גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט בצל תוכנית המכסים של טראמפ

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי לחשוף ביום רביעי את תוכנית המכסים הגלובלית שלו, מה שהוא מכנה "יום השחרור" ● נאסד"ק ירד ב-0.1% לאחר שנסחר בירידות חדות במהלך המסחר ● המשקיעים ברחו אל נכסים בטוחים והזהב שוב שובר את שיא כל הזמנים ● מחירי הנפט קופצים ב-3% ● ובבנקים הגדולים בארה"ב מעלים את ההסתברות למיתון ל-35%-40%

חוסר הוודאות חזר ומכה שוב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
חוסר הוודאות חזר ומכה שוב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:01

בניגוד לפתיחה הצורמת שנרשמה היום (ב'), אז מדד הנאסד"ק צלל ביותר מ-2%, יום המסחר בוול סטריט ננעל על מי מנוחות. נאסד"ק ירד ב-0.1%, S&P 500 עלה ב-0.6% ודאו ג'ונס הוסיף לערכו 1%.

על רקע התנודתיות, טראמפ אמר כי הוא מתכנן להתחיל את הטלת מכסי היבוא עם "כל המדינות" ב-2 באפריל, ובלם את הספקולציות כי הוא ימתן את היקף המכסים. "התעריפים שהטיל טראמפ כנראה ימשיכו להניע את הדיון בשוק", ציינו הכלכלנים של מורגן סטנלי. "במידה והתעריפים יהיו נוקשים יותר או פחות מהצפוי, עשויה לסייע רבות בעיצוב המומנטום של השוק בטווח הקרוב".

בסיכום רבעוני, בניגוד למגמה שנרשמה בשאר המדדים בעולם, מדדי המניות בוול סטריט ננעלו בירידות שערים. ה-S&P 500 השיל מערכו 4.4%, נאסד"ק ירד בכ-10.3% והדאו ג'ונס ירד ב-0.9%.

22:20

המגמה המעורבת בוול סטריט נמשכת ונראה כי אין זכר למגמה השלילית שנרשמה בשעטת הראשונות של המסחר. נאסד"ק יורד ב-0.4%, S&P 500 עולה ב-0.5% והדאו ג'ונס קופץ ב-1%.

גם מחיר הביטקוין מתאושש ונסחר כעת ברמה של 83 אלף דולר. "היסודות של הביטקוין נשארים חזקים, והדבר היחיד שעוצר אותו כרגע הוא אי ודאות מאקרו" מסביר בן קורלנד, מנכ"ל בפלטפורמת מחקר הקריפטו DYOR. עוד הוא מוסיף כי "הביטקוין צפוי להתמודד עם תנודתיות רבה יותר בחודש הקרוב, כאשר הסוחרים שוקלים את מדיניות הסחר ומחכים למנועי צמיחה ברורים".

21:29

המדדים המרכזיים בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת. נאסד"ק יורד ב-0.7%, S&P 500 עולה ב-0.1% והדאו ג'ונס עולה ב-0.6%.

גם הירידות בטסלה ואנבידיה נחלשו כאשר ענקיות הטכנולוגיה יורד בכ-2%. כלל שבע המופלאות יורדות בממוצע בכ-1.8%.

ג'יימס דמרט, מנהל ההשקעות הראשי של Main Street Research, מעריך כי הירידות בשעות הראשונות של המסחר מעידות יותרעל תיקון סטנדרטי מאשר על שוק דובי: "ירידות חדות בשוק שכיחות יחסית במהלך תיקונים, והעובדה שאנו רואים את המגמה השלילית בשבועות היא אישור נוסף לכך שאנו נמצאים בתיקון ולא בשוק דובי", כתב דמרט. להערכתו, מחיר היעד של ה-S&P 500 בסוף השנה עומד על 7,050 נקודות, גבוה מהממוצע בוול סטריט שעומד על 6,607.

תפיסתו השורית של דמרט מבוססת על תחזיות לדה-רגולציה, הפחתת מס חברות והגברת פריון העבודה כתוצאה מפיתוחי הבינה המלאכותית. דמרט מאמין שהשוק נמכר יתר על המידה ויכול להתהפך לכיוון השני: "בחודש פברואר, הבורסה בארה"ב הייתה במצב של קניית יתר והבשלה לתיקון, אבל כעת המטוטלת התנדנדה לכיוון השני, ואנחנו נמכרים יתר על המידה והשוק בשל לעלייה. פעמים רבות, משקיעים פוסלים שוק של מכירת יתר ומפספסים את ההתאוששות", אמר.

20:22

המדדים בוול סטריט ממשיכים להתאושש. נאסד"ק יורד ב-1.3%, S&P 500 משיל מערכו 0.5% והדאו ג'ונס עולה ב-0.4%.

מניית מודרנה צוללת בכ-10% בעקבות התפטרותו של רגולטור החיסונים הבכיר של מנהל המזון והתרופות האמריקני פיטר מרקס. עזיבתו, שלדבריו התבססה על "אינפורמציה שגויה ושקרים" סביב חיסונים, גרמה לחששות בחברה אם ממשל טראמפ יאשר ויקדם חיסונים קריטיים.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט מזנקים כעת ב-3%. על רקע המגמה, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ איים להטיל מכסים משניים על רוכשי הנפט הרוסי והזהיר את איראן מפני פעולה צבאית אפשרית אם היא לא תסכים להסכם על תוכנית הגרעין שלה. בתוך כך, מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 74.5 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 71.5 דולרים.

19:18

מגמה מעורבת בוול סטריט. נאסד"ק יורד ב-1.4%, S&P 500 משיל מערכו 0.6% והדאו ג'ונס עולה ב-0.1%.

בגולדמן זאקס עדכנו כלפי מטה את התחזיות לתשואת מדד ה-S&P 500, ולהערכתם מדד הדגל האמריקאי יסיים את שנת 2025 בתשואה שלילית. אסטרטג המניות הראשי של הבנק, דיוויד קוסטין, הוריד את מחיר היעד של המדד ל-5,700 נקודות מ-6,200. קוסטין ציין כי "התחזיות כוללות תיקונים כלפי מטה הן לצמיחת הרווח והן להערכות השווי של המדד, המשקפות צמיחה כלכלית חלשה יותר בארה"ב, אי ודאות גבוהה יותר וסיכון גבוה יותר למיתון". התחזית של הבנק עבור המדד היא הנמוכה ביותר מבין גופי ההשקעות הגדולים בוול סטריט.

18:39

הירידות בוול סטריט מתמתנות מעט. נאסד"ק יורד ב-1.4%, S&P 500 משיל מערכו 0.5% ודאו ג'ונס עולה ב-0.2%.

בורסות אירופה ננעלו במגמה שלילית. דאקס משיל מערכו 1.1%, פוטסי ירד ב-0.8% וקאק ירד ב-1.6%.

17:53

הירידות בוול סטריט ממשיכות. נאסד"ק יורד ב-1.9%, S&P 500 משיל מערכו 0.8% ודאו ג'ונס יורד ב-0.1%.

המשקיעים בורחים אל נכסים בטוחים וממשיכים לדחוף את מחיר הזהב לשיאים חדשים. המתכת היקרה עולה כעת ב-1.6% ונסחרת סביב 3,155 דולר לאונקיה, ועקפה את השיא הקודם שנקבע ביום שישי, אז רשמה עלייה שבועית רביעית ברציפות. המחירים נתמכים בביקוש גובר לנכסים בטוחים על רקע מצב רוח של הימנעות מסיכון בשווקים.

הזהב עלה בכ-18% מתחילת השנה, במהלך שבמהלכו רשם לפחות 15 שיאים היסטוריים. הראלי הונע על ידי רכישות של בנקים מרכזיים ועלייה בביקוש לנכסים בטוחים בשל אי ודאות גיאופוליטית ומקרו-כלכלית גוברת. גורמים אלו תמכו בעליית המחירים, למרות שסוחרי החוזים העתידיים הפחיתו את ההימורים שלהם על הפחתות ריבית מצד הפדרל ריזרב השנה לשתי הורדות של רבע נקודת אחוז כל אחת. ריביות נמוכות נוטות להיטיב עם הזהב, שאינו נושא תשואה.

17:21

שתי תופעות מעניינות שנראות לעין לאחרונה הן תגובת שוק החוב האמריקאי וכיוון הדולר אל מול הירידות החדות בוול סטריט. בבלומברג צוין כי זו הפעם הראשונה מאז פרוץ המגיפה במרץ 2020 שהמניות בארה"ב יורדות, אך איגרות החוב הממשלתיות עלו בתקופה של שלושה חודשים.

בכל הנוגע לדולר, למרות שהוא מהווה "מקלט בטוח" בימים של ירידות חדות בשוקי המניות, בסוף השבוע האחרון המטבע האמריקאי דווקא נחלש מול סל המטבעות לרמה של 104 נקודות והשלים ירידה של 5.5% מאז השיא האחרון בינואר השנה. בבנק אוף אמריקה הסבירו מה עומד מאחורי המגמה: "לא היינו מצפים להתחזקות של הדולר בתקופה הקרובה מכיוון שהשווקים עדיין מודאגים מהאטה של כלכלת ארה"ב. הטמעה של מכסים חדשים עשויה גם לקחת זמן, בגלל לוגיסטיקה קשה, שתשאיר מקום למשא ומתן".

17:10

ירידות חדות בוול סטריט. נאסד"ק יורד ב-1.7%, S&P 500 משיל מערכו 0.9% והדאו ג'ונס יורד ב-0.3%.

המדדים המרכזיים בוול סטריט קרובים לסיים את הרבעון הגרוע ביותר שלהן בהשוואה לשאר העולם מאז שנות ה-80. בתוך כך, ה-S&P 500 נסחר בירידה של כ-10% מהשיא שרשם בחודש פברואר האחרון ונכנס לטריטוריית תיקון, ונסחר ברמה הנמוכה ביותר מאז חודש ספטמבר 2024.

על רקע המגמה השלילית, טראמפ אמר כי הוא מתכנן להתחיל את הטלת מכסי היבוא עם "כל המדינות" ב-2 באפריל, ובלם את הספקולציות כי הוא ימתן את היקף המכסים. "התעריפים שהטיל טראמפ כנראה ימשיכו להניע את הדיון בשוק", ציינו הכלכלנים של מורגן סטנלי. "במידה והתעריפים יהיו נוקשים יותר או פחות מהצפוי, עשויה לסייע רבות בעיצוב המומנטום של השוק בטווח הקרוב".

16:55

מניות יצרניות הרכב נסחרות בירידות כאשר המכסים של הנשיא דונלד טראמפ על מכוניות מיובאות לארה"ב אמורים להיכנס לתוקף השבוע. הנשיא אמר בראיון ל-NBC News בסוף השבוע ש"לא יכול להיות פחות אכפת לו" אם יצרניות הרכב יעלו מחירים כתוצאה מהתעריפים, כך פורסם ב-CNBC. בתוך כך ג'נרל מוטורס ופורד מוטורס נסחרות בירידות שערים.

16:43

ירידות בוול סטריט. נאסד"ק מאבד מערכו כ-2.3%, S&P 500 יורד ב-1.3% והדאו ג'ונס יורד ב-0.7%.

טסלה בולטת לשלילה ואבדת מערכה כ-7%. מעבר לסנטימנט השלילי שמעיב על ענקיות הטכנולוגיה, בסטיפל חתכו את מחיר היעד למניית יצרנית המכוניות החשמליות. להערכת החברה, ההשקעה האיטית מהצפוי של דגם Y של טסלה עלולה להכביד על המכירות בטווח הקרוב.

16:32

יום המסחר בוול סטריט נפתח במגמה אדומה. נאסד"ק צולל בכ-2%, S&P 500 יורד ב-1.1% והדאו ג'ונס משיל מערכו 0.8%.

הסיבה לפאניקה היא צעדי המכסים שמתכנן נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. ביום רביעי, צפוי להכריז הנשיא על תוכנית המכסים הגלובלית שלו, אותה הוא מכנה "יום השחרור". בינתיים, הנשיא האמריקאי שומר את הקלפים קרוב לחזה, ואי־הוודאות משפיעה לרעה על הבורסות. המשקיעים שמחפשים נכסים המהווים מקלט בטוח נוהרים לזהב, שנמצא בשיא כל הזמנים, ולאיגרות החוב הממשלתיות בארה"ב - מה שמוביל לירידה בתשואות.

16:15

לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט, ענקיות הטכנולוגיה נסחרות בירידות חדות. טסלה צוללת בכ-6% במסחר המוקדם, אנבידיה ב-3.3%, מטא ב-1.5% ופלנטיר טכנולוג'יס בכ-7%.

הסנטימנט השלילי נובע מצעדי המכסים שמתכנן נשיא ארה"ב, שצפויים להיכנס לתוקף ב-2 באפריל. בסוף השבוע האחרון טראמפ הטיל מכסים גם על ייבוא מכוניות בארה"ב וגרם לבהלה נוספת בשווקים.

בתוך כך, מניות הרכבים הגדולות נסחרות גם הן במגמה אדומה במסחר המוקדם וביניהן פורד מוטורס וג'נרל מוטורס .


15:50

החוזים העתידיים בוול סטריט מאותתים על ירידות בפתיחת המסחר. נאסד"ק יורד ב-1.3%, S&P 500 מאבד 0.9% ודאו ג'ונס נחלש ב-0.6%. מדד הפחד מזנק כעת ב-10%.

המסחר באירופה מתנהל גם בהוא בירידות. דאקס וקאק מאבדים כ-1.8% ופוטסי יורד ב-1.4%. סטוקס 600 נחלש ב-1.7%.

15:05

מניות אסטון מרטין הבריטית מזנקת במעל 10% בבורסת לונדון וזאת י לאחר שיצרנית רכבי היוקרה הודיעה כי תגייס יותר מ-125 מיליון ליש"ט (161.7 מיליון דולר) באמצעות מימון של היו"ר לורנס סטרול.

חלקו של סטרול בחברה צפוי לעלות לכ-33% מכ-27.7% כחלק מהעסקה. "התמיכה המחודשת הזו של לורנס ושותפיו לקונסורציום Yew Tree מדגישה את האמון העצום שלהם בצוות שלנו ובעתיד החברה", אמר מנכ"ל אסטון מרטין, אדריאן הולמרק, בהצהרה. "על ידי חיזוק המאזן, השקעה זו מספקת מרווח נוסף כדי לתמוך בחדשנות המוצר העתידית שלנו ופעילויות הטרנספורמציה העסקית, אשר יחדיו יאיץ את ההתקדמות שלנו להיות חברה רווחית בת קיימא", הוסיף.

13:37

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים כעת בירידות בהובלת נאסד"ק שיורד ב-1.3%, S&P 500 ב-1% ודאו ג'ונס ב-0.6%. טסלה יורדת בטרום מסחר בכ-5%, אנבידיה ב-4%.

בעקבות זאת הירידות בבורסות באירופה מחריפות - פריז ופרנקפורט יורדות ב-1.8%, לונדון ב-1.2%.

11:45

צעדי המכסים שמתכנן נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ ביום רביעי מעיבים על הבורסות בעולם ובפרט על אלה של אירופה - פרקפורט ופריז יורדת בכ-1% בעוד לונדון יורדת ב-0.9%.

מן הסתם הקורבנות המידיים של המכסים הן מניות יצרניות הרכב באירופה - וכך בולטות היום לרעה מניות פולקסווגן , מרצדס ורנו .

10:25

הבורסות באירופה נסחרות הבוקר בירידות די חדות - פרקפורט ופריז יורדת בכ-1% בעוד לונדון יורדת ב-0.9%.

באסיה ננעל המסחר בירידות חדות ובעיקר ביפן שם נפלה הבורסה ב-4%, בסין מדד שנגחאי ירד ב-0.5% ומדד הנג סנג ב-1%.

08:20

שבוע המסחר ברחבי העולם נפתח בטלטלה עם ירידות חדות בבורסות אסיה. מדד הניקיי היפני מוביל את הירידות ומאבד קרוב ל-4%. בדרום קוריאה, מדד קוספי יורד בכ-3%. גם באוסטרליה ובהונג קונג המגמה שלילית.

"יום השחרור" של טראמפ מתקרב: מתיחות בשווקים לקראת יישום תוכנית המכסים
לאן הולכת וול סטריט? התחזיות של ענקיות ההשקעות
ניתוח גלובס | מחקו מיליארדי דולרים בחודש: המניות שמביאות את הסערה לת"א

בארה"ב, המסחר ייפתח אחר הצהריים, אך כבר עכשיו החוזים העתידיים אדומים, עם ירידות של 0.5%-1.5%. זאת, לאחר ששבוע המסחר הקודם נסגר בירידות חדות בהובלת ענקיות הטכנולוגיה. אלפאבית , איבדה 4.9%, בעוד שמטא ואמזון איבדו כל אחת 4.3%.​​​​​​​​​​​​​​​​

הסיבה לפאניקה היא צעדי המכסים שמתכנן נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. ביום רביעי, צפוי להכריז הנשיא על תוכנית המכסים הגלובלית שלו, אותה הוא מכנה "יום השחרור". בינתיים, הנשיא האמריקאי שומר את הקלפים קרוב לחזה, ואי־הוודאות משפיעה לרעה על הבורסות. המשקיעים שמחפשים נכסים המהווים מקלט בטוח נוהרים לזהב, שנמצא בשיא כל הזמנים, ולאיגרות החוב הממשלתיות בארה"ב - מה שמוביל לירידה בתשואות. התשואה על האיגרת לעשר שנים עומדת על 4.2%.

הנשיא טראמפ אמר ביום שישי האחרון שהוא פתוח לגיבוש עסקאות עם מדינות המבקשות להימנע ממכסים, אך לפי דיווחים בתקשורת האמריקאית, הוא דוחק ביועציו להיות אגרסיביים יותר בתוכניותיהם.

ביום ראשון לעומת זאת, המסר של טראמפ כבר היה ניצי הרבה יותר. על־פי רויטרס, הוא אמר לעיתונאים כי המכסים למעשה ייפגעו בכל המדינות, מה שגרם לגלי הדף מחודשים בשווקי אסיה כעת.

טראמפ אמור לקבל את המלצות יועציו ביום שלישי ולהכריז על מכסים ראשוניים כבר ביום רביעי. עם זאת, עדיין לא ברור עד כמה גבוהים יהיו המכסים, או אילו מדינות וסחורות הם יכסו.

התחזית: חששות ממיתון ואינפלציה

החשש בקרב כלכלנים רבים הוא מפגיעה חמורה בכלכלה האמריקאית, שעלולה להביא למיתון. הסנטימנט בקרב הצרכנים מצביע על חולשה ועל ציפיות גבוהות לאינפלציה. במצב זה, יתקשה הפד להוריד את הריבית ולתמוך בכלכלה.

בבנק הגדול במדינה, ג'יי.פי מורגן, העריכו כי ההסתברות למיתון עלתה כעת ל-40%, והוסיפו כי "עם העלאות המכסים האחרונות שצפויות לדחוף את אינפלציית הליבה בארה"ב מעל 4% ברבעון הבא, משקי הבית ייאלצו להוריד את שיעור החיסכון כדי לרכך את המכה".

בגולדמן זאקס צופה כעת סיכוי של 35% למיתון ב-12 החודשים הקרובים, עלייה מהתחזית הקודמת של 20%.

התחזית משקפת סיכוי גובר לכלכלה במצב סטגפלציה - שילוב של צמיחה נמוכה ואינפלציה גבוהה. הפעם האחרונה שבה ארה"ב חוותה סטגפלציה הייתה בסוף שנות ה-70 ובתחילת שנות ה-80. אז, הפדרל ריזרב בהנהגתו של פול וולקר, העלה באופן חד את הריבית, מה שהוביל למיתון, כאשר הבנק המרכזי העדיף להילחם באינפלציה על פני תמיכה בצמיחה הכלכלית.

עם זאת, כלכלני גולדמן אינם סבורים שהתסריט הזה יחזור על עצמו. למעשה, החברה כעת מצפה שהפדרל ריזרב יקצץ את הריבית שלוש פעמים השנה, בהפחתות של רבע נקודת אחוז כל אחת - עלייה לעומת התחזית הקודמת של שני קיצוצים בלבד.

"משכנו קדימה את הקיצוץ הבודד שתוכנן ל-2026 וצפויים כעת שלושה קיצוצים רצופים השנה - ביולי, בספטמבר ובנובמבר, מה שיותיר את תחזית הריבית הסופית שלנו ללא שינוי בטווח של 3.5%-3.75%," אמרו הכלכלנים של גולדמן, בהתייחסות לריבית הקרנות הפדרליות, אשר כיום עומדת בטווח של 4.25%-4.50%.

מאקרו: מה צפוי בדוח התעסוקה?

בהמשך השבוע, תשומת הלב תעבור לשוק העבודה, עם פרסום דוח התעסוקה לחודש מרץ ביום שישי. עדכונים על משרות בסקטור הפרטי, מספר המשרות הפנויות, וכן פעילות בענפי השירותים והתעשייה צפויים גם הם לעורר עניין.

הדוח צפוי להראות כי שוק העבודה בארה"ב הוסיף 135,000 משרות במהלך החודש, ירידה לעומת 151,000 משרות שנוספו בפברואר. במקביל, שיעור האבטלה צפוי להישאר יציב ברמה של 4.1%.

החשש ממיתון בכלכלה הגדולה בעולם התחזק ביום שישי האחרון עם פרסום מדד ההוצאות לצריכה פרטית (PCE) מדד האינפלציה המועדף על הפד. המדד אמנם נותר ללא שינוי בחודש פברואר ועמד על קצב שנתי של 2.5%, אבל מדד הליבה - כלומר בניכוי מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים - רשם עלייה חודשית של 0.1% והשלים עלייה של 2.8% בשנה - גבוה מהתחזיות המוקדמות.

הזהב בשיא חדש

הזהב פתח את השבוע בשיא חדש. המתכת היקרה התחזקה בכ-0.8% והגיעה ליותר מ-3,110 דולר לאונקיה, ועקפה את השיא הקודם שנקבע ביום שישי, אז רשמה עלייה שבועית רביעית ברציפות. המחירים נתמכים בביקוש גובר לנכסים בטוחים על רקע מצב רוח של הימנעות מסיכון בשווקים.

הזהב עלה בכ-18% מתחילת השנה, במהלך שבמהלכו רשם לפחות 15 שיאים היסטוריים. הראלי הונע על ידי רכישות של בנקים מרכזיים ועלייה בביקוש לנכסים בטוחים בשל אי ודאות גיאופוליטית ומקרו-כלכלית גוברת. גורמים אלו תמכו בעליית המחירים, למרות שסוחרי החוזים העתידיים הפחיתו את ההימורים שלהם על הפחתות ריבית מצד הפדרל ריזרב השנה לשתי הורדות של רבע נקודת אחוז כל אחת. ריביות נמוכות נוטות להיטיב עם הזהב, שאינו נושא תשואה.

3 מניות מומלצות על פי האנליסטים המובילים

בעיצומה של התנודתיות הנוכחית, הירידה במחירן של מספר מניות עם יסודות חזקים מציגה הזדמנות אטרקטיבית לבניית פוזיציה. אנליסטים מובילים בוול סטריט מזהים מניות בעלות פוטנציאל צמיחה חזק לטווח הארוך כשהן נסחרות ברמות מעניינות. הנה שלוש כאלה המועדפות על בכירי האנליסטים, לפי TipRanks, פלטפורמה שמדרגת אנליסטים על סמך ביצועיהם בעבר.

הראשונה ברשימה היא ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט הנחשבת לאחת המרוויחות המרכזיות מגל הבינה המלאכותית המתמשך. מניית החברה רשמה ירידות (10%) מתחילת השנה עקב לחצים בשוק הרחב ותחזית מאכזבת שסיפקה החברה.

לאחרונה, האנליסט ברנט ת'יל מג'פריס חזר על דירוג "קנייה" למניה עם מחיר יעד של 550 דולר, זינוק של 45% וזאת בטענה שלאחר הירידות האחרונות, פרופיל הסיכון-סיכוי של המניה נראה אטרקטיבי, כשהיא נסחרת במכפיל של 27 על הרווח למניה ב-12 החודשים הקרובים. ת'יל הדגיש כי למרות הביצועים החלשים לאחרונה, מיקרוסופט נותרה אחת מהמניות הגדולות המועדפות על ג'פריס.

ת'יל ציין את המשך התחזקות נתח השוק של Azure ל(24%) לעומת שירותי הענן של אמזון (AWS, 34%) והגידול בהכנסות מ-AI. ברבעון דצמבר, צמיחת הצבר של מיקרוסופט עמדה על 15%, לעומת 8% באמזון ו-7% בגוגל קלאוד, הוא צופה כי שירות Copilot ימשיך באימוץ הדרגתי אך יציב, שיהפוך למשמעותי יותר בשנת הכספים 2026.

החברה השנייה ברשימת השבוע היא סנואופלייק (Snowflake), המספקת תוכנת ניתוח נתונים מבוססת ענן. החברה הציגה תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של שנת הכספים 2025 וסיפקה תחזית שנתית חיובית, הודות לביקוש הגובר הקשור לבינה מלאכותית.

האנליסט מת'יו הדברג מ-RBC Capital חזר על דירוג "קנייה" למנייתה עם מחיר יעד של 221 דולר, ב-47% מעל מחירה הנוכחי. בעקבות פגישה עם הנהלת החברה, הדגיש הדברג כי הוא מעריך יותר את מטרת החברה להפוך לפלטפורמת ניתוח נתונים ארגונית בענן הקלה ביותר לשימוש והחסכונית ביותר, במיוחד עבור יישומי AI ולמידת מכונה (ML).

"עם צמיחה של 30% בהכנסות בהיקף של 3.5 מיליארד דולר, מספר מנועי צמיחה ייחודיים ושיפור ברווחיות, Snowflake נותרה אחת ההמלצות המובילות שלנו," ציין הדברג. עוד הוסיף כי המנכ"ל סריד'ר רמאסוואמי, שבעבר הוביל מוצרים בגוגל וייסד את מנוע החיפוש Neeva, מתמקד לא רק בחדשנות מוצרית אלא גם משפר את אסטרטגיית המכירות של החברה למנתחי נתונים ומדעני נתונים, מהלך שעשוי להאיץ את צמיחת החברה.

לבסוף, ענקית הסטרימינג נטפליקס ממשיכה להרשים את המשקיעים עם ביצועים פיננסיים חזקים ויוזמות אסטרטגיות. ברבעון הרביעי של 2024, החברה חצתה את רף 300 מיליון המנויים בתשלום - הישג משמעותי בתחום הסטרימינג.

לאחרונה, האנליסט דאג אנמות' מג'יי.פי.מורגן חזר על דירוג "קנייה" למניית נטפליקס עם מחיר יעד של 1,150 דולר, בכ-25% יותר ממחירה הנוכחי. הוא ציין כי מנייתה רשמה ביצועים טובים יותר מה-S&P 500 עד כה השנה, דבר שמשקף אופטימיות לגבי תחזיות ההכנסות של החברה, התוכן האיכותי והדומיננטיות הגוברת שלה בתחום הסטרימינג.

אנמות' מצפה לצמיחה אורגנית במנויים בשנת 2025, לצד עלייה בהכנסה הממוצעת למנוי הודות לעליות מחירים אחרונות, אשר צפויות להניב למעלה מ-2 מיליארד דולר בהכנסות בארה"ב ובבריטניה בלבד. לסיכום, אנמות' שומר על גישה שורית כלפי נטפליקס, וצופה כי היא תמשיך להוביל את תחום הסטרימינג עם צמיחה יציבה ומודלים עסקיים חדשניים.

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: AP, Alberto Pezzali

חבל ההצלה של ענקיות הטכנולוגיה: האם שבבים יוחרגו מהמכסים?

הולכים ומתרבים הדיווחים על כוונות הבית הלבן להחריג את יבוא השבבים לארה"ב מהמכסים עליהם הכריז טראמפ, אך התבטאות רשמית בנושא לא הובאה לידי הציבור ● בינתיים מניות חברות הטכנולוגיה רושמות ירידות משמעותיות - כולל חברות אמריקאיות

צילומים: אלביט מערכות, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

"מי שתצליח להגדיל את הייצור, תספק יותר": מאחורי תוצאות השיא של ענקיות התעשייה הביטחונית והתחזית קדימה

דוחות אלביט, תע"א ורפאל לשנה החולפת חושפים גידול של עשרות אחוזים בהכנסות ובצבר ההזמנות ורווח נקי מצרפי שזינק ביותר מ־50% למיליארד דולר ● אנליסטים מעריכים כי המגמה החיובית בתוצאות תימשך תודות למנועי הצמיחה של החברות והביקושים הגדלים, בעיקר באירופה ● האתגר המרכזי של השלוש: הרחבת יכולות הייצור, גם לאחר שגייסו אשתקד מאות עובדים

רחפן FPV בפעולה / צילום: Shutterstock

הכלי החדש של רוסיה: רובה לייזר ליירוט

הסטארט־אפ הישראלי קומבטיקה, שעוסק באימון יחידות באמצעות יכולות בינה מלאכותית מתקדמות, חשף את גרסת ה־2.0 ● החברה הטורקית שחתמה על חוזה עם מפעל מצרי לתעשיות מתקדמות לייצור כלי רכב בלתי מאוישים ● וגם: הפעילות האיראנית בתחום החלל שמאיימת גם על ישראל ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בירידות; דלתא גליל צללה בכ-10%, קמטק ב-7%

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5% ● השקל נחלש בחדות מול האירו ● מחירי הנפט יורדים בחדות ● הזהב ממשיך לשבור שיאים, אך בלומברד אודייר מעריכים כי הראלי ייעצר ● וגם: הבנק האמריקאי שמעריך כי תוכנית המכסים של טראמפ תזרז את מתווה הפחתות הריבית של הפד

דגל ארה''ב לצד ספינות סחורה בנמל בלוס אנג'לס / צילום: ap, Damian Dovarganes

"תנצלו כל עלייה כדי למכור": בנק ההשקעות שממליץ להתרחק ממניות אמריקאיות

גופי ההשקעות והבנקים ברחבי העולם מביעים זעזוע מתוכנית המכסים של טראמפ ● במורגן סטנלי מעריכים כי התוכנית תלחץ את האינפלציה בארה"ב מעלה ● ביוליס בר ממליצים למכור מניות אמריקאיות ולהתמקד כאלו מאירופה ומסין ● בג'יי.פי מורגן מדגישים כי קיים איום של מיתון על ארה"ב ועל הכלכלה העולמית ● ובוולס פארגו וב-UBS מעריכים כי התוכנית תזרז את מתווה הפחתות הריבית של הפד

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: איל יצהר

האם כל סמנכ"לי הכספים בחברות הממשלתיות יחויבו להיות רואי חשבון?

עד כה אויש תפקיד סמנכ"ל הכספים בחברות הממשלתיות על ידי רו"ח או כלכלנים בעלי תואר בכלכלה, במינהל עסקים או בתעשייה וניהול, שצברו ניסיון מתאים ● כעת מבקש מנהל רשות החברות לעדכן את דרישות הכשירות לתפקיד כך שרק רואי חשבון יוכלו לאייש את המשרה

סא''ל תומר גרינברג ז''ל / צילום: דובר צה''ל

"הוא הראשון שנכנס לחלץ": זיו גרינברג על האח סא"ל תומר גרינברג שנפל בעזה

"המסר הכי גדול הוא - לעולם לא נישבר. המסר הזה חוזר לא פעם בסיפור של תומר" - כך אמר זיו גרינברג על אחיו, סא"ל תומר גרינברג ז"ל, בכנס 40 עד 40 של גלובס

איור: גיל ג'יבלי

המגן של חוסכי S&P 500 כבר לא עובד

שנת 2025 מסתמנת כנקודת מפנה לדולר, שמאבד גובה מאז כניסת טראמפ לבית הלבן ● היציבות שתרמה למעמדו כמקלט למשקיעים נעלמה, ובמקביל שוקי המניות יורדים - תופעה שאפיינה משברים כלכליים קודמים ● השאלה הגדולה - האם מדובר בירידה זמנית או בכזאת שתישאר לאורך זמן

פרופ' לארי סאמרס / צילום: Associated Press, Luca Bruno

"המכסים היקרים והמזוכיסטים ביותר שארה"ב נקטה": איך הגיבו אנשי כלכלה למכסי טראמפ

ביל אקמן, מנכ"ל פרשינג קפיטול ותומך נלהב בטראמפ, צודד בישראל ● פרופ' לארי סאמרס, שר האוצר בממשל קלינטון ונשיא הרווארד, התנגד נחרצות ● תגובותיהם של שני אנשי כלכלה משני צידי המתרס

אילוסטרציה: shutterstock

חמישי השחור בוול סטריט: מדד S&P 500 מחק כמעט 2 טריליון דולר ביום הכי הגרוע מאז 2020

נאסד"ק ירד ב-6% ● טראמפ: "השווקים יזנקו, המניות יזנקו, המדינה תזנק" ● אינטל זינקה בעקבות דיווח על שיתוף פעולה עם TSMC ● הדולר נחלש משמעותית מול המטבעות הזרים ● ירידות חדות במחירי הנפט ● תשואות האג"ח הממשלתיות צללו ● מגזר השירותים בארה"ב הואט בחודש מרץ לרמתו הנמוכה ביותר מזה 9 חודשים ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב

המשקיעים בוול סטריט הסיטו מעל 5 טריליון דולר לאפיקי השקעה אחרים / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

השווקים בלחץ מטראמפ, ויש אפיק השקעה אחד שדווקא מרוויח

מאז שההסלמה במלחמת הסחר החלה להעיב על שוק המניות האמריקאי בחודש פברואר, המשקיעים בוול סטריט הסיטו מעל 5 טריליון דולר לאפיקי השקעה אחרים ● בין אלה זוכות לרוח גבית איגרות החוב הממשלתיות, שהציגו ברבעון לראשונה זה 5 שנים תשואת יתר על המניות

מלחמת הסחר של טראמפ משפיעה על השווקים / צילום: ap, Michael Probst

"מי שימכור יקבע הפסדים": מנהלי השקעות ממליצים מה כדאי לעשות עכשיו עם התיק

"יום השחרור" של טראמפ הולך ומסתמן כיום של טלטלה בשווקים ● גלובס שוחח עם מנהלי השקעות והביא את ההמלצות שלהם ● למה לבורסה הישראלית יש דווקא יתרון בסערה העולמית, האם ירידות בוול סטריט מייצרות הזדמנויות חדשות, ומדוע לא כדאי לבצע כעת שינויים גדולים בתיק?

ברק נרדי, מנכ''ל מרכנתיל / צילום: ישראל הדרי

קהל שונה, ריבית גבוהה: הסיבות שבדיסקונט משמרים את מרכנתיל כמותג נפרד

מרכנתיל פועל עצמאית, עם שדרת ניהול נפרדת, ומשרת בעיקר את החברות החרדית והערבית ● הריבית שהוא גובה גבוהה בכ-20% מזו של דיסקונט, והסיבה הרשמית היא פרופיל סיכון שונה של הלקוחות ● למה בקבוצה לא מאחדים את שני המותגים וחוסכים עלויות?

ד''ר נדין בודו טרכטנברג, סגנית יו''ר הבנק הדיגיטלי אש ולשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר

המומחית שמזהירה – התגובה לצעדי טראמפ תגיע והיא תהיה כואבת

המשנה לנגיד בנק ישראל לשעבר, ד"ר נדין בודו טרכטנברג, סבורה כי המכסים החדשים מסמנים "שינוי משטר שלא ראינו מאז שנות ה־30" ● לדבריה, העוינות האמריקאית כלפי שותפות ובעלות ברית מזמינה שרשרת של תגובות נגד, שעשויה להוביל למשבר גלובלי מסוכן

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

היועמ"שית על זימון העיתונאים בפרשת קטארגייט: "לא יישאלו על מקורותיהם"

המשטרה זימנה מספר כתבים לעדות פתוחה בפרשת קטארגייט, ובעקבות זאת הודיעה היועמ"שית כי "גביית העדויות נעשית בזהירות רבה לשם שמירה על חופש העיתונות" ● בתוך כך, ביהמ"ש האריך עד מחר את מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין ● בעימות אמש מסר השניים גרסאות סותרות, והמשטרה תערוך ביניהם עימות נוסף

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ יורה לכל הכיוונים, השאלה היא האם צריך לקחת אותו ברצינות

דפוס הפעולה הזה של הנשיא טראמפ כולל הכרזה תקשורתית, יצירת דרמה בינלאומית ואז ריכוך - הדרך הזו היא חלק בלתי נפרד מה־DNA של ממשל טראמפ ● אלא שהוא מותיר את השווקים, היצרנים, החברות והמדינות במצב של אי־ודאות כרונית. גם הפעם, נותר להם רק לחכות ולראות אם כל האיומים יתממשו

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

באוצר מודאגים ממכסי טראמפ ומכנסים ישיבה דחופה: האם היצוא הישראלי בסכנה?

עבור ישראל, המציאות החדשה מציבה אתגר מיוחד - ארה"ב היא יעד היצוא המרכזי של סחורות מישראל, ואליה מיועד יותר מרבע מסך יצוא הסחורות הישראליות ● מה הצעדים שישראל מתכננת לנקוט, ומה המשמעויות הכלכליות? ● גלובס עושה סדר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את תוכנית המכסים / צילום: ap, Mark Schiefelbein

מטורקיה עד קמבודיה: מה עומד מאחורי המכסים שהוטלו על כל מדינה

למה קמבודיה ספגה את המס הכי גבוה, איך הדשן הציל את ברזיל מעול כבד ואיך הברקזיט עזר הפעם לבריטים ● כמה נתונים מאחורי הטבלה של טראמפ

נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון-דר-ליין / צילום: ap, Geert Vanden Wijngaert

באירופה נערכים לתגובה וחוששים מקריסה של 15% ביצוא לארה"ב

המכסים שהוכרזו יכולים לגלח כ-0.4% מהתמ"ג האירופי בשנה הראשונה ● האירו, עם זאת, עולה מול הדולר

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל הנכנס, בכנס 40 על 40 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל דוראל: "תחום האנרגיה המתחדשת הפך להיות עניין דרמטי לביטחון האנרגטי של ישראל"

בכנס 40 עד 40 של גלובס אמר מנכ"ל דוראל הנכנס, יוני חנציס, כי "כשמדברים על אנרגיה מתחדשת, צריך סכין בין השיניים כדי לעמוד בבירוקרטיה" ● יקי נוימן, המנכ"ל היוצא וסגן היו"ר הנכנס: "בסבירות גבוהה, דוראל תשלש את עצמה בכמות הנכסים בישראל ובארה"ב תוך שנים ספורות"