ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ראובן קסטרו
ראש הממשלה בנימין נתניהו זומן למתן עדות פתוחה בפרשה הנחקרת בלהב 433. זאת, לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, אישרה את זימונו לעדות.
● מדוע זומן נתניהו לעדות פתוחה בפרשת קטארגייט, והיכן עומדת החקירה?
● הבמאי שחקר את קטארגייט בפרלמנט האירופי: "התנהלו כמו מאפיה, העבירו מזומן בשקיות"
● נתניהו תוקף את היועמ"שית וטוען: חקירת קטארגייט נולדה בשל הכוונה לפטר את ראש השב"כ
לנוכח ההתפתחויות, עדותו של נתניהו בבית המשפט המחוזי הסתיימה היום (ב') מוקדם מהמתוכנן, ונתניהו מסר עדות בלשכתו במשך כשעה וחצי.
מוקדם יותר הבוקר, יונתן אוריך, יועצו הקרוב של נתניהו, נעצר יחד עם אלי פלדשטיין, לשעבר דוברו הביטחוני של נתניהו במהלך המלחמה, שנאשם בחשדות הנוגעים לקשרים שבין לשכת נתניהו לבין גורמים בקטאר. השניים נעצרו סביב פרשת הקשרים בין לשכת ראש הממשלה לבין קטאר. על שאר הפרטים הוטל צו איסור פרסום.

פלדשטיין ואוריך, שזוהי הפעם הראשונה שבה הוא נעצר, חשודים במגע עם סוכן זר, הלבנת הון, קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים.
חשוד נוסף בפרשה נחקר באזהרה, והמשטרה אף זימנה עיתונאי למתן עדות פתוחה, שהפכה בהמשך לחקירה באזהרה בחשד למגע עם סוכן חוץ.
העברת כספים
הפרשה התפוצצה בעקבות פרסומים לגבי שירותים שהעניקו אוריך ופלדשטיין לקטאר. אלה כללו, לכאורה, קמפיין שערך אוריך ביחד עם חברה שבבעלות ישראל איינהורן, לשעבר יועץ לקמפיין הליכוד, עבור קטאר לקראת משחקי המונדיאל שנערכו במדינה ב-2022. אוריך והחברה של איינהורן מכחישים.
עוד פורסם כי פלדשטיין פעל לשפר את תדמיתה של קטאר בישראל סביב מעורבותה בעסקאות החטופים. זאת, תוך שהוא מעניק, לכאורה, שירותי יחסי ציבור לחברה זרה שעבדה עבור קטאר, ובעודו משמש כיועץ התקשורת של ראש הממשלה לכתבים הצבאיים במהלך המלחמה.
השב"כ הודיע בפברואר כי הוא חוקר את הקשרים שבין גורמים בלשכת נתניהו לבין קטאר, ובהמשך הודיעה היועמ"שית בהרב-מיארה כי החקירה בנושא מתנהלת על-ידי שב"כ והמשטרה.
סביב החלטתו של נתניהו לפטר את רונן בר מתפקיד ראש השב"כ עלו טענות לניגודי עניינים מצדו לנוכח החקירה בפרשה, ואלה צפויות לעלות גם בדיון שיתקיים בנושא בבג"ץ ב-8 באפריל.
*** חזקת החפות: יונתן אוריך ואלי פלדשטיין לא הואשמו בפרשה זו ולא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות. ראש הממשלה בנימין נתניהו אינו חשוד בפרשה.