייה עמר / צילום: רויטרס/Marek Antoni Iwanczuk, איור: גיל ג'יבלי

הישראלי הפחות מוכר שהורשע בפרשה שמסעירה את המשקיעים בארה"ב

אוליבייה עמר, השותף הישראלי בסטארט־אפ האמריקאי פרנק, הורשע ביחד עם המייסדת צ'ארלי ג'ביס בהונאת ג'יי.פי מורגן ● ביהמ"ש קבע: ג'ביס ועמר שכנעו את הבנק הגדול לשלם 175 מיליון דולר כדי לרכוש את פרנק - אבל אז התגלה כי העסקה התבססה על נתונים מפוברקים של השניים

ממלא מקום נציב שירות המדינה, רואי כחלון / צילום: שלי פדן

אי עמידה בתנאים ומכרזים ללא איוש: כך הידרדר הליך הגיוס לשירות המדינה

לפי סקר שביצע משרד ראש הממשלה בקרב בכירים בשירות המדינה, כמחצית ממכרזי הגיוס נסגרים מבלי שהמשרה אוישה, ומעטים מהמועמדים בכלל עומדים בתנאים הנדרשים ● הסיבה: התהליך נחשב למסורבל וארוך ● נציבות שירות המדינה: "תמונה חלקית"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה מסכמת רבעון: המדד שהפך לשיאן התשואות, וזה שנפל הכי הרבה

רבעון תנודתי עבר על הבורסה המקומית בצל שחרור החטופים, חידוש הלחימה בעזה, והתהפוכות הפוליטיות ● למרות התנודתיות מדדי הדגל של הבורסה המקומית סיכמו את הרבעון בטון חיובי ● וגם: איזה מדד הניב תשואה דו ספרתית הרבעון?

ההייטק הישראלי / צילום: Shutterstock, NicoElNino

גיוסי ההייטק זינקו ב-24% ברבעון הראשון, אבל יש גם חדשות רעות

דוח של לאומיטק ו-IVC חושף כי חברות ההיי-טק הישראליות גייסו 2.13 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2025 - זינוק של 24% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● עם זאת, מדובר ברבעון השלישי ברציפות בו נרשמת ירידה בסך הגיוסים ● ענף הסייבר ממשיך להוביל בכמות ההשקעות

עיצוב: טלי בוגדנובסקי

אנליסטים ממליצים: שלוש מניות בוול סטריט עם הזדמנות השקעה

מיקרוסופט תהנה מצמיחת Azure וההשקעות בבינה מלאכותית ● מניית נטפליקס תזנק בזכות צמיחה דו ספרתית במכירות השנה ו"מראה שחורה" עונה 7 ● לסנואופלייק יש מנועי צמיחה מבטיחים ומנכ"ל שכבר "עשה את זה" ● אנליסטים בוול סטריט ממליצים

אקטיביסטים מפגינים מול משרד פול ווייס על ''כניעתו'' לטראמפ / צילום: Reuters, Erik McGregor

טראמפ יוצא למלחמה במשרדי עורכי הדין הגדולים בארה"ב: "לחתור לסנקציות נגדם"

איומי נשיא ארה"ב לשבש את עבודת משרדי עורכי הדין מול הממשלה הפדרלית כבר הביאו שני ענקים "לכרוע ברך" בפניו ● שלושה אחרים לוחמים בו בבתי המשפט ● "זה מעביר בי חלחלה", אומר שופט אחד ● טראמפ מאשים את המשרדים ב"חתירה תחת הביטחון" ומתכוון להוסיף ולמרר את חייהם

אילון מאסק / צילום: Reuters, Tingshu Wang

מאסק קונה את רשת X מעצמו. מה עומד מאחורי המהלך?

אנליסט בכיר בבית ההשקעות אופנהיימר: "מאסק רוצה שהכול יהיה תחת קורת־גג אחת. כבר עכשיו יש אפשרות להשתמש בגרוק ב־X, ורוצים לחזק את זה" ● אורי אליאבייב, יועץ בתחום הבינה המלאכותית: "לעמדתי זה יותר תרגיל חשבונאי, מינהלתי"

''הפלאט'' / איור: Shutterstock

הממשלה החליטה על קיצוץ רוחבי ("פלאט") של 3 מיליארד שקל. מה המשמעות?

קיצוץ רוחבי אחיד במשרדי הממשלה הטא קיצוץ שמטרתו לייצר מקור תקציבי עבור מדיניות ממשלתית ספציפית ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה בירידות; אלקטריאון צללה ב-35%, אל על ב-7%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.4% ● ירידות חדות בוול סטריט ● אתמול נצבעו המדדים המובילים בת"א באדום ● "לא מתומחר כרגע": מה אומרים בארה"ב על הדדליין להטלת המכסים של טראמפ ● מופלאה אחת, חברת שירותי ענן וענקית סטרימינג: אנליסטים בכירים בוול סטריט ממליצים על שלוש מניות ● הזהב נסחר הבוקר בשיא חדש